Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Matthews je so zmluvou spokojný, na Marnerov postoj vplyv nemá

Hviezdny útočník Toronta Auston Matthews podpísal v utorok nový päťročný kontrakt v hodnote 58,17 milióna amerických dolárov, ktorý trochu pomohol tímu zvýšiť si šance na zotrvanie útočníka Mitchella Marnera.


Matthews bol v pozícii, v ktorej si poľahky mohol vyžadovať najdlhší možný, osemročný kontrakt s vysokým „cap-hitom“ ako Connor McDavid či Jack Eichel. On sa však rozhodol pre kratšiu zmluvu, ktorá znižuje jeho záťaž na platový rozpočet.

„Chápeme, že tu máme my aj ostatné tímy obmedzenie v podobe platového stropu. Prešli sme si všetkým od trojročnej po osemročnú zmluvu a zhodli sme sa na päťročnej. Myslím si, že obe strany sú spokojné, že sme sa takto dohodli a môžeme ísť ďalej,“ povedal Matthews.

Teraz sa môže pozornosť generálneho manažéra Kylea Dubasa presunúť smerom k Marnerovi, ktorému tiež končí nováčikovská zmluva. Hráčov agent Darren Ferris však tvrdí, že nová Matthewsova zmluva nezmení nič na tom, že jeho klient bude o svojom kontrakte rokovať až po sezóne.

Článok pokračuje pod reklamou

„Náš myšlienkový proces sa tým vôbec nezmenil. Chceme, aby sa Mitch koncentroval len na sezónu. Nechceme, aby ho rozptyľovali veci mimo ľadu,“ poznamenal Ferris.

Dubas verí, že si dokáže udržať aj najproduktívnejšieho hráča svojho tímu v tomto ročníku, hoci to pre platový strop nebude práve najľahšia robota.

„Pre nás platí, že ak budú chcieť hovoriť, my tu budeme k dispozícii. Rešpektujeme však ich želanie. Myslím si, že každý by ho rešpektoval pri spôsobe, akým to zvláda Mitch. Keď budú pripravení, porozprávame sa. Bude členom Maple Leafs dlhý čas bez ohľadu na to, ako to budeme musieť dosiahnuť. Nie je to vôbec problém,“ skonštatoval Dubas pre ligový web.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies