Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Černák bodoval, Jaroš rozdal najviac bodyčekov v lige

V ôsmich štvrtkových zápasoch NHL hrali aj traja Slováci, pričom všetci sa tešili z výhier. Erik Černák k nej prispel asistenciou, Christián Jaroš zase rozdával bodyčeky. Dvaja brankári vychytali nuly, Nikolaj Ehlers strelil hetrik. Buffalo prišlo o rekordnú víťaznú sériu.

Tampa ukončila sériu Buffala, Černák bodoval

Slovenský obranca Erik Černák si pripísal svoju štvrtú asistenciu v NHL, pričom večer zakončil na strane víťazov. Cedric Paquette prelomil nerozhodný stav necelých šesť minút pred koncom, aby sa Tampa Bay tešila z výhry 5:4 nad Buffalom, ktorému ukončila rekordnú sériu 10 výhier po sebe. Dan Girardi, Alex Killorn, Nikita Kučerov a Steven Stamkos tiež skórovali a Louis Domingue urobil 18 zákrokov. Černák odohral 17 minút a pripísal si aj tri strely, jeden mínusový bod a jeden blok. O dva góly Sabres sa postaral Sam Reinhart, po góle pridali Zemgus Girgensons a Tage Thompson, Jack Eichel zaznamenal dve asistencie. Carter Hutton inkasoval päť gólov z 35 striel. „Myslím si, že to bola skvelá séria. Ukázala, že dokážeme vyhrať v každom zápase a myslím si, že takýto prístup by sme si mali udržať. Takéto série vám budujú sebadôveru,“ poznamenal Eichel. Desať z posledných 11 zápasov Buffala rozhodol jeden gól. Obom tímom sa zranili obrancovia – domácim Ryan McDonagh, hosťom Jake McCabe.

Hviezdy duelu: 1. C. Paquette (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. S. Reinhart (BUF)

Anderson vynuloval Rangers, Jaroš bol ako stroj na bodyčeky

Craig Anderson nezostal chladný, zdvihol ruky a pumpoval päsťami. Eliminoval totiž 27 striel a s prvým čistým kontom v sezóne doviedol Ottawu k výhre 3:0 nad Rangers, druhej v sérii. Bolo to jeho 41. čisté konto v kariére a prvé od 16. decembra 2017. „Už to nejaká doba bola. Dnes všetko do seba zapadlo a na konci som musel dať vedieť o svojich emóciách. Každý však podal skvelý výkon,“ povedal. Góly postupne strelili Drake Batherson, Magnus Pääjärvi a Matt Duchene, ktorí prekonali Henrika Lundqvista z 34 striel. Batherson a Duchene pridali aj po asistencii. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Christián Jaroš, ktorý bol strojom na bodyčeky. Počas necelých 14 minút na ľade ich predviedol osem – nikto ich za celý večer v lige neurobil viac! New York prehral tretí zápas z ostatných štyroch.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene, 2. C. Anderson, 3. D. Batherson (všetci OTT)

Arizona vynulovala Nashville, Hill s prvým shutoutom v NHL

Adin Hill zaznamenal pri jeho prvom štarte v sezóne premiérové čisté konto v NHL, keď zastavil všetkých 29 striel pri víťazstve Arizony 3:0 v Nashville. Vo veku 22 rokov a 202 dní je štvrtým najmladším brankárom v klubovej histórii s prvou nulou v NHL, no nikto to nedokázal skôr od presťahovania organizácie do Glendale. Clayton Keller strelil otvárací a zároveň rozdielový gól, dvojbodový Nick Schmaltz skóroval prvýkrát v drese Coyotes a Brad Richardson pridal tretí gól. Oliver Ekman-Larsson asistoval v jeho 600. zápase v NHL. Pekka Rinne inkasoval trikrát z 25 striel pri tretej prehre Predators v posledných štyroch dueloch. Slovenský útočník Richard Pánik ho strelecky nehrozil. Odohral 14 a trištvrte minúty, ale nebodoval v ôsmom zápase po sebe. Jeho tím však vyhral aj druhý po predošlých štyroch prehrách.

Hviezdy duelu: 1. A. Hill, 2. N. Schmaltz, 3. C. Keller (všetci ARI)

Donato v nájazdoch rozhodol o výhre Bruins nad Islanders

Ryan Donato premenil vo štvrtej sérii rozhodujúci nájazd pri svojom návrate do NHL, Tuukka Rask zneškodnil 28 striel a Boston si poradil s Islanders pomerom 2:1, aby dal peknú bodku za dňom, počas ktorého sa vyradenia svojho čísla dočkal Rick Middleton. Brad Marchand skóroval v normálnom hracom čase a Bruins si zaistili aspoň bod v piatom z posledných šiestich stretnutí. Newyorský tím viedol zásluhou Andersa Leeho, ale v nájazdoch neuspel ani jeden zo štvorice strelcov. Robin Lehner mal v bráne viac práce ako jeho náprotivok, keď čelil 36 strelám. Islanders prehrali druhý zápas po sebe. Valtteri Filppula odohral svoj 900. zápas v NHL. Jaroslav Halák nechytal, hoci to bola pre neho prvá šanca čeliť bývalým spoluhráčom. Tímy sa ešte v sezóne stretnú dvakrát, najbližšie 5. februára.

Donatov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. R. Donato, 2. T. Rask, 3. B. Marchand (všetci BOS)

Nash rozhodol o výhre Columbusu nad Minnesotou

Riley Nash strelil gól až vo svojom 23. zápase v drese Columbusu, ale stál za to – rozhodol o výhre 4:2 nad Minnesotou, po ktorej sa Blue Jackets dostali do čela Metropolitnej divízie. Potešili aj trénera Johna Tortorellu, ktorý absolvoval ako 29. tréner histórie svoj 1200. duel NHL. Ku gólu pridal Nash aj asistenciu pri góle Markusa Hannikainena. Okrem týchto hráčov štvrtého útoku sa presadili aj hviezdy – Cam Atkincon a Artemij Panarin. Pierre-Luc Dubois zaznamenal dve asistencie a Sergej Bobrovskij 23 zákrokov. Prekonali ho Mikael Granlund a Zach Parise. Devan Dubnyk kryl 25 striel. Kým Columbus vyhral dva zápasy po sebe, Minnesota dva zápasy po sebe prehrala. Nepomohol jej ani návrat Grega Pateryna.

Hviezdy duelu: 1. R. Nash, 2. P. Dubois, 3. M. Hannikainen (všetci CBJ)

Laine dosiahol dva míľniky, Winnipeg vyhral prestrelku s Chicagom

Patrik Laine strelil ďalšie dva góly, aby sa stal štvrtým najmladším hráčom v ligovej histórii s ich počtom 100 v NHL. Pri domácej výhre Winnipegu 6:5 nad Chicagom ho však zatienil Nikolaj Ehlers, ktorý zaznamenal svoj tretí hetrik v kariére, vrátane víťazného gólu. Jacob Trouba vsietil zvyšný gól a pridal asistenciu, Blake Wheeler a Mark Scheifele ich nazbierali tri. Connor Hellebuyck predviedol 26 zákrokov. Prekonali ho Marcus Krüger, dvojbodový John Hayden, Jan Rutta, Dominik Kahun a dvojbodový Artem Anisimov. Poslední dvaja znižovali stav z 3:6 na 5:6, David Kämpf dvakrát asistoval a Corey Crawford inkasoval šesťkrát z 33 striel. Blackhawks prehrali štvrtý duel z posledných piatich. Laine dosiahol métu 20 gólov už v 24. zápase sezóny, čím vyrovnal klubový rekord Iľju Kovaľčuka. Okrem nich už len Marián Hossa to dokázal pred koncom novembra. Laine je siedmym hráčom od ročníka 1989/90 so 17 gólmi v mesiaci.

Laineho 100. gól v NHL:


Hviezdy duelu: 1. N. Ehlers, 2. B. Wheeler, 3. P. Laine (všetci WPG)

Klefbom rozhodol ďalší zápas Oilers, Quickov neúspešný návrat

Oscar Klefbom rozhodol druhý zápas po sebe. Tentoraz prelomil nerozhodný stav v 58. minúte, keď v presilovej hre zariadil domáci triumf Edmontonu 3:2 nad Los Angeles. Pripísal si aj asistenciu. Jesse Puljujärvi s Alexom Chiassonom vypracovali pre Oilers do stredu prvej tretiny náskok 2:0, ale Dustin Brown a Jeff Carter ešte do prestávky vyrovnali stav. Ryan Nugent-Hopkins i Anže Kopitar dvakrát asistovali. Mikko Koskinen kryl 30 striel a vychytal už siedmu výhru v jeho prvých 11 zápasoch v bráne Edmontonu. Je to druhý najvyšší počet v klubovej histórii po Ronovi Lowovi. Jonathan Quick sa vrátil do akcie prvýkrát od 23. októbra, ale jeho 31 zákrokov nezabránilo prehre Kings.

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. O. Klefbom (obaja EDM), 3. D. Doughty (LAK)

Vegas natiahol víťaznú šnúru triumfom vo Vancouveri

William Karlsson strelil v 54. minúte vo vlastnom oslabení rozdielový gól, ktorý znamenal víťazstvo Vegas 4:3 vo Vancouveri. Pre najnovší tím NHL bolo už piatym v sérii, čo je najviac v sezóne. Max Pacioretty k nemu prispel dvoma gólmi, William Carrier jedným, Reilly Smith dvoma asistenciami a Marc-Andre Fleury 33 zákrokmi. Pacioretty bodoval už v siedmom zápase po sebe. Brock Boeser tiež dvakrát skóroval, Alex Edler strelil zvyšný gól Canucks, ktorí prehrali 10. duel z posledných 11. Jacob Markström ho opustil s 27 zákrokmi, Bo Horvat s dvomi prihrávkami.

Karlssonov víťazný gól v oslabení:

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty (VGK), 2. B. Boeser, 3. B. Horvat (obaja VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (ARI) 14:45 0 0 0 0 0 0 0
E. Černák (TBL) 16:59 0 1 1 -1 0 3 0
Ch. Jaroš (OTT) 13:38 0 0 0 0 0 0 8



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies