Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Tatar vyhral aj tretí súboj s Jarošom v sezóne

V desiatich sobotných zápasoch NHL sa predstavili v akcii dvaja Slováci, ktorí nebodovali. Tomáš Tatar a Chrisitán Jaroš sa stretli v súboji tretíkrát v ročníku a opäť bol úspešnejší útočník Montrealu. Aleksander Barkov strelil hetrik, Alex Ovečkin natiahol bodovú sériu.

Jaroš sa vrátil do akcie, z výhry sa však tešil Tatar

Zotavený Christián Jaroš sa po štyroch vynechaných zápasoch vrátil do zostavy a odohral 16 a pol minúty. Nebodoval on ani jeho tím. Colin White a Mikkel Boedker síce otočili stav na 2:1, ale Montreal strelil v tretej tretine štyri góly, aby nakoniec porazil Ottawu pomerom 5:2 a pripísal si piatu výhru z posledných šiestich duelov. Tomáš Tatar tiež nebodoval. Z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili Matthew Peca, Jesperi Kotkaniemi, Shea Weber a Paul Byron, do prázdnej brány potom ešte Jonathan Drouin. Peca a Kotkaniemi pridali po asistencii, Artturi Lehkonen ich nazbieral dve. Carey Price čelil len 18 strelám, Mike McKenna urobil pri prehre 42 zákrokov. Dvakrát ho ohrozil aj Tatar, ktorý odohral 17 minút so ziskom plusového bodu, dvoch trestných minút a jedného bloku. Jaroš viedol tím so štyrmi bodyčekmi a troma strelami. Pripísal si aj tri bloky a dva mínusové body. Senators prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Na lavičke domácich sa zo 600. výhry v kariére tešil Claude Julien. Dosiahol ju ako 18. tréner v dejinách NHL.

Hviezdy duelu: 1. J. Kotkaniemi, 2. S. Weber, 3. B. Gallagher (všetci MTL)

Barkov zažiaril a Florida ukončila sériu prehier

Florida prišla o vedenie 2:0 aj 3:2, ale nakoniec sa predsa len tešila z výhry 4:3 nad Torontom. Zaslúžil sa o to najmä Aleksander Barkov, ktorý zavŕšil svoj premiérový hetrik vo štvrtej minúte predĺženia. O zvyšný gól sa postaral Jonathan Huberdeau, ktorý pridal aj jednu asistenciu. Roberto Luongo pomohol ukončiť štvorzápasovú sériu prehier s 29 zákrokmi. Dvakrát ho prekonal Mitchell Marner a raz John Tavares. Frederik Andersen zastavil 28 striel, ale nedokázal odvrátiť štvrtú prehru z posledných piatich stretnutí. „Barkov bol najlepším hráčom na ľade o 10 míľ. Ich tím hral zúfalo, lebo už dlhšie nevyhral. My sme sa mu v tomto nedokázali vyrovnať,“ poznamenal Mike Babcock, ktorý opäť nedal Martinovi Marinčinovi šancu hrať.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. J. Huberdeau (FLA), 3. M. Marner (TOR)

Rittich, Tkachuk doviedli Flames k výhre nad Wild, Giordano s historickým zápisom

David Rittich predviedol 34 úspešných zákrokov a Matthew Tkachuk prelomil nerozhodný stav 1:1 v strede tretej tretiny, čím rozhodol o víťazstve Calgary 2:1 na ľade Minnesoty. Pre kanadský tím išlo o druhý triumf po sebe a ôsmy v posledných desiatich zápasoch. Pomohol k nemu aj Mark Giordano, ktorý otváral skóre duelu v prvej tretine vo vlastnom oslabení. Stal sa prvým obrancom v klubovej histórii a 20. v ligovej, ktorý skóroval pri presilovke súpera v dvoch zápasoch za sebou. Naposledy to dokázal Ryan McDonagh v marci 2014. Paul Coffey je zatiaľ jediným zadákom v NHL, ktorý skóroval v oslabení v troch zápasoch tímu v rade (február 1986). O jediný presný zásah Wild sa postaral Jordan Greenway, ktorý v druhej tretine vyrovnával stav. Devan Dubnyk kryl 24 striel, ale nezabránil koncu krátkej série dvoch výhier. Mužstvo zo St. Paul podľahlo Flames aj v druhom vzájomnom súboji v tejto sezóne a celkovo tretíkrát v sérii. V sobotu nemalo k dispozícii chorého Jasona Zuckera, kým Matt Dumba nedohral duel pre zranenie zo záveru úvodnej časti hry. Stretnutie prinieslo aj tri bitky.


Hviezdy duelu: 1. D. Rittich (CGY), 2. J. Greenway, 3. J. Brodin (obaja MIN)

Barzal ukončil suchoty a rozhodol o výhre nad Red Wings

Mathew Barzal ukončil deväťzápasové gólové suchoty a neskôr ako jediný uspel v samostatných nájazdoch, aby rozhodol o výhre Islanders 4:3 nad Detroitom, ktorá sa zrodila v Nassau Coliseum. Anthony Beauvillier a Casey Cizikas tiež skórovali, aby newyorský tím vyhral nad Red Wings štvrtý vzájomný duel po sebe. Thomas Greiss čelil len 21 strelám, z ktorých ho prekonali Gustav Nyquist, Trevor Daley a Thomas Vanek. Hostia viedli 1:0, 2:1, potom doťahovali stratu 2:3 a nakoniec prehrali šiesty zápas z posledných ôsmich. Jonathan Bernier ho opustil až so 45 zákrokmi. Aj tretí zápas v Uniondale bol vypredaný. Islanders vyhrali doteraz dva z nich. „Ťažíme z týchto zápasov. Odohrali sme tu niekoľko veľkých duelov. Tá atmosféra je tu na inej úrovni. To je to, čo doma potrebujete,“ povedal Casey Cizikas.

Barzalov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal (NYI), 2. T. Vanek (DET), 3. C. Cizikas (NYI)

Murray, Kessel doviedli Penguins k výhre nad Kings

Matt Murray zažil prvý štart po mesiaci a dopadlo to tak ako dúfal – doviedol svoj tím k víťazstvu. Predviedol 38 zákrokov, Phil Kessel strelil presilovkový gól vo štvrtej minúte predĺženia a Pittsburgh zdolal Los Angeles 4:3. K piatej výhre z posledných siedmich duelov pomohli gólmi aj Matt Cullen, Bryan Rust a Tanner Pearson, ktorý hral prvýkrát proti svojmu bývalému tímu. Jake Muzzin, Matt Luff a Alex Iafallo zaistili Kings aspoň bod po tom, čo v zápase prehrávali 0:2 a 1:3. Jonathan Quick kryl 32 striel. Kalifornský tím prehral štvrtý zápas po sebe. Penguins hrali bez Krisa Letanga, ktorý v piatok utrpel ľahšie zranenie dolnej časti tela.

Kesselov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel (PIT), 2. B. Rust (PIT), 3. A. Iafallo (LAK)

Ovečkin opäť skóroval a rozhodol o výhre nad Sabres

Alexander Ovečkin tentokrát strelil len jeden gól. Natiahol si však bodovú sériu na 14 zápasov, čo je jeho nové osobné maximum. A pridal k tomu aj víťazný nájazd, ktorým rozhodol o výhre Washingtonu 4:3 nad Buffalom. „Bolo by fajn získať ďalší hetrik, ale s tým nič nenarobíte,“ poznamenal Ovečkin, ktorý na bránu vyslal osem striel. Brett Connolly a Jakub Vrána strelili prvé dva góly Capitals, ktorí vyhrali piaty zápas po sebe. Pheonix Copley predviedol 26 zákrokov. Jeho náprotivok, Carter Hutton, kryl 35 striel. Jack Eichel strelil dva góly, Rasmus Dahlin zaznamenal gól a dve asistencie. Stal sa piatym najmladším obrancom v ligovej histórii s troma bodmi v zápase. Sabres prišli o krátku dvojzápasovú šnúru výhier.

Ovečkinov víťazný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. J. Eichel (BUF), 3. J. Vrána (WSH)

Sprong zariadil triumf Anaheimu v Columbuse

Daniel Sprong strelil oba góly Anaheimu, ktorý zvíťazil v Columbuse 2:1 a predĺžil si sériu výhier na tri zápasy. Na súperových klziskách vyhral piatykrát po sebe, len o dva menej ako je klubový rekord zo sezóny 2006/07. Sprong najskôr vyrovnal stav na 1:1 ešte v prvej tretine, keď odpovedal na otvárací gól Markusa Nutivaaru. Druhý a zároveň rozhodujúci presný zásah pridal po 79 sekundách predĺženia. John Gibson prispel k ôsmej výhre Ducks v posledných deviatich dueloch 36 zákrokmi, jeho náprotivok Sergej Bobrovskij ich urobil o 16 menej pri tretej prehre Blue Jackets v ostatných štyroch zápasoch. Andrew Cogliano absolvoval jubilejné 900. stretnutie v NHL.

Sprongov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson, 2. D. Sprong (obaja ANA), 3. M. Nutivaara (CBJ)

Saros vychytal pre Nashville výhru nad Devils po nájazdoch

Juuse Saros zastavil 33 striel a päť zo šiestich samostatných nájazdov, aby doviedol Nashville k domácej výhre 2:1 nad New Jersey, tretej v sérii. Rozhodol o nej v šiestej sérii nájazdovej lotérie Ryan Johansen. Pred ním uspel aj Ryan Ellis, o jediný gól v normálnom hracom čase sa postaral Frederick Gaudreau v závere prve tretiny. Brian Boyle vynútil predĺženie 91 sekúnd pred koncom tretej časti hry. Sarosa ako jediný prekonal v nájazdoch Kyle Palmieri. Keith Kinkaid kryl 27 striel, ale nezabránil tretej prehre Devils v posledných štyroch dueloch. Vonku majú v tejto sezóne bilanciu 3-11-3. Predators, líder Západnej konferencie, vyhrali aj 10. zápas v ročníku proti súperovi z Východnej konferencie, čím vylepšili ligový rekord.

Johansenov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Saros, 2. R. Johansen, 3. F. Gaudreau (všetci NSH)

Prvý útok pomohol Coloradu ukončiť sériu prehier

Hviezdny prvý útok opäť zabral naplno a postaral sa o päť zo šiestich gólov Colorada, ktoré zdolalo doma trápiaci sa Dallas 6:4 a ukončilo sériu troch prehier. Mikko Rantanen strelil dva presilovkové góly a pridal asistenciu, Nathan MacKinnon zaznamenal gól do prázdnej brány a tri asistencie a Gabriel Landeskog tiež dvakrát skóroval, pričom jeho druhý gól z 57. minúty bol víťazný. Matt Calvert ich doplnil na listine strelcov a Semion Varlamov predviedol 38 zákrokov. Prekonali ho dvakrát trojbodový Tyler Seguin a raz Esa Lindell (oslabenie) s Jamiem Bennom. Podarilo sa im zmazať stratu 0:3 aj 2:4. Taylor Fedun s Alexom Radulovom dvakrát asistovali. Anton Chudobin striedal po prvej tretine, v ktorej inkasoval trikrát z 20 striel. Ben Bishop chytil 14 zo zvyšných 16 striel. Stars ukončili výjazd so štyrmi prehrami bez bodu. Rantanen natiahol bodovú sériu na 14 duelov, tretiu najdlhšiu v histórii Avalanche Spolu s MacKinnonom dosiahli ako prví dvaja hráči v sezóne na métu 50 bodov, čo dokázali ako piata dvojica spoluhráčov od sezóny 1981/82.

Hviezdy duelu: 1. G. Landeskog, 2. N. MacKinnon, 3. M. Rantanen (všetci COL)

Vancouver predĺžil trápenie Philadelphii

Piati rôzni úspešní strelci a 31 zákrokov Jacoba Markströma viedlo k domácemu víťazstvu Vancouveru 5:1 nad Philadelphiou, štvrtému v posledných piatich zápasoch. Christopher Tanev, Loui Eriksson, Josh Leivo, dvojbodový Brock Boeser a Markus Granlund sa presadili strelecky, kým Troy Stecher dvakrát asistoval. Tanev skóroval prvýkrát v sezóne, Granlund trafil už prázdnu bránu. Vystriedali sa v nej obaja brankári Flyers, ktorí prehrali štvrtý zápas v sérii a ukončili výjazd s bilanciou 1-3-1. Anthony Stolarz inkasoval dvakrát z prvých štyroch striel a duel opustil pre zranenie. Alex Lyon potom kryl 17 zo zvyšných 19 striel. O jediný gól hostí sa zaslúžil Scott Laughton, ktorý znižoval stav na 1:3 ešte v prvej tretine. Elias Pettersson si predĺžil bodovú sériu na šesť zápasov, pričom v každom asistoval. Vyrovnal tak nováčikovský klubový rekord J.J. Daigneaulta zo sezóny 1984/85 v počte duelov po sebe s asistenciou. Len dva zápasy s bodom mu chýbajú na nováčikovský rekord Pavla Bureho z ročníka 1991/92.

Hviezdy duelu: 1. J. Markström, 2. B. Boeser, 3. T. Stecher (všetci VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 16:55 0 0 0 +1 2 2 0
Ch. Jaroš (OTT) 16:34 0 0 0 -2 0 3 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies