Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Cehlárik a dvojbodový Pánik skórovali, Chára asistoval

V utorok v noci sa v NHL odohralo dvanásť zápasov aj so štvoricou Slovákov. Peter Cehlárik prispel k výhre Bostonu gólom, Zdeno Chára asistenciou a dosiahol historický zápis. Skóroval aj dvojbodový Richard Pánik. Dvaja brankári vychytali nuly, Patrick Kane vyrovnal klubový rekord Stana Mikitu.

Cehlárik skóroval pri výhre nad Chicagom, Chára asistoval

Boston v utorok zdolal Chicago pomerom 6:3 a vo víťazstve mali prsty aj slovenskí hokejisti. Útočník Peter Cehlárik strelil svoj štvrtý gól v sezóne, aby počas presilovky v 48. minúte dodal väčší pokoj na hokejky svojho tímu zvýšením vedenia na 5:3. Obranca Zdeno Chára si zase pripísal asistenciu pri góle trojbodového Dantona Heinena a v počte bodov sa vyrovnal slovenskej legende. Gól a dve asistencie zaznamenal aj Jake DeBrusk, dva góly a asistenciu zase David Krejčí. Brad Marchand skončil dokonca ako štvorbodový – strelil gól a pridal tri asistencie. Tuukka Rask čelil 26 strelám, z ktorých ho prekonali Alex DeBrincat, Duncan Keith a Erik Gustafsson. Collin Delia opustil duel s 31 zákrokmi. Cehlárik, ktorý odohral 11 minút, ho ohrozil dvakrát a pripísal si aj dva mínusové body. Chára si pripísal jednu strelu na bránu, dva plusové body a tri bodyčeky počas 21 odohraných minút. Kým Bruins vyhrali aj bez zraneného Davida Pastrňáka po piaty raz z posledných šiestich duelov, Blackhawks prišli o sedemzápasovú víťaznú sériu. Patrick Kane však bodoval v 15. zápase po sebe a asistoval v posledných 14, čím vyrovnal klubový rekord Stana Mikitu.

Cehlárikov 4. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand, 2. D. Heinen, 3. J. DeBrusk (všetci BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Pánik prihrával na víťazný gól a spečatil triumf Arizony vo Vegas

Richard Pánik bol jedným z hrdinov tretej tretiny, v ktorej Arizona strelila tri góly a zvíťazila v Las Vegas 5:2. Slovenský útočník najskôr efektne prihral tiež dvojbodovému Nickovi Cousinsovi na rozdielový gól v strede tretiny a v záverečnej minúte zápasu upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Okrem 11. gólu a 13. asistencie v sezóne zaznamenal za takmer 19 minút v akcii aj dva plusové body, dve strely, bodyček a blok. Z jeho spoluhráčov skórovali aj Jordan Oesterle, Alex Galchenyuk v presilovej hre a Josh Archibald. Niklas Hjalmarsson, Vinnie Hinostroza aj Derek Stepan dvakrát asistovali, kým Darcy Kuemper prispel k druhej výhre po predošlých piatich prehrách 41 zákrokmi. Pokorili ho Brandon Pirri a Nate Schmidt, ktorí vyrovnali stav z 0:2 na 2:2. Marc-Andre Fleury kryl 21 striel pri druhej prehre Golden Knights v rade a šiestej v posledných ôsmich dueloch.

Pánikov 11. gól a 13. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper (ARI), 2. C. Eakin, 3. N. Schmidt (obaja ARI)

Teräväinen pomohol Hurricanes k výhre nad Senators

Oslabenia Ottawy boli bezchybné v predošlých ôsmich zápasoch, ale v kľúčovom čase toho utorkového tím nepodržali. Carolina strelila v tretej tretine dva presilovkové góly, aby prelomila nerozhodný stav a rozhodla o svojom víťazstve 4:1. Víťazný gól strelil Justin Williams, dvakrát sa po ňom presadil Teuvo Teräväinen, ktorý prekonal métu 200 bodov v NHL. Micheal Ferland strelil vyrovnávajúci gól a pridal dve asistencie. Curtis McElhinney zneškodnil 25 striel a recept na neho našiel len Mark Stone, ktorý v 13. minúte otvoril skóre. Senators si vedenie udržali až do úvodu tretej tretiny. Anders Nilsson opustil duel s 33 zákrokmi. „Dnes nás zabili vylúčenia. Prehrali nám zápas,“ povedal tréner Guy Boucher, ktorý slovenského obrancu Christiána Jaroša nechal hrať 14 minút a 36 sekúnd. Počas tohto času si pripísal mínusový bod, jednu strelu, jeden bodyček a dva bloky.

Teräväinenov 200. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Ferland, 2. T. Teräväinen, 3. J. Williams (všetci CAR)

Kučerov zažiaril pri výhre nad Flames, Černák nehral

Nikita Kučerov strelil gól a pridal tri asistencie pri výhre rozbehnutej Tampy 6:3 nad Calgary. Brayden Point strelil gól a pridal dve asistencie, aby sa spolu s Kučerovom stal druhým párom Lightning, ktorého hráči dosiahli 70 bodov v 57 zápasoch. V ročníku 2006/07 to dokázali Martin St. Louis a Vincent Lecavalier. Cedric Paquette, Anthony Cirelli, Yanni Gourde a Steven Stamkos tiež skórovali z hráčov lídra NHL, ktorý má bilanciu 5-0-2 v posledných siedmich dueloch. Andrej Vasilevskij urobil 19 zákrokov, Erik Černák nehral. O góly Flames, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich, strelili Mark Giordano a dvojgólový Sean Monahan. David Rittich zastavil 21 striel. Kým Monahan ukončil päťzápasové suchoty, Matt Tkachuk (osem zápasov) a Johnny Gaudreau (šesť) si ich natiahli.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. B. Point, 3. S. Stamkos (všetci TBL)

Eichel, Ullmark pomohli Buffalu ukončiť sériu Islanders

Jack Eichel prihrával na dva góly, Linus Ullmark zastavil 24 striel a Buffalo potešilo domácich fanúšikov výhrou 3:1 nad divíznym lídrom New Yorkom Islanders. Jeff Skinner otvoril skóre, ale Casey Cizikas ho zakrátko vyrovnal. V druhej tretine prelomil nerozhodný stav Jason Pominville a v tretej pridal tretí gól víťazného mužstva Johan Larsson. Sabres, ktorý hrali bez Caeyho Mittelstadta (zranil sa pri dopoludňajšom rozkorčuľovaní), si vylepšili bilanciu na sedemzápasovom domácom pobyte na 3-2-1 a už majú o jeden bod viac ako nazbierali za celý minulý ročník. V bráne Islanders stál Robin Lehner, ktorý proti bývalému tímu predviedol 19 zákrokov. Newyorský tím prišiel o trojzápasovú víťaznú sériu, ale v normálnom hracom čase prehral len po druhý raz z posledných 13 stretnutí.

Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark, 2. J. Eichel, 3. J. Pominville (všetci BUF)

Chudobin, Seguin a tvrdá práca doviedli Stars k výhre nad Panthers

Anthon Chudobin zaregistroval svoje druhé čisté konto v sezóne, Tyler Seguin zaznamenal dva góly a asistenciu, aby Dallas porazil Floridu 3:0. Zvyšný gól pridal Esa Lindell, Alex Radulov získal dve asistencie. „Páčilo sa mi, ako všetci bojovali. Chudobin bol excelentný, ale aj blokovanie striel v oslabeniach. Pár chlapcov išlo aj na röntgen, aby sme sa uistili, že si nič nezlomili,“ povedal tréner Jim Montgomery, ktorého tím vyhral šiesty zápas z posledných ôsmich. Panthers prehrali druhý zápas po sebe v úvode sedemzápasovej série domácich duelov. Roberto Luongo inkasoval dva góly z 18 striel. Jeho tím nestrelil gól po prvýkrát v sezóne ako posledný tím v NHL.

Hviezdy duelu: 1. E. Lindell, 2. T. Seguin, 3. A. Chudobin (všetci DAL)

Columbus vynuloval Washington, Bobrovskij sa zapotil v tretej tretine

Columbus zásluhou Anthonyho Duclaira viedol ešte päť minút pred koncom len 1:0 a Washington začal konečne tlačiť a komplikovať situáciu Sergejovi Bobrovskému. Capitals však schladil gól Nicka Foligna z 57. minúty. Poistku do prázdnej brány ešte pridal Artemij Panarin a Blue Jackets triumfovali nakoniec 3:0, aby si natiahli sériu výhier na štyri zápasy. Bobrovskij vychytal svoje tretie čisté konto v sezóne a 27. v kariére, pričom až 16 z 20 zákrokov urobil v tretej tretine. Jeho náprotivok, Braden Holtby, zastavil 29 z 31 striel. „Je veľa výhovoriek, ktoré by sme mohli využiť, ale jednoducho sme nehrali dostatočne dobre jeden za druhého,“ poznamenal Tom Wilson, ktorého tím hral druhý zápas za dva dni. Washington nestrelil gól po tretíkrát z posledných 11 duelov.

Hviezdy duelu: 1. A. Duclair, 2. S. Bobrovskij, 3. C. Atkinson (všetci CBJ)

Blues strelili Devils osem gólov a natiahli si víťaznú sériu

St. Louis strelilo najviac gólov v sezóne a zdolalo doma New Jersey 8:3, aby si predĺžilo víťaznú sériu na sedem zápasov. Naposledy takú šnúru ťahalo pred štyrmi rokmi. Alex Pietrangelo a Ivan Barbašev zaznamenali po dva góly a asistenciu, Tyler Bozak a Ryan O´Reilly si pripísali na konto gól a prihrávku. Jaden Schwartz a MacKenzie MacEachern tiež skórovali, Vladimir Tarasenko dvakrát asistoval a predĺžil si bodovú sériu na deväť duelov, najviac v kariére. Jordan Binnington predviedol 20 zákrokov a len ako druhý brankár nováčik v klubovej histórii po Brentovi Johnsonovi vyhral šesť štartov po sebe. Prekonali ho Pavel Zacha, Kyle Palmieri v presilovke a Mirco Müller. Keith Kinkaid inkasoval všetkých osem gólov a 39 striel a Devils prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Blues ich zdolali v desiatom vzájomnom súboji v sérii.

Hviezdy duelu: 1. A. Pietrangelo, 2. I. Barbašev, 3. J. Schawartz (všetci STL)

Detroit uspel v Nashville a ukončil sériu prehier

Andreas Athanasiou prelomil v úvode tretej tretiny nerozhodný stav a zariadil víťazstvo Detroitu 3:2 v Nashviile, ktorým ukončil sériu troch prehier. Luke Glendening a Dylan Larkin v presilovej hre vybudovali náskok 2:0, ktorý zmazali Viktor Arvidsson a P.K. Subban v presilovke. Arvidsson pritom skóroval len 36 sekúnd po Larkinovi. Glendening pridal ku gólu asistenciu, Nick Jensen aj domáci Ryan Johansen ich získali dve. Jimmy Howard prispel k deviatemu triumfu Red Wings nad Predators v posledných desiatich vzájomných zápasoch 32 zákrokmi. Pekka Rinne kryl o osem striel menej a neodvrátil tretiu prehru jeho tímu po sebe. Detroit mal späť v zostave obrancu Trevora Daleyho, ktorý vynechal 16 duelov pre zranenie nohy.

Hviezdy duelu: 1. A. Athanasiou, 2. D. Larkin (obaja DET), 3. R. Johansen (NSH)

Minnesota prišla dvakrát o náskok a podľahla Philadelphii

Minnesota viedla v domácom zápase proti Philadelphii 3:1 aj 4:3, ale napokon prehrala šiesty duel z posledných siedmich po výsledku 4:5. James van Riemsdyk strelil dva presilovkové góly, vrátane víťazného štyri a pol minúty pred koncom tretej tretiny. Sean Couturier a Claude Giroux zaznamenali po góle a asistencii, Ivan Provorov tiež skóroval. Shayne Gostisbehere s Travisom Sanheimom dvakrát asistovali a Anthony Stolarz zastavil 35 striel pri 10. výhre Flyers v posledných 12 dueloch. Jakub Voráček asistoval a predĺžil si bodovú sériu na osem zápasov. Devan Dubnyk opustil stretnutie s 21 zákrokmi, jeho spoluhráči Viktor Rask a Matt Hendricks v druhej tretine so zraneniami.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. J. Spurgeon, 3. L. Kunin (obaja MIN)

Winnipeg stratil vedenie, ale tesne zdolal doma Rangers

Mark Scheifele strelil dva góly a pridal asistenciu, pričom presnými zásahmi poslal Winnipeg do vedenia 2:0 po prvej tretine. Kanadský tím oň prišiel a v úvode tretej tretiny prehrával 2:3, ale dvojbodový Joe Morrow prvým gólom v sezóne vyrovnal stav a Andrew Copp o dve minúty neskôr rozhodol o triumfe Jets 4:3 nad New Yorkom Rangers. Bol preň ôsmym v posledných deviatich domácich zápasoch (8-0-1) a druhý po predošlej sérii troch prehier. Connor Hellebuyck k nemu pomohol s 34 zákrokmi. Recept na neho našli dvojgólový Mika Zibanejad a Pavel Bučnevič, pričom obaja využili po jednej presilovke. Mats Zuccarello dvakrát asistoval a Henrik Lundqvist sa prezentoval 32 zákrokmi. Rangers prehrali druhý zápas z posledných troch a piaty z ostatných ôsmich. Jets vyhrali aj 12. duel v sezóne, v ktorom bol stav po dvoch tretinách vyrovnaný.


Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele (WPG), 2. M. Zibanejad (NYR), 3. A. Copp (WPG)

Toronto uštedrilo Coloradu ďalšiu prehru, využilo tri presilovky za dve minúty

Kasperi Kapanen a Nazem Kadri strelili po dva góly, Auston Matthews zaznamenal gól a dve asistencie pri výhre Toronta 5:2 na ľade Colorada, ktoré prehralo už ôsmy zápas v sérii. Všetci traja sa postarali o zaujímavý zápis, keď v druhej tretine využili tri presilové hry v rozmedzí 1 minúty a 49 sekúnd. Len štyrikrát v klubovej histórii padli tri presilovkové góly rýchlejšie. John Tavares dvakrát asistoval a Frederik Andersen chytil 34 striel pri šiestom triumfe Maple Leafs v posledných ôsmich dueloch. Ryan Graves a dvojbodový Alexander Kerfoot sa postarali o góly Avalanche, Samuel Girard pri oboch asistoval. Semion Varlamov striedal po štvrtom inkasovanom gól zo 17 striel, Philipp Grubauer inkasoval už len raz zo zvyšných 11 striel.

Tri rýchle presilovkové góly Toronta:

Hviezdy duelu: 1. K. Kapanen, 2. A. Matthews, 3. N. Kadri (všetci TOR)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Cehlárik (BOS) 11:00 1 0 1 -2 0 2 0
Ch. Jaroš (OTT) 14:36 0 0 0 -1 0 1 1
Z. Chára (BOS) 21:04 0 1 1 +2 2 1 3
R. Pánik (ARI) 18:55 1 1 2 +2 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies