Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Pánik hviezdou zápasu, videli sme súboj hetrikov i českých brankárov

Utorkový program bol v NHL veľmi zaujímavý a nás môže tešiť, že sa medzi hviezdy zápasov dostal aj jeden z dvoch slovenských zástupcov. Všetkých päť zápasov skončilo jednogólovým rozdielom a s hetrikmi zažiarili Alex Ovečkin a Tomáš Hertl.

Pánik pomohol Arizone zdolať Ottawu

V hlavnom meste Kanady sa proti sebe postavili dvaja Slováci. Lepšie duel vyšiel skúsenejšiemu Richardovi Pánikovi, ktorý bol na ľade pri všetkých góloch Arizony a dvoma prihrávkami jej pomohol k víťazstvu 3:2 nad Ottawou. Tretia hviezda zápasu si počas 18 minút a 23 sekúnd strávených v akcii pripísala aj tri plusové body a štyri strely. Dva góly jeho tímu strelil Vinnie Hinostroza, ktorý pridal aj sekundárnu asistenciu pri góle Dereka Stepana. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov (3-0-1) a šiestej z posledných ôsmich (6-1-1) pomohol aj Darcy Kuemper, ktorý kryl 25 striel. Od 1. januára má bilanciu 6-0-2. Dvakrát ho ohrozil obranca Christián Jaroš, ktorý odohral necelých 12 minút, urobil dva bodyčeky a nebodoval. Úspešnejší boli Bobby Ryan a Ryan Dzingel, ktorí skórovali. Druhý menovaný raz aj asistoval. Craig Andersen opustil duel, v ktorom si Senators pripísali druhú prehru po sebe, s 30 zákrokmi. Pre Coyotes nebolo v zápase všetko ružové – zranili sa im obrancovia Oliver Ekman-Larsson (dolná časť tela) a Niklas Hjalmarsson (tvár).

Jeden z kľúčových zákrokov zápasu:

Hviezdy duelu: 1. V. Hinostroza (ARI), 2. B. Ryan (OTT), 3. R. Pánik(ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Hetrik Ovečkina nestačil, Hertlov hetrik pomohol k výhre Sharks

Po prvýkrát od 3. januára 2016 sme v NHL videli zápas, v ktorom v rovnakom zápase strelili hráči súpera po hetriku. Obaja pritom pridali aj po asistencii. V súboji Washingtonu so San Jose sa z neho najskôr tešil Alex Ovečkin. Nakoniec však víťazstvo 7:6 priniesol kalifornskému tímu Tomáš Hertl, ktorý hetrik spečatil v najlepšom možnom čase – v druhej minúte predĺženia. K ukončeniu trojzápasovej série prehier pomohli aj Evander Kane s dvoma gólmi, Joe Pavelski s gólom a troma asistenciami, Logan Couture s gólom a dvoma asistenciami. Martin Jones zastavil 33 striel a jeho chvíľa prišla v nadstavenom čase, kde urobil dva kľúčové zákroky. Okrem Ovečkina ho prekonali Andre Burakovsky, Jevgenij Kuznecov a T.J. Oshie. Kuznecov pridal aj asistenciu, Oshie dve. Braden Holtby inkasoval sedem gólov zo 43 striel a obhajca titulu si pripísal šiestu prehru po sebe po prvýkrát od sezóny 2013/14, v ktorej naposledy chýbal v play-off. Ovečkin mal pritom v závere šancu streliť gól do prázdnej brány na 7:5. Namiesto toho však Kane vynútil len sekundu pred koncom nadstavený čas. „Ťažká prehra. Na konci zápasu to bola moja chyba. Snažil som sa urýchliť tú akciu. V takejto situácii musím byť lepší,“ skonštatoval Ovečkin.


Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. T. Hertl (SJS), 3. T. Oshie (WSH)

Chicago ukončilo Islanders víťaznú sériu

Jonathan Toews a Patrick Kane uspeli v nájazdoch, aby rozhodli o výhre Chicaga 3:2 nad Islanders a ukončili tým päťzápasovú víťaznú sériu newyorského klubu. K druhej výhre po sebe po päťzápasovej sérii prehier viedli aj presilovkové góly Dylana Stromea a Toewsa z normálnej hracej doby, ako aj 34 zákrokov Cama Warda. Islanders sa dvakrát ujali vedenia zásluhou Valtteriho Filppulu a Mathewa Barzala, ale v nájazdoch Warda neprekonal nikto. Robin Lehner predviedol 38 zákrokov a jeho tím prehral len po tretíkrát z posledných 15 zápasov. V predošlých dvoch zápasoch pritom neinkasoval ani raz. Bezgólová séria napokon sa mu skončila po 158 minútach a 58 sekundách, keď Strome využil presilovku piatich proti trom.

Hviezdy duelu: 1. C. Ward, 2. J. Toews, 3. A. DeBrincat (všetci CHI)

Súboj českých brankárov pre Ritticha, duel rozhodol Backlund

Mikael Backlund skóroval len 15 sekúnd po začiatku predĺženia, aby rozhodol o výhre Calgary 3:2 nad Carolinou v zápase, v ktorom jeho tím dvakrát stratil vedenie. Backlund si z neho odniesol aj jednu asistenciu. K tretej výhre po sebe a natiahnutiu bodovej série na deväť zápasov (8-0-1) pomohli gólmi aj Oliver Kylington a Mark Jankowski, kým David Rittich predviedol 33 zákrokov. V súboji českých brankárov porazil Petra Mrázka, ktorý kryl 22 striel. Bod pre Hurricanes zaistili góly Dougieho Hamiltona a najmä Sebastiana Aha, ktorý vynútil nadstavený čas 44 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Carolina však napokon prehrala tretí zápas z posledných štyroch.

Backlundov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Backlund (CGY), 2. D. Rittich (CGY), 3. P. Mrázek (CAR)

Glendening, Howard doviedli Detroit k výhre nad Oilers

Luke Glendening strelil dva kľúčové góly a Detroit tentokrát neprišiel o vedenie napriek tlaku súpera v tretej tretine, aby sa mohol tešiť z výhry 3:2 na ľade Edmontonu. Do čierneho sa trafil aj Dylan Larkin, kým Andreas Athanasiou zaznamenal dve asistencie a Jimmy Howard 32 zákrokov. Leon Draisaitl mal prsty v oboch góloch Oilers – prvý strelil, na druhý nahrával. Jeho autorom bol Matt Benning. Mikko Koskinen sa po podpise novej zmluvy prezentoval 24 zákrokmi. Kým Red Wings si ukončili sériu dvoch prehier, kanadský tím si ju natiahol na tri zápasy. V prvých dvoch tretinách nehral dobre. Do jeho zostavy sa vrátil obranca Alex Petrovic, ktorý predtým absentoval pre otras mozgu.

Hviezdy duelu: 1. L. Glendening (DET), 2. J. Howard (DET), 3. L. Draisaitl (EDM)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (ARI) 18:23 0 2 2 +3 0 4 1
Ch. Jaroš (OTT) 11:44 0 0 0 0 0 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár znepokojuje, expert vyzýva fanúšikov: Urobíte najlepšie, ak na toto zabudneteCelebrini vytvoril nový rekord! Aké šance majú tímy NHL na jeho zisk? Príde ruský brankár, ktorý musel slúžiť v armáde, konečne do NHL? Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies