Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar dvojbodový pri prehre s Černákom, Chára a Pánik sa tešili z výhier

V sobotu boli v akcii bez jedného všetky tímy NHL. V 15 zápasoch hrali aj štyria Slováci. Tomáš Tatar zaznamenal ďalšie dva body, ale prehral súboj s Erikom Černákom. Zdeno Chára a Richard Pánik sa tiež tešili z výhier. Mathew Barzal strelil hetrik, dvaja brankári vychytali nuly.

Erne zariadil triumf Tampy Bay nad Montrealom, Tatar dvojbodový

Adam Erne strelil dva góly a pridal asistenciu, pričom druhým presným zásahom rozhodol 62 sekúnd pred koncom tretej tretiny o domácej výhre Tampy Bay 6:5 nad Montrealom. Bola pre ňu piatou v sérii a znamenala predĺženie bodovej šnúry na 14 zápasov. Tešil sa z nej aj Erik Ćernák, ktorý odohral 18 a pol minúty s jednou strelou, štyrmi bodyčekmi a dvoma blokmi. Jeho krajan Tomáš Tatar nazbieral dve asistencie, pričom odohral len o štyri sekundy menej. Zaznamenal aj tri strely, dva bloky a jedno vyhrané i prehrané vhadzovanie. Canadiens viedli 2:0, 3:2 aj 5:4, ale napokon prišli o trojzápasovú víťaznú sériu. Nikita Kučerov, Yanni Gourde aj Anton Stralman si pripísali po góle a asistencii, Tyler Johnson tiež prispel k výhre gólom. Victor Hedman dvakrát asistoval a Andrej Vasilevskij predviedol 33 zákrokov. Prekonali ho dvakrát Andrew Shaw a raz dvojbodový Jordie Benn, Brett Kulak a Kenny Agostino. Phillip Danault získal tri asistencie a Antti Niemi opustil duel s 26 zákrokmi. Lightning dosiahli 30. výhru už v 39. zápase sezóny, čo je ich nový klubový rekord. Taktiež zaznamenali rekordný počet bodov (25) a výhier (12) v jednom mesiaci. Kučerov si predĺžil bodovú sériu na 10 zápasov.

Erneho neskorý víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Erne, 2. Y. Gourde (obaja TBL), 3. A. Shaw (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Boston prehrával po dvoch tretinách, ale nakoniec vyhral

Boston dvakrát zareagoval na vedenie Buffala a nakoniec ho porazil 3:2 po predĺžení, keď sa vo štvrtej minúte nadstaveného času presadil Sean Kuraly. Nadviazal pritom na góly Noela Acciariho a Jake DeBruska, ktorí odpovedali na góly Marca Scandellu a Johana Larssona. Tuukka Rask kryl 26 striel a jeho náprotivok Carter Hutton až 39. Slovenský obranca Zdeno Chára ho neohrozil ani jednou strelou a nebodoval. V druhom zápase po zranení odohral 19 a pol minúty so ziskom mínusového bodu, dvoch bodyčekov a troch blokov. Bruins, ktorí doteraz nevyhrali ani jeden zápas, v ktorom prehrávali po dvoch tretinách, si ukončili krátku sériu dvoch prehier. Sabres prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Mrzieť ich môže premrhaná presilovka v predĺžení.

Kuralyho 1. gól v predĺžení v kariére:

Hviezdy duelu: 1. S. Kuraly (BOS), 2. J. DeBrusk (BOS), 3. M. Scandella (BUF)

Arizona otočila zápas v Anaheime, Pánik nebodoval

Arizona prehrávala v Anaheime 0:2, 1:3 i 2:4, ale podarilo sa jej otočiť stav a zvíťaziť 5:4. Úspešný obrat zavŕšil v 33. sekunde predĺženia dvojbodový Nick Schmaltz jeho prvým gólom v nadstavenom čase v NHL. Z jeho spoluhráčov skórovali aj dvojbodový Oliver Ekman-Larsson v presilovke, Christian Fischer, Nick Cousins a Jakob Chychrun. Poslední dvaja vyrovnali stav na 4:4 za 39 sekúnd. Alex Galchenyuk s Claytonom Kellerom dvakrát asistovali a Adin Hill sa zaskvel 37 zákrokmi. Prekonali ho dvojgólový Ondřej Kaše, Daniel Sprong v presilovke a dvojbodový Adam Henrique. Nick Ritchie nazbieral tri prihrávky a John Gibson kryl 25 striel pri piatej prehre Ducks v sérii. Slovenský útočník Richard Pánik pri tretej výhre Coyotes v posledných štyroch dueloch nebodoval. Odohral vyše 17 a pol minúty s bilanciou mínusový bod, dva bodyčeky a menší trest za vysokú hokejku.

Schmaltzov 1. gól v predĺžení v NHL:

Hviezdy duelu: 1. N, Schmaltz (ARI), 2. O. Kaše, 3. N. Ritchie (obaja ANA)

Blackwood doviedol Devils k výhre nad Carolinou s prvou nulou v NHL

MacKenzie Blackwood zastavil všetkých 37 striel pri jeho prvom čistom konte v NHL, ktorým doviedol New Jersey k domácemu víťazstvu 2:0 nad Carolinou. Z prvej nuly sa tešil len dva dni po jeho prvej výhre a už v piatom zápase kariéry. Vo veku 22 rokov a 20 dní sa stal tretím najmladším brankárom v celej klubovej histórii so shutoutom. O treťom triumfe Devils v posledných štyroch dueloch rozhodol pol minúty pred koncom druhej tretiny Pavel Zacha po úspešnom úniku vo vlastnom oslabení. V závere tretej tretiny si ešte pripísal asistenciu pri góle Andyho Greenea ho prázdnej brány. Krátko predtým Teuvo Teräväinen vyrovnal stav, ale gól neplatil nedovolené pre bránenie v hre Blackwoodovi. Jeho náprotivok Curtis McElhinney kryl 28 striel pri siedmej prehre Hurricanes v ostatných deviatich zápasoch. Proti Devils nevyužili ani jednu z piatich presiloviek a celkovo už posledných 23.

Zachov víťazný gól v oslabení:

Hviezdy duelu: 1. M. Blackwood, 2. P. Zacha, 3. J. Bratt (všetci NJD)

Tavares sledoval koncert Barzala, Lehner vynuloval Leafs

John Tavares čelil svojmu bývalému tímu a na vlastné oči mohol sledovať koncert jeho nástupcu v drese Islanders. Mathew Barzal strelil tri góly, aby s hetrikom doviedol New York k výhre 4:0 na ľade Toronta. Skóre stretnutia otvoril Valtteri Filppula, Ryan Pulock zaznamenal dve asistencie a čisté konto vychytal Robin Lehner, ktorý zneškodnil všetkých 36 striel. Bol to jeho druhý „shutout“ v ročníku a pomohol k šiestej výhre jeho tímu z posledných siedmich zápasov. Jeho náprotivok, Garret Sparks, kryl 24 striel a Maple Leafs prišli o sériu piatich výhier.


Hviezdy duelu: 1. M. Barzal, 2. R. Lehner, 3. R. Pulock (všetci NYI)

Dubnyk pomohol Wild ukončiť sériu prehier

Devan Dubnyk zastavil 26 striel, aby pomohol Minnesote poraziť Winnipeg pomerom 3:1 a ukončiť tak najdlhšiu sériu prehier v sezóne – päťzápasovú. Obranca Matt Bartkowski skóroval pri svojom debute v drese Wild a na listine strelcov ho doplnili Charlie Coylea a Eric Fehr, kým Zach Parise zaznamenal dve asistencie. Jediný gól Jets strelil Patrik Laine, ktorý ukončil štvorzápasové bodové suchoty. Connor Hellebuyck opstil duel s 21 zákrokmi a obranca Dustin Byfuglien so zranením. Pravdepodobne nohy, ktorú si poranil pri kontakte s Lukeom Kuninom.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Coyle (MIN), 2. J. Greenway (MIN), 3. C. Hellebuyck (WPG)

Subban sa dočkal prvej výhry v sezóne, Kings prišli o sériu výhier

Náhradný brankár Malcolm Subban sa prvýkrát v sezóne mohol tešiť, pretože s 30 zákrokmi doviedol Vegas k výhre 4:1 na ľade Los Angeles. Paul Stastny a Alex Tuch zaznamenali po góle a asistencii, William Carrier a William Karlsson sa tiež tešili z gólov a Golden Knights si vylepšili bilanciu v posledných desiatich dueloch na 6-1-3. Čestný úspech Kings zaznamenal Anže Kopitar, kým Jonathan Quick inkasoval tri góly a ukončil duel s 27 zákrokmi. Stastny totiž skóroval do prázdnej brány. Los Angeles prišlo o sériu štyroch výher a s Vegas prehralo prvýkrát v sezóne. Tímy na seba narazil po tretíkrát.

Hviezdy duelu: 1. A. Tuch, 2. N. Schmidt, 3. W. Karlsson (všetci VGK)

Karlsson pomohol Sharks k výhre nad Oilers štyrmi bodmi

Diváci v Edmontone sa na nedostatok gólov sťažovať nemohli, ale väčšina neodchádzala zo zápasu s radosťou. Erik Karlsson sa vrátil zo suspendácie a gólom a troma asistenciami pomohol San Jose k triumfu 7:4. Po dva góly strelili Logan Couture a Melker Karlsson, Joonas Donskoi a Tomáš Hertl pridali po jednom. Martin Jones čelil 26 strelám, z ktorých ho dvakrát prekonal Connor McDavid a raz Leon Draisaitl a Caleb Jones. Cam Talbot kryl 33 striel, ale piatu prehru Oilers po sebe neodvrátil. Kanadský tím ešte takú dlhú sériu prehier v tejto sezóne neťahal. Sharks inak vyhrali druhý zápas po sebe.


Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (SJS), 2. L. Couture (SJS), 3. C. Jones (EDM)

Debutoví strelci doviedli Washington k výhre nad Ottawou

Tyler Lewington a Madison Bowey skórovali premiérovo v NHL, pričom druhý menovaný rozhodol o domácom víťazstve Washingtonu 3:2 nad Ottawou, štvrtom v sérii. Tom Wilson otovoril skóre duelu a pridal asistenciu, ktorú si pripísal aj Lewington. Ten sa tiež pobil a zaznamenal Hetrik Gordieho Howea. Pheonixa Copleyho prekonali dvojbodoví Mark Stone a Colin White, ktorí znižovali stav z 0:3 na 2:3. Brady Tkachuk prihral na oba góly Senators, ktorí prehrali štvrtý zápas po sebe. Marcus Högberg urobil pri debute v NHL 21 zákrokov. Alex Ovečkin neskóroval už v piatom stretnutí v sérii. Christián Jaroš vynechal prvý duel pre zranenie.


Hviezdy duelu: 1. T. Lewington (WSH), 2. B. Tkachuk (OTT), 3. T. Wilson (WSH)

Huberdeau rozhodol o triumfe Floridy nad Philadelphiou

Jonathan Huberdeau skóroval 66 sekúnd pred koncom tretej tretiny, čím rozhodol o domácej výhre Floridy 2:1 nad Philadelphiou, tretej v posledných štyroch zápasoch. Bol to najneskorší víťazný gól Panthers v tejto sezóne. Pripísal si aj asistenciu pri vyrovnávajúcom góle Mikea Hoffmana z 54. minúty v presilovej hre. Pri oboch asistoval Aleksander Barkov a James Reimer sa prezentoval 34 zákrokmi. Rovnaký počet striel chytil Carter Hart, ktorý však nezabránil tretej prehre Flyers v ostatných štyroch dueloch. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadil iba Shayne Gostisbehere, rodák z Floridy, ktorý otvoril skóre po 105 sekundách hry. Mike Matheson odohral svoj 200. zápas v NHL.

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau, 2. J. Reimer (obaja FLA), 3. C. Hart (PHI)

Penguins si predĺžili víťaznú sériu, proti Blues využili štyri presilovky

Pittsburgh využil všetky štyri presilové hry a zdolal St. Louis na jeho ľade 6:1, aby si predĺžil víťaznú šnúru na päť zápasov. Sidney Crosby otvoril skóre duelu po 48 sekundách a pridal dve asistencie, na listine strelcov ho doplnili Juuso Riikola (1. gól v NHL), Zach Aston-Reese, Patric Hörnqvist, Jake Guentzel a Jevgenij Malkin. Poslední dvaja skórovali za 33 sekúnd. Phil Kessel s Krisom Letangom nazbierali po tri asistencie a Matt Murray zastavil 30 striel pri jeho piatej výhre v sérii. Ako jediný na neho našiel recept David Perron, ktorý v druhej tretine znižoval stav na 1:4. Jake Allen inkasoval štyrikrát zo 17 striel do polovice duelu, Jordan Binnington v tej druhej kryl 11 zo zvyšných 13 striel. Kessel odohral 730. zápas bez prerušenia. Pre Blues išlo o jubilejný 4 000. duel v histórii.


Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2., K. Letang 3. P. Kessel (všetci PIT)

Fast rozhodol o výhre Rangers v Nashville, ktorý natiahol sériu prehier

Jesper Fast zaznamenal pri návrate do akcie po päťzápasovej absencii dva góly a asistenciu, pričom jeho druhým gólom rozhodol o výhre New Yorku Rangers 4:3 na ľade trápiaceho sa Nashville. Kým tím z Manhattanu ukončil sériu troch prehier, Predators natiahli tú svoju na šesť zápasov. Chris Kreider otvoril skóre duelu v presilovke a pridal dve asistencie, skóroval aj Marc Staal. Mike Zibanejad nazbieral štyri asistencie a Henrik Lundqvist sa prezentoval 34 zákrokmi. Prekonali ho dvojgólový Nick Bonino v presilovkách a Kevin Fiala, ktorý si pripísal aj dve asistencie. Pekka Rinne opustil zápas s 18 zákrokmi. Kevin Hayes asistoval a predĺžil si bodovú sériu na deväť duelov.

Hviezdy duelu: 1. J. Fast (NYR), 2. K. Fiala, 3. N. Bonino (obaja NSH)

Radulov zariadil triumf Dallasu nad Detroitom

Alexander Radulov strelil dva góly, vrátane víťazného a Dallas zdolal doma Detroit jasne 5:1, aby zaznamenal tretiu výhru v posledných štyroch zápasoch. Blake Comeau, Tyler Pitlick a Jason Spezza k nej tiež pomohli gólmi. Comeau a Spezza si pripísali aj po asistencii, Radek Faksa ich získal dve a Ben Bishop chytil 33 striel. Jediný gól Red Wings pri ich štvrtej prehre v sérii mu strelil Dylan Larkin v úvode tretej tretiny v presilovke. Znižoval stav na konečných 1:5 a natiahol svoju bodovú šnúru už na 13 zápasov. Frans Nielsen odohral 800. duel v NHL ako prvý Dán v histórii.

Hviezdy duelu: 1. A. Radulov, 2. B. Comeau, 3. R. Faksa (všetci DAL)

Chicago uštedrilo Coloradu ďalšiu prehru, Kane opäť trojbodový

Patrick Kane strelil svoj druhý gól v zápase v 41. sekunde predĺženia v presilovej hre a rozhodol o výhre Chicaga 3:2 v Colorade. Mal prsty vo všetkých góloch jeho tímu, lebo už v druhej minúte prihrával na otvárací presný zásah Alexa DeBrincata v presilovke. Dylan Strome dvakrát asistoval a Collin Delia prispel k piatemu triumfu Blackhawks v ostatných šiestich dueloch 30 zákrokmi. Kapituloval po strelách Mikka Rantanena v presilovke a Nathana MacKinnona, ktorí vyrovnali stav z 0:2 na 2:2. Ani 34 zákrokov Semiona Varlamova však Avalanche nestačilo na odvrátenie štvrtej prehry v sérii. Tyson Barrie sa stal s 208 asistenciami klubovým rekordérom medzi obrancami, keď predbehol Johna Michael-Lilesa. Kane zaznamenal dva trojbodové výkony po sebe prvýkrát od konca decembra 2015.

Kaneov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. M. Rantanen (COL), 3. C. Delia (CHI)

Edler rozhodol v predĺžení o víťazstve Vancouveru nad Calgary

Alex Edler skóroval vo štvrtej minúte predĺženia a rozhodol o triumfe Vancouveru 3:2 v Calgary. Zaznamenal aj asistenciu pri otváracom góle dvojbodového Brocka Boesera v presilovej hre. Elias Pettersson vyrovnával stav na 2:2 v tretej tretine a Jacob Markström predviedol 31 zákrokov pri ôsmej výhre Canucks v posledných 11 zápasoch. Mark Jankowski a Travis Hamonic otočili stav z 0:1 na 2:1 gólmi v oslabeniach. Jankowski pridal asistenciu a David Rittich kryl 24 striel pri štvrtej prehre Flames v posledných piatich dueloch. Edler má na konte tri góly v predĺžení v kariére, čo je tretí najvyšší počet medzi obrancami v klubovej histórii. Pred ním sú len Sami Salo (7) a Mattias Ohlund (6).

Edlerov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Markström (VAN), 2. M. Jankowski (CGY), 3. E. Pettersson (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 18:24 0 2 2 0 0 3 0
R. Pánik (ARI) 17:41 0 0 0 -1 2 0 2
Z. Chára (BOS) 19:25 0 0 0 -1 0 0 2
E. Černák (TBL) 18:28 0 0 0 0 0 1 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Vybavte sa na play-off: Čiapky tímov NHL so zľavou až 50 % Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies