Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Čajkovič má za sebou Zápas najväčších nádejí CHL

V kanadskom Red Deer sa pred zrakmi 5 432 divákov v stredu odohral každoročný „CHL/NHL Top Prospects Game“, v ktorom sa stretávajú najväčšie preddraftové nádeje z CHL. V tomto roku si na ňom zahral aj slovenský útočník Maxim Čajkovič.

„Znamená to pre mňa veľa, je to veľká česť. Budem sa koncentrovať na to, aby som reprezentoval Saint John a tiež Slovensko tým najlepším spôsobom, akým viem,“ povedal pred zápasom Čajkovič, ktorý po polovici svojej prvej sezóny v zámorí klesol v preddraftovom hodnotení Centrálnej skautingovej organizácie na 59. miesto v rebríčku korčuliarov zo Severnej Ameriky.

V stredu svoje miesto našiel vo Výbere Dona Cherryho, ktorý podľahol Výberu Bobbyho Orra tesne 4:5. Sedemnásťročný bratislavský rodák bol medzi hráčmi, ktorí nebodovali. Pripísal si však štyri strely na bránu, s ktorými bol najaktívnejším strelcom svojho tímu.

Okrem toho si Čajkovič pripísal aj dve trestné minúty za podrazenie, ktorým sa prezentoval v šiestej minúte. Súper však jeho vylúčenie napokon nepotrestal.

Článok pokračuje pod reklamou

Čajkovič v tejto sezóne hrá za jeden z najslabších juniorských tímov v celej CHL. V doterajších 39 zápasoch v QMJHL si pripísal solídnych 32 bodov za 13 gólov a 19 asistencií. V bodovaní tímu mu patrí prvé miesto.

„V určitých obdobiach to pre mňa bolo ťažké, prišlo veľa zmien naraz – nová krajina, nový tím, nový domov, nové všetko. Myslím si, že sa s tým vyrovnávam dobre. Vždy môžem byť lepší, ale mohlo by to byť aj horšie. Som spokojný s tým, ako momentálne všetko zvládam,“ poznamenal.

Hviezdami stredajšieho zápasu sa stali Graeme Clarke z Orrovho tímu a Peyton Krebs z Cherryho tímu. Obaja zaznamenali po góle a asistencii. Produktívnejší boli už len dvaja Krebsovi spoluhráči – Arthur Kalijev zaregistroval dva góly a asistenciu, Nick Robertson tri asistencie.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies