Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Toronto s Marinčinom v zostave ukončilo sériu prehier, Daňo sa pobil

V stredu sa v kanadsko-americkej NHL odohrali štyri zápasy, ktoré patrili hosťom. Z výhier sa tešili Florida, Tampa Bay, Vancouver a Toronto. V akcii sme videli aj Martina Marinčina a Marka Daňa.

Toronto s Marinčinom v zostave ukončilo sériu prehier

Slovenský obranca Martin Marinčin dostal opäť šancu hrať a hoci nebodoval, duel mohol opúšťať spokojný – jeho Toronto ukončilo dvojzápasovú sériu prehier víťazstvom 4:2 nad Winnipegom a po tretíkrát v klubovej histórii vyhralo prvých päť zápasov vonku v sezóne po sebe. Frederik Andersen na horúcom manitobskom ľade zneškodnil 38 striel a o góly sa postarali John Tavares, Kasperi Kapanen, Tyler Ennis a Nazem Kadri, pre ktorého to bol prvý gól v sezóne. „Potrebujeme od neho góly a on to vie. Je teda dobré, že vydržal a neprestával pracovať. Teraz mu to tam začne padať,“ povedal o Kadrim tréner Mike Babcock, ktorý Marinčinovi doprial na ľade 14 minút. Počas nich košický rodák zaznamenal dva plusové body a jeden blok. Z domácich hráčov skórovali Nikolaj Ehlers a Mark Scheifele, zatiaľ čo Connor Hellebuyck urobil 35 zákrokov. Jets ukončili sériu domácich duelov s bilanciou 4-1-1. Oba tímy sa spolu stretnú aj v sobotu v Toronte.

Hviezdy duelu: 1. K. Kapanen (TOR), 2. N. Ehlers (WPG), 3. M. Marner (TOR)

Kučerov, Vasilevskij doviedli Tampu k výhre nad Varlamovom, Daňo sa pobil

Zápas medzi Coloradom a Tampou Bay bol o Rusoch. Prvou hviezdou zápasu sa stal Nikita Kučerov, ktorý ako jediný dokázal streliť gól a rozhodol tak o futbalovej výhre 1:0 floridského klubu. Stalo sa tak počas presilovky v strede tretej tretiny a bol to jeho 150. gól v NHL. Druhou hviezdou zápasu bol domáci brankár Semion Varlamov, ktorý inak predviedol 23 zákrokov. O jeden zákrok menej urobil Andrej Vasilevskij, ktorému 13. čisté konto v kariére vynieslo post tretej hviezdy duelu. Taktiež sa postaral o to, že Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen po prvýkrát v sezóne nebodovali. Doteraz ťahali deväťzápasovú sériu. V zápase sa predstavil aj slovenský útočník Marko Daňo, ktorý odohral šesť a pol minúty a svoje fyzické nasadenie dokázal piatimi bodyčekmi. Jeden z nich však prinútil Yanniho Gourdeho, aby ho vyzval k bitke. Za ňu obaja dostali päť trestných minút.

Článok pokračuje pod reklamou


Jediný gól zápasu:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. S. Varlamov (COL), 3. A. Vasilevskij (TBL)

Florida vďaka aj presilovkám otočila zápas s Islanders

Florida vstupovala do tretej tretiny s dvojgólovým mankom, ale duel opúšťala s víťazným pocitom. Frank Vatrano v presilovke a Jevgenij Dadonov pri hre piatich proti piatim skórovali v tretej tretine, Mike Hoffman využil presilovku v úvodnej minúte predĺženia a na svete bola druhá výhra Panthers v ročníku. K triumfu 3:2 nad Islanders pomohli aj Aleksander Barkov s dvoma asistenciami a James Reimer s 20 zákrokmi. V prvej tretine ho prekonal Brock Nelson, v druhej Jordan Eberle. Brankár newyorského tímu, Robin Lehner, mal viac práce – čelil 41 strelám. Newyorský tím to proti Floride doma v ostatných rokoch nevie. Prehral s ňou už šiesty domáci vzájomný duel z posledných siedmich. Osudným sa mu stalo vylúčenie Mathewa Barzala za nedovolené bránenie počas vlastnej presilovky. „Ťažili dnes z presilovky. Majú niekoľko veľmi zručných hráčov, ktorí vedia tvoriť hru. Dnešný duel nám prehrali špeciálne formácie,“ poznamenal tréner Barry Trotz.

Hoffmanov víťazný gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman (FLA), 2. J. Dadonov (FLA), 3. J. Eberle (NYI)

Granlundov nájazd rozhodol o výhre Canucks vo Vegas

Markus Granlund premenil vo štvrtej sérii ako jediný samostatný nájazd, aby rozhodol o víťazstve Vancouveru 3:2 na ľade Vegas. Brankár Jacob Markström zastavil všetky štyri nájazdy a v zápase urobil aj ďalších 33 zákrokov. O oba góly v normálnej hracej dobe sa postaral Bo Horvat. Padli v druhej tretine, v ktorej sa presadili aj domáci Max Pacioretty a Ryan Reaves. Marc-Andre Fleury opustil zápas s 24 zákrokmi. Golden Knights pokračovali vo výborných výkonoch v oslabeniach, ale zvýraznili svoje trápenie v presilovkách – nevyužili ani jednu zo štyroch a v celom ročníku využili len dve z 28. Kým do zostavy domácich sa vrátil Alex Tuch, Canucks sa v stretnutí zranili Alex Edler a Sven Bärtschi.


Hviezdy duelu: 1. B. Horvat (VAN), 2. R. Reaves (VGK), 3. M. Pacioretty (VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 13:56 0 0 0 +2 0 0 0
M. Daňo (COL) 06:36 0 0 0 0 5 0 5



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies