Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Pánik a Tatar bodovali, Halák opäť žiaril

V utorok v noci bolo v NHL na programe jedenásť zápasov aj s piatimi Slovákmi, z ktorých dvaja bodovali. Richard Pánik skóroval, kým Tomáš Tatar asistoval. Jaroslav Halák vychytal výhru s viac ako 40 zákrokmi. Brayden Point zažiaril s piatimi bodmi, Brent Burns a Sebastian Aho vytvorili klubové rekordy.

Halák a Marchand doviedli Bruins k výhre nad Hurricanes

Slovenský brankár Jaroslav Halák zneškodnil 42 striel a Brad Marchand strelil dva góly, aby Boston zdolal Carolinu 3:2 a zlepšil si bilanciu v posledných 16 vzájomných zápasoch na 11-0-5. Marchand vyrovnal skóre 18 sekúnd pred koncom druhej tretiny a asi päť minút po otvorení tretej strelil víťazný gól. Do čierneho sa trafil aj David Pastrňák a Patrice Bergeron nazbieral tri asistencie. Haláka prekonali Micheal Ferland a Dougie Hamilton. Sebastian Aho zaznamenal asistenciu v 12. zápase po sebe od otvorenia sezóny, čím vyrovnal rekord Wayne Gretzkyho a Kena Linsemana. Tiež prekonal klubový rekord v bodovej sérii od otvorenia sezóny, ktorý držal Ron Francis. Hurricanes však prehrali piaty zápas z posledných siedmich. Scott Darling vo svojom prvom štarte sezóny urobil 28 zákrokov. Zdeno Chára ho neohrozil ani raz. V akcii strávil 28 minút a zblokoval tri strely. V zápase bol najvyťažovanejším hráčom.

Halákove dva dôležité zákroky krátko po sebe:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. D. Hamilton (CAR), 3. P. Bergeron (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Pánik prispel gólom k predĺženiu víťaznej série Arizony

Richard Pánik strelil druhý gól v sezóne, ktorým pomohol Arizone zvíťaziť doma nad Otawou 5:1 a natiahnuť sériu výhier na štyri zápasy. Len 22 sekúnd po jedinom góle hostí z hokejky Alexa Formentona zvyšoval náskok Coyotes na 4:1 v strede druhej tretiny. Odohral takmer 16 a pol minúty s bilanciou dva plusové body, strela, menší trest za sekanie a dva bodyčeky. Jeho krajan Christián Jaroš absolvoval v drese Senators iba vyše 6 a pol minúty, počas ktorých rozdal jeden bodyček. Alex Galchenyuk zaznamenal gól a asistenciu, Brad Richardson strelil víťazný gól, Derek Stepan skóroval v oslabení a Oliver Ekman-Larsson uzavrel skóre v presilovke. Antti Raanta predviedol 25 zákrokov, kým v bráne Ottawy sa vystriedali obaja brankári. Mike Condon inkasoval trikrát z 11 striel, Craig Anderson kryl 22 zo zvyšných 24. Kanadský tím prehral štvrtý zápas po sebe.

Pánikov 2. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Galchenyuk, 2. O. Ekman-Larsson, 3. A. Raanta (všetci ARI)

Dallas uspel v Montreale, Tatar ukončil bodové suchoty

Ben Bishop zneškodnil trestné strieľanie Artturiho Lehkonena, ktoré mohlo zmeniť obraz zápasu. Nakoniec s 34 zákrokmi doviedol Dallas k triumfu 4:1 nad Montrealom. Devin Shore zaznamenal gól a dve asistencie, Esa Lindell a Miro Heiskanen sa tiež trafili do čierneho a navrátilec Alex Radulov pridal gól do prázdnej brány. Stars vyhrali prvý zápas vonku v tejto sezóne, pre Jasona Spezzu bol 1000. v kariére. Carey Price kryl 18 striel a o jediný gól Canadiens sa postaral Brendan Gallagher. Asistenciu si pri ňom pripísal Tomáš Tatar, ktorý prerušil štvorzápasovú sériu bez bodu. V stretnutí odohral 16 minút a prezentoval sa aj troma strelami, bodyčekom a blokom. Bol aj na dvoch vhadzovaniach, ale obe prehral. Jeho tímu chýbalo aj šťastie, keď trafil pár tyčiek. „Do zápasu sme vstúpili dobre, dvakrát sme trafili tyčku a mali sme trestné strieľanie predtým, ako oni skórovali. Mali sme šance ujať sa vedenia. Je škoda, že nám to nevyšlo, pretože sme pracovali tvrdo. Snaha tam bola, výsledok nie,“ poznamenal tréner domácich Claude Julien. Paul Byron zápas nedohral pre zranenie dolnej časti tela.

Takto Tatara vychytal Bishop:

Hviezdy duelu: 1. D. Shore, 2. B. Bishop, 3. E. Lindell (všetci DAL)

Point zažiaril s piatimi bodmi, Tampa prevalcovala New Jersey

Brayden Point si vytvoril nové osobné maximum s piatimi bodmi za gól a štyri asistencie, ktorými výrazne prispel k vysokému domácemu triumfu Tampy Bay 8:3 nad New Jersey. Nikita Kučerov zaznamenal dva góly, vrátane víťazného v presilovke a pridal asistenciu, Brayden Coburn strelil dva góly v zápase prvýkrát od 31. októbra 2009. Steven Stamkos a Ryan McDonagh si pripísali po góle a dvoch prihrávkach, Yanni Gourde trikrát asistoval a Andrej Vasilevskij urobil 27 zákrokov. Zvyšný gól Lightning, ktorí vyhrali štvrtý z posledných piatich duelov, vsietil dvojbodový Tyler Johnson. O presné zásahy Devils sa postarali dvojbodový Miles Wood, Travis Zajac a Kyle Palmieri v presilovke. Prví dvaja posielali svoj tím do vedenia 2:0, no domáci odpovedali piatimi gólmi po sebe. Keith Kinkaid inkasoval sedemkrát z 38 striel, striedajúci Cory Schneider pri sezónnej premiére raz zo šiestich. Newyorský tím prehral štvrtý z ostatných piatich zápasov. Stamkosov gól bol jeho 350. v NHL.

Stamkosov 350. gól v NHL:


Hviezdy duelu: 1. B. Point, 2. B. Coburn, 3. N. Kučerov (všetci TBL)

Gaudreau rozhodol o výhre Flames nad Sabres

Deň po tom, čo prihrával na víťazný gól, strelil Johnny Gaudreau víťazný gól aj sám. Stalo sa tak v tretej minúte predĺženia a rozhodol ním o výhre Calgary 2:1 nad Buffalom. Flames neboli ďaleko od prehry, pretože prehrávali od prvej tretiny a nadstavený čas vynútil až Matthew Tkachuk 56 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. V oboch góloch mal prsty Sean Monahan a David Rittich kryl 28 striel. Ako jediný ho prekonal Jack Eichel. Carter Hutton podal skvelý výkon a duel opustil nakoniec s 36 zákrokmi. „Dnes sme nehrali dobre. Oni hrali lepšie ako my a my sme si tento zápas vyhrať nezaslúžili,“ poznamenal Eichel. Sabres aj napriek tomu bodovali v piatom zápase po sebe po prvýkrát od roku 2012.

Gaudreau a jeho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Hutton (BUF), 2. J. Gaudreau (CGY), 3. J. Eichel (BUF)

Islanders prežili náročnú prvú tretinu a uspeli v Pittsburghu

Penguins pred zápasom vzdali česť obetiam masovej streľby a bolo vidno, že zápas chcú vyhrať. Nakoniec sa im to však nepodarilo a z triumfu 6:3 sa tešili Islanders. Tí síce ešte v prvej tretine prišli o dvojgólové vedenie po góloch Andrewa Ladda a Brocka Nelsona, ale v druhej skórovali Matt Martin a dvakrát Jordan Eberle, čo bolo nakoniec kľúčové. Posledný gól pridal v tretej tretine Tom Kühnhackl. Robin Lehner kryl 23 striel z 25, ale v druhej tretine opustil bránu pre natiahnutie svalu. Thomas Greiss následne zastavil 12 striel. O góly domácich, ktorí prišli o štvorzápasovú sériu výhier, sa postarali Sidney Crosby, Jevgenij Malkin a Dominik Simon. Matt Murray zastavil 5 striel z 9 predtým, ako ho vystriedal Casey DeSmith. Ten zastavil vo zvyšku duelu 14 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Eberle (NYI), 2. M. Martin (NYI), 3. S. Crosby (PIT)

Detroit vyhral prvýkrát v sezóne dva zápasy po sebe

Detroit si v prvej tretine vypracoval vedenie 3:0 a udržal si ho aj po druhej tretine, ale nakoniec nebola cesta za výhrou taká ľahká. Columbusu sa totiž podarilo celú stratu zmazať v tretej tretine. Našťastie pre posledný tím ligy, Tyler Bertuzzi sa v 57. minúte trafil do čierneho a Red Wings sa mohli tešiť zo svojej tretej výhry v sezóne, keď zdolali Blue Jackets 5:3. Prvýkrát v sezóne vyhrali dva zápasy po sebe. Michael Rasmussen strelil svoj prvý gól v NHL a úvodné vedenie pomohli vytvoriť aj Dylan Larkin a Anthony Mantha. Larkin si pripísal aj asistenciu a v závere pridal aj poistku do prázdnej brány. Jimmy Howard kryl 34 striel a prekonať ho dokázali Josh Anderson, Markus Nutivaara a Pierre-Luc Dubois. Markus Hannikainen si pripísal dve asistencie. Joonas Korpisalo štartoval v treťom zápase po sebe, ale tentokrát inkasoval tri góly zo siedmich striel a do brány sa tak dosal aj Sergej Bobrovskij. Ten kryl 23 z 24 striel.


Hviezdy duelu: 1. D. Larkin (DET), 2. T. Bertuzzi (DET), 3. M. Hannikainen (CBJ)

Nashville zdolal Vegas a dostal sa na čelo NHL

Ryan Hartman skóroval dvakrát za 57 sekúnd v druhej tretine, aby otočil stav z 0:1 na 2:1 a rozhodol o domácej výhre Nashville 4:1 nad Las Vegas. Predators ešte neprehrali v tejto sezóne dvakrát po sebe a s 18 bodmi sa usadili na čele ligového poradia. Calle Järnkrok a Viktor Arvidsson (prázdna brána) pridali ďalšie dva góly v tretej tretine, kým Roman Josi s Kevinom Fialom dvakrát asistovali a Juuse Saros sa prezentoval 23 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Reilly Smith, ktorý otváral skóre duelu v závere prvej tretiny v presilovej hre. Malcolm Subban chytil 25 striel, ale nezabránil tretej prehre Golden Knights v posledných štyroch zápasoch. S Nashville majú od vstupu do súťaže vyrovnanú bilanciu 2-2.

Dva góly Hartmana za 57 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. R. Hartman, 2. J. Saros, 3. K. Fiala (všetci NSH)

Granlund zavŕšil obrat Wild, ktorí ukončili víťaznú sériu Oilers

Mikael Granlund prelomil nerozhodný stav v 55. minúte v presilovej hre a rozhodol o víťazstve Minnesoty 4:3 v Edmontone, šiestom v ostatných siedmich zápasoch. Bodoval v deviatom zápase po sebe a už len tri mu chýbajú na vyrovnanie klubového rekordu. Pripísal si aj asistenciu, kým Eric Staal zaznamenal gól a dve prihrávky a Nino Niederreiter s Ryanom Suterom po dve asistencie. Zach Parise a Jared Spurgeon tiež skórovali a Alex Stalock sa prezentoval 34 zákrokmi. Recept na neho našli dvojbodový Leon Draisaitl, Connor McDavid a Alex Chiasson, ktorí trikrát posielali Oilers do vedenia. McDavid skóroval v piatom zápase po sebe. Cam Talbot predviedol 24 zákrokov, ale neodvrátil koniec trojzápasovej víťaznej série. Wild využili všetky tri presilovky v zápase.

Hviezdy duelu: 1. E. Staal (MIN), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. M. Granlund (MIN)

Patrick rozhodol o výhre Fleyrs nad trápiacim sa Anaheimom

Nolan Patrick skóroval iba 21 sekúnd po vyrovnávajúcom góle súpera a v 59. minúte rozhodol o výhre Philadelphie 3:2 v Anaheime. Zaznamenal aj asistenciu a pomohol svojmu tímu prerušiť sériu troch prehier. Sean Couturier v presilovej hre a Ivan Provorov dvakrát posielali Flyers do vedenia, no dvojgólový Pontus Aberg zakaždým vyrovnal stav. Claude Giroux dvakrát asistoval a Brian Elliott prispel 23 zákrokmi k prvému triumfu Philadelphie nad Anaheimom v normálnom hracom čase od 2. februára 2008. Ryan Miller chytil 33 striel, ale Ducks prehrali šiesty zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. N. Patrick (PHI), 2. P. Aberg (ANA), 3. S. Couturier (PHI)

Rangers vonku vyhrali prvýkrát v sezóne, v San Jose uspeli po nájazdoch

Kevin Shattenkirk sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch a v ich tretej sérii rozhodol o víťazstve New Yorku Rangers 4:3 v San Jose. Pripísal si aj asistenciu pri góle dvojbodového Matsa Zuccarella na 1:1. Zvyšné dva góly hostí strelil Chris Kreider, kým Henrik Lundqvist predviedol 31 zákrokov a zneškodnil všetky tri nájazdy. V normálnom hracom čase ho prekonali dvojbodoví Brent Burns s Timom Meierom a Tomáš Hertl, ktorý vynútil predĺženie 1,3 sekundy pred koncom tretej tretiny. Martin Jones opustil duel s 34 zákrokmi. Burns a Meier natiahli bodové série na deväť zápasov, najdlhšie v kariére, pričom Burns vytvoril nový klubový rekord obrancu. Joe Thornton absolvoval pri návrate do akcie svoj 1496. zápas v NHL, čím sa dostal na 20. miesto historického poradia pred Phila Housleyho. Joe Pavelski odohral 900. duel v lige.

Shattenkirk a jeho rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. Ch. Kreider (NYR), 2. B. Burns (SJS), 3. H. Lundqvist (NYR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 42/44 (95,5 %) - - - - - - -
T. Tatar (MTL) 16:06 0 1 1 0 0 3 1
R. Pánik (ARI) 16:23 1 0 1 +2 2 1 2
Z. Chára (BOS) 27:52 0 0 0 0 0 0 0
Ch. Jaroš (OTT) 6:40 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies