Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar nebodoval, Anaheimu a Winnipegu sa podarili veľké zvraty

V nedeľu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo šesť zápasov. Uspeli v nich San Jose, Anaheim, Winnipeg, Calgary, Colorado a Los Angeles. Jediný Slovák v akcii, Tomáš Tatar, nebodoval.

Jones doviedol Sharks k výhre nad Canadiens, Tatar nebodoval

Martin Jones zneškodnil 22 striel v tretej tretine, celkovo 40, aby doviedol San Jose k výhre 3:1 nad Montrealom, ktorou si kalifornský tím ukončil štvorzápasovú sériu prehier. „Urobili sme skvelú prácu v tom, že sme obmedzili tie veľké šance a prečíslenia, ktoré nám robievali problémy. Dnes to bolo omnoho lepšie,“ poznamenal brankár, ktorý má proti „Habs“ bilanciu 7-1-0. Justin Braun, Brent Burns a Joe Pavelski sa postarali o góly, Burns a Pavelski si pripísali aj asistenciu. Čestný úspech Canadiens mal na svedomí Jeff Petry. Carey Price opustil duel s 26 zákrokmi a Tomáš Tatar bez bodového zisku. V akcii strávil necelých 15 minút a prezentoval sa jednou strelou, dvoma blokmi a dvoma bodyčekmi. Oba tímy hrali druhý zápas v dvoch dňoch. Canadiens majú za sebou štyri zápasy z päťzápasovej domácej série, ale doteraz si počas nej pripísali len jednu výhru. Proti Sharks sa im nezvykne dariť – prehrali siedmy vzájomný duel po sebe a 11. z posledných 12.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski (SJS), 2. M. Jones (SJS), 3. A. Shaw (MTL)

Anaheimu sa vo Washingtone podaril fantastický obrat

Anaheim prehrával 0:2 i 1:5, ale piatimi gólmi po sebe sa mu podaril veľký návrat proti aktuálnemu šampiónovi. Pontus Aberg strelil dva góly v tretej tretine, vrátane víťazného päť minút pred koncom, aby kalifornský tím ukončil víťazstvom 6:5 sedemzápasovú víťaznú šnúru Washingtonu. „Je to hokej. Stať sa môže všeličo,“ poznamenal Aberg, ktorý zaznamenal aj asistenciu. Na listine strelcov ho doplnili Ryan Getzlaf, Andrew Cogliano, Rickard Rakell a Hampus Lindholm. Getzlaf a Ondřej Kaše si pripísali po dve asistencie. John Gibson vydržal v bráne do 14. minúty, keď ho z 11 striel prekonali Nicklas Bäckström, Chandler Stephenson a Tom Wilson. Ryan Miller následne čelil 21 strelám, ale prekonali ho už len Jevgenij Kuznecov a Nic Dowd. Braden Holtby inkasoval šesť gólov z 25 striel. Podobný obrat hosťujúceho tímu zažila NHL naposledy v marci 1999, keď Colorado zmazalo štvorgólovú stratu na ľade Floridy. Ducks dokázali zmazať štvorgólovú stratu aj v marci 2014, keď však Winnipeg zdolali až po predĺžení. Ešte nikomu sa to však nepodarilo proti obhajcovi titulu. Miller si pripísal 374. výhru, čím sa vyrovnal Johnovi Vanbiesbrouckovi na čele amerických brankárov.

Článok pokračuje pod reklamou

Veľký obrat Ducks:

Hviezdy duelu: 1. P. Aberg (ANA), 2. R. Getzlaf (ANA), 3. J. Kuznecov (WSH)

Scheifele začal i zavŕšil veľký obrat proti Rangers

Marck Scheifele začal gólom v tretej tretine cestu za obratom, ktorý zavŕšil premenením víťazného nájazdu. Winnipeg vďaka tomu porazil Rangers 4:3 napriek tomu, že do tretej tretiny vstupoval za stavu 0:3. K tretej výhre po sebe pomohli gólmi aj Jack Roslovic a Bryan Little, Jacob Trouba si pripísal dve asistencie a Connor Hellebuyck 16 zákrokov. „Vedeli sme, že máme dostatok zručností. Vedeli sme, že dokážeme streliť tri góly v jednej tretine,“ povedal Scheifele. Blake Wheeler zaznamenal asistenciu, aby ako prvý americký rodák v NHL dosiahol 30 asistencií v prvých 26 zápasoch tímu v ročníku. Zmarený náskok New Yorku vypracovali Jesper Fast, Marc Staal a Chris Kreider. Staal pridal asistenciu, Mika Zibanejad si ich pripísal dve. Henrik Lundqvist kryl 39 striel a jeho tím prehral štvrtý zápas z posledných piatich. V nájazdoch prehral prvýkrát. Predtým mal bilanciu 4-0.

Rozhodujúci samostatný nájazd Scheifeleho:


Hviezdy duelu: 1. J. Trouba (WPG), 2. B. Little (WPG), 3. H. Lundqvist (NYR)

Calgary sa po výhre nad Chicagom dostalo do čela divízie

Sean Monahan a Elias Lindholm zaznamenali po góle a asistencii, aby Calgary porazilo Chicago tesne 3:2 a posunulo sa na prvé miesto Pacifickej divízie. Derek Ryan tiež skóroval a Johnny Gaudreau zaznamenal dve asistencie. K druhej výhre za dva dni a k tretej z posledných štyroch stretnutí pomohol aj Mike Smith, ktorý zastavil 22 striel. V tretej tretine urobil niekoľko veľkých zákrokov, aby udržal vedenie. Prekonali ho Jonathan Toews a Dylan Strome. Corey Crawford mal viac práce a pripísal si 38 zákrokov. Napriek tomu Blackhawks prehrali štvrtý zápas po sebe a šiesty z posledných siedmich. Pod novým trénerom Jeremym Collitonom majú bilanciu 3-8-2. „Bez ohľadu na výsledok si myslím, že sme dnes hrali lepšie. Výsledok ovplyvniť nemôžeme, ale náš výkon áno,“ poznamenal Colliton. Zápas poznamenal aj zákrok Chrisa Kunitza na hlavu Travisa Hamonica. Po vylúčení veterána strelili Flames v päťminútovej presilovke dva góly, ktorými sa ujali vedenia 3:1. Zápas nedohral ani čiarový rozhodca Greg Devorski.


Hviezdy duelu: 1. D. Ryan (CGY), 2. S. Monahan (CGY), 3. J. Toews (CHI)

Varlamov vyhral súboj s Bernierom, MacKinnon rozhodol

Jonathan Bernier potrápil svoj bývalý tím, ale keďže jeho súčasní spoluhráči ho nedokázali podporiť gólmi, nakoniec si pripísal prehru aj napriek len jednému gólu v jeho bráne. Nathan MacKinnon využil presilovku v druhej tretine, aby rozhodol o víťazstve Colorada 2:0 nad Detroitom v zápase, ktorému dominovali brankári. Semion Varlamov urobil 24 zákrokov pre svoje 24. čisté konto v kariére a prvé v sezóne. K predĺženiu bodovej série Avalanche na 11 zápasov (9-0-2) pomohol aj Gabriel Landeskog, ktorý minútu pred koncom pridal poistku do prázdnej brány. Mikko Rantanen zaznamenal dve asistencie a obaja strelci po asistencii. Bernier opustil duel s 27 zákrokmi. Tretia tretina bola plná fyzického hokeja, boli aj bitky a trochu to pripomenulo rivalitu, ktorú mali tímy medzi sebou na prelome storočí.

Pekná kombinácia viedla ku gólu MacKinnona:

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (COL), 2. J. Bernier (DET), 3. N. MacKinnon (COL)

Quick, Martinez doviedli Kings k výhre nad Hurricanes

V Staples Center sa hralo dlho bez gólov. Domácim fanúšikom sa však čakanie nakoniec vyplatilo. V 58. minúte prelomil bezgólový stav obranca Alec Martinez, ktorý rozhodol o víťazstve Los Angeles 2:0 nad Carolinou. K ukončeniu dvojzápasovej série prehier a k tretiemu víťazstvu z posledných piatich zápasov doviedol Kings aj Jonathan Quick, ktorý zneškodnil všetkých 34 striel. Bolo to jeho 50. čisté konto v kariére, pričom k tejto méte sa dostal ako prvý americký brankár histórie. Gól do prázdnej brány pridal ešte Kyle Clifford. V bráne Hurricanes podal dobrý výkon Petr Mrázek, ktorý predviedol 33 zákrokov. Jeho tím prehral druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. P. Mrázek (CAR), 3. A. Martinez (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 14:51 0 0 0 0 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies