Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Tatar asistoval, Rask vychytal nulu a vytvoril klubový rekord

V troch nedeľných zápasoch NHL hral rovnaký počet Slovákov. Všetci traja sa tešili z výhier, ale bodoval iba Tomáš Tatar. Tuukka Rask vychytal nulu a stal sa klubovým rekordérom.

Montreal predĺžil Edmontonu sériu prehier, Tatar asistoval

Jonathan Drouin skóroval po 58 sekundách predĺženia, čím rozhodol o domácej výhre Montrealu 4:3 nad trápiacim sa Edmontonom, šiestej v posledných ôsmich zápasoch. Pripísal si aj asistenciu, rovnakú bilanciu zaznamenal Max Domi. Shea Weber otvoril skóre v presilovke a so 197 gólmi v kariére sa vyrovnal Markovi Howeovi na 22. mieste historického poradia obrancov NHL. Jesperi Kotkaniemi vyrovnal stav na 3:3 v tretej tretine aj po prihrávke Tomáša Tatara. Slovenský útočník odohral takmer 16 minút a okrem 23. asistencie v sezóne získal aj dva plusové body, dve strely a prehral jedno vhadzovanie. Carey Price vracajúci sa po suspendácii prispel k triumfu 21 zákrokmi, jeho náprotivok Mikko Koskinen urobil o dva zákroky viac. Góly Oilers, ktorí prehrali piaty zápas v sérii, strelili Leon Draisaitl (dva) a Connor McDavid (jeden). Obaja využili po jednej presilovke. Darnell Nurse a Ryan Nugent-Hopkins dvakrát asistovali. Duel nedohral Paul Byron, ktorý sa zranil v druhej tretine.

Drouinov rozhodujúci presný zásah:

Hviezdy duelu: 1. M. Domi (MTL), 2. L. Draisaitl, 3. C. McDavid (obaja EDM)

Článok pokračuje pod reklamou

Rask vynuloval majstra a vytvoril klubový rekord

Tuukka Rask zastavil všetkých 24 striel pri jeho druhom čistom konte v sezóne a 43. v kariére, ktorým doviedol Boston k futbalovému víťazstvu 1:0 vo Washingtone. Pripísal si 253. výhru v základnej časti NHL, čím o jednu prekonal klubový rekord Tinyho Thompsona. O jediný gól zápasu sa postaral v strede druhej tretiny David Krejčí. Braden Holtby inak predviedol 37 zákrokov. Trikrát ho strelecky ohrozil kapitán hostí Zdeno Chára, ktorý bol druhým najvyťaženejším hráčom tímu s časom 24 a štvrť minúty na ľade. Zaznamenal aj jeden bodyček a štyri bloky. Jeho spoluhráč a krajan Peter Cehlárik odohral necelých 12 minút s dvoma strelami na bránu. Kým Bruins ukončili sériu troch prehier a bodovali v treťom zápase po sebe, Capitals prehrali ôsmy z posledných deviatich duelov. Oba tímy nevyužili po tri presilovky. Boston, navyše, pretrhol šnúru 14 prehier vo vzájomných súbojoch proti Washingtonu, ktorú ťahal od 29. marca 2014.

Krejčího víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. B. Holtby (WSH), 3. D. Krejčí (BOS)

Calgary zvíťazilo v Raleigh, Lindholm natiahol bodovú šnúru

Traja súčasní hráči Calgary doviedli kanadské mužstvo k triumfu 4:3 na ľade ich bývalého tímu, Caroliny. Elias Lindholm, dvojbodový Derek Ryan a Noah Hanifin zariadili deviatu výhru Flames v posledných 11 zápasoch. Lindholm si predĺžil bodovú sériu na 10 duelov, čo dokázal ako tretí hráč v klubovej histórii v jeho prvej sezóne v tíme. Prvými dvomi sú Doug Gilmour a Marc Savard. Garnet Hathaway strelil 16. gól Calgary v oslabení v tomto ročníku (najviac v lige) a David Rittich sa prezentoval 34 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodoví Teuvo Teräväinen, Dougie Hamilton a Sebastian Aho. Micheal Ferland dvakrát asistoval a Petr Mrázek opustil duel s 28 zákrokmi. Nezabránil ukončeniu bodovej série Caroliny na štyroch zápasoch. Tréner Calgary Bill Peters zažil úspešný prvý návrat do Raleigh, kde trénoval Hurricanes posledné štyri roky.

Hviezdy duelu: 1. D. Rittich (CGY), 2. T. Teräväinen (CAR), 3. D. Ryan (CGY)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 15:48 0 1 1 +2 0 2 0
Z. Chára (BOS) 24:16 0 0 0 0 0 3 1
P. Cehlárik (BOS) 11:52 0 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies