Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Reprezentácia

MSJ 2019: Slovensko podľahlo aj Fínsku + video


Po jednodňovej prestávke sa zverenci Ernesta Bokroša vrátili v sobotu do akcie. V treťom vystúpení na svetovom šampionáte juniorov narazili na Fínsko, s ktorým prehrali 1:5.

Slovensko – Fínsko 1:5 (0:2, 1:2, 0:1)

Góly: 37. Roman (Fehérváry, Ivan) – 13. Jokiharju (Heponiemi, Tolvanen), 17. Virtanen (Vaakanainen, Talvitie), 23. Heinola (Kakko, Jokiharju), 34. Lundell (Heinola), 54. Laaksonen (Tolvanen, Luukkonen)

Zostava Slovenska: Hlavaj (Sklenár) – Ivan, Fehérváry, Korenčík, Žiak, Dlugoš, Demo, Golian – Liška, Roman, Hrehorčák – Pospíšil, Ružička, Krivošík – Kelemen, Kollár, Fafrák – Regenda, Baláž, Kukuca.

Zostava Fínska: Luukkonen (Lindberg) – Jokiharju, Heinola, Laaksonen, Vaakanainen, Utunen, Latvala, Honka – Tolvanen, Kupari, Heponiemi – Kakko, Lundell, Nyman – Talvitie, Virtanen, Ylönen – Engberg, Moilanen, Vainionpää – Puustinen.

Článok pokračuje pod reklamou

Fínsko malo v prvej tretine prevahu hernú i streleckú, ktorú nakoniec zužitkovalo aj na to, aby sa ujalo vedenia v zápase. Na koňa ho dostali fauly Slovákov. Prvú presilovku „Suomi“ síce nevyužili, ale od 12. minúty hrali ďalšiu a to dokonca o dvoch hráčov. Počas nej skóroval „čierny jastrab“ Henri Jokiharju. V 15. minúte sa rodila šanca na vyrovnanie v prečíslení dvoch na jedného, ale Pospíšilova prihrávka preskočila Ružičkovi hokejku. O minútu neskôr mal šancu aj Regenda, ktorého pre zmenu vychytal Luukkonen. V 17. minúte sa favorit presadil opäť a po rýchlej a peknej kombinácii skóroval Santeri Virtanen.

Po zmene strán trvalo len krátko, aby Fíni skórovali opäť. Tentokrát sa to stalo počas hry štyroch proti štyrom a len niekoľko sekúnd po tom, čo Ružička vo výbornej pozícii doplatil na nevydarené zakončenie. Hlavaja tentokrát prekonal Ville Heinela jednoduchou strelou spomedzi kruhov. Hlavaj v 26. minúte podržal svoj tím, ale mal aj šťastie, že z dorážky neskóroval do odkrytej brány Kakko. V 34. minúte Heinola prihrával puk spoza brány Antonovi Lundellovi a ten zvýšil už na 4:0. Slováci hrali potom dve presilovky po sebe a dokonca aj jednu o dvoch hráčov. A práve počas nej skóroval Miloš Roman, ktorý znížil na 1:4.

Fíni aj napriek pohodlnému vedeniu neuberali v tretej tretine na svojom tempe. Na zmenu stavu sa však tentokrát čakalo až do 54. minúty, v ktorej Oskar Laaksonen tvrdou strelou spoza pravého kruhu upravil na konečných 5:1. Fíni už duel kontrolovali, ale stav sa mohol meniť ešte raz. V 59. minúte však Miloš Kelemen trafil pravú tyčku Luukkonenovej brány.

Luukkonen pomohol k druhej výhre Fínska na turnaji 22 zákrokmi. Hlavaj ich pri tretej prehre Slovenska urobil 31. Mladí Slováci tak teraz budú musieť zdolať Kazachstan, s ktorým sa stretnú už v noci z nedele na pondelok, aby sa vyhli bojom o záchranu.

„Musím povedať, že súper bol jednoznačne lepší. Prejavila sa obrovská kvalita Fínov. Kto rozumie hokeju a pozrie si súpisku Fínov, tak vidí, že mali v kádri troch hráčov NHL a zvyšok, ktorý už má skúsenosti so seniorským hokejom,“ povedal tréner Ernest Bokroš pre stránku SZĽH.

„Čo sa týka nás, tak začali sme zle, boli sme nedisciplinovaní, trikrát sme hrali v oslabení, z presilovky päť na tri sme inkasovali gól a prvú tretinu sme prehrali 0:2. S takýmito súpermi pritom potrebujeme držať krok. V defenzíve sme sa snažili robiť maximum, podržal nás brankár Samo Hlavaj. Na druhej strane, tak ako sme očakávali, že máme dobrý útok, tak sa zatiaľ nedokážeme presadiť ani z tých najvyloženejších šancí.“

Ostatné zápasy

Dánsko – Švajčiarsko 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Dáni pokračovali v trápení na turnaji. Ani v treťom zápase neskórovali a Švajčiarom podľahli 0:4. Po troch prehrách tak majú skóre 0:22 a budú hrať o záchranu. Kurašev sa blysol hetrikom, zvyšný gól strelil Le Coultre. Berni a Müller dvakrát asistovali, Hollenstein vychytal nulu s 26 zákrokmi. Dánsky brankár Sögaard inkasoval štyrikrát z 21 striel.

Kanada – Česko 5:1 (3:1, 1:0, 1:0)
Domáca Kanada vyhrala aj tretí zápas na turnaji, keď zdolala Česko hladko 5:1. DiPietra prekonal z 24 striel iba Michala, ktorý vyrovnával stav na 1:1 len 37 sekúnd po otváracom góle Comtoisa. Leason, Lafreniere, Entwistle a dvojbodový Frost tiež skórovali, Smith a Studnicka dvakrát asistovali. Škarek a Patera, ktorý striedal po štvrtom inkasovanom góle, čelili spolu 30 strelám. Kanaďania využili dve presilovky.

Švédsko – USA 5:4 PP (1:0, 2:0, 1:4, 1:0)
Švédi viedli do stredu tretej tretiny už 4:0 po góloch Westerlunda, Hugga, Bemströma a Brannströma, ale Američania štyrmi gólmi za 10 minút vyrovnali stav. Postarali sa o ne Anderson a hetrikom štvorbodový Poehling. Švédsku česť zachránil v tretej minúte predĺženia Boqvist. Elvenes a Gustafsson, ako aj Wahlstrom a Chmelevski dvakrát asistovali. Ersson prispel k tretej výhre Švédska na turnaji 25 zákrokmi, Keyser ich urobil 28.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies