Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Radšej farma: Černák by nemal byť siedmym obrancom, tvrdí Smith

Jednou zo zaujímavých tém v Tampe je aj osud obrancu Erika Černáka. V doterajších zápasoch bol pre lídra celej NHL veľmi platný, ale nakoniec by mohol doplatiť na pretlak hráčov s jednocestnými zmluvami.


Černák dostal šancu hrať za Lightning po zranení skúseného obrancu Antona Stralmana, ktorý by sa čoskoro mohol vrátiť do akcie. A práve to vyvoláva otázku, čo potom urobí tím so slovenským mladíkom.

Dvadsaťjedenročný Košičan dostal príležitosť v druhom obrannom páre a rozhodne nesklamal – práve naopak, mimoriadnym spôsobom potešil. Ukázal totiž, že je schopným obrancom do prvej štvorky bekov tímu NHL. A to je podľa novinára Joea Smitha tá dobrá správa. Bude to však stačiť na jeho zotrvanie?

„Keď sa Stralman vráti, bude to náročné rozhodnutie o Černákovi. Zaslúži si totiž zostať a hrať. Pokiaľ však nie ste pripravení striedať ho v zápasoch so skúseným hráčom, ako je Girardi, nemal by byť siedmym obrancom v NHL, ak môže byť prvým obrancom v AHL,“ poznamenal Smith.

Ako sme už niekoľkokrát písali, Černák má dvojcestný kontrakt, ktorý tímu umožňuje jeho priame poslanie do Syracuse z AHL. Takýto kontrakt má aj Michail Sergačov, ktorý má v tíme pevné miesto. Ďalším obrancom ho garantujú zmluvy – museli by byť zaradení na waiver listinu, čo tím zrejme nebude chcieť riskovať. Siedmym obrancom je momentálne Slater Koekkoek.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies