Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Tatar asistoval pri výhre, Wheeler vyrovnal zápis Hossu

V desiatich utorkových zápasoch NHL hral jediný slovenský hokejista. Tomáš Tatar sa však tešil z výhry Montrealu, ku ktorej prispel asistenciou. Andrej Vasilevskij vychytal nulu, Viktor Arvidsson a Tomáš Hertl strelili hetrik. Laurent Brossoit vytvoril klubový rekord, Blake Wheeler napodobnil Mariána Hossu.

Tatar bodoval pri výhre Montrealu nad Floridou

Antti Niemi si vytvoril osobné maximum s 52 zákrokmi, aby doviedol Montreal k výhre 5:1 nad Floridou, ktorou si kanadský tím predĺžil sériu výhier na tri zápasy. K tímovému rekordu mu chýbal jeden zákrok. Shea Weber, Phillip Danault, Max Domi, Jesperi Kotkaniemi a Brendan Gallagher skórovali, jednu asistenciu si z duelu odniesol aj Tomáš Tatar. Jediný gól Panthers strelil Mike Hoffman, ktorý otvoril skóre zápasu. Prevaha ani vedenie však nakoniec neviedli k ukončeniu série prehier, ktorá trvá už sedem zápasov. Napriek očakávaniam dostal šancu v bráne James Reimer, ktorý inkasoval štyri góly z 27 striel. Gallagher zakončoval do prázdnej brány. Tatar odohral 13 a pol minúty. Okrem asistencie zaznamenal aj jeden plusový bod, jeden strelecký pokus a jeden bodyček.

Hviezdy duelu: 1. A. Niemi, 2. M. Domi, 3. S. Weber (všetci MTL)

Filppula rozhodol v predĺžení o výhre Islanders nad Blues

Islanders nehrali najlepšie, ale aj tak sa tešili z 12. výhry z posledných 15 zápasov. Rozhodol o nej Valtteri Filppula, ktorý skóroval v druhej minúte predĺženia, aby newyorský klub porazil St. Louis 2:1. Jordan Eberle strelil svoj 200. gól v NHL v prvej tretine a Robin Lehner zastavil 30 striel. „Nebolo to pekné, ale našli sme cestu k výhre. Lehner bol dnes dôvodom, prečo sme vyhrali,“ poznamenal Eberle, ktorý v prvej tretine otváral skóre. Vyrovnanie priniesol gól Davida Perrona z úvodu tretej tretiny. Jordan Binnington pri svojom štvrtom štarte po sebe kryl 23 striel a Blues prišli o sériu troch výhier. Perron bodoval v 12. zápase po sebe, čo z tímu naposledy dokázal Alex Steen v roku 2013 (13 zápasov).

Článok pokračuje pod reklamou

Filppulov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. V. Filppula (NYI), 2. J. Eberle (NYI), 3. D. Perron (STL)

Zibanejad doviedol Rangers k výhre nad Hurricanes

Zápas medzi Rangers a Hurricanes mal len dvojgólových strelcov. Viac ich na svojej strane mal newyorský tím, ktorý vyhral v domácom prostredí pomerom 6:2, aby vyhral len po druhý raz z posledných ôsmich duelov. Po dva góly strelili Tony DeAngelo, Mika Zibanejad a Pavel Bučnevič. Zibanejad k tomu pridal aj dve asistencie, Mats Zuccarello ich nazbieral tri. Henrik Lundqvist kryl 34 striel pri svojej 444. výhre kariéry a ako jediný ho prekonal Saku Mäenalanen, ktorý strelil svoj tretí a štvrtý gól sezóny i kariéry. Curtis McEhlinney sa prezentoval 22 zákrokmi. Hurricanes v novom roku prehrali len druhý zápas. V Madison Square Garden však neuspeli v 16. zápase po sebe od 5. januára 2011.

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad, 2. M. Zuccarello, 3. P. Bučnevič (všetci NYR)

Korpisalo a prvý útok pomohli Columbusu poraziť New Jersey

Columbus natiahol svoju víťaznú sériu na štyri zápasy a udržal sa v boji o prvú pozíciu Metropolitnej divízie, keď zásluhou prvého útoku a 29 zákrokov Joonasa Korpisala porazil New Jersey pomerom 4:1. Pierre-Luc Dubois, Artemij Panarin a Cam Atkinson zaznamenali po góle a asistencii, Boone Jenner sa tiež presadil strelecky a Blue Jackets si pripísali 11. výhru z posledných 14 stretnutí. Momentálne majú rovnaký počet bodov ako Washington. Korpisalo štartoval v treťom zápase z posledných štyroch. „Korpi si zaslúžil priestor v bráne tým, aké výkony podáva. Aj dnes si chytať zaslúžil,“ poznamenal tréner John Tortorella, ktorý sa s 285. zápasom na lavičke Columbusu stal klubovým rekordérom. Ako jediný Fína prekonal Blake Coleman, zatiaľ čo Keith Kinkaid opustil duel s 30 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. P. Dubois, 2. C. Atkinson, 3. J. Korpisalo (všetci CBJ)

12. prehra na svete: Anaheim neuspel ani v Detroite

Gustav Nyquist prelomil nerozhodný stav štyri a štvrť minúty pred koncom a Darren Helm pridal gól krátko na to, aby Detroit porazil Anaheim 3:1. Trápiaci sa kalifornský tím natiahol rekordnú sériu prehier už na 12 zápasov napriek tomu, že viedol. Na gól Rickarda Rakella zareagoval ako prvý v úvode tretej tretiny Anthony Mantha. Danny DeKeyser pri návrate do akcie zaznamenal dve asistencie a Jimmy Howard 23 zákrokov. John Gibson urobil o zákrok menej. Ducks nevyhrali už takmer mesiac – od 17. decembra. Pred čiernou sériou pritom vyhrali deväť zápasov z desiatich.

Hviezdy duelu: 1. G. Nyquist, 2. J. Howard, 3. A. Mantha (všetci DET)

Vasilevskij vynuloval Dallas a blíži sa k rekordu

Andrej Vasilevskij zastavil všetkých 35 striel pri jeho treťom čistom konte v sezóne a 15. v kariére. Zaradilo ho na druhé miesto v klubovej histórii pred Nikolaja Chabibulina a už len dve mu chýbajú na rekord Bena Bishopa. Ruský brankár doviedol Tampu Bay k výhre 2:0 v Dallase, ktorý prehral tretí zápas v sérii. Rozhodujúci gól strelil v ôsmej minúte Ondřej Palát, druhý pridal v strede tretej tretiny Michail Sergačov. Anton Chudobin opustil duel s 19 zákrokmi. Lightning sa vyhli tomu, aby druhýkrát v sezóne prehrali dva zápasy po sebe. V posledných 22 súbojoch majú bilanciu 19-2-1. V ich zostave tentoraz nefiguroval slovenský obranca Erik Černák. Stars nevyvužili ani jednu zo šiestich presiloviek.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. M. Sergačov, 3. S. Stamkos (všetci TBL)

Arvidssonov hetrik viedol k výhre Nashville na ľade majstra

Viktor Arvidsson zaznamenal druhý hetrik v NHL, vrátane víťazného gólu, Nick Bonino skóroval dvakrát a Nashville zvíťazil vo Washingtone 7:2, aby úradujúcemu majstrovi uštedril tretiu prehru v sérii. Sedem gólov doposiaľ v sezóne nestrelil. Rocco Grimaldi a Calle Järnkrok tiež prispeli k ukončeniu krátkej série dvoch prehier gólmi, Mattias Ekholm s Ryanom Johansenom dvakrát asistovali a Juuse Saros sa prezentoval 26 zákrokmi. Recept na neho našli len Nicklas Bäckström v presilovej hre a T.J. Oshie, ktorý hral vo svojom 700. zápase v NHL. Capitals podľahli Predators v šiestom vzájomnom súboji po sebe. Yannick Weber sa vrátil do zostavy Nashville po 10-zápasovej absencii.

Oshieho gól v jeho 700. zápase kariéry:


Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson, 2. N. Bonino, 3. R. Johansen (všetci NSH)

Brossoit s klubovým rekordom pri výhre Jets nad Vegas

Laurent Brossoit sa zaskvel 43 zákrokmi, vrátane klubového rekordu 26 v druhej tretine, pri domácom víťazstve Winnipegu 4:1 nad Vegas, treťom v sérii. Kyle Connor strelil dva góly – v oslabení a do prázdnej brány – a pridal asistenciu, Mathieu Perreault strelil rozdielový gól a dvojbodový Mark Scheifele tiež trafil v závere duelu prázdnu bránu. Blake Wheeler dvakrát asistoval a stal sa druhým hráčom v celej klubovej histórii po Mariánovi Hossovi, ktorý nazbieral aspoň 50 asistencií v dvoch sezónach po sebe. Brandon Pirri sa postaral o jediný gól Vegas, ktoré prehralo druhý zápas z posledných troch. Marc-Andre Fleury ho opustil s 23 zákrokmi. Golden Knights nevyužili ani jednu zo šiestich presiloviek a prišli o štvorzápasovú víťaznú šnúru v súbojoch proti Jets. Stretli sa prvýkrát, odkedy Vegas vyradilo Winnipeg vo finále Západnej konferencie (4-1).

Hviezdy duelu: 1. L. Brossoit, 2. K. Connor (obaja WPG), 3. B. Pirri (VGK)

Zuckerov nájazd rozhodol o výhre Wild nad Kings

Jason Zucker sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch, keď v druhej sérii rozhodol o domácom triumfe Minnesoty 3:2 nad Los Angeles. Nino Niederreiter a Eric Staal ju v normálnom hracom čase dvakrát posielali do vedenia, ale Iľja Kovaľčuk a Jeff Carter vyrovnali stav. Alex Stalock pomohol Wild vyhnúť sa tretej prehre v sérii s 31 zákrokmi a troma chytenými nájazdmi. Jeho náprotivok Jonathan Quick zastavil o jeden nájazd menej, ale predviedol až 40 zákrokov. Kings prehrali šiesty zápas z posledných deviatich a aj tretí proti Wild v tejto sezóne.

Zuckerov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Zucker, 2. A. Stalock, 3. E. Staal (všetci MIN)

Hertl zariadil hetrikom siedmy triumf Sharks v sérii

Tomáš Hertl strelil svoj druhý hetrik v NHL, pričom na všetky góly mu prihral Evander Kane. San Jose najmä vďaka nim zdolalo doma Pittsburgh 5:2 a natiahlo si víťaznú sériu už na sedem zápasov. Marcus Sörensen a Joe Thornton tiež skórovali, Brenden Dillon dvakrát asistoval a Martin Jones predviedol 22 zákrokov. Prekonali ho iba Kris Letang a Derick Brassard. Hertl zavŕšil hetrik strelou do prázdnej brány, ktorá bola jeho 100. gólom v NHL. Matt Murray tak inkasoval len štyrikrát z 28 striel. Penguins prehrali dva zápasy po sebe prvýkrát od prelomu novembra a decembra. Joe Thornton odohral 1 000. duel v drese Sharks len ako druhý hráč po Patrickovi Marleauovi.

Thornton skóroval v 1 000. dueli za Sharks:


Hviezdy duelu: 1. T. Hertl, 2. E: Kane, 3. B. Dillon (všetci SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 13:32 0 1 1 +1 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies