Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Halák s Chárom zažili neúspešný návrat do akcie

Po vianočnej prestávke pokračovala NHL trinástimi zápasmi, v ktorých hrali traja Slováci. Jaroslav Halák i Zdeno Chára zažili neúspešný návrat do zostavy Bostonu, Richard Pánik taktiež nebodoval pri prehre. Johnny Gaudreau a Patrick Kane strelili hetrik, Anton Chudobin vychytal nulu.

Blackwood doviedol Devils k výhre nad Bruins, Chára nebodoval

Do zostavy Bostonu sa vrátili traja hráči, vrátane kapitána Zdena Cháru. Ani to však tímu nepomohlo k úspešnému návratu do akcie po vianočnej prestávke. Jaroslav Halák inkasoval z 32 striel štyrikrát, kým jeho náprotivok MacKenzie Blackwood doviedol New Jersey, hrajúce bez Taylora Halla, so 40 zákrokmi k výhre 5:2. „Tím hral dnes predo mnou úžasne, čo mi práciu veľmi uľahčilo,“ poznamenal Blackwood po svojom druhom štarte v kariére. Dvakrát skóroval Blake Coleman, ktorý dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Presadili sa aj Damon Severson, Kyle Palmieri a Nico Hischier, kým Andy Greene zaznamenal dve asistencie. Blackwooda prekonali Chris Wagner a Patrice Bergeron. Chára odohral 19 a štvrť minúty. Prezentoval sa dvoma strelami a bodyčekom. Okrem neho sa do hry vrátili aj Jake DeBrusk a Kevan Miller. Kým Bruins prehrali druhý zápas po sebe, pre Haláka išlo o ukončenie trojzápasovej série výhier.

Halák vychytal Zachu i efektné zakončenie Boylea

Hviezdy duelu: 1. M. Blackwood, 2. B. Coleman, 3. A. Greene (všetci NJD)

Článok pokračuje pod reklamou

Kings si predĺžili víťaznú sériu na úkor Arizony, Pánik nebodoval

Dustin Brown skóroval po 17 sekundách tretej tretiny, čím rozhodol o domácej výhre Los Angeles 2:1 nad Arizonou. Pre kalifornský tím je štvrtou v sérii a znamená predĺženie bodovej šnúry na päť zápasov. Jake Muzzin vyrovnával stav na 1:1 v závere prvej tretiny a Jonathan Quick predviedol 26 úspešných zákrokov. Trikrát na neho vystrelil slovenský útočník Richard Pánik, ktorý zaznamenal aj mínusový bod počas 20 a štvrť minúty v akcii. Bol tretím najvyťažovanejším útočníkom tímu. Z jeho spoluhráčov skóroval iba Jakob Chychrun, ktorý posielal Coyotes do vedenia 1:0 v 16. minúte v presilovke. Darcy Kuemper sa prezentoval 24 zákrokmi, ale neodvrátil koniec krátkej série dvoch výhier. Kyle Clifford si pripísal 100. bod v NHL v podobe asistencie.

Hviezdy duelu: 1. D. Brown, 2. J. Quick, 3. D. Doughty (všetci LAK)

Tampa Bay ušla hrobárovi z lopaty, Killorn rozhodol v predĺžení

Tampa Bay po prestávke nastúpila bez Erika Černáka v zostave a odohrala jeden z defenzívne najmenej vydarených duelov sezóny. Dokonca aj premárnila v tretej tretine trojgólové vedenie, aby nakoniec až Alex Killorn zachránil zápas gólom v 18. sekunde predĺženia. Rozhodol o výhre 6:5, štvrtej po sebe. „Zvyčajne sa po výhre cítite dobre, ale pri tejto sme nechali nášho brankára v štichu. Nie je nám to typické,“ poznamenal Steven Stamkos, ktorý pomohol favoritovi vybudovať vedenie 5:2 dvoma gólmi a dvoma asistenciami. Gól a tri asistencie si pripísal Nikita Kučerov, strelecky sa presadili aj Brayden Point a Tyler Johnson. Prvý menovaný ukončil sedemzápasové gólové suchoty. Andrej Vasilevskij čelil 33 strelám, z ktorých ho pokorili Michael Raffl, Claude Giroux a v tretej tretine Dale Weise, Robert Hagg a Ivan Provorov. Michal Neuvirth opustil duel s 31 zákrokmi. Pre Philadelphiu bol tento duel 4 000. v jej histórii. Nedohrali ho J.T. Miller a Michail Sergačov z Tampy, ako aj Nolan Patrick z Philadelphie.

Killornov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. S. Stamkos, 3. A. Killorn (všetci TBL)

Columbus si natiahol u Rangers sériu výhier

Pierre-Luc Dubois strelil svoj 14. gól v sezóne v ten správny čas a v úvodnej minúte predĺženia rozhodol o výhre Columbusu 4:3 nad Rangers. Blue Jackets v zápase dvakrát viedli po góloch Olivera Bjorkstranda a Davida Savarda, ale New Yorku sa podarilo vyrovnať gólmi Jimmyho Veseyho a Chrisa Kreidera. Druhý menovaný ho dokonca poslal v tretej tretine do vedenia. Nadstavený čas vynútil napokon Zach Werenski. Z brankárov mal viac práce Henrik Lundqvist, ktorý kryl 25 striel. Joonas Korpisalo prispel k výhre 19 zákrokmi. Columbus sa z dvoch bodov tešil už v piatom zápase po sebe. New York prehral piaty zápas z posledných šiestich domácich práve po inkasovanom góle v predĺžení.

Duboisov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Dubois (CBJ), 2. Ch. Kreider (NYR), 3. Z. Werenski (CBJ)

Kessel doviedol Penguins k výhre nad Red Wings

Pittsburghu nevyšiel vstup do zápasu, ale Phil Kessel pomohol vývoj zápasu zmeniť. V druhej tretine strelil dva presilovkové góly a prihrával na gól Dericka Brassarda, aby sa Penguins dostali na koňa a nakoniec porazili Detroit 5:2. Brassard pridal gól do prázdnej brány, Patrick Hörnqvist sa trafil do čierneho v tretej tretine a Jevgenij Malkin so Sidneym Crosbym zaznamenali po dve asistencie. Matt Murray, ktorý vychytal štvrtú výhru po sebe po návrate zo zranenia, urobil 27 zákrokov, ale kapituloval ako prvý, keď ho v 12. minúte pokoril Dylan Larkin. Ten bodoval v 12. zápase po sebe. Recept však na neho našiel už len Andreas Athanasiou v tretej tretine. Hosťujúci Jimmy Howard opustil duel s 35 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel, 2. D. Brassard, 3. S. Crosby (všetci PIT)

Washington zdolal Carolinu, ale prišiel o Niskanena

T.J. Oshie strelil svoj 11. gól v sezóne, do čierneho sa trafil aj Chandler Stephenson a do prázdnej brány John Carlson, aby Washington porazil Carolinu 3:1 a pripísal si tretiu výhru po sebe. Braden Holtby zastavil 28 striel a nekapituloval ani v jednej zo štyroch presiloviek súpera. Čestný gól Hurricanes strelil v 53. minúte Sebastian Aho, ktorý znížil stav na 1:2. Petr Mrázek urobil 30 zákrokov a jeho tím prehral tretí zápas z posledných štyroch. Presilovku nevyužil v posledných piatich. Škvrnou na víťazstve Capitals bolo zranenie Matta Niskanena, ktorý v tretej tretine narazil tvárou do mantinelu a duel nedohral.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. J. Carlson (WSH), 3. S. Aho (CAR)

St. Louis zdolalo Buffalo, O´Reilly skóroval proti bývalému tímu

Ryan O´Reilly skóroval proti svojmu bývalému tímu a prispel k domácej výhre St. Louis 4:1 nad Buffalom, tretej v posledných štyroch zápasoch. Rozhodli o nej tri góly za 11 minút v druhej tretine. Robert Thomas otvoril skóre a pridal asistenciu, Jay Bouwmeester s Patom Maroonom zvýšili náskok na 3:0 dvoma gólmi za 54 sekúnd. David Perron s Alexom Steenom dvakrát asistovali a Jake Allen predviedol 30 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Jack Eichel, ktorý znižoval stav na 1:3 v presilovke. Carter Hutton kryl 28 striel svojich bývalých spoluhráčov, ale nezabránil tretej prehre Sabres v ostatných štyroch dueloch. Po 10-zápasovej víťaznej sérii prehrali deväť z 13 súbojov.

Hviezdy duelu: 1. R. Thomas, 2. J. Allen, 3. R. O´Reilly (všetci STL)

Chudobin vynuloval Nashville a vytvoril klubový rekord

Anton Chudobin stanovil nový rekord Dallasu, keď so 49 zákrokmi doviedol texaský tím k víťazstvu 2:0 v Nashville. Viac zákrokov pri čistom konte neurobil žiaden brankár v klubovej histórii, vrátane North Stars. Vychytal svoju prvú nulu v sezóne a siedmu v kariére. Otvárací a zároveň víťazný gól strelil v prvej tretine Tyler Pitlick, druhý pridal v druhej tretine Mattias Janmark. Pekka Rinne inkasoval oba z 30 striel a Predators natiahli sériu prehier na päť zápasov. Naposledy takú ťahali v januári 2016. Nepomohli im ani návraty P.K. Subbana a Viktora Arvidssona do akcie po 19. resp. 21 dueloch.

Chudobinov rekrodný shutout:

Hviezdy duelu: 1. A. Chudobin, 2. T. Pitlick, 3. M. Janmark (všetci DAL)

Gaudreauov hetrik viedol k výhre Calgary vo Winnipegu

Johnny Gaudreau zaznamenal štvrtý hetrik v NHL, vrátane víťazného gólu, ktorým doviedol Calgary k triumfu 4:1 vo Winnipegu. Znamenal koniec trojzápasovej série prehier. Posledný gól strelil do prázdnej brány a potom opustil zápas po faule Dustina Byfugliena. Mark Jankowski vsietil zvyšný gól Flames v oslabení, Mark Giordano nazbieral dve asistencie, Sean Monahan tri. David Rittich sa prezentoval 35 zákrokmi a stal sa prvou hviezdou duelu. Prekonal ho iba Adam Lowry, ktorý pri návrate do akcie vyrovnával stav na 1:1. Connor Hellebuyck čelil 27 strelám pri druhej prehre Jets v posledných deviatich zápasoch. Flames strelili 10 gólov v oslabení v sezóne druhýkrát v klubovej histórii pred 1. januárom.


Hviezdy duelu: 1. D. Rittich, 2. J. Gaudreau (obaja CGY), 3. A. Lowry (WPG)

Kane hetrikom zariadil triumf Chicaga nad Minnesotou

Patrick Kane strelil po jednom góle v každej tretine, vrátane víťazného v presilovke, Colin Delia si vytvoril osobný rekord so 46 zákrokmi a Chicago doma zdolalo Minnesotu 5:2. Brandon Saad vsietil zvyšné dva góly, druhý v presilovke, Kane zavŕšil svoj siedmy hetrik v kariére strelou do prázdnej brány. Jonathan Toews, Dylan Strome aj Erik Gustafsson dvakrát asistovali pri štvrtej výhre Blackhawks v ostatných piatich dueloch. Toews dosiahol métu 400 prihrávok v NHL. Zach Parise a dvojbodový Eric Staal skórovali z hráčov Wild, ktorí prehrali piaty zápas v sérii. Devan Dubnyk inkasoval trikrát z 10 striel, striedajúci Alex Stalock raz zo zvyšných deviatich. Duncan Keith a Brent Seabrook odohrali spolu už 1 008 zápasov, čo ich ako dvojicu radí na šieste miesto v ligovej histórii.


Hviezdy duelu: 1. C. Delia, 2. P. Kane, 3. B. Saad (všetci CHI)

Vancouver uštedril Edmontonu ďalšiu prehru, Pettersson vyrovnal Bureho

Vancouver strelil už v prvej tretine všetky štyri góly a zvíťazil v Edmontone 4:2. Elias Pettersson zaznamenal šiesty víťazný gól v sezóne, čím vyrovnal klubový nováčikovský rekord Pavla Bureho (1991/92). Pripísal si aj asistenciu, Nikolaj Goldobin ich získal dve. Tyler Motte, Brock Boeser a dvojbodový Antoine Roussel tiež skórovali pri štvrtej výhre Canucks v posledných šiestich zápasoch. Jacob Markström k nej prispel 30 zákrokmi. Prekonali ho Ryan Nugent-Hopkins a dvojbodový Leon Draisaitl v presilovkách. Connor McDavid prihral na oba góly Oilers, ktorí prehrali štvrtý duel v sérii. Mikko Koskinen striedal po štyroch inkasovaných góloch zo šiestich striel, Cam Talbot kryl zvyšných 14 striel v druhej a tretej tretine.

Hviezdy duelu: 1. E. Pettersson (VAN), 2. C. McDavid (EDM), 3. J. Markström (VAN)

Vegas predĺžilo Coloradu sériu prehier

Brandon Pirri prelomil nerozhodný stav v strede tretej tretiny a rozhodol o domácom víťazstve Vegas 2:1 nad Coloradom. Znamenalo predĺženie bodovej série Golden Knights na štyri zápasy. Paul Stastny vyrovnával stav na 1:1 len necelé dve minúty po otváracom góle J. T. Comphera zo stredu prvej tretiny v presilovej hre. V deň svojich 33. narodením si pripísal aj asistenciu pri víťaznom góle. Marc-Andre Fleury predviedol 31 zákrokov. Jeho náprotivok Phillip Grubauer ich urobil ešte o desať viac, ale nezabránil tretej prehre Avalanche v sérii a siedmej v posledných deviatich dueloch. Mikko Rantanen asistoval a dosiahol métu 60 bodov ako druhý hráč v tejto sezóne po Nikitovi Kučerovovi z Tampy.

Hviezdy duelu: 1. P. Stastny, 2. M. Fleury, 3. B. Pirri (všetci VGK)

Burns oslávil veľký míľnik víťazným gólom v derby

Brent Burns strelil v strede tretej tretiny víťazný gól v jeho 1 000. zápase v NHL, v ktorom rozhodol o výhre San Jose 4:2 nad štátnym rivalom z Anaheimu. Znamenala koniec trojzápasovej série prehier, kým Ducks prehrali štvrtý duel po sebe. Melker Karlsson, Marcus Sörensen a Tomáš Hertl (prázdna brána) tiež prispeli gólmi k triumfu. Barclay Goodrow nazbieral tri asistencie a Martin Jones chytil 25 striel. Prekonali ho Jakob Silfverberg v presilovke a Kiefer Sherwood. John Gibson striedal po prvej tretine pre zranenie. Dovtedy kryl 15 zo 16 striel, Chad Johnson potom inkasoval dvakrát z 22 striel. Burns sa stal 10. hráčom a len tretím obrancom v histórii NHL, ktorý rozhodol svoj tisíci zápas kariéry. Pred ním to z obrancov dokázali iba Chris Phillips (2012) a Fredrik Olausson (2002).

Burns rozhodol svoj 1 000. zápas v NHL:

Hviezdy duelu: 1. B. Burns, 2. M. Karlsson, 3. B. Goodrow (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 28/32 (87,5 %) - - - - - - -
R. Pánik (ARI) 20:17 0 0 0 -1 0 3 0
Z. Chára (BOS) 19:13 0 0 0 0 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies