Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Pánik zažiaril, Halák nezabránil prehre s majstrom

V dvanástich štvrtkových zápasoch NHL hrali až šiesti Slováci. Bodoval iba Richard Pánik, ktorý rozhodol o výhre Arizony ako jedna z hviezd duelu. Alex Ovečkin opäť prepisoval historické tabuľky, tréner John Tortorella zaznamenal 600. výhru.

Pánik rozhodol o výhre Arizony vo Vancouveri

Richard Pánik odohral jeden z najlepších zápasov v sezóne. Strelil dva góly, svoj ôsmy a deviaty v sezóne, pričom tým druhým rozhodol 50 sekúnd pred koncom predĺženia o výhre Arizony 4:3 vo Vancouveri. Pripísal si aj ôsmu asistenciu v ročníku a stal sa druhou hviezdou zápasu. V úvode druhej tretiny otvoril skóre duelu a v jej strede prihral na druhý gól Nickovi Cousinsovi. Za necelých 16 minút na ľade zaznamenal aj dva plusové body, štyri strely a tri bodyčeky. Conor Garland tiež prispel k druhej výhre Coyotrs po predošlých troch prehrách gólom, Vinnie Hinostroza s Jakobom Chychrunom dvakrát asistovali a Darcy Kuemper sa prezentoval 33 zákrokmi. Prekonali ho dvojgólový Sven Bärtschi a Adam Gaudette, ktorí trikrát zmazali jednogólové manko. Jacob Markström kryl 18 z 22 striel pri tretej prehre Canucks v sérii.

Pánikov 8. gól v sezóne:

Pánikov víťazný gól:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. S. Bärtschi, 2. R. Pánik, 3. N. Hjalmarsson (obaja ARI)

Boston s Halákom v bráne prestrieľal Washington, ale prišiel o sériu výhier

Jaroslav Halák sa vrátil po dvojzápasovej odmlke do brány, ale potvrdilo sa, že v zápasoch proti Washingtonu sa mu nezvykne dariť a opäť si svoje celkové čísla o trochu zhoršil. Z 21 striel inkasoval tri góly a Boston napokon prehral 2:4, aby prišiel o sériu piatich výhier. Naopak, z tretej výhry v sérii sa tešili hráči Capitals, ktorých k tomu doviedlo 38 zákrokov Bradena Holtbyho. „Hokej niekedy nie je fér. Aj keď oni vyhrali na strely, my máme víťazstvo. Niekedy je to zvláštne,“ povedal Nicklas Bäckström, ktorý strelil víťazný gól. Alex Ovečkin vo svojom 128. viacgólovom zápase (9. v historickom poradí) strelil dva góly (druhý do prázdnej brány) a Jakub Vrána jeden. Bruins sa podarilo odpovedať na prvé dva góly – na 1:1 vyrovnával Ryan Donato, na 2:2 David Krejčí. Slovenský obranca Zdeno Chára nebodoval. Odohral necelých 20 minút. Pripísal si mínusový bod a tri strely, ako aj bodyček a tri bloky. Navštívil aj lavičku Capitals – po bodyčeku Ovečkina.


Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. R. Donato (BOS), 3. A. Ovečkin (WSH)

Černák sa tešil z víťazstva, ktoré priniesol obrat v tretej tretine

Obranca Erik Černák sa vrátil do zostavy Tampy a v druhom páre odohral 19 a štvrť minúty. Prezentoval sa plusovým bodom, dvoma strelami, zblokoval jenu strelu a urobil päť bodyčekov – s tým sa mu v zápase rovnali len dvaja hráči. Najdôležitejšie však bolo, že jeho tím vyhral deviaty zápas z posledných desiatich, keď triumfoval 3:1 nad Carolinou, ktorá po dvoch tretinách viedla zásluhou 300. gólu Justina Williamsa v kariére. V tretej tretine duel zvrátili v presilovkách Ondřej Palát a trojbodový Brayden Point, ktorý neskôr pridal aj gól do prázdnej brány. Steven Stamkos si pripísal dve asistencie, Nikita Kučerov jednu. Andrej Vasilevskij kryl 26 striel, Petr Mrázek o jednu viac. V kariére má proti „Bolts“ bilanciu 1-10-2. Hurricanes prišli o päťzápasovú sériu víťazstiev. „Nie je to ľahké. Keď hráte proti tímu, ako je Tampa, ste v dobrej pozícii a potom takýmto spôsobom prehráte, tak je to ťažké. Radšej by ste prehrali 0:8,“ povedal ich tréner Rod Brind'Amour. Lightning majú v posledných 19 dueloch bilanciu 17-1-1 a doma ťahajú sériu deviatich výhier. Ďalšou môžu vyrovnať klubový rekord. Novým rekordérom v počte zápasov odohraných obrancom sa stal Victor Hedman, ktorý s 663 duelmi prekonal Pavla Kubinu.

Williamsov 300. gól v kariére:

Hviezdy duelu: 1. B. Point (TBL), 2. A. Vasilevskij (TBL), 3. P. Mrázek (CAR)

Ottawa zvíťazila v Los Angeles, Jaroš s mínuskou

Chris Tierney strelil dva góly, víťazný a do prázdnej brány, pri triumfe Ottawy 4:1 v Los Angeles. Vyhrala aj druhý zápas po predošlých ôsmich prehrách. Bobby Ryan v presilovke a Christian Wolanin tiež prispeli k výhre gólmi, kým Anders Nilsson predviedol 33 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Kyle Clifford, ktorý otvoril skóre duelu v úvode druhej tretiny. Slovenský obranca Christán Jaroš bol na ľade práve pri jedinom inkasovanom góle a pripísal si mínusový bod. Okrem toho za 16 a trištvrte minúty v akcii zaznamenal dve strely, bodyček, tri bloky a jeden stratený puk. Jonathan Quick čelil 26 strelám pri piatej prehre Kings v ostatných siedmich zápasoch. Senators vyhrali prvýkrát v sezóne dva zápasy vonku po sebe. Mikkel Bödker dosiahol métu 200 asistencií v NHL.

Hviezdy duelu: 1. A. Nilsson, 2. Ch. Tierney (obaja OTT), 3. K. Clifford (LAK)

Binnington vyhral aj druhý štart v NHL, Tatar nebodoval pri prehre

Jordan Binnington vyhral aj svoj druhý štart v NHL, keď s 28 zákrokmi doviedol St. Louis k domácemu triumfu 4:1 nad Montrealom. Pred tromi dňami vychytal nulu, keď stál v bráne Blues premiérovo od začiatku zápasu. Robert Thomas otvoril skóre v presilovke, dvojbodový Oskar Sundqvist strelil víťazný gól v oslabení. Jay Bouwmeester a Sammy Blais tiež skórovali, Ryan O´Reilly dvakrát asistoval. O jediný gól Canadiens sa postaral Brendan Gallagher, ktorý v strede duelu znižoval stav v presilovke na 1:3. Carey Price kryl 26 striel, ale nezabránil tretej prehre v posledných štyroch zápasoch. Bol pri nej aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý odohral takmer 16 a pol minúty s bilanciou mínusový bod, tri strely a dva odobrané puky.

Hviezdy duelu: 1. J. Binnington, 2. O. Sundqvist, 3. J. Bouwmeester (všetci STL)

Tavares aj s jubilejným gólom doviedol Toronto k výhre nad Devils

John Tavares strelil dva góly, vrátane 300. v kariére a pridal asistenciu, aby doviedol Toronto k triumfu 4:2 nad New Jersey. Mitch Marner strelil gól do prázdnej brány a pridal asistenciu. Obaja ťažili z návratu Zacha Hymana, ktorý po osemzápasovej absencii raz asistoval. Z gólu sa tešil aj Ron Hainsey, kým Michael Hutchinson pri štvrtom štarte v sérii zaknihoval 27 zákrokov. Blake Coleman a Brian Boyle stelili góly Devils v rozmedzí 26 sekúnd, Keith Kinkaid predviedol 39 zákrokov a dvoma zabránil Tavaresovi dosiahnuť hetrik. New Jersey inak prehralo s Torontom tretí vzájomný zápas po sebe. Celkovo si pripísalo štvrtú prehru z ostatných piatich zápasov.

Tavaresov 300. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (TOR), 2. B. Coleman (NJD), 3. Z. Hyman (TOR)

Newyorské derby korisťou Islanders

Newyorské derby v Madison Square Garden dopadlo lepšie pre hosťujúcich Islanders, ktorí zdolali Rangers 4:3. Mathew Barzal, ktorý zaznamenal aj dve asistencie a Jordan Eberle otočili v úvode prvej tretiny stav a ich tím už viac neprehrával. Anders Lee a Josh Bailey neskôr reagovali len na vyrovnávajúce góly domácich, druhý menovaný minútu a pol pred koncom tretej tretiny. Tie prišli z hokejok Kevina Shattenkirka a Jespera Fasta. Skóre stretnutia otvoril Ryan Strome. Z brankárov mal viac práce Robin Lehner, ktorý k 13. výhre z posledných 15 vzájomných zápasov pomohol 27 zákrokmi. Henrik Lundqvist pri piatej prehre svojho tímu v sérii urobil 16 zákrokov. Bol to jeho 837. duel v NHL, čím na 12. mieste historického poradia ligy vyrovnal Jacquesa Planteho.


Hviezdy duelu: 1. M. Barzal (NYI), 2. J. Bailey (NYI), 3. J. Fast (NYR)

Konečne: Flyers ukončili dlhú sériu prehier

Každá séria sa raz skončí a Philadelphia bola rada, že sa skončila aj tá jej. James van Riemsdyk zaznamenal gól a asistenciu, Carter Hart zneškodnil 37 striel a Flyers porazili Dallas 2:1, aby ukončili sériu ôsmych prehier. Travis Konecny tiež skóroval a po zápase ocenil najmä výkon svojho brankára: „Bol neuveriteľný. Aj nám ho bolo v posledných zápasoch ľúto, lebo robil, čo mohol. Vždy, keď je v bráne, nám dáva šancu na víťazstvo.“ Stars prehrali tretí zápas z posledných ôsmich. Ich jediný gól vsietil Jamie Benn, pričom bodoval aj Tyler Seguin, ktorý si natiahol bodovú sériu na sedem zápasov. Anton Chudobin opustil stretnutie s 20 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Hart, 2. J. van Riemsdyk, 3. T. Konecny (všetci PHI)

Tortorella dosiahol 600. výhru, Columbus zdolal Nashville

John Tortorella ako prvý americký tréner v histórii pokoril métu 600 výhier v NHL. Podarilo sa mu to ako 19. trénerovi v histórii, keď jeho Columbus aj bez potrestaného Sergeja Bobrovského (viac TU) vyhral nad Nashville 4:3 po predĺžení. Víťazstvo priniesol svojím druhým gólom v zápase Artemij Panarin, dvakrát skóroval aj Boone Jenner. Zach Werenski si pripísal dve asistencie a Joonas Korpisalo 32 zákrokov. Jeho náprotivok, Pekka Rinne, kryl 29 striel v jeho 600. zápase kariéry. O góly jeho tímu sa postarali Nick Bonino, Viktor Arvidsson a Mattias Ekholm. Posledný dvaja menovaní skórovali v rozmedzí 38 sekúnd v 56. minúte, aby zaistili Predators bod. Columbusu sa podarilo ukončiť päťzápasovú sériu prehier vo vzájomných dueloch.

Panarin a Jenner skórovali v rozmedzí 11 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (CBJ), 2. B. Jenner (CBJ), 3. M. Ekholm (NSH)

Minnesota zdolala Winnipeg a ukončila domáce trápenie

Jason Zucker strelil dva góly, vrátane víťazného a Minnesota zdolala Winnipeg 3:2, aby ukončila štvorzápasovú domácu sériu prehier trvajúcu od 13. decembra. Jordan Greenway otvoril skóre zápasu, Jared Spurgeon dvakrát asistoval a Devan Dubnyk prispel ku štvrtej výhre v posledných piatich dueloch 26 zákrokmi. Presne polovicu z nich urobil v tretej tretine, v ktorej Wild nevyslali na bránu Jets ani jednu strelu. Brandon Tanev a Mark Scheifele skresali stratu z 0:3 na 2:3, ale ani 19 zákrokov Connora Hellebuycka im nestačilo na tretí triumf po sebe. Minnesote podľahli vo štvrtom vzájomnom súboji. Tyler Myers nedohral zápas pre zranenie.

Hviezdy duelu: 1. J. Spurgeon, 2. J. Zucker, 3. D. Dubnyk (všetci MIN)

McDavid zariadil triumf Edmontonu nad Floridou

Connor McDavid mal prsty vo všetkých góloch Edmontonu v normálnom hracom čase, keď dva strelil a na tretí prihral. V druhej sérii potom premenil svoj samostatný nájazd a rozhodol o domácej výhre 4:3 nad Floridou. Na 2:2 vyrovnával stav 22 sekúnd pred koncom druhej tretiny a predĺženie vynútil až osem sekúnd pred treťou sirénou. Darnell Nurse vyrovnal skóre na 1:1 a pridal asistenciu, Alex Chiasson a Leon Draisaitl ich nazbierali dve. Ryan Nugent-Hopkins tiež uspel v nájazdovej lotérii, Cam Talbot chytil 27 striel aj oba nájazdy súpera pri tretej výhre Oilers v posledných piatich dueloch. Prekonali ho Frank Vatrano, Denis Malgin a Henrik Borgström, ktorí trikrát posielali Panthers do vedenia. Ani dve asistencie Bogdana Kiseleviča a 21 zákrokov Jamesa Reimera však neodvrátilo ich štvrtú prehru v sérii.

McDavidov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. D. Nurse, 3. L. Draisaitl (všetci EDM)

Sharks ukončili víťaznú sériu Vegas a natiahli tú svoju

Melker Karlsson a Joonas Donskoi otočil stav z 1:2 dvoma gólmi za 39 sekúnd v tretej tretine a rozhodli o víťazstve San Jose 3:2 v Las Vegas, piatom v sérii. Domácemu tímu zároveň pretrhli sedemzápasovú víťaznú aj 10-zápasovú bodovú šnúru. Tomáš Hertl si pripísal gól a asistenciu a Martin Jones prispel k siedmej výhre Sharks v posledných ôsmich dueloch 36 zákrokmi. Recept na neho našli Tomáš Nosek a Jon Merrill, ktorí dvakrát posielali Vegas do vedenia. Marc-Andre Fleury predviedol 24 zákrokov. Alex Tuch bodoval v ôsmom zápase po sebe. Brent Burns je štvrtým obrancom v histórii NHL, ktorý vo veku 33 a viac rokov dosiahol 50-bodovú hranicu v 46 alebo menej dueloch sezóny.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones (SJS), 2. T. Nosek, 3. J. Merrill (obaja VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 18/21 (85,7 %) - - - - - - -
T. Tatar (MTL) 16:22 0 0 0 -1 0 3 0
E. Černák (TBL) 19:14 0 0 0 +1 0 2 5
R. Pánik (ARI) 15:58 2 1 3 +2 0 4 3
Z. Chára (BOS) 19:49 0 0 0 -1 0 3 1
Ch. Jaroš (OTT) 16:44 0 0 0 -1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies