Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Špekulácie

Mladučký útočník Jets by mohol odísť do KHL

Jozef Struhár  
16.11.2018

Talentovaný útočník tímu Winnipeg Jets Kristian Vesalainen stále pôsobí viac ako veľká nádej než hotový hráč pre NHL. Aj preto by sa už budúci týždeň mohol vrátiť do Európy.

Podľa fínskeho novinára Pekku Jalonena by devätnásťročný rodák z Helsínk mohol zakotviť vo fínskom tíme Jokeritu z Kontinentálnej hokejovej ligy, ktorý získal jeho práva vo výmene s ruským Petrohradom.

Vesalainen dostal v tejto sezóne šancu v piatich zápasoch NHL, v ktorých zaznamenal jednu asistenciu. V nižšej AHL odohral za Manitobu ďalších osem stretnutí, v ktorých strelil tri góly a pridal päť asistencií.

Rýchly a robustný krídelník so šikovnými rukami bude mať možnosť zvoliť si návrat do Európy od 17. novembra, keď začne platiť v jeho zmluve táto výstupná klauzula. Jets ho draftovali v minulom roku z 24. miesta.

Pre Vesalainena je táto sezóna prvou, v ktorej sa zoznamuje so severoamerickým hokejom. Doteraz pôsobil len vo Fínsku a Švédsku. Vlani vo fínskej Liige zaknihoval 22 gólov a 21 asistencií v 49 stretnutiach.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies