Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Tatar zažiaril: gólmi rozhodol o výhre Montrealu

V siedmich piatkových zápasoch NHL sa predstavila aj trojica Slovákov. Zažiaril Tomáš Tatar, ktorý dvoma gólmi rozhodol o výhre Montrealu ako prvá hviezda. Z triumfu sa tešil aj Christián Jaroš, kým vylúčenie Richarda Pánika v predĺžení viedlo k prehre Arizony.

Tatar dvoma gólmi zariadil triumf Montrealu v Columbuse

Tomáš Tatar skóroval ako jediný v prvej aj v druhej tretine, keď svojím 15. a 16. gólom v sezóne poslal Montreal do vedenia 2:0. Ukončil nimi 10-zápasové strelecké suchoty trvajúce od 28. decembra, pričom jeho druhý presný zásah po peknom sóle bol napokon rozdielový pri výhre 4:1 v Columbuse. Vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu, v ktorom odohral 17 minút aj s tromi strelami na bránu a dvoma plusovými bodmi. Ku štvrtému triumfu Canadiens v sérii pomohli aj dva góly Joela Armiu do prázdnej brány, dve asistencie Sheu Webera a Maxa Domiho i 34 zákrokov Careyho Pricea. Toho ako jediný prekonal Oliver Bjorkstrand, ktorý znižoval stav na 1:2 v úvode tretej tretiny. Joonas Korpisalo kryl 22 striel, ale neodvrátil koniec víťaznej série Blue Jackers na štyroch zápasoch. Do zostavy sa im vrátil Brandon Dubinsky, kým Montrealu chýbal suspendovaný Paul Byron. Tím z Ohia ubránil 19 oslabení po sebe v ostatných deviatich dueloch. Tatar a Max Domi strelili aspoň 15 gólov v ich úvodných 50 zápasoch v drese Canadiens ako prvá dvojica „nováčikov“ v klubovej histórii od sezóny 1992/93.

Tatarov 15. a 16. gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. T. Tatar, 2. C. Price (obaja MTL), 3. O. Bjorkstrand (CBJ)

Ottawa uspela na ľade Caroliny, Jaroš nebodoval

Z výhry sa tešil aj obranca Christián Jaroš, ktorého Ottawa zvíťazila v Raleigh prvýkrát od 17. marca 2015, keď zdolala Carolinu 4:1. Rozhodli o tom dva rýchle góly Bobbyho Ryana a Marka Stronea, ktorí v druhej tretine zvýšili stav na 3:0 za 13 sekúnd. Magnus Pääjärvi otvoril skóre duelu a Christian Wolanin ho uzavrel. Cody Ceci dvakrát asistoval a Anders Nilsson prispel ku štvrtej výhre v posledných piatich zápasoch 33 zákrokmi. Recept na neho našiel len Warren Foegele. Petr Mrázek urobil 22 zákrokov pri tretej prehre Hurricanes v ostatných piatich dueloch. Stone vyrovnal zápisy Erika Karlssona a Mariána Hossu s piatimi 50-bodovými sezónami v drese Senators po sebe. Matt Duchene natiahol bodovú sériu na šesť zápasov, Mark Borowiecki odohral 300. duel v NHL. Jaroš v ňom absolvoval 17 minút s bilanciou jedna strela a tri bloky. Nino Niederreiter nebodoval pri debute v drese Caroliny.


Hviezdy duelu: 1. C. Ceci, 2. M. Stone, 3. Ch. Wolanin (všetci OTT)

Kessel potrestal Pánikovo vylúčenie v predĺžení, Pittsburgh vyhral v Arizone

Phil Kessel skóroval 50 sekúnd pred koncom predĺženia v presilovej hre, ktorú hákovaním daroval súperovi Richard Pánik. Pittsburgh tak zvíťazil v Arizone 3:2 a ukončil krátku sériu dvoch prehier na aktuálnom výjazde. Juuso Riikola v presilovke a Jake Guentzel otáčali stav z 0:1 na 2:1 za 40 sekúnd a Matt Murray predviedol 30 zákrokov. Raz na neho vystrelil Pánik, ktorý odohral 18 a pol minúty aj s plusovým bodom a šiestimi bodyčekmi – druhý najvyšší počet v zápase. V tretej tretine aj skóroval, ale jeho gól neplatil, lebo Oliver Ekman-Larsson bránil Murraymu v hre. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Clayton Keller pri početnej výhode a Derek Stepan, ktorý vynútil predĺženie. Darcy Kuemper chytil 32 striel pri druhej prehre Coyotes v posledných troch zápasoch. Kessel má na konte už 10 gólov v predĺžení v kariére, čo je tretí najvyšší počet z Američanov v histórii. Keller dosiahol métu 100 bodov už v 132. zápase v drese Coyotes, najrýchlejšie od presťahovania klubu z Winnipegu.

Kesselov 10. gól v predĺžení v NHL:

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel (PIT), 2. C. Keller (ARI), 3. J. Guentzel (PIT)

Florida ukončila sériu prehier triumfom nad Torontom

Florida sa tešila z prvého víťazstva v tomto roku, keď doma zdolala Toronto 3:1 a ukončila sériu siedmich prehier. Mike Hoffman a Mike Matheson otočili stav ešte v prvej tretine po tom, ako Ron Hainsey otvoril skóre zápasu už v druhej minúte. Frank Vatrano trafil v závere duelu prázdnu bránu a Roberto Luongo sa prezentoval 20 zákrokmi. Vychytal 480. výhru v NHL a už len štyri mu chýbajú na vyrovnanie Eda Belfoura na treťom mieste historického poradia brankárov. Garret Sparks urobil v prvom zápase od 2. januára o šesť zákrokov viac ako jeho náprotivok, ale nezabránil tretej prehre Maple Leafs v posledných štyroch dueloch. Vincent Trocheck asistoval pri návrate po 27-zápasovej absencii. Florida zdolala Toronto na domácom ľade piatykrát v sérii.

Hviezdy duelu: 1. V: Trocheck, 2. M. Hoffman, 3. M. Matheson (všetci FLA)

Greiss vynuloval majstra pri úspešnom návrate Trotza do Washingtonu

Thomas Greiss zastavil všetkých 19 striel pri jeho druhom čistom konte v sezóne a desiatom v kariére, ktorým doviedol New York Islanders k výhre 2:0 vo Washingtone. Tréner Barry Trotz tak zažil úspešný prvý návrat do mesta, kde zakončil pôsobenie tento rok ziskom Stanley Cupu. Josh Bailey a Casey Cizikas sa postarali o góly v prvej polovici tretej tretiny, Adam Pelech pri oboch asistoval. Islanders vyhrali štvrtý zápas v sérii celkovo a šiesty na súperovom ľade po sebe, aby sa dostali o bod na čelo Metropolitnej divízie pred Capitals a Columbus. Braden Holtby inkasoval v jeho prvom zápase od 12. januára dvakrát z 25 striel pri štvrtej prehre obhajcu titulu v sérii. Naposledy takú šnúru ťahal v marci 2017.


Hviezdy duelu: 1. T. Greiss (NYI), 2. B. Holtby (WSH), 3. J. Bailey (NYI)

Calgary zdolalo Detroit vďaka špeciálnym formáciám

Sam Bennett zaznamenal dva presilovkové góly a asistenciu, pričom jeho druhý gól bol rozdielový pri domácom víťazstve Calgary 6:4 nad Detroitom. Okrem neho využil presilovku aj James Neal, Mark Giordano vyrovnal klubový rekord s tretím gólom v oslabení v sezóne. Sean Monahan skóroval ako jediný pri hre piatich proti piatim, T.J. Brodie pridal gól do prázdnej brány a dvakrát asistoval. Derek Ryan tiež získal dve prihrávky a Mike Smith kryl 31 striel pri ôsmej výhre Flames v posledných 10 zápasoch. Prekonali ho dvojgólový Dylan Larkin, Anthony Mantha v presilovke a Mike Green. Tyler Bertuzzi a Gustav Nyquist dvakrát asistovali, kým Jimmy Howard urobil 30 zákrokov. Red Wings prehrali siedmy duel z ostatných 10. Johnny Gaudreau bodoval v 10. zápase po sebe, čím si vyrovnal osobný rekord z prelomu októbra a novembra 2017.

Hviezdy duelu: 1. S. Bennett (CGY), 2. D. Larkin (DET), 3. D. Ryan (CGY)

Demko pri sezónnom debute doviedol Canucks k výhre nad Sabres

Thatcher Demko sa zaskvel 36 zákrokmi, vrátane 16 v tretej tretine, pri jeho sezónnej premiére a doviedol Vancouver k domácej výhre 4:3 nad Buffalom. Stal sa prvým brankárom v klubovej histórii, ktorý vyhral svoje prvé dva zápasy v NHL a druhým, ktorý vyhral svoje prvé dva štarty v kariére po Frankovi Capriceovi. O predĺžení bodovej série Canucsks na štyri duely rozhodol Loui Eriksson jediným gólom v tretej tretine. Alex Edler, Sven Bärtschi a dvojbodový Brock Boeser ho doplnili na listine strelcov, kým Bo Horvat dvakrát asistoval. Evan Rodrigues, Kyle Okposo a Sam Reinhart skórovali z hráčov Sabres, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Linus Ullmark ho opustil s 19 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. T. Demko, 2. B. Horvat (obaja VAN), 3. S. Reinhart (BUF)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Ch. Jaroš (OTT) 17:01 0 0 0 0 0 1 0
T. Tatar (MTL) 17:05 2 0 2 +2 0 3 0
R. Pánik (ARI) 18:26 0 0 0 +1 2 1 6



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies