Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Chára sa po zranení dostáva do formy. Tréner vidí ešte rezervy

V prvých zápasoch po návrate sa nepozeralo na Zdena Cháru najlepšie. Kapitán Bostonu mal problém zachytiť tempo hry. Dobrá správa však je, že skúsený obranca už, zdá sa, je opäť samým sebou.

Chára odohral po zranení kolena už šesť zápasov. V sobotu proti Buffalu prvýkrát pokoril hranicu 20 odohraných minút a v utorok odohral až 22 a pol minúty, čo bolo najviac od 3. novembra. Jeho hra sa tiež zlepšila.

„V niektorých zápasoch sa cítite dobre a možno nehráte až tak dobre ako tím a všetci pôsobia, že sú nezosynchronizovaní. V poslednom zápase som hral, podľa mňa, lepšie. Calgary sme predtým umožnili veľa brejkov a prečíslení,“ povedal Chára pre Boston Herald.

„Tie prvé zápasy boli určite o hľadaní načasovania. Ako som povedal veľakrát, to sa trénuje len ťažko. Môžete mať dobrú kondíciu, môžete byť silní, môžete sa cítiť dobre. Najviac však prídete o načasovanie a reakčnú rýchlosť. Platí to aj o mne, keďže som chýbal šesť týždňov. Zápas po zápase som sa cítil lepšie.“

Článok pokračuje pod reklamou

Tréner Bruce Cassidy je tiež spokojný s tým, ako sa hra jeho najskúsenejšieho zverenca vyvíja. Stále však vidí malý priestor, ktorý Chárovi chýba k tomu, aby bol na úrovni pred zranením. Recept však vidí len v pravidelnom hraní.

„Približuje sa k tomu. Myslím si, že načasovanie hry s pukom, vracanie sa k pukom, hra s pukom v ťažkých oblastiach sú veci, ktoré na tréningu len ťažko napodobníte. Nikto na vás nepôjde tak tvrdo ako súperi v zápasoch, takže to je hlavná oblasť na zlepšenie. V tomto smere ho každý ďalší zápas len zlepší,“ skonštatoval Cassidy.

Chára má už 41 rokov, ale stále dokáže vypomôcť aj ofenzíve. Peknou útočnou akciou sa napríklad prezentoval v sobotu. Cassidymu vôbec neprekáža, keď raz za čas takto opustí vlastné pásmo.

„Urobí to raz za čas. Pamätám si, že v minulom ročníku mal zopár nájazdov do útočného pásma a je zábavné sledovať ich, keď fungujú, čo väčšinou áno. Nie je tu však na to, aby to robil neustále. V tomto smere je dosť rozumný. Nechce stratiť puk 200 stôp od svojej brány, lebo to je veľká vzdialenosť na to, aby to potom zachránil. Je dosť dobrý v tom, aby si uvedomil, kedy to môže urobiť,“ poznamenal kormidelník.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies