Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Daňo viedol Colorado s bodyčekmi, Rantanen hrdinom jeho tímu

V nedeľu sa v NHL tešili z výhier Dallas, Carolina, Chicago, Vegas a Colorado, z ktorého víťazstva sa priamo na ľade tešil aj Marko Daňo. Hrdinom jeho tímu sa stal Mikko Rantanen. Jason Spezza a Alexander Radulov z Dallasu dosiahli míľniky.

Rantanen hrdinom na poslednú chvíľu, Daňo nebodoval

Jediného Slováka v akcii sme v nedeľu videli v Anaheime, kde domáci tím privítal Colorado. A hoci sa to pre hostí nevyvíjalo od úvodu najlepšie, nakoniec sa tešili z výhry 4:3. Len 1,3 sekundy pred koncom predĺženia o nej rozhodol Mikko Rantanen. Stalo sa tak 13 sekúnd po vylúčení Pontusa Aberga. Avalanche prehrávali 0:1 i 1:3. Na gól Brandona Montoura však odpovedal Sven Andrighetto, na góly Ryana Getzlafa a Ondřeja Kaše Nathan MacKinnon a Gabriel Landeskog. Rantanen a MacKinnon nazbierali aj po dve asistencie, z domácich hráčov sa to podarilo Montourovi. Philipp Grubauer pri triumfe zastavil 30 striel, Ryan Miller ich kryl 38. Slovenský útočník Marko Daňo ho neohrozil ani raz. Odohral len 6 minút a 20 sekúnd (na sekundu presne ako v poslednom zápase), počas ktorých sa prezentoval štyrmi bodyčekmi – viac ich urobil len domáci Nick Ritchie (6). Rantanen má po 20 dueloch na konte už 30 bodov, čo sa v drese Avalanche doteraz podarilo len Petrovi Forsbergovi (1997/98) a Joeovi Sakicovi (1998/99).

Rantanenov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Rantanen (COL), 2. B. Montour (ANA), 3. N. MacKinnon (COL)

Článok pokračuje pod reklamou

Prvá formácia zariadila výhru Dallasu nad Islanders, Spezza a Radulov s míľnikmi

Esa Lindell strelil dva góly za päť minút, vrátane víťazného, Alex Radulov skóroval dvakrát v rozmedzí necelých dvoch minút a pridal asistenciu, Tyler Seguin zaznamenal gól a dve prihrávky. Dallas odpovedal na vedúci gól súpera z prvej tretiny štvorgólovou druhou tretinou a zvíťazil na ľade New Yorku Islanders 6:2. Dominanciu prvej formácie Stars podčiarkli tri asistencie Jamieho Benna. Roope Hintz vsietil svoj prvý gól v NHL, Jason Spezza dvakrát asistoval a prekonal métu 900 bodov v kariére. Ben Bishop prispel k druhej výhre po sebe až 37 zákrokmi. Prekonali ho Anthony Beauvillier a Scott Mayfield. Thomas Greiss striedal po treťom inkasovanom góle z 19 striel už v 28. minúte, Robin Lehner kryl vo zvyšku zápasu 11 zo 14 striel. Islanders ukončili krátku sériu dvoch triumfov a prišli o sedemzápasovú domácu bodovú sériu. Seguin sa s 31. trojbodovým zápisom v základnej časti dostal na 10. miesto klubovej histórie. Bennovi patrí šiesta pozícia so 47, líder Mike Modano ich však nazbieral až 103. Radulovov druhý gól v zápase bol jeho 100. v NHL.

Radulovov 100. gól v NHL:


Hviezdy duelu: 1. A. Radulov, 2. T. Seguin, 3. J. Benn (všetci DAL)

Carolina zužitkovala rýchly štart k výhre nad Devils

Justin Williams a Micheal Ferland skórovali v prvých 30 sekundách zápasu, Carolina si následne dokázala vedenie ustrážiť a porazila New Jersey pomerom 2:1, aby správnym spôsobom zareagovala na sobotnú prehru 1:4 s Columbusom. „Víťazenie je zábavnejšie, nie? Človek má lepší prístup a aj nálada v šatni je lepšia,“ poznamenal Williams, ktorého tím prehral sedem z predošlých deviatich duelov. V nedeľu strelil dva najskoršie góly v histórii organizácie a piate v histórii NHL. Delilo ich len osem sekúnd – v klubovej histórii sa ešte v ére Hartfordu podarilo vytvoriť rekord so šiestimi sekundami (1987). Brankár Curits McElhinney ukončil zápas s 33 zákrokmi a ako jediný ho prekonal Pavel Zacha. V druhej a tretej tretine góly nepadli napriek tomu, že si oba tímy zahrali tri presilovky. Cory Schneider opustil duel s 23 zákrokmi. Ani pri štvrtom štarte po návrate zo zranenia sa nedočkal víťazstva.

Prvých 30 sekúnd zápasu:

Hviezdy duelu: 1. J. Williams, 2. C. McElhinney, 3. J. Staal (všetci CAR)

Crawford doviedol Chicago k potrebnej výhre nad Wild

Chicago si užilo rýchly nástup a potom sa mohlo oprieť o Coreyho Crawforda, aby docválalo k veľmi potrebnej výhre 3:1 nad Minnesotou. Jonathan Toews a Brandon Saad skórovali v prvej tretine, Dominik Kahun pridal gól do prázdnej brány, Patrick Kane si pripísal dve asistencie a Crawford zneškodnil 39 striel, aby si Blackhawks zlepšili bilanciu pod novým trénerom Jeremym Collitonom na 2-2-2. „Nie je tajomstvom, že Crawford je skvelý. Dokáže robiť zákroky, ktoré vás držia v zápase,“ poznamenal Colliton. Ako jediný prekonal domáceho brankára Zach Parise, pre ktorého to bol šiesty gól v posledných deviatich dueloch. Alex Stalock zastavil 25 striel, ale tretej prehre z posledných štyroch duelov nezabránil. Duel nedohral Marcus Foligno, ktorý však dúfa, že bude hrať už v stredu proti Ottawe.

Pekná prihrávka Kanea, ktorú na gól zužitkoval Toews:

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford, 2. B. Saad, 3. P. Kane (všetci CHI)

Marchessault doviedol Vegas k výhre na ľade Oilers

Jonathan Marchessault zaznamenal dva góly a asistenciu, aby pomohol Vegas poraziť Edmonton pomerom 6:3. William Karlsson, Cody Eakin, Max Pacioretty a Reilly Smith sa tiež presadili strelecky, Smith pridal aj dve asistencie a Colin Miller ich nazbieral tri. Marc-Andre Fleury opustil duel s 29 zákrokmi. Kým Golden Knights vyhrali druhý zápas z posledných troch, Oilers prehrali šiesty z posledných siedmich. O ich góly sa v nedeľu postarali Connor McDavid, Alex Chiasson a Leon Draisaitl. Cam Talbot inkasoval šesť gólov z 31 striel. „Samozrejme, že je to frustrujúce. Inak sa to nedá ani povedať," poznamenal McDavid o trápení svojho tímu. Svoj prvý zápas v sezóne odohral obranca Vegas Nate Schmidt, ktorý bol pred štartom ročníka suspendovaný na 20 zápasov za požitie zakázanej látky.

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (VGK), 2. C. Miller (VGK), 3. C. McDavid (EDM)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Daňo (COL) 06:20 0 0 0 0 0 0 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies