Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Ovečkin vyrovnal rekord Fiodorova, Capitals však opäť prehrali

Alexander Ovečkin v utorok odohral zápas s hetrikom a štyrmi bodmi. V stredu k tomu pridal prepísanie ruského rekordu. Za iných okolností by z toho mal väčšiu radosť. Trápenie jeho Washingtonu mu to však neumožňuje.

Ovečkin v stredajšom zápase proti Torontu strelil jeden gól. Bol to už jeho 1 179. bod v kariére, čím vyrovnal ruský rekord Sergeja Fiodorova. Ďalším bodom bude rekord už len jeho a bude ho môcť ešte dlho zveľaďovať.

„Samozrejme, že je to špeciálne. Je to fajn, je to veľké privilégium, najmä keď sme spolu hrali a mohol som sa tak učiť od legendy,“ skonštatoval.

Článok pokračuje pod reklamou

K rovnakej méte ako Fiodorov sa „Ovie“ dopracoval o 195 zápasov skôr. Cez tísic bodov sa okrem nich dvoch dostali aj Alexander Mogiľnyj a Alex Kovaľov.

Strelecký rekord ruských hráčov už Ovečkin nejaký čas drží. Hoci je známy ako strelec, mohol by v prípade dlhovekosti vytvoriť ruský rekord aj s asistenciami. S 535 je momentálne ôsmy, pričom len traja pokorili hranicu 600 a rekord Fiodorova je 696. Na druhého Sergeja Zubova mu ich chýba 84.

Tridsaťtriročný moskovský rodák v tejto sezóne zaznamenal už 57 bodov v 50 zápasoch, pričom strelil 37 gólov. Má teda nábeh na 61 gólov a 94 bodov.

V poslednom čase však kapitán Capitals nemôže mať radosť z výsledkov svojho tímu. V stredu prehral 3:6, aby si pripísal siedmu prehru po sebe. Je to najhoršia séria od januára 2014, v ktorom mal tím zhodnú bilanciu 0-5-2. Vtedy naposledy nepostúpil do play-off.

„Máme pred sebou prestávku, musíme sa pohnúť ďalej. Robíme veľa chýb. Systém hry poznáme, funguje, ale snažíme sa až príliš. Momentálne potrebujeme pauzu. Uvoľníme sa, užijeme si čas s rodinami a prídeme naspäť pripravení,“ poznamenal Ovečkin.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies