Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar a Pánik hviezdami víťazných zápasov

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hrali aj štyria Slováci, pričom všetci sa tešili z výhier. Tomáš Tatar i Richard Pánik zaznamenali dva body a stali sa hviezdami duelov. Polovicu z nich vyhrali domáce tímy, no len dva potrebovali na rozhodnutie predĺženie. Erik Karlsson zažil veľký návrat do Ottawy.

Pánk ukončili bezbodovú sériu ako hviezda zápasu

Richard Pánik ukončil osemzápasové bodové suchoty piatym gólom a treťou asistenciou v sezóne, ktorými pomohol Arizone zdolať doma St. Louis 6:1 a zaknihovať tretiu výhru v sérii. Za 16 a trištvrte minúty v akcii nazbieral aj dva plusové body, tri strely, menší trest za sekanie, bodyček a blok. Vyhlásili ho za druhú hviezdu duelu. Prvou bol Clayton Keller, ktorý strelil víťazný gól a na dva prihral. Skórovali aj Jakob Chychrun v presilovej hre, Christian Fischer, Nick Cousins a Alex Goligoski. Nick Schmaltz s Derekom Stepanom dvakrát asistovali, kým Adin Hill kryl 25 striel. Ako jediný na neho našiel recept Robert Thomas, ktorý znižoval stav na 1:2. Chad Johnson čelil až 44 strelám pri tretej prehre Blues v posledných štyroch zápasoch. Michael Grabner ani Robby Fabbri nedohrali súboj pre zranenia.

Pánikov 5. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Keller, 2. R. Pánik, 3. A. Hill (všetci ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Weber pomohol Montrealu ukončiť sériu prehier, Tatar hviezdou zápasu

Kapitánovi Montrealu počas absencie chýbali víťazné pocity a v sobotu sa ich dočkal aj svojou zásluhou. Shea Weber vo svojom druhom zápase sezóny strelil dva góly a Montreal ukončil päťzápasovú sériu prehier výhrou 5:2 nad Rangers. „To najdôležitejšie je víťazstvo,“ poznamenal. Dva góly strelil aj Artturi Lehkonen a do čierneho sa trafil i Tomáš Tatar, ktorý strelil svoj 11. gól v sezóne. Všetci traja strelci sa dostali medzi hviezdy zápasu. Tatar bol treťou. V akcii strávil 14 a pol minúty, ku gólu pridal aj asistenciu, plusový bod a prezentoval sa troma strelami na bránu. K prvej domácej výhre od 11. novembra však pomohol aj Carey Price, ktorého z 22 striel prekonali len Jimmy Vesey a Ryan Strome. Pri oboch góloch asistoval Mika Zibanejad a Alexandar Georgiev kryl 37 striel zo 42. New York prehral štvrtý z posledných piatich zápasov. Do zostavy Canadiens sa po 14 zápasoch vrátil Paul Byron.

Tatarov 11. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. S. Weber, 2. A. Lehkonen, 3. T. Tatar (všetci MTL)

Tampe sa vo floridskom derby podaril veľký zvrat

Floridské derby sa vyvíjalo výborne pre domácich Panthers – viedli 2:0 aj 4:1. Nakoniec sa však z víťazstva tešila Tampa. O jej triumfe 5:4 rozhodol vo štvrtej minúte predĺženia Brayden Point, ktorý potrestal vylúčenie Franka Vatrana. „Bola to veľká diera, z ktorej sme sa museli dostať. Nepanikárili sme však a pokračovali sme v hraní našej hry. Veríme si a aj keď prehrávame, tak sa nevzdávame,“ povedal autor víťazného gólu. Ales Killorn, Mathieu Joseph, Nikita Kučerov a Cedric Paquette sa presadili v normálnom hracom čase, Kučerov pridal dve asistencie a Louis Domingue urobil 23 zákrokov. Prekonali ho Frank Vatrano, Aleksander Barkov, Jonathan Huberdeau a Jevgenij Dadonov. Huberdeau pridal aj asistenciu, aby v piatom zápase po sebe bodoval viac ako raz. Viackrát to dokázal v klubovej histórii len Pavel Bure (7). Keith Yandle zaznamenal 400. asistenciu v kariére a James Reimer opustil duel s 34 zákrokmi. Nechýbal v ňom slovenský obranca Erik Černák, ktorý strávil na ľade 21 minút a 10 sekúnd. Predviedol dva bodyčeky a šesť blokov – najviac v zápase. Do akcie sa vrátil jeho partner Ryan McDonagh, ktorý vynechal štvrtkový duel pre zranenie hornej časti tela.

Pointov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Point (TBL), 2. J. Huberdeau (FLA), 3. N. Kučerov (TBL)

Ottawa pokazila Karlssonovi návrat, Boedker štvorbodový

Mikkel Boedker strelil víťazný gól a pridal tri asistencie, aby sa najväčšou mierou podieľal na domácej výhre Ottawy 6:2 nad San Jose, tretej v sérii. Magus Pääjärvi (prázdna brána) a Bobby Ryan zaznamenali po góle a asistencii, Thomas Chabot nazbieral dve prihrávky a Craig Anderson predviedol 36 zákrokov. Mark Stone v presilovke, Ben Harpur (1. gól v NHL) a Ryan Dzingel tiež prispeli gólmi k víťazstvu Senators. Joe Thornton a Barclay Goodrow skórovali z hráčov Sharks, ktorí prehrali aj štvrtý duel po sebe na aktuálnom výjazde a celkovo šiesty vonku v sérii. Martin Jones ho opustil s 21 zákrokmi. Slovenský obranca Christán Jaroš ho strelecky neohrozil, ale za 13 minút na ľade rozdal štyri bodyčeky. Pripísal si aj mínusový bod a jeden blok. Erik Karlsson zažil neúspešný prvý návrat do Ottawy, ale dočkal sa vrúcneho privítania v podobe spomienkového videa. Chabot dosiahol 30-bodovú hranicu už v 27. zápase sezóny. Len Karlsson a Wade Redden to spomedzi obrancov v klubovej histórii dokázali skôr.

Karlssonovo privítanie v Ottawe:


Hviezdy duelu: 1. M. Boedker, 2. C. Anderson, 3. T. Chabot (všetci OTT)

Stars v závere tretej tretiny otočili zápas proti Canucks

Trápiaci sa Vancouver dokázal držať Dallas na nule 50 minút, od 16. minúty viedol zásluhou Bo Horvata, ale nakoniec sa z víťazstva netešil. Jamie Benn totiž v 51. minúte vyrovnal stav na 1:1 a o výhre texaského tímu 2:1 rozhodol v 57. minúte po prihrávke Benna Alexander Radulov. K zlepšeniu bilancie v posledných piatich zápasoch na 3-1-1 pomohol s 24 zákrokmi aj Ben Bishop, ktorý absolvoval prvý štart od zranenia dolnej časti tela. Jeho náprotivok, Anders Nilsson, predviedol 25 zákrokov. Vancouver prehral tretí zápas po sebe a 11. z posledných 12.

Hviezdy duelu: 1. J. Benn (DAL), 2. A. Nilsson (VAN), 3. A. Radulov (DAL)

Scheifele rozhodol o výhre Jets nad Devils

Mark Scheifele strelil svoj druhý gól v zápase v najlepšom čase – v poslednej minúte predĺženia. Rozhodol tak o výhre Winnipegu 4:3 nad New Jersey v zápase, ktorý bol ako na hojdačke. New Jersey sa ujalo vedenia zásluhou Marcusa Johanssona. Scheifele, Josh Morrissey a Andrew Copp následne otočili stav na 3:1, no ešte do konca normálneho hracieho času ho vyrovnali Jesper Bratt a Taylor Hall. Obaja brankári sa v bráne nenudili. Laurent Brossoit pomohol k výhre 36 zákrokmi, Keith Kinkaid ich urobil 34. Kým Jets vyhrali druhý zápas po sebe, Devils si natiahli sériu prehier na päť stretnutí. V predĺžení majú bilanciu 0-5. Bod získali aj vďaka šťastiu – v tretej tretine trafili Adam Lowry a Patrik Laine tyčku.

Scheifeleho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele (WPG), 2. L. Brossoit (WPG), 3. J. Bratt (NJD)

Howard pomohol Detroitu ukončiť sériu prehier v Bostone

Jimmy Howard vyzýval Tuukku Raska k pästnému súboju po tom, čo ho do vyrážačky sekol Brad Marchand a na ľade sa strhla mela. K bitke brankárov nedošlo, ale Howard sa pomstil svojím výborným výkonom – s 37 zákrokmi doviedol Detroit k výhre 4:2 nad Bostonom, prvej v TD Garden od 14. októbra 2013. K ukončeniu deväťzápasovej série prehier na ľade Bruins pomohol aj Frans Nielsen, ktorý prvým gólom v sezóne prelomil v tretej tretine nerozhodný stav. Tyler Bertuzzi a Dylan Larkin skórovali v druhej tretine a Gustav Nyquist pridal gól do prázdnej brány. Rask zastavil 22 z 25 striel a o góly Bruins sa postarali David Backes a Ryan Donato. Do zostavy Bostonu sa po deviatich vynechaných dueloch vrátil obranca Brandon Carlo.Detroitu chýbal Trevor Daley, ktorý sa zranil v predošlom zápase.

Hviezdy duelu: 1. J. Howard (DET), 2. D. Larkin (DET), 3. T. Rask (BOS)

Toronto oslávilo podpis Nylandera cennou výhrou v Minnesote

Toronto oslávilo podpis zmluvy s Williamom Nylanderom víťazstvom 5:3 na ľade Minnesoty. Víťazný gól strelil v 57. minúte Nazem Kadri, po ktorom pridal poistku do prázdnej brány Zach Hyman. Maple Leafs v zápase viedli 2:0 a 3:2, ale Wild sa zakaždým podarilo odpovedať. Na góly Austona Matthewsa a Tylera Ennisa zareagovali Eric Staal a Jordan Greenway, na prvý gól Hymana zase Jason Zucker. Frederik Andersen čelil 41 strelám, ale v závere už znemožnil domácim opätovne vyrovnať skóre. Jeho náprotivok, Devan Dubnyk, opustil duel s 18 zákrokmi. Slovenský obranca Martin Marinčin za hostí opäť nenastúpil. Torontu sa zvyčajne v St. Paul nedarí. Toto bolo len jeho tretie víťazstvo v Xcel Energy Center a prvé od marca 2011.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (TOR), 2. J. Zucker (MIN), 3. M. Marner (TOR)

Islanders otočili zápas s Columbusom pri návrate domov

Columbus si za necelé dve minúty v druhej tretine vypracoval náskok 2:0, ale ešte do prestávky oň prišiel a napokon prehral na ľade New Yorku Islanders 2:5. Išlo o prvý zápas v Nassau Coliseum od 11. apríla 2015. Na presné zásahy Markusa Hännikäinena a Pierre-Luc Duboisa odpovedali Andres Lee a Anthony Beauvillier. Rozhodnutie priniesol gól Caseyho Cizikasa v tretej tretine. Thomas Greiss prispel k výhre 28 zákrokmi, Scott Mayfield a Jordan Eberle dvoma asistenciami. Jednu si vo svojom 300. zápase v NHL pripísal Cam Atkinson, ktorý si predĺžil bodovú sériu na desať duelov. Ešte tri mu chýbajú do vyrovnania klubového rekordu Ryana Johansena zo sezóny 2014/15. Sergej Bobrovskij opustil duel s 26 zákrokmi, jeho spoluhráč Ryan Murray so zranením.

Hviezdy duelu: 1. C. Cizikas, 2. A. Lee, 3. S. Mayfield (všetci NYI)

Philadelphia vyhrala prvé pennsylvánske derby v sezóne

Philadelphia dvakrát zmazala jednogólové manko a zvíťazila v Pittsburghu 4:2 v prvom pennsylvánskom derby sezóny. Rozdielový gól strelil po 51 sekundách tretej tretiny Dale Weise z úniku vo vlastnom oslabení, pričom pri presilovke súpera skóroval prvýkrát v kariére. Travis Konecny a Claude Giroux dvakrát vyrovnávali stav, dvojbodový Jakub Voráček trafil v závere prázdnu bránu. Anthony Stolarz predviedol 30 zákrokov pri jeho prvom triumfe v NHL od 11. decembra 2016 a Andrew MacDonald nazbieral tri asistencie, čo bol jeho prvý trojbodový výkon v lige. Prekonali ho Sidney Crosby a Riley Sheahan, ktorí dvakrát posielali Penguins do vedenia. Casey DeSmith urobil pri ich druhej prehre po sebe 22 zákrokov. Nepomohol im ani návrat Patrica Hörnqvista do akcie. Sean Couturier vyhral všetkých 13 vhadzovaní, čím prekonal dovtedy najlepší zápis hráča Flyers, ktorý stanovil Michal Handzuš 19. októbra 2002 (10 z 10). Štatistika sa vedie od sezóny 1997/98.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. S. Crosby (PIT), 3. T. Konecny (PHI)

Nashville zdolal Chicago štyrmi gólmi v prvej tretine

Nashville strelil už v prvej tretine štyri góly, prvé tri za dve minúty a pohodlne dokráčal k domácej výhre 5:2 nad Chicagom, ktorému pripravil tretiu prehru v sérii. Čerstvo povolaný Eeli Tolvanen zaznamenal svoje prvé dva body v NHL za gól a asistenciu, z jeho spoluhráčov skórovali Kevin Fiala, Ryan Johansen, Craig Smith v presilovke a Austin Watson do prázdnej brány. Prví traja si tiež pripísali asistenciu, Pekka Rinne sa prezentoval 19 zákrokmi. Kapituloval iba po strelách Brandona Saada (oslabenie) a Artema Anisimova. Cam Ward kryl 25 striel. Duncan Keith bol už v prvej tretine vylúčený do konca zápasu, z ktorého si odniesol 29 trestných minút. Predators strelili prvýkrát v histórii tri góly v úvodných piatich minútach duelu. Tréner Peter Laviolette si pripísal 200. výhru na ich lavičke.


Hviezdy duelu: 1. E. Tolvanen, 2. K. Fiala, 3. C. Smith (všetci NSH)

Edmonton ukončil víťaznú sériu Vegas

Ryan Spooner prelomil v tretej tretine nerozhodný stav svojím prvým gólom v novom tíme a zariadil domáce víťazstvo Edmontonu 2:1 nad Las Vegas, tretie v sérii. Súperovi zároveň pretrhol päťzápasovú víťaznú šnúru. Connor McDavid otvoril skóre duelu v prvej tretine, William Karlsson v druhej vyrovnal stav. Mikko Koskinen zastavil 31 striel, o jednu menej ako jeho náprotivok Marc-Andre Fleury. Stal sa najstarším brankárom s 10. výhrou v NHL od marca 2013 (30 rokov a 137 dní). Viktor Fasth bol vtedy ešte o 75 dní starší. Oilers upravili bilanciu vzájomných súbojov s Vegas na 4-2.

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. M. Koskinen (obaja EDM), 3. M. Fleury (VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 14:32 1 1 2 +1 0 3 1
R. Pánik (ARI) 16:45 1 1 2 +2 2 3 1
E. Černák (TBL) 21:10 0 0 0 0 0 0 2
Ch. Jaroš (OTT) 13:09 0 0 0 -1 0 0 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies