Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar skóroval pri prehre, Laine päťgólový

V jedenástich sobotných zápasoch NHL sa predstavil jediný Slovák. Tomáš Tatar skóroval, ale nezabránil prehre Montrealu. Patrik Laine zažiaril piatimi gólmi, Jake Guentzel a Andreas Johnsson strelili hetrik. Garret Sparks a Marc-Andre Fleury vychytali nuly.

Montreal prehral štvrtý duel po sebe: Proti Bruins nepomohol ani gól Tatara

Zle načasovaný faul Jonathana Drouina na konci tretej tretiny zabránil Montrealu zavŕšiť nádeje na obrat. Po jeho vysokej hokejke využil presilovku John Moore, ktorý v 58. minúte rozhodol o výhre Bostonu 3:2. Bruins viedli po prvej tretine o dva góly, keď sa presadili David Backes a Jake DeBrusk. Backes neskôr pridal asistenciu, David Krejčí ich nazbieral dve. Tuukka Rask čelil 33 strelám, z ktorých ho v tretej tretine prekonali Drouin a Tomáš Tatar. Ten v presilovke vyrovnal stav svojím 10. gólom v sezóne. Ani to však nestačilo na ukončenie série prehier, ktorá teraz trvá štyri zápasy. Carey Price ten posledný opustil s 32 zákrokmi. Tatar v akcii strávil 14 a štvrť minúty. Pripísal si aj päť striel na bránu a dva bodyčeky.

Tatarov 10. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. D. Backes (BOS) , 2. T. Rask (BOS), 3. A. Shaw (MTL) .

Článok pokračuje pod reklamou

Laine gólovo explodoval, Jets opäť zdolali Blues

Patrik Laine potvrdil formu vcelku vzácnym spôsobom. Ako prvý hráč od roku 2011 strelil v zápase päť gólov, ktoré by samé o sebe stačili Winnipegu na výhru. Kanadský klub porazil St. Louis 8:4, keď fínskeho ostrostrelca doplnili na listine strelcov aj Blake Wheeler, Brandon Tanev a Brendan Lemieux. Po štyri asistencie zaznamenali Kyle Connor a Bryan Little, Laurent Brossoit urobil 23 zákrokov. Blues v zápase viedli po otváracom góle Davida Perrona, ale odvtedy už vedenie nezopakovali. Vladimir Tarasenko ešte vyrovnával na 2:2, ale Ryan O’Reilly a Patrick Maroon už len znižovali stratu. Chad Johnson inkasoval šesť gólov z 25 striel, Jake Allen následne kryl 9 striel z 11. Blues prehrali všetky tri doterajšie zápasy s Jets. Tí ukončili štvorzápasový trip s bilanciou 2-2-0.


Hviezdy duelu: 1. P. Laine (WPG), 2. B. Little (WPG) , 3. K. Connor (WPG) .

Sabres siahajú po rekorde, zdolali aj Detroit

Buffalo pokračuje v zbieraní víťazstiev a po sobote ho už len jeden vyhraný zápas delí od klubového rekordu 10 triumfov po sebe. Tentokrát na výhru 3:2 nad Detroitom potrebovalo sedem sérií samostatných nájazdov, ktoré ukončil Sam Reinhart. Sabres tentokrát nedoháňali stratu, ale dvakrát prišli o vedenie, keď na presilovkové góly Jeffa Skinnera a Tagea Thompsona odpovedali Dylan Larkin a dvojbodový Anthony Mantha. Obaja brankári boli vcelku zamestnaní. Linus Ullmark pomohol k výhre 35 zákrokmi, Jimmy Howard ich urobil o dva menej. Red Wings prehrali dva zápasy po sebe po prvýkrát od 27. októbra. „Mali sme dostatok šancí na to, aby sme vyhrali tento zápas. Musíme ich aj premieňať. Keď máte toľko únikov, musíte nájsť cestu, ako streliť gól,“ poznamenal tréner Jeff Blashill.

Reinhartov víťazný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark (BUF) , 2. J. Howard (DET) , 3. J. Skinner (BUF) .

Washington si predĺžil víťaznú sériu triumfom na Manhattane

Brett Connolly a Jakub Vrána zaznamenali po góle a asistencii, John Carlson nazbieral tri prihrávky a Washington zvíťazil v Madison Square Garden nad New Yorkom Rangers 5:3. Pripísal si piaty triumf v sérii, kým súperovi uštedril druhú prehru po predošlých troch výhrach v rade. Nic Dowd, Alex Ovečkin a Tom Wilson (prázdna brána) tiež skórovali z hráčov Capitals, kým Pheonix Copley predviedol 27 zákrokov a vyhral súboj brankárskych dvojok. Prekonali ho Jimmy Vesey s Bradym Skjeiom, ktorí posielali Rangers do vedenia 2:0 a Ryan Strome, ktorý vyrovnával stav na 3:3 svojím prvým gólom od výmeny z Edmontonu. Kevin Hayes dvakrát asistoval a Alexandar Georgiev opustil duel s 23 zákrokmi. Ovečkin sa so 624. gólom v NHL priblížil na rozdiel jediného ku Joeovi Sakicovi a Jaromeovi Iginlovi, ktorí sa delia o 15. miesto historického poradia strelcov. Connolly zaznamenal 11. trojbodový výkon v kariére, prvý v sezóne. Newyorský tím prišiel o sedemzápasovú domácu víťaznú sériu trvajúcu od 21. októbra.

Hviezdy duelu: 1. J. Carlson, 2. B. Connolly, 3. J. Vrána (všetci WSH)

Johnsson a Sparks doviedli Toronto k výhre nad Flyers

Andreas Johnsson sa v úvode sezóny strelecky trápil, ale v sobotu sa mu poriadne zadarilo. V prvých 13 minútach zápasu strelil hetrik, aby nasmeroval Toronto k hladkej výhre 6:0 nad Philadelphiou. Patrick Marleau, Josh Leivo a John Tavares sa tiež tešili z gólov, kým Mitchell Marner zaznamenal dve asistencie. Svoje prvé čisté konto v sezóne a druhé v kariére vychytal Garret Sparks, ktorý kryl všetkých 35 striel. Jeho náprotivok Calvin Pickard inkasoval štyri góly zo šiestich striel a už v 13. minúte ho nahrádzal Anthony Stolarz. Ten zastavil 33 z 35 striel. Flyers prehrali piaty zápas z ostatných šiestich. Ani jeden tím nemal vylúčeného hráča, a tak sme v rámci NHL videli prvý zápas bez trestných minút od marca 2017.


Hviezdy duelu: 1. A. Johnsson, 2. G. Sparks, 3. M. Marner (všetci TOR)

Gustafsson rozhodol o výhre Chicaga, Florida prišla o dve dvojgólové vedenia

Obranca Erik Gustafsson odohral biedny zápas proti Tampe a začiatok mu nevyšiel ani v Sunrise. Nakoniec sa stal hrdinom, keď v predĺžení rozhodol o výhre Chicaga 5:4 nad Floridou. „Prvá tretina bola pre mňa ťažká. Myslím si, že po prvých 10 minútach som mal tri mínusové body. Bolo to ťažké, ale musíte ísť späť na ľad a postaviť sa znova na nohy,“ poznamenal hráč, ktorý mal v skutočnosti po 14 minútach dva mínusové body. Florida totiž viedla 2:0, a hoci o vedenie prišla, dokázala si ho obnoviť a po dvoch tretinách viedla 4:2. Blackhawks sa však nevzdávali. David Kämpf a Patrick Kane zmazali prvú stratu, Alexandre Fortin a Alex DeBrincat druhú. DeBrincat pritom ukradol Panthers výhru len dve sekundy pred koncom tretej tretiny. Cam Ward urobil 38 zákrokov, James Reimer 36. O góly domácich sa postarali Mike Hoffman, Jarec McCann, Aaron Ekblad a Frank Vatrano.

Gustafssonov víťazný v jeho 100. zápase NHL:

Hviezdy duelu: 1. E. Gustafsson (CHI), 2. M. Hoffman (FLA), 3. G. Forsling (CHI)

Islanders ukončili víťazné ťaženie Caroliny

New York Islanders skóroval z prvých dvoch striel v domácom zápase proti Caroline a neskôr pridal ďalšie dva góly, aby ju zdolal 4:1 a ukončil jej trojzápasovú víťaznú sériu. Josh Bailey zaznamenal gól a asistenciu, Brock Nelson a Anders Lee dvakrát asistovali a Thomas Greiss kryl 26 striel pri druhej výhre Isles po sebe. Valtteri Filppula, Anthony Beauvillier a Adam Pelech sa tiež presadili strelecky. O čestný úspech Hurricanes sa postaral v 54. minúte v presilovej hre Justin Williams už za stavu 0:4. Scott Darling inkasoval všetky štyri góly z 19 striel. Justin Faulk odohral 500. zápas v NHL, Nick Leddy v nej absolvoval 600. duel.

Hviezdy duelu: 1. J. Bailey, 2. T. Greiss, 3. V. Filppula (všetci NYI)

Guentzelov hetrik viedol k výhre Pittsburghu nad Columbusom

Jake Guentzel zaznamenal prvý hetrik v základnej časti NHL, ktorým doviedol Pittsburgh k domácemu triumfu 4:2 nad Columbusom. Strelil aj víťazný gól, o zvyšný sa postaral Tanner Pearson, ktorý vyrovnával stav na 1:1. Sidney Crosby dvakrát asistoval, Kris Letang trikrát a Casey DeSmith sa prezentoval 37 zákrokmi. Recept na neho našli Scott Harrington a Cam Atkinson, ktorý skóroval v siedmom zápase po sebe a vyrovnal klubový rekord Geoffa Sandersona z roku 2002. Joonas Korpisalo opustil duel s 32 zákrokmi. Blue Jackets prehrali druhý zápas z posledných troch, kým Penguins bodovali v ostatných štyroch. Letang so 703. zápasom v NHL vyrovnal klubový rekord obrancu, ktorý teraz zdieľa s Brooksom Orpikom.


Hviezdy duelu: 1. J. Guentzel, 2. S. Crosby, 3. K. Letang (všetci PIT)

Colorado zdolalo Dallas a predĺžilo si víťaznú sériu

Mikko Rantanen prelomil nerozhodný stav v 59. minúte a rozhodol o domácom víťazstve Colorada 3:2 nad Dallasom, štvrtom v sérii. Znamenalo aj predĺženie bodovej šnúry na sedem zápasov. Rantanen pridal asistenciu pri otváracom góle Nathana MacKinnona, J.T. Compher vyrovnával stav na 2:2, pričom Rantanen skóroval len 46 sekúnd po ňom. Gabriel Landeskog dvakrát asistoval a Semion Varlamov chytil 27 striel. Kapituloval po strelách Radka Faksu a Jamieho Benna, ktorí dvoma gólmi po sebe poslali Stars do vedenia 2:1. Alex Radulov na oba prihral a Anton Chudobin predviedol 33 zákrokov pri tretej prehre v posledných štyroch dueloch.

Rantanenov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Rantanen, 2. S. Varlamov, 3. N. MacKinnon (všetci COL)

Fleury s druhou nulou po sebe, Vegas nadelilo San Jose poltucet

Marc-Andre Fleury vychytal tretíkrát v kariére dve čisté kontá po sebe a s piatou nulou v sezóne, 53. v NHL, doviedol Las Vegas k vysokej domácej výhre 6:0 nad San Jose. Už v prvej tretine strelilo štyri góly, pričom o dva z nich sa postaral Max Pacioretty. Na listine strelcov ho doplnili William Karlsson, William Carrier a dvojbodoví Colin Miller s Alexom Tuchom. Reilly Smith dvakrát asistoval a Vegas vyhralo tretí zápas v sérii. Sharks prišli o trojzápsovú bodovú šnúru.

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury, 2. M. Pacioretty, 3. W. Carrier (všetci VGK)

Vancouver ukončil v Los Angeles dlhú sériu prehier

Elias Pettersson strelil v strede tretej tretiny víťazný gól a pridal asistenciu, Jacob Markström kryl 20 striel a Vancouver ukončil osemzápasovú sériu prehier triumfom 4:2 v Los Angeles. Adam Gaudette (1. gól v NHL) a Sam Gagner v presilovke dvakrát posielali Canucks do vedenia, ktoré zmazali Drew Doughty a Matt Luff. Tyler Motte upravil výsledok strelou do prázdnej brány pri vlastnom oslabení. Calvin Petersen opustil duel s 25 zákrokmi. Pettersson je ôsmym hráčom v lige od sezóny 1984/85 s 13 gólmi v prvých 20 zápasoch kariéry.


Hviezdy duelu: 1. E. Pettersson (VAN), 2. D. Doughty (LAK), 3. J. Virtanen (VAN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 14:15 1 0 1 0 0 5 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies