Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar opäť hviezdou víťazného zápasu, Kučerov stobodový

Vo štvrtok sa v NHL odohralo jedenásť zápasov aj s piatimi Slovákmi. Bodoval iba Tomáš Tatar, ktorý opäť skóroval a stal sa hviezdou duelu. Z výhier sa tešili aj Erik Černák, Richard Pánik a Andrej Sekera. Brendan Gallagher strelil hetrik, dvaja brankári vychytali nuly.

Tatar spečatil triumf Montrealu nad Philadelphiou, Gallagher s hetrikom

Tomáš Tatar skóroval v druhom a bodoval v treťom zápase po sebe, keď v úvode tretej tretiny zvyšoval náskok Montrealu utešenou strelou na 5:0. Piatykrát v kariére dosiahol na 20-gólovú hranicu a prispel k domácej výhre 5:1 nad Philadelphiou, druhou po sebe po predošlých štyroch prehrách. Vyhlásili ho za druhú hviezdu duelu hneď za Brendanom Gallagherom, ktorý zaznamenal prvý hetrik v NHL. Víťazný gól však strelil Jesperi Kotkaniemi, ktorý len ako tretí hráč v ligovej histórii zaregistroval všetkých svojich prvých 11 gólov od začiatku kariéry na domácom ľade (okrem neho aj Brendan Shanahan a Sheldon Souray). Carey Price predviedol 29 zákrokov pri jeho 311. výhre v súťaži a už iba tri mu chýbajú na vyrovnanie klubového rekordu Jacquesa Planteho. Vylepšil si bilanciu v Bell Centre na 7-0-1 od 12. januára. Ako jediný ho prekonal Michael Raffl, ktorý skorigoval druhú prehru Flyers po trojzápasovej víťaznej sérii v strede tretej tretiny. Carter Hart inkasoval trikrát z deviatich striel, striedajúci Brian Elliott kryl 29 striel zo zvyšných 31. Tatar na nich vyslal tri strely, pričom odohral vyše 14 minút aj s plusovým bodom, menším trestom za hákovanie a blokom.

Tatarov 20. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. B. Gallagher, 2. T. Tatar, 3. J. Kotkaniemi (všetci MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Tampa zdolala Buffalo až po nájazdoch, Kučerov dosiahol métu 100 bodov

Nikita Kučerov vyrovnával stav v druhej tretine na 1:1 a v tretej sérii premenil aj svoj samostatný nájazd, aby doviedol Tampu Bay k domácemu triumfu 2:1 nad Buffalom. Líder NHL vyhral ôsmy zápas v sérii a bodoval v posledných dvanástich. Kučerov dosiahol 100-bodovú hranicu druhýkrát v kariére, čo dokázal ako prvý hráč v klubovej histórii. Potreboval na to iba 62 duelov, najmenej od sezóny 1996/97. Dva stobodové ročníky po sebe zaznamenal len ako štvrtý Rus v ligovej histórii. Steven Stamkos premenil rozhodujúci nájazd hneď v prvej sérii, kým Andrej Vasilevskij sa prezentoval 29 zákrokmi a chytil oba nájazdy súpera. V normálnom hracom čase na neho našiel recept iba Rasmus Dahlin. Carter Hutton kryl 39 striel, ale iba jeden nájazd z troch pri štvrtej prehre Sabres v sérii. Slovenský obranca Erik Černák ho strelecky ohrozil raz za 16 a trištvrte minúty v akcii. Pripísal si na konto aj mínusový bod, blok, menší trest za sekanie a štyri bodyčeky.

Kučerovov 100. bod v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. A. Vasilevskij (obaja TBL), 3. C: Hutton (BUF)

McDavid rozhodol o ukončení nepriaznivej série Edmontonu

Connor McDavid skóroval po 82 sekundách predĺženia po prihrávke Leona Draisaitla, čím rozhodol o domácom víťazstve Edmontonu 4:3 nad New Yorkom Islanders. Znamenalo koniec päťzápasovej série prehier. Kapitán Oilers si pripísal aj asistenciu a zaznamenal 25. viacbodový zápis v sezóne, tretí najvyšší počet v lige. Draisaitl v presilovke a Tobias Rieder vybudovali kanadskému tímu náskok 2:0, ale Anders Lee, dvojbodový Brock Nelson a Cal Clutterbuck ešte do prvej prestávky otočili stav. Poslední dvaja pritom využili dve presilovky za 28 sekúnd v poslednej minúte prvej tretiny. Oscar Klefbom vynútil predĺženie v 58. minúte a Mikko Koskinen prispel k výhre 20 zákrokmi. Robin Lehner zastavil až 37 striel, kým Ryan Pulock dvakrát asistoval. Islanders prehrali druhý duel po sebe a tretí z posledných piatich. Slovenský obranca Andrej Sekera vyslal na Lehnera dve strely, pričom odohral takmer 15 a pol minúty. Získal aj jeden plusový bod.

McDavidov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. B. Nelson (NYI), 3. S. Gagner (EDM)

Galchenyuk zariadil výhru Arizony vo Vancouveri, Pánik nebodoval pri návrate

Richard Pánik sa vrátil do zostavy Arizony a aj keď nebodoval, mohol oslavovať. Alex Galchenyuk si najskôr pripísal asistenciu a v závere druhej minúty predĺženia rozhodol o výhre 3:2 vo Vancouveri, piatej v posledných siedmich zápasoch. Strelil svoj siedmy gól v predĺžení v kariére. Jakob Chychrun v presilovke a Lawson Crouse otočili stav z 0:1 na 2:1 a Darcy Kuemper predviedol 30 zákrokov. Prekonali ho Bo Horvat a Adam Gaudette. Antoine Roussel prihrával na oba góly Canucks a Jacob Markström kryl 35 striel pri siedmej prehre kanadského tímu v ostatných deviatich dueloch. Pánik na neho vystrelil raz počas 13 minút v akcii. Pripísal si na konto aj mínusový bod, bodyček a blok.

Galchenyukov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper (ARI), 2. J. Markström, 3. A. Roussel (obaja VAN)

Schneider doviedol Devils k výhre nad Senators, Jaroš nebodoval

Cory Schneider predviedol 30 zákrokov pri svojom prvom čistom konte od novembra 2017 a New Jersey porazilo oslabenú Ottawu 4:0. K tretej výhre v posledných štyroch zápasoch viedli góly Travisa Zajaca, Stevena Santiniho, Kurtisa Gabriela a Milesa Wooda, ktorí prekonali Andersa Nilssona z 31 striel. Gabriel strelil vôbec svoj prvý gól v NHL. Slovenský obranca Christián Jaroš odohral 15 minút, počas ktorých zaznamenal jednu strelu, jeden blok a dva bodyčeky. Oba tímy naznačili, že sa chystajú na výmeny tým, že Devils nenechali hrať Marcusa Johanssona a Bena Lovejoya, kým Senators svojich troch najproduktívnejších hráčov Marka Stonea, Matta Duchenea a Ryana Dzingela.


Hviezdy duelu: 1. C. Schneider, 2. T. Zajac, 3. K. Gabriel (všetci NJD)

Ovečkin strelil 650. gól kariéry pri výhre nad Torontom

Alex Ovečkin strelil v presilovke svoj 650. gól v NHL, Tom Wilson vsietil rozhodujúci počas oslabenia a Braden Holtby eliminoval 40 striel, aby sa Washington tešil z víťazstva 3:2 nad Torontom. Brett Connolly sa tiež presadil strelecky, Wilson pridal asistenciu, Lars Eller ich zaznamenal dve. Capitals vyhrali prvýkrát za dva týždne dva zápasy po sebe. „Holtby bol dnes nezastaviteľný. Robil neskutočné zákroky a držal nás v hre,“ povedal Ovečkin, ktorý sa stal 14. hráčom histórie so 650 gólmi. O tie torontské sa vo štvrtok postarali Andreas Johnsson a John Tavares. Frederik Andersen predviedol 25 zákrokov a Maple Leafs prehrali druhý zápas po sebe.

Ovečkinov jubilejný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. T. Wilson (WSH), 3. A. Johnsson (TOR)

Williams pomohol Caroline otočiť zápas proti Panthers

Justin Williams strelil dva góly, prvý hlavou a druhý bol víťazný, aby pomohol Caroline k víťazstvu 4:3 nad Floridou v zápase, v ktorom Hurricanes prišli o vedenie 2:0 a prehrávali 2:3. Definitívny obrat sa im podaril v úvode tretej tretiny, keď v rozmedzí menej ako dvoch minút využili presilovky Justin Faulk a Williams, ktorý prihrával aj na gól Nina Niederreitera. K siedmej výhre z posledných deviatich zápasov pomohol aj Petr Mrázek, ktorý kryl 27 striel. Prekonali ho Aleksander Barkov, Jevgenij Dadonov a Jonathan Huberdeau. James Reimer pri svojom štvrtom štarte po sebe zastavil 21 striel. Panthers prišli o sériu troch výhier. Do akcie sa im pritom vrátil obranca MacKenzie Weegar.


Hviezdy duelu: 1. J. Williams (CAR), 2. A. Barkov (FLA), 3. N. Niederreiter (CAR)

Wild ukončili sériu prehier výhrou nad Rangers

Ryan Donato zaznamenal pri svojom debute v drese Minnesoty dve asistencie, aby jej v prvom zápase po výmene pomohol k triumfu 4:1 nad Rangers. Zach Parise k nemu pomohol gólom a asistenciou, po góle pridali aj Mikael Granlund, Jared Spurgeon a Jordan Greenway, ktorý pridal poistku do prázdnej brány. Eric Staal zaznamenal tiež dve asistencie a Devan Dubnyk kryl 33 striel. Wild sa tešili z prvého víťazstva od 9. februára. O čestný úspech New Yorku sa postaral Pavel Bučnevič, Henrik Lundqvist opustil duel s 31 zákrokmi. Duel nedohral newyorský obranca Adam McQuaid.

Hviezdy duelu: 1. E. Staal, 2. D. Dubnyk, 3. M. Granlund (všetci MIN)

Jones vynuloval Penguins, Sharks vyšiel úvod duelu

San Jose strelilo tri góly v prvých 14 minútach a Martin Jones zlikvidoval všetkých 26 striel, aby s 21. čistým kontom kariéry doviedol kalifornský tím k výhre 4:0 nad Pittsburghom. K ôsmej výhre z posledných desiatich zápasov viedli góly v špeciálnych situáciách. Tomáš Hertl strelil dva presilovkové v prvej a 14. minúte, Evander Kane skóroval v oslabení v 11. minúte a v závere tretej tretiny pridal gól v presilovke Brent Burns, ktorý si pripísal aj dve asistencie. Domáci Casey DeSmith opustil duel s 29 zákrokmi. „Urobili sme pár chýb na začiatku, z ktorých sa vykľuli veľké chyby,“ povedal Sidney Crosby, ktorý sa v závere zapojil do hromadnej šarvátky, po ktorej bol zo zápasu vykázaný aj jeho tréner Mike Sullivan. Matt Cullen odohral svoj 1 495. zápas, čím sa na treťom mieste amerického rebríčka vyrovnal Philovi Housleymu.

Hviezdy duelu: 1. T. Hertl, 2. B. Burns , 3. M. Jones (všetci SJS)

Josi zariadil triumf Nashville nad L.A. a vytvoril klubový rekord

Roman Josi strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby doviedol Nashville k domácej výhre 2:1 nad trápiacim sa Los Angeles, ktorému uštedril šiestu prehru v sérii. Josi sa stal zároveň prvým obrancom v klubovej histórii so štyrmi 50-bodovými sezónami. Predators vyhrali tretí zápas z posledných štyroch a dostali sa na čelo Centrálnej divízie o bod pred Winnipeg. Kyle Turris otvoril skóre v presilovej hre a Pekka Rinne zaregistroval 28 zákrokov. Pokoril ho iba Michael Amadio, ktorý zdramatizoval duel v strede tretej tretiny. Kings podľahli Nashvillu v piatom vzájomnom súboji po sebe a na postupovú pozíciu strácajú už desať bodov. Jonathan Quick opustil zápas s 27 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. K. Turris, 2. P. Rinne, 3. R. Josi (všetci NSH)

Dallas ukončil rekordnú sériu St. Louis, Benn dvojgólový

Jamie Benn strelil dva góly a prekonal 20-gólovú hranicu deviatykrát v kariére pri domácom triumfe Dallasu 5:2 nad rozbehnutým St. Louis. Radek Faksa a Tyler Seguin zaznamenali po góle a asistencii, kým Anton Chudobin pomohol ukončiť sériu troch prehier so 43 zákrokmi. Alex Radulov tiež skóroval a Esa Lindell dvakrát asistoval. Vladimir Tarasenko v presilovej hre a dvojbodový Ryan O´Reilly sa strelecky presadili z hráčov Blues, ktorí prišli o 11-zápasovú víťaznú sériu, ich najdlhšiu v histórii. Jordan Binnington inkasoval štyrikrát z 24 striel, keďže Seguin trafil v závere duelu prázdnu bránu. Šesť zo siedmich gólov padlo v druhej tretine. Benn je tretím hráčom Dallasu s deviatimi 20-gólovými sezónami po Mikeovi Modanovi (16) a Brianovi Bellowsovi (10).

Hviezdy duelu: 1. J. Benn, 2. A. Chudobin (obaja DAL), 3. R. O´Reilly (STL)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 14:12 1 0 1 +1 0 3 0
E. Černák (TBL) 16:42 0 0 0 -1 0 1 4
R. Pánik (ARI) 13:01 0 0 0 -1 0 1 1
A: Sekera (EDM) 15:25 0 0 0 +1 0 2 0
Ch. Jaroš (OTT) 15:07 0 0 0 0 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies