Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Černák bodoval prvýkrát v NHL, Jaroš tiež asistoval

V deviatich pondelkových zápasoch NHL hrali aj traja Slováci. Z výhry sa netešil ani jeden, ale mladí obrancovia Erik Černák a Christián Jaroš bodovali. Pre prvého menovaného išlo o premiérový bod v lige. Patrik Laine strelil hetrik, Calvin Petersen vychytal nulu.

Černák s prvým bodom v NHL pri prehre Tampy Bay v Nashville

Erik Černák sa dočkal už vo štvrtom zápase v súťaži premiérového kanadského bodu. Pri otváracom góle Victora Hedmana si pripísal sekundárnu asistenciu. Za necelých 10 a pol minúty na ľade zaznamenal aj bodyček a blok. Tampa Bay si náskok neudržala, Nashville troma gólmi po sebe otočil stav a zvíťazil doma 3:2. Kyle Turris v presilovke, Filip Forsberg a dvojbodový Ryan Johansen zariadili druhú výhru Predators po sebe po predošlých troch prehrách. Mattias Ekholm dvakrát asistoval a Pekka Rinne predviedol 29 zákrokov pri jeho 319. víťazstve v NHL. Vyrovnal sa tak historickému fínskemu lídrovi Miikkovi Kiprusoffovi. Okrem Hedmana ho prekonal aj Nikita Kučerov, ktorý uzatváral skóre duelu. Brayden Point prihral na oba góly Lightning a Louis Domingue kryl 31 striel. Floridský tím prišiel o krátku sériu dvoch výhier a ukončil výjazd s bilanciou 2-2.

Hviezdy duelu: 1. R. Johansen, 2. P. Rinne, 3. M. Ekholm (všetci NSH)

Jaroš bodoval pri neúspešnej prestrelke Ottawy s Floridou

Černákov bratranec Christán Jaroš si tiež pripísal asistenciu, ale už jeho druhú v NHL a primárnu. Prihrával na vedúci gól Matta Duchenea z druhej minúty. Odohral takmer 15 minút aj s bodyčekom a blokom. Jeho Ottawa doma podľahla Floride 5:7 a prišla o krátku sériu dvoch výhier. O góly Panthers, ktorí pretrhli šnúru dvoch prehier, sa postarali Troy Brouwer, dvojbodový Aleksander Barkov v presilovke, Jared McCann, Jevgenij Dadonov, Micheal Haley, Frank Vatrano a Mike Hoffman. Ten natiahol svoju bodovú sériu na 16 zápasov pri jeho prvom návrate do Ottawy. Nováčik Juho Lammikko vytvoril klubový rekord so štyrmi asistenciami, Aaron Ekblad ich získal dve a James Reimer sa prezentoval 33 zákrokmi. Recept na neho našli dvakrát trojbodový Duchene a raz dvojbodový Drake Batherson, Zack Smith a Brady Tkachuk. Craig Anderson inkasoval šesťkrát z 22 striel, striedajúci Mike McKenna chytil deväť zo zvyšných desiatich. Vincent Trocheck opustil duel na nosidlách po súboji s Ryanom Dzingelom v závere prvej tretiny.

Článok pokračuje pod reklamou

Jaroš krásne vysunul Duchenea:


Hviezdy duelu: 1. J. Lammikko (FLA), 2. M. Duchene (OTT), 3. A. Ekblad (FLA)

Eller rozhodol o výhre Washingtonu nad Canadiens, Tatar bez bodu

Tomáš Tatar tentokrát nebodoval a Montreal si z duelu proti obhajcovi titulu odniesol len bod za remízu v normálnom hracom čase. Mrzieť to môže najmä preto, že kanadský tím v prvom viedol 1:0 a 4:2. O výhre Washingtonu 5:4 rozhodol vo štvrtej minúte predĺženia Lars Eller. V normálnom hracom čase sa dvakrát tešil z gólu Alex Ovečkin a raz Brett Connolly a Nicklas Bäckström. Tom Wilson, John Carlson a Dmitrij Orlov si pripísali po dve asistencie. Pheonix Copley inkasoval štyri góly z 22 striel, Braden Holtby následne nekapituloval ani raz z 22 striel. O góly Canadiens sa postarali Mike Reilly, Brendan Gallagher, Jeff Petry a Kenny Agostino, kým Carey Price inkasoval päť gólov z 34 striel. V samom závere tretej tretiny zabránil veľkým zákrokom rozhodnúť duel Ovečkinovi, ktorý by tak dosiahol hetrik. „Možno mal trochu šťastia, ale bol to krásny zákrok. Fanúšikovia mu zaň tlieskali a ja tiež,“ uznal kapitán Capitals. Tatar odohral 18 a pol minúty s dvoma streleckými pokusmi, plusovým bodom a jedným bodyčekom. Raz sa postavil aj na vhadzovanie – neuspel. Jeho spoluhráč Noah Juulsen opustil zápas v prvej tretine po zásahu puku do tváre.

Price nedoprial Ovečkinovi hetrik a zároveň víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. J. Petry (MTL), 3. J. Carlson (WSH)

Toronto si v zápase proti Columbusu predĺžilo sériu výhier

Zach Hyman strelil dva góly na konci tretej tretiny a Toronto predĺžilo svoju víťaznú sériu na štyri zápasy, keď porazilo Columbus 4:2. Hymanov prvý gól bol víťazným presmerovaním strely Morgana Riellyho a druhý poistkou do prázdnej brány. John Tavares zaznamenal gól a asistenciu, Tyler Ennis gól. Po dve asistencie si pripísali Mitch Marner a Ron Hainsey, Frederik Andersen opustil duel s 37 zákrokmi. Martin Marinčin nehral. Blue Jackets dominovali prvej tretine a vytvorili si dvojgólové vedenie, keď sa presadili dvojbodoví Cam Atkinson a Pierre-Luc Dubois. Sergej Boborvskij kryl 22 z 25 striel. Columbus prehral v normálnom hracom čase po prvýkrát v ôsmich zápasoch. Trénera Johna Tortorellu po zápase najviac mrzela sekvencia vedúca k víťaznému gólu: „Bolo to hlúpe. Bránenie ako z ligy školákov. Hrali sme dosť dobre na to, aby sme vyhrali a je hlúpe, keď nezískame ani bod po takom zaváhaní po tom vhadzovaní.“ Jeho náprotivok, Mike Babcock, so 133. víťazstvom na lavičke Toronta prekonal zápisy Reda Kellyho a Pata Burna a je momentálne piaty v klubovom poradí. Punch Imlach je lídrom s 370 výhrami.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen, 2. M. Marner, 3. Z. Hyman (všetci TOR)

Chytil, Lundqvist doviedli Rangers k výhre nad Stars

Filip Chytil skóroval vo štvrtom zápase po sebe, aby tentokrát v úvode tretej tretiny prelomil nerozhodný stav a rozhodol o výhre Rangers 2:1 nad Dallasom. Pred ním takú sériu neťahal žiaden tínedžer v histórii newyorského klubu. „Som rád, že vyhrávame a že môžem gólmi pomáhať k výhram,“ poznamenal český mladík, ktorého na listine strelcov doplnil Jimmy Vesey, kým Henrik Lundqvist zastavil 16 striel pri šiestej domácej výhre v sérii. New York tiež vyhral osem zápasov z posledných desiatich celkovo. Jeho náprotivok Ben Bishop urobil 12 zákrokov, ale v tretej tretine ho pre zranenie nahradil Anton Chudobin, ktorý zastavil deväť striel z desiatich. O jediný gól Stars sa postaral Tyler Seguin, ktorý v presilovke otvoril skóre zápasu.


Hviezdy duelu: 1. F. Chytil (NYR), 2. J. Vesey (NYR), 3. T. Seguin (DAL)

Ďalšia výhra, ďalšia prehra: Buffalo otočilo zápas proti Penguins

Buffalo opäť dokázalo, že s ním v tejto sezóne treba skutočne počítať. Napriek tomu, že v pondelok prehrávalo 0:1 i 1:4, dokázalo štyrmi gólmi v posledných 30 minútach otočiť zápas a poraziť Pittsburgh 5:4 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil kapitán Jack Eichel, ktorý nadviazal na góly Tagea Thompsona, Zacha Bogosiana, Caseyho Nelsona a Caseyho Mittelstadta a dosiahol métu 200 bodov už v 230. zápase kariéry. Carter Hutton urobil 36 zákrokov a Sabres vyhrali šiesty zápas po sebe. „Je neuveriteľné, s akou húževnatosťou hráme posledné dva týždne,“ poznamenal tréner Phil Housley. Buffalo porazilo Pittsburgh len po druhý raz z posledných 11 duelov. Penguins sa však aktuálne trápia – prehrali deviaty zápas z posledných desiatich. Nepomohli im ani prvé body Tannera Pearsona v ich drese – gól a asistencia. Strelecky sa presadili aj Phil Kessel, Jake Guentzel a Derick Brassard, kým Casey DeSmith urobil 25 zákrokov. Jevgenij Malkin odohral 700. duel v NHL, Bryan Rust dvestý.

Eichelov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel (BUF), 2. Z. Bogosian (BUF), 3. J. Guentzel (PIT)

Petersen vynuloval St. Louis, Hagelin s prvým bodom za Kings

Calvin Petersen zastavil všetkých 29 striel pri jeho prvom čistom konte v NHL a doviedol Los Angeles k triumfu 2:0 v St. Louis, ktorým jeho tím zakončil trojzápasový výjazd (2-1). Rozdielový gól strelil v druhej tretine Matt Luff, ktorý skóroval premiérovo v súťaži. Anže Kopitar upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Carl Hagelin asistoval a získal prvý bod v drese Kings. Jake Allen urobil 25 zákrokov, ale neodvrátil štvrtú prehru Blues v posledných piatich dueloch. Na nulu prehrali v druhom zápase po sebe a v treťom z ostatných štyroch.


Hviezdy duelu: 1. C. Petersen, 2. M. Luff, 3. C. Hagelin (všetci LAK)

Calgary doma rozobralo Vegas, Gaudreau a Tkachuk štvorbodoví

Matthew Tkachuk strelil dva góly a pridal dve asistencie, Johnny Gaudreau zaznamenal gól a tri asistencie, Sean Monahan dva góly a jednu prihrávku. Calgary vyhralo prvú tretinu 5:0 a pohodlne dokráčalo k domácemu víťazstvu 7:2 nad Las Vegas, druhému po sebe. TJ Brodie a Sam Bennett tiež skórovali, Mark Giordano dvakrát asistoval a David Rittich sa prezentoval 20 zákrokmi. Prekonali ho iba Nick Holden a Max Pacioretty, aj to až za stavu 7:0 v tretej tretine. Malcolm Subban inkasoval všetky góly z 32 striel. Gaudreau vyrovnal so štyrmi bodmi v prvej tretine klubový rekord Olliho Jokinena zo 14. februára 2011 proti Coloradu. Flames strelili päť gólov v jednej tretine domáceho zápasu prvýkrát od 11. marca 1993 proti Detroitu.

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau, 2. M. Tkachuk, 3. S. Monahan (všetci CGY)

Laineho hetrik viedol k výhre Winnipegu vo Vancouveri

Patrik Laine strelil už svoj šiesty hetrik v NHL, vrátane víťazného gólu, ktorým doviedol Winnipeg k výhre 6:3 vo Vancouveri, štvrtej v posledných piatich zápasoch. Tretí gól vsietil už do prázdnej brány. Kyle Connor zaznamenal presilovkový gól a pridal tri asistencie, skórovali aj dvojbodoví Mark Scheifele a Bryan Little. Connor Hellebuyck pomohol Jets natiahnuť bodovú sériu na päť duelov 22 zákrokmi. Prekonali ho Elias Pettersson v presilovke, Tyler Motte vo vlastnom oslabení a dvojbodový Nikolaj Goldobin. Jakob Markström chytil až 43 striel, ale nezabránil šiestej prehre Canucks v sérii.

Hviezdy duelu: 1. P. Laine (WPG), 2. N. Goldobin (VAN), 3. K. Connor (WPG)


Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Ch. Jaroš (OTT) 14:55 0 1 1 0 0 0 1
T. Tatar (MTL) 18:32 0 0 0 +1 0 2 0
E. Černák (TBL) 10:22 0 1 1 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský si natiahol rekordnú sériu. Pospíšil viedol tím, Fehérváry zbieral „mínuskySlafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies