Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Bol to ťažký zápas, povedal Rybár, ktorým by tréner rád niekedy zatriasol

Patrik Rybár strávil predošlé štyri zápasy ako náhradník Harriho Säteriho. V sobotu sa po najdlhšej odmlke v sezóne vrátil do brány a ukázal, že sa dlhšia pauza na ňom negatívne nepodpísala.

Grand Rapids si v sobotu poradilo s „farmou“ Pittsburghu 4:1, pričom slovenský brankár vo svojom prvom zápase od 25. januára kryl 33 striel a stal sa prvou hviezdou duelu.

„Pre mňa to bol ťažký zápas, lebo som v posledných zápasoch nechytal. Od začiatku to bolo náročné, ale chytil som pár striel a nabral späť sebadôveru a potom to bolo dobré,“ povedal Rybár po stretnutí.

Dvadsaťpäťročný skalický rodák musel v prvej tretine čeliť 13 strelám, ale stihol sa v bráne usadiť predtým, ako inkasoval jediný gól v druhej tretine. Do tretej sa išlo za nerozhodného stavu a on predviedol 13 zákrokov, aby udržal súpera mimo streleckej listiny.

Článok pokračuje pod reklamou

„Zo začiatku to bolo ťažké, pretože som si hľadal svoje postavenie. Po pár strelách to bolo lepšie, chlapci mi pomohli. Hrali predo mnou skvelo, čistili priestor pred bránou a blokovali strely,“ skonštatoval Rybár.

Rybár si vylepšil bilanciu vo svojej prvej sezóne v zámorí na 11-7-6. Po 23 zápasoch má 91,4% úspešnosť zákrokov a priemer 2,32 inkasovaného gólu na zápas. V záložnom tíme Detroitu s ním vládne spokojnosť.

„Patrik je pokojný chlapec, veľa vecí ho nevyvedie z miery. Mohli ste to vidieť na jeho výkone. Niekedy ho mimo ľadu chcete chytiť a potriasť ním, aby trochu ožil, ale celkovo je to veľmi pokojný chlapec, ktorý ako nováčik odvádza skvelú prácu. Veríme obom našim brankárom,“ poznamenal tréner Ben Simon.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies