Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Halák hviezdou zápasu, Černák i Tatar asistovali

V piatkových 15 zápasoch NHL hrali aj piati Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Erik Černák nazbieral dve asistencie, Tomáš Tatar jednu. Jaroslav Halák vychytal triumf ako hviezda duelu. Prvýkrát v histórii vyhralo v jeden deň až 13 domácich tímov.

Halák hviezdou víťazného duelu Bostonu proti Pittsburghu

Jaroslav Halák chytil 36 z 37 striel a doviedol Boston k domácej výhre 2:1 nad Pittsburghom. Rozhodol o nej v závere druhej minúty predĺženia Joakim Nordström. Jake DeBrusk vyrovnával stav na 1:1 ešte v druhej tretine po tom, ako otvoril skóre Jevgenij Malkin. Tristan Jarry predviedol pri sezónnej premiére 35 zákrokov, ale nezabránil piatej prehre Penguins na súperových klziskách v sérii. Bruins vyhrali tretí domáci zápas po sebe a slovenský brankár ho opúšťal ako druhá hviezda. Taktiež si predĺžili bodovú šnúru na štyri duely. Pre Nordströma išlo o prvý gól v nadstavenom čase v NHL.

Nordströmov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Nordström, 2. J. Halák (obaja BOS), 3. T. Jarry (PIT)

Článok pokračuje pod reklamou

Černák s prvým viacbodovým zápisom v kariére pri výhre Tampy nad Chicagom

Erik Černák zaznamenal prvý viacbodový výkon už v šiestom zápase kariéry. Dvoma sekundárnymi asistenciami, vrátane tej pri víťaznom góle, prispel k domácemu triumfu Tampy Bay 4:2 nad Chicagom. Rozhodnuté bolo už po prvej tretine, ktorú vyhrala 4:1. Prvé dva góly strelil Tyler Johnson, rozdielový dvojbodový Brayden Point a štvrtý pridal Ryan Callahan. Nikita Kučerov nazbieral tri prihrávky a Louis Domingue sa prezentoval 30 zákrokmi. Prekonali ho Artem Anisimov a Johathan Toews, ktorý natiahol svoju bodovú sériu na šesť duelov. Corey Crawford kryl 25 striel, vrátane dvoch z hokejky Černáka. Slovenský obranca odohral 16 a trištvrte minúty aj s tromi plusovými bodmi, blokom a piatimi bodyčekmi, najviac v zápase. Lightning zdolali Blackhawks v siedmom zápase po sebe a aspoň bod získali v ostatných 16 vzájomných súbojoch (14-0-2).

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. T. Johnson, 3. B. Point (všetci TBL)

Buffalo opäť vyhralo, Tatar bodoval

Buffalo sa po trojzápasovom tripe vrátilo domov, kde chcelo v zápase proti Montrealu natiahnuť svoju najdlhšiu víťaznú sériu od ročníka 2006/07 na osem duelov. Napokon sa mu to podarilo vďaka dvom gólom Jeffa Skinnera – prvým vynútil predĺženie, v ktorom druhým rozhodol o výhre 3:2. Bola to už 15. výhra „šablí“ v ročníku, pričom vlani ju dosiahli až vo februári. K vylepšeniu domácej bilancie na 8-2-1 pomohol gólom aj Casey Mittelstadt, kým Carter Hutton kryl 31 striel. Prekonali ho Brendan Gallagher a Andrew Shaw. Phillip Danault zaznamenal dve asistencie, Tomáš Tatar jednu. Antti Niemi urobil 37 zákrokov, ale tretiu prehru po sebe neodvrátil. Tatar odohral 13 minút a 42 sekúnd, počas ktorých nevyslal na bránu súpera ani jednu strelu. Urobil jeden bodyček. Do bodovania sa nezapísal Max Domi, ktorý tak prišiel o 11-zápasovú bodovú šnúru. „Prišli sme o veľký bod. Minimalizovali sme strelecké šance tímu, ktorému sa darí. Boli sme na dobrom mieste až do posledných pár minút,“ poznamenal tréner Claude Julien, ktorého tím nemusel získať ani bod – Jake McCabe totiž 29 sekúnd pred koncom tretej tretiny trafil tyčku.

Skinnerove dva góly:

Hviezdy duelu: 1. J. Skinner (BUF), 2. J. Eichel (BUF), 3. B. Gallagher (MTL)

Compher zariadil výhru Colorada nad Arizonou v oslabení

J.T. Compher skóroval pri jednej presilovke súpera dvakrát za 85 sekúnd, čím poslal Colorado do vedenia 2:0 a zároveň rozhodol o jeho víťazstve 5:1 na ľade Arizony, treťom v sérii. Stal sa len 20. hráčom v lige od sezóny 1933/34 a štvrtým za posledných 15 rokov, ktorý strelil dva góly v oslabení za dve minúty alebo menej. Hral pritom prvýkrát od 13. októbra. Mikko Rantanen a Gabriel Landeskog zaznamenali po góle a asistencii, Tyson Barrie tiež skóroval a Nathan MacKinnon dvakrát asistoval. Philipp Grubauer urobil 37 zákrokov, o tri viac ako domáci Antti Raanta, ktorý sa vrátil do brány po osemzápasovej absencii. O jediný gól Coyotes sa postaral Dylan Strome, ktorý v presilovke znižoval stav na 1:4. Jeho spoluhráč Richard Pánik opäť nebodoval. Za 18 minút a 42 sekúnd v akcii si pripísal na konto mínusový bod, tri strely, dva bloky, jedno vyhrané vhadzovanie a až sedem bodyčekov, najviac zo všetkých hráčov. Arizona prehrala tretí zápas v sérii.

Compherove 2 góly v oslabení za 85 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. J.T. Comper, 2. P. Grubauer, 3. M. Rantanen (všetci COL)

Jaroš nebodoval pri prehre Ottawy v Dallase

Christián Jaroš sa tentoraz do bodovania nezapísal, ale za necelých 10 a pol minúty na ľade zaznamenal blok a tri bodyčeky. Jeho Ottawa prehrala tretí zápas v sérii, keď podľahla Dallasu 4:6. Miro Heiskanen strelil dva góly, Alex Radulov s Devinom Shoreom dvakrát asistovali a Anton Chudobin kryl 29 striel. Oveľa viac práce mal Craig Anderson, ktorý predviedol až 48 zákrokov. Prekonali ho aj Jamie Benn, Taylor Fedun, Blake Comeau a Gavin Bayreuther, ktorý skóroval premiérovo v NHL do prázdnej brány. Stars predišli tretej prehre po sebe. O presné zásahy Senators sa postarali Ryan Dzingel, Brady Tkachuk v presilovke, Maxime Lajoie a Zack Smith. Thomas Chabot a Matt Duchene si pripísali po dve asistencie, Bobby Ryan ich získal tri.


Hviezdy duelu: 1. M. Heiskanen, 2. D. Shore, 3. T. Fedun (všetci DAL)

Pickard vynuloval Rangers, Philadelphia pretrhla šnúru prehier

Calvin Pickard zastavil všetkých 31 striel a s prvým čistým kontom v drese Philadelphie, štvrtým v kariére, ju doviedol k domácej výhre 4:0 nad New Yorkom Rangers. Jeho aktuálna séria bez inkasovania trvá 99 minút a 22 sekúnd. Flyers tak ukončili sériu štyroch prehier, kým tím z Manhattanu prišiel o trojzápasovú víťaznú šnúru. Nezabránil tomu ani Henrik Lundqvist, ktorý predviedol 42 zákrokov. Sean Couturier zaznamenal dva góly a asistenciu, Travis Konecny šťastný víťazný gól a dve prihrávky. Jordan Weal trafil prázdnu bránu a Claude Giroux trikrát asistoval. So 483 asistenciami v NHL sa dostal na druhé miesto v klubovej histórii za neohrozeného rekordéra Bobbyho Clarkea (852).

Konecnyho šťastný víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Konecny (PHI), 2. H. Lundqvist (NYR), 3. C. Pickard (PHI)

Ducks zaskočili Oilers. Rakell a Ritchie sa postarali o záverečný obrat

Ken Hitchcock bol blízko k výhre aj vo svojom druhom zápase na lavičke Edmontonu. Ten viedol od stredu tretej tretiny po presilovkovom góle Ryana Nugent-Hopkinsa, ale 17 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal po prihrávke Rickarda Rakella skóre Nick Ritchie a 14 sekúnd po začatí predĺženia rozhodol o triumfe Anaheimu 2:1 práve Rakell, pre ktorého to bol 100. gól v kariére. „Potrebujete hrať 60 minút, aby ste v NHL získali body a dnešný zápas bol toho pekným príkladom,“ poznamenal tréner Randy Carlyle. Ducks vyhrali druhý zápas po sebe, Oilers prehrali tretí z posledných štyroch. John Gibson pomohol k výhre 27 zákrokmi, Mikko Koskinen ich urobil o štyri menej. Tímy potvrdili, že ich zápasy bývajú vyrovnané – od sezóny 2016/17 osem z deviatich skončilo s jednogólovým rozdielom a šesť z nich sa nerozhodlo po 60 minútach.

Víťazný obrat Anaheimu:

Hviezdy duelu: 1. R. Rakell, 2. N. Ritchie, 3. J. Gibson (všetci ANA)

Minnesote sa podaril veľký obrat proti Winnipegu

Patrik Laine v prvej a Nikolaj Ehlers v druhej tretine pomohli Winnipegu k vedeniu 2:0 po 40 minútach. Problémom však bolo, že si ho Jets nedokázali v posledných 20 minútach udržať. Nino Niederreiter strelil v úvode tretej tretiny kontaktný gól, v jej strede stav vyrovnal Eric Fehr a obrat Minnesoty zavŕšil Eric Staal v 58. minúte. K výhre 4:2 prispel gólom do prázdnej brány aj Zach Parise, Niederreiter pridal asistenciu a dve si pripísal Matt Dumba. Alex Stalock na mieste chorého Devana Dubnyka zastavil 26 striel, jeho náprotivok Connor Hellebuyck 35. Kým Wild vyhrali druhý zápas po sebe, Jets druhý zápas po sebe prehrali – po prvýkrát v sezóne. Bola to tretia prehra z posledných štyroch duelov. Duel nedohral Andrew Copp, ktorý sa stal obeťou jedného z viacerých tvrdých zákrokov v zápase. Emócie vreli najmä v tretej tretine.

Hviezdy duelu: 1. N. Niederreiter, 2. E. Staal, 3. A. Stalock (všetci MIN)

Húževnatí Islanders zdolali Devils po predĺžení

Islanders prišli trikrát o vedenie, ale nakoniec sa tešili z výhry 4:3 nad New Jersey po tom, čo Mathew Barzal strelil gól v predĺžení, na ktorý už súper odpovedať nemohol. Jordan Eberle, Anders Lee a Nick Leddy skórovali v normálnom hracom čase, Valtteri Filppula zaznamenal dve asistencie a k ukončeniu krátkej série dvoch prehier pomohlo aj 39 zákrokov Thomasa Greissa. Toho prekonali dvojbodový Taylor Hall, Brian Boyle a Marcus Johansson, ktorý vynútil nadstavený čas 11 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Keith Kinkaid opustil duel s 31 zákrokmi a Devils si pripísali tretiu prehru z posledných štyroch zápasov. Nepomohol im ani návrat Samiho Vatanena a s Islanders prehrali druhý vzájomný zápas v ročníku. Do zostavy newyorského tímu sa vrátil Cal Clutterbuck.

Barzalov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal (NYI), 2. T. Hall (NJD), 3. M. Johansson (NJD)

Štvrtá výhra po sebe: Washington zdolal aj rozbehnutý Detroit

Washington sa rozbiehal pomaly, prehrával, ale nakoniec duel proti „horúcemu“ Detroitu zakončil víťazstvom 3:1, aby si natiahol najdlhšiu víťaznú sériu v sezóne na štyri zápasy. V druhej tretine vyrovnal stav Tom Wilson, v tretej dokonali obrat Michal Kempný a Alex Ovečkin. Wilson a Ovečkin zaznamenali aj po asistencii, Braden Holtby zneškodnil 31 striel. O čestný úspech Red Wings, ktorí prehrali len druhý zápas z posledných ôsmich, sa v prvej tretine postaral Andreas Athanasiou. Jonathan Bernier čelil len 20 strelám. Jeho tím si pripísal 14 z prvých 15 striel zápasu. „Nepáčila sa mi prvá časť prvej tretiny. V posledných piatich minútach sme hrali dobre a potom sme boli schopní na tom stavať a preniesť si to do zvyšku zápasu,“ povedal tréner Capitals Todd Reirden.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby, 2. T. Wilson, 3. M. Kempný (všetci WSH)

Fleury a Tuch rozhodli o výhre Vegas nad Calgary

Alex Tuch prelomil nerozhodný stav v závere druhej tretiny, pridal asistenciu pri góle Colina Millera a významne prispel k výhre Vegas 2:0 nad Calgary. Druhým hrdinom zápasu bol Marc-Andre Fleury, ktorý eliminoval 29 striel. Pripísal si štvrté čisté konto v sezóne a 52. v kariére, čím sa osamostatnil na 24. mieste historického poradia. Z aktívnych brankárov ich majú viac len Luongo, Lundqvist a Rinne. Golden Knights vyhrali tretí zápas z posledných štyroch a Flames oplatili prehru 2:7 z pondelkového zápasu. Kanadský tím prišiel o sériu troch výhier. David Rittich urobil 26 zákrokov. Svoj prvý zápas v T-Mobile Aréne od letného odchodu odohral James Neal, ktorý sa dočkal vrúcneho privítania.

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury, 2. A. Tuch, 3. C. Miller (všetci VGK)

Columbus oplatil Torontu prehru, Atkinson opäť skóroval

V Nationwide Aréne sa uskutočnila odveta pondelkového zápasu. Columbus z neho odchádzal sklamaný, ale tentokrát sa mohol tešiť z víťazstva 4:2 nad Torontom. Columbus prišiel o dvojgólový náskok, ktorý v prvej tretine vypracoval Josh Anderson. Cam Atkinson však v druhej tretine skóroval v oslabení, aby definitívne priklonil misky váh na stranu domácich. Vďaka tomu aj predĺžil svoju najdlhšiu gólovú a bodovú sériu v kariére na šesť zápasov. Už len jeden zápas s gólom mu chýba, aby vyrovnal klubový rekord Geoffa Sandersona z ročníka 2002/03. Po ňom ešte skóre upravil Markus Hännikäinen. Ku štvrtej výhre z posledných piatich zápasov pomohol aj Sergej Bobrovskij, ktorého z 34 striel pokorili len Ron Hainsey a Kasperi Kapanen. Frederik Andersen zastavil 20 striel a Maple Leafs si pripísali druhú prehru po sebe po prvýkrát od 1. novembra. Martin Marinčin nehral.

Hviezdy duelu: 1. J. Anderson, 2. S. Bobrovskij, 3. C. Atkinson (všetci CBJ)

Martinookov hetrik viedol k výhre Caroliny nad Floridou

Jordan Martinook zaznamenal prvý hetrik v kariére, vrátane víťazného gólu, ktorým doviedol Carolinu k domácej výhre 4:1 nad Floridou, tretej v sérii. Teuvo Teräväinen využil presiovú hru v jeho 300. zápase NHL, Andrej Svečnikov nazbieral dve asistencie, Lucas Wallmark tri a Curtis McElhinney chytil 34 striel. Ako jediný na neho našiel recept Troy Brouwer, ktorý znižoval stav v tretej tretine na 1:3. Martinook strelil tretí gól do prázdnej brány, v ktorej sa predtým vystriedali obaja brankári Panthers. Roberto Luongo (8/10) sa v prvej tretine zranil, a tak duel dochytal James Reimer (26/28). Hurricanes ukončili šesťzápasovú domácu sériu s bilanciou 4-1-1, Florida má za sebou šesťzápasový výjazd s bilanciou 2-4-0. Bodová séria Mikea Hoffmana sa zastavila na 17 dueloch.


Hviezdy duelu: 1. J. Martinook, 2. C. McElhinney, 3. L. Wallmark (všetci CAR)

St. Louis vrátilo Nashvillu prehru a prvýkrát potešilo nového trénera

St. Louis zvíťazilo doma nad Nashvillom 6:2, vrátilo mu prehru 1:4 spred dvoch dní a prvýkrát potešilo nového trénera Craiga Berubeho. Zároveň ukončilo sériu troch prehier, kým súperovi pripravilo prvú porážku po troch triumfoch. Ryan O´Reilly, Brayden Schenn a Alex Pietrangelo si pripísali po góle a asistencii, Ivan Barbašev, Zach Sanford a Robby Fabbri ich doplnili na listine strelcov. Robert Thomas dvakrát asistoval a Jake Allen urobil 26 zákrokov. Prekonali ho Nick Bonino v presilovke a Ryan Hartman. Juuse Saros inkasoval päť gólov z 15 striel, striedajúci Pekka Rinne jeden zo zvyšných 19. Pietrangelo sa s 84. gólom v NHL vyrovnal Chrisovi Prongerovi na druhom mieste klubovej histórie medzi obrancami. Lídrom je Al McInnis (127). Kyle Turris nedohral duel po bodyčeku od Schenna.

Hviezdy duelu: 1. B. Schenn, 2., R. O´Reilly, 3. I. Barbašev (všetci STL)

Dell vynuloval Vancouver, Thornton s ďalšími historickými zápismi

Aaron Dell vychytal prvýkrát v kariére druhé čisté konto po sebe a piate v NHL, keď doviedol San Jose s 19 zákrokmi k domácemu víťazstvu 4:0 nad trápiacim sa Vancouverom. Tri zo štyroch gólov strelilo v presilovkách a uštedrilo kanadskému tímu už ôsmu prehru v sérii, najviac od prelomu marca a apríla 2017. Erik Karlsson zaznamenal gól a dve asistencie, Logan Couture, Timo Meier a Melker Karlsson tiež skórovali. Joe Thornton a Kevin Labanc dvakrát asistovali. Anders Nilsson inkasoval všetky góly z 24 striel. Thornton sa s 1 035 prihrávkami v NHL dostal pred Maria Lemieuxa na 11. miesto historického poradia. S 231 viacbodovými výkonmi je tiež na 11. pozícii, ale len jeden mu chýba na desiateho Joea Sakica. Canucks prehrali v San Jose šiestykrát po sebe.

Hviezdy duelu: 1. A. Dell, 2. E. Karlsson, 3. B. Dillon (všetci SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 36/37 (97,3 %)
E. Černák (TBL) 16:45 0 2 2 +3 0 2 5
T. Tatar (MTL) 13:42 0 1 1 0 0 0 1
Ch. Jaroš (OTT) 10:22 0 0 0 0 0 0 3
R. Pánik (ARI) 18:42 0 0 0 -1 0 3 7



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies