Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Pánik bodoval, Chára a Tatar sa tešili z výhier

V piatich pondelkových zápasoch NHL hrali aj traja Slováci. Bodoval iba Richard Pánik, no zvyšní dvaja sa tešili z výhier. Brian Boyle zaznamenal hetrik, Brad Marchand vylepšil klubový rekord. Tréner Edmontonu i generálny manažér Islanders dosiahli míľniky.

Pánik bodoval, ale Arizona prišla o víťaznú sériu

Slovenský útočník Richard Pánik bodoval v treťom zápase z posledných štyroch, keď si pripísal druhú asistenciu a štvrtý bod v sezóne. Arizona však podľahla doma Philadelphii 2:5 a prišla o sériu piatich výhier aj o možnosť na perfektnú päťzápasovú domácu sériu. Pánik napriek tomu získal aj plusový bod a urobil jeden bodyček, pričom odohral takmer 10 a pol minúty. Z jeho spoluhráčov skórovali Alex Galchenyuk v presilovej hre a Michael Grabner, kým Darcy Kuemper opustil duel s 29 zákrokmi. O šesť viac ich zaregistroval Calvin Pickard, ktorý doviedol Flyers k tretiemu triumfu v ostatných štyroch zápasoch. Výjazd ukončili s bilanciou 3-0-1. Claude Giroux zaznamenal dva góly a asistenciu, Sean Couturier strelil víťazný gól, Shayne Gostisbehere využil presilovku a Oskar Lindblom trafil v závere prázdnu bránu. Gostisbehere a Couturier si pripísali aj po asistencii. Giroux má na konte už 49 trojbodových výkonov, no klubový rekord drží Bobby Clarke so 110.

Pánikova 2. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux, 2. C. Pickard (obaja PHI), 3. A. Galchenyuk (ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Prvý útok zariadil v presilovkách triumf Bostonu nad Dallasom

Brad Marchand využil pol minúty pred koncom predĺženia presilovú hru o dvoch hráčov a rozhodol o domácom víťazstve Bostonu 2:1 nad Dallasom. S 13. gólom v nadstavenom čase v kariére vylepšil klubový rekord. David Pastrňák vyrovnal stav na 1:1 tiež v početnej prevahe a len 80 sekúnd po otváracom presnom zásahu Radeka Faksu vo vlastnom oslabení. Oba góly padli pri vylúčení Romana Poláka, ktorý absolvoval 700. zápas v NHL. Tuukka Rask prispel 24 zákrokmi k vylepšeniu domácej bilancie Bruins v tejto sezóne na 5-1-0. Anton Chudobin kryl 33 striel, ale neodvrátil koniec trojzápasovej víťaznej série Stars. Bodovali však vo štvrtom zápase po sebe. Slovenský obranca a kapitán Bostonu Zdeno Chára na neho vystrelil dvakrát, pričom s časom na ľade takmer 22 a pol minúty bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu.

Marchandov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand, 2. N. Acciari, 3. T. Krug (všetci BOS)

Montreal otočil zápas proti Islanders, Tatar nepremenil nájazd

Montreal prehrával po prvej tretine zápasu na ľade New Yorku Islanders 1:3, ale v ďalších dvoch vyrovnal stav a Joel Armia ako jediný úspešný strelec rozhodol v piatej sérii samostatných nájazdov o triumfe kanadského tímu 4:3. Uspel z prvého nájazdu v NHL a pripísal si aj asistenciu. Hneď v prvej sérii mohol skórovať slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorého však Thomas Greiss vychytal. Zastavil aj všetkých jeho päť striel a normálnom hracom čase. Za necelých 14 minút v akcii zaznamenal Tatar mínusový bod a jeden bodyček. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Jonathan Drouin, Max Domi v presilovke a Artturi Lehkonen. Prví dvaja pridali ku gólu asistenciu, Noah Juulsen ich získal dve a Antti Niemi chytil okrem 21 striel aj všetkých päť nájazdov súpera. V úvodnej časti hry ho z ôsmich striel prekonali dvojgólový Casey Cizikas a Valtteri Filppula. Greiss sa prezentoval 32 zákrokmi. Islanders prišli o päťzápasovú víťaznú sériu, ale natiahli tú bodovú na sedem duelov. Ich generálny manažér Lou Lamoriello má za sebou zápas číslo 2 400 na tejto pozícii v NHL. Dokázal to ako tretí GM v histórii.

Armiov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. M. Domi (MTL), 2. C. Cizikas (NYI), 3. J. Drouin (MTL)

Boyle čistým hetrikom zostrelil Pittsburgh a predĺžil jeho trápenie

Brian Boyle zaznamenal čistý hetrik, ktorým zariadil víťazstvo New Jersey 5:1 v Pittsburghu. Znamenalo koniec trojzápasovej série prehier, kým domáci tím utrpel štvrtú porážku v rade. Boyle sa dočkal hetriku v jeho 705. zápase NHL, ktorý bol symbolicky venovaný iniciatíve Hokej proti rakovine. Práve túto chorobu hráč nedávno prekonal. Will Butcher a Travis Zajac ho doplnili na listine strelcov, pričom Butcher získal aj dve prihrávky. Jean-Sebastien Dea tiež dvakrát asistoval a Keith Kinkaid predviedol 35 zákrokov. Recept na neho našiel iba Jamie Oleksiak, ktorý vyrovnával stav na 1:1. Boyle potom strelil tri góly, posledné dva v presilovkách a vyhnal z brány Penguins Matta Murrayho. Inkasoval štyrikrát z 27 striel, striedajúci Casey DeSmith kryl 11 zo zvyšných 12 striel. Andy Greene odohral 800. duel v NHL, kým Marcus Johansson dosiahol métu 200 asistencií.


Hviezdy duelu: 1. B. Boyle, 2. W. Butcher, 3. J. Dea (všetci NJD)

Ovečkin vyhral súboj s McDavidom, obaja skórovali

Súboj hviezdnych kapitánov vyšiel lepšie Alexandrovi Ovečkinovi, ktorý prispel gólom k domácej výhre majstrovského Washingtonu 4:2 nad Edmontonom. Bol to jeho 234. presilovkový gól v NHL, čím sa vyrovnal Marcelovi Dionnemu na ôsmom mieste historického poradia. Jakub Vrána, dvojbodový Devante Smith-Pelly a T.J. Oshie tiež skórovali, Travis Boyd s Johnom Carlsonom dvakrát asistovali a Pheonix Copley zastavil 31 striel pri jeho druhom víťazstve v sezóne. Prekonali ho iba Connor McDavid v presilovke a Leon Draisaitl. McDavid si predĺžil bodovú sériu na osem duelov, pričom jeho osobný rekord je 14. Ryan Nugent-Hopkins prihrával na oba góly Oilers, Cam Talbot opustil zápas s 19 zákrokmi. Tréner kanadského tímu Todd McLellan absolvoval 800. stretnutie na lavičke tímov NHL. Dokázal to ako desiaty aktívny kormidelník v lige.

Hviezdy duelu: 1. P. Copley, 2. D. Smith-Pelly, 3. T. Boyd (všetci WSH)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (ARI) 10:27 0 1 1 +1 0 0 1
T. Tatar (MTL) 13:54 0 0 0 -1 0 5 1
Z. Chára (BOS) 22:28 0 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Jeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísal zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský si natiahol rekordnú sériu. Pospíšil viedol tím, Fehérváry zbieral „mínuskyVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies