Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Video

Ovečkin a Hertl vsietili hetriky v rovnakom zápase + video

V utorok sme v NHL videli dva hetriky a oba prišli v jednom zápase. Po prvýkrát od roku 2016 ich strelili dvaja hráči oboch tímov, ktoré sa proti sebe postavili. Ich autormi boli Alexander Ovečkin z Washingtonu a Tomáš Hertl zo San Jose.

V hlavnom meste Spojených štátov amerických sa z víťazstva 7:6 po predĺžení napokon tešili Sharks. Hertl k triumfu pomohol dokopy štyrmi bodmi a aj Ovečkin k trom gólom pridal asistenciu. Nemal pritom ďaleko aj ku štvrtému presnému zásahu.

Posledný zápas, v ktorom hráči oboch tímov dosiahli hetrik, sa odohral 3. januára, keď sa to podarilo Jevgenijovi Malkinovi z Pittsburghu a Jannikovi Hansenovi z Vancouveru. Od sezóny 2008/09 sme takýchto duelov videli päť.

Ovečkin sa hetriku dočkal ako prvý

Ovečkin bol motivovaný pomôcť Capitals ukončiť päťzápasovú sériu prehier a svoj 23. hetrik v kariére a tretí v sezóne dosiahol v 46. minúte, keď zvyšoval vedenie na 6:4. Štvrtý gól mal na hokejke, keď Sharks hrali bez brankára. Napokon však trafil len Brenta Burnsa.

Článok pokračuje pod reklamou

Tridsaťtriročný moskovský rodák má po utorku na konte už 36 gólov, s ktorými vedie NHL s šesťgólovým náskokom. V kariére už má na konte 643 presných zásahov, s ktorými sa dostal pred Davea Andreychuka (640) na 14. miesto historického bodovania.

Ovečkin, ktorý má dokopy v ročníku 56 bodov, potrebuje už len jeden bod, aby vyrovnal ruský rekord Sergeja Fiodorova s 1 179 bodmi v NHL. V počte hetrikov sa dostal pred Teemu Selänneho na 10. miesto historického poradia, ktoré zdieľa s Jarim Kurrim.

Hertlov hetrik priniesol víťazstvo

Hertlov tretí hetrik v kariére bol cennejší. Prvým gólom udržal Sharks v hre, druhým pomohol k zmazaniu dvojgólovej straty a vynúteniu predĺženia a tretím rozhodol o celkovom triumfe v druhej minúte nadstaveného času. Asistenciu si pripísal pri vyrovnávajúcom góle.

„Ja som len šťastný, že som strelil víťazný gól a že sme vyhrali. Bol to divoký zápas, ale každý sa snažil, držali sme sa plánu a nakoniec sme zvíťazili. Na tom záleží najviac,“ povedal Hertl, ktorý ako prvý hráč v klubovej histórii skompletizoval hetrik v predĺžení.

Dvadsaťpäťročný rodák z Prahy odohral v tejto sezóne 47 zápasov, v ktorých nazbieral 45 bodov. Strelecky sa presadil 22-krát.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies