Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Reprezentácia

Ruskí mladíci s prehľadom zdolali Slovensko


Slovenská hokejová reprezentácia hráčov do 20 rokov sa v utorok stretla vo svojom predposlednom súboji v základnej skupine B s favorizovaným Ruskom a duel dopadol podľa predpokladom jasným víťazstvom nášho súpera.

Rusko - Slovensko 8:1 (2:1, 4:0, 2:0)

Góly: 3. Filatov (Andronov, Čudinov), 19. Gončarov (Gračev, Čudinov), 22. Gončarov (Dadonov), 25. Filatov (Andronov), 29. Golovkov (Vojnov, Komaristyj), 30. Filatov (Andronov, Čudinov), 56. Andronov (Filatov, Vojnov), 57. Korostin (Komaristy, Potapov) - 14. Bezák (Kytnár)
Strely na bránu: 31:27 (10:6, 11:10, 10:11), Vylúčenia: 8:14, Presilovky: 3:0, Oslabenia: 0:0, Divákov: -

Slovenský tím vstupoval do svojho tretieho zápasu na majstrovstvách sveta so Zdenkom Kotvanom v bráne, ktorý zaknihoval svoju premiéru na šampionáte. Slovensko inkasovalo gól už v tretej minúte, keď svoj prvý gól zápasu strelil Filatov. Prvá tretina sa skončila miernym výsledkom 2:1 pre Rusko. Jediný gól Slovenska v prvej tretine i v celom zápase strelil Bezák, ktorý v 14. minúte vyrovnával na 1:1. Víťazný gól ruského tímu strelil v 19. minúte Gončarov. V druhej dvadsaťminútovke Rusi pridali a výsledkom boli štyri góly v našej bráne. Hetrik zavŕšil kapitán zbornej Nikita Filatov. Po piatom inkasovanom góle sa nechal Kotvan vystriedať a do brány sa tak dostal Jaroslav Janus, ktorý v zvyšnom priebehu duelu inkasoval len tri góly, z toho v tretej tretine dva. Slováci, v snahe o zmiernenie konečného výsledku, hrali prvú polovicu záverečnej tretiny celkom schopne, no napokon sa Rusi v závere rozhodli ešte trošku pridať a upravili na konečný stav 8:1. Slovensko zajtra čaká posledný zápas v základnej skupine. O postup do štvrťfinále sa naši juniori pobijú s hokejistami Fínska. V prípade prehry ich budú čakať posledné dva zápasy v skupine o záchranu.

Fínsko - Lotyšsko 5:1 (2:0, 3:1, 0:0)
Fíni sa streli vo svojom treťom zápase na turnaji s Lotyšmi a po dvoch prehrách(1:3 so Švédskom a 2:5 s Ruskom) sa dočkali prvého víťazstva, keď svojho súpera zdolali pomerom 5:1. Fíni v zápase dominovali a bránu Lotyšska zasypali 56 strelami. Postupne sa dopracovali až k päťgólovému vedeniu, ktoré už len v 34. minúte mierne skresal Roberts Jekimovs. Gól Lotyšska zožal najväčšie ovácie publika. Fíni už v záverečnej tretine kontrolovali hru. V dnešnom stretnutí musia Fíni zdolať Slovákov, aby postúpili do štvrťfinále. Ešte nikdy nehrali v skupine o záchranu.

Česká republika - Nemecko 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Česi si v skupine A ľahko poradili s Nemeckom, ktoré po víťazstve 6:0 poslali do skupiny o záchranu. Na koňa sa v utorkom stretnutí dostali už v prvej tretine, kedy dokázali využiť dve presilové hry. V druhej dvadsaťminútovke zažívali Nemci peklo. Boli prestrieľaní a často vylučovaní. Napokon však inkasovali len raz. Naši západní susedia však v tretej tretine ešte upravili výsledok zápasu, keď pridali ďalšie tri góly.

USA - Kazachstan 12:0 (3:0, 5:0, 4:0)
Američania mali v utorok na programe tréning. V zápase proti Kazachstanu jasne dominovali vo všetkých činnostiach a zvíťazili jednoznačne 12:0. Kazašskí mladíci si zaslúžili uznanie aspoň za to, že dokázali ohroziť bránu USA 10 strelami. Po dvoch tretinách pritom vyslali na McColluma len 3 strely. USA teraz čaká najdôležitejší súboj v skupine. Proti domácim Kanaďanom nastúpia v boji o priamy postup do semifinále.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies