Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Tatar hviezdou zápasu, Jaroš asistoval, Halák vyhral

V jedenástich utorkových zápasoch NHL hrali aj piati Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Tomáš Tatar skóroval a dostal sa medzi hviezdy, Christián Jaroš asistoval. Jaroslav Halák vychytal výhru, kým Zdeno Chára sa pobil. Andrew Shaw strelil hetrik, Jordan Binnington zaznamenal čisté konto.

Montreal rozobral Detroit, Tatar skóroval ako hviezda duelu

Tomáš Tatar po jednom zápase bez bodu strelil svoj 22. gól v sezóne, ktorým začal cestu Montrealu za víťazstvom 8:1 v Detroite, jeho bývalom pôsobisku. V siedmej minúte vyhral súboj s Filipom Hronekom a rýchlou kľučkou prekonal Jimmyho Howarda. Vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu, v ktorom odohral necelých 13 minút aj s dvomi „pluskami“, dvomi strelami a dvomi bodyčekmi. Žiarili však iní hráči. Andrew Shaw zaznamenal prvý hetrik v NHL a Max Domi prvý päťbodový zápis, keď strelil dva góly a pridal tri asistencie. V päťgólovej druhej tretine Canadiens skórovali aj Brendan Gallagher a Joel Armia. Jonathan Drouin si vytvoril osobné maximum so štyrmi asistenciami a Carey Price prispel k tretej výhre v posledných piatich dueloch 28 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Anthony Mantha za stavu 5:0. Howard inkasoval šesťkrát z 22 striel a striedal pri jeho treťom štarte po sebe. Jonathan Bernier kryl 10 zo zvyšných 12 striel v tretej tretine. Red Wings prehrali šiesty zápas v sérii, pričom nevyužili ani jednu z piatich presiloviek. Montreal nehral ani jednu.

Tatarov 22. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. A. Shaw, 2. M. Domi, 3. T. Tatar (všetci MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Halák doviedol Bruins k výhre nad Sharks, Chára sa bil

Charlie McAvoy a Jake DeBrusk skórovali v druhej tretine v rozmedzí 37 sekúnd, Brad Marchand zaznamenal gól v oslabení a dve asistencie, David Krejčí gól a asistenciu, aby Boston porazil San Jose 4:1 a natiahol svoju bodovú sériu na 14 zápasov. Vyhral pritom ôsmy zápas z posledných deviatich. Svoju sériu výhier natiahol na štyri Jaroslav Halák, ktorému štatisti napočítali 19 zákrokov. Obranca Zdeno Chára nebodoval, ale stihol sa v tretej tretine pobiť s Evanderom Kaneom. Dokopy si pripísal sedem trestných minút, keďže sa tesne pred bitkou prezentoval faulom lakťom, jeden plusový bod, dve strely a tri bloky. Odohral necelých 18 minút. O jediný gól Sharks sa postaral Logan Couture, ktorý v presilovke otvoril skóre zápasu. Martin Jones kryl 28 striel a kalifornskému tímu nepomohol ani návrat Erika Karlssona. Štvorzápasový výjazd skončil tím s bilanciou 2-2. Marchand s 25. gólom v oslabení v kariére vyrovnal klubový rekord Ricka Middletona.

Marchandov 25. gól v oslabení:


Hviezdy duelu: 1. B. Marchand, 2. D. Krejčí, 3. J. DeBrusk (všetci BOS)

Washington strelil Ottawe sedem gólov, Jaroš asistoval

Oscar Lindberg otvoril skóre svojho prvého zápasu v drese Ottawy a tá viedla už 2:0, keď v ôsmej minúte využil presilovku ďalší nováčik v ottawskom drese, Anthony Duclair. Asistenciu si pri jeho góle pritom pripísal aj Christián Jaroš. Senators však už následne gól nestrelili a vedenie proti šampiónovi neudržali. Tom Wilson a Lars Eller vyrovnali stav ešte v prvej tretine, John Carlson v úvode druhej poslal Washington do vedenia i na cestu za víťazstvom 7:2. Dvoma gólmi k nemu prispel T.J. Oshie a po góle pridali aj Brett Connolly a Jevgenij Kuznecov. Alex Ovečkin, Niklas Bäckström a Dmitrij Orlov si pripísali po dve asistencie a Braden Holtby sa prezentoval 21 zákrokmi. Anders Nilsson inkasoval šesť gólov z 24 striel a následne prenechal miesto v bráne Senators Craigovi Andersonovi. Ten kryl 12 z 13 striel. Jaroš odohral 15 a pol minúty a okrem asistencie zaznamenal aj dva mínusové body a tri strely na bránu.

Jarošova 7. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Oshie, 2. L. Eller, 3. N. Bäckström (všetci WSH)

Arizona zdolala Floridu po nájazdoch a natiahla víťaznú sériu

Všetci traja strelci Arizony uspeli v samostatných nájazdoch, aby ju doviedli k domácej výhre 4:3 nad Floridou, štvrtej v sérii. Nick Cousins, Alex Galchenyuk aj Vinnie Hinostroza prekonali Roberta Luonga, ktorý vystriedal zraneného Jamesa Reimera v úvode druhej tretiny. Derek Stepan otvoril skóre duelu a v 54. minúte vyrovnal stav na 3:3 vo vlastnom oslabení. Bol to 13. gól Coyotes v sezóne pri presilovke súpera. Oliver Ekman-Larsson využil presilovú hru a Darcy Kuemper predviedol 24 zákrokov. V nájazdoch ho z dvoch strelcov prekonal Jonathan Huberdeau, v normálnom hracom čase Mike Hoffman, Jamie McGinn a Aleksander Barkov. Troy Brouwer dvakrát asistoval a Luongo opustil zápas s 27 zákrokmi. Reimer chytil pred zranením všetkých desať striel. Slovenský útočník Richard Pánik odohral takmer 17 minút s bilanciou strela, bodyček a blok. Panthers prehrali druhý zápas z posledných siedmich, ale bodovali v ostatných troch. Keith Yandle odohral 777. duel po sebe, čím predbehol Craiga Ramsaya a už ťahá sám piatu najdlhšiu „železnú sériu“ v histórii NHL.

Hinostrozov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. D. Stepan, 2. V. Hinostroza (obaja ARI), 3. V. Trocheck (FLA)

Calgary uspelo v Nassau Coliseum 3:1 a vyhralo šiesty duel po sebe

Calgary k víťazstvu 3:1 nad Islanders pomohla ďalšia silná tretia tretina. Mikael Backlund v nej prelomil nerozhodný stav a o 57 sekúnd neskôr sa presadil aj Rasmus Andersson. Ešte pred nimi skóroval v presilovke Matthew Tkachuk, ktorý v druhej tretine otvoril skóre. Vedenie však Flames vydržalo len necelých päť minút, kým Mikea Smitha prekonal Josh Bailey. Kanadský brankár inak kryl 26 striel, aby si vylepšil bilanciu v posledných šiestich štartoch na 5-0-1 a pomohol Flames k predĺženiu víťaznej série na šesť zápasov. Jeho náprotivok, Robin Lehner, urobil o dva zákroky menej. New Yorku sa do hry vrátili Andrew Ladd a Thomas Hickey.

Hviezdy duelu: 1. M. Backlund, 2. M. Smith, 3. R. Andersson (všetci CGY)

Binnington vynuloval Nashville, Blues majú rekordný február

Jordan Binnington sa stal prvým brankárom nováčikom v klubovej histórii s piatimi čistými kontami v sezóne, keď s 19 zákrokmi doviedol St. Louis k domácemu triumfu 2:0 nad Nashville. Blues vyhrali 13. z posledných 15 zápasov a 12. vo februári, čím si vyrovnali rekord v počte výhier v jednom mesiaci. Tyler Bozak zariadil víťazstvo v 53. minúte a dvojbodový Alex Pietrangelo ho potvrdil štyri sekundy pred koncom tretej tretiny strelou do prázdnej brány. Juuse Saros inkasoval len raz zo 43 striel, ale nezabránil druhej prehre Predators v ostatných troch dueloch. Wayne Simmonds debutoval v ich drese, Mikael Granlund ešte nie pre narodenie dieťaťa. Binnington je štvrtým brankárom v modernej histórii NHL, ktorý vyhral svojich prvých sedem domácich štartov v základnej časti. Od sezóny 1943/44 len ako druhý gólman v lige vychytal päť núl v prvých 18 zápasoch kariéry.

Hviezdy duelu: 1. T. Bozak, 2. J. Binnington (obaja STL), 3. J. Saros (NSH)

Hartman zažil víťazný debut v drese Flyers

Ryan Hartman si v úvode utorkového zápasu získal srdcia fanúšikov Philadelphie, keď najskôr tvrdo bodyčekoval Rasmusa Dahlina a následne sa postavil Zachovi Bogosianovi. „Znelo to tak, že to milovali. Plánujem takých vecí prinášať omnoho viac,“ poznamenal. Pri svojom debute nebodoval, ale tešil sa z výhry 5:2 nad Buffalom, ktorou si „Letci“ vylepšili bilanciu v posledných 18 dueloch na 14-3-1. Brian Elliott k nej pomohol 34 zákrokmi a po góle strelili piati rôzni hráči – Oskar Lindblom, Jakub Voráček, James van Riemsdyk, Travis Sanheim a Claude Giroux, ktorý pridal poistku do prázdnej brány. O góly Sabres sa postarali Jack Eichel a Casey Mittelstadt. Carter Hutton opustil duel so 40 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. O. Lindblom, 2. B. Elliott, 3. R. Hartman (všetci PHI)

Hamilton a Teräväinen doviedli Hurricanes k výhre nad Kings

Carolina si opäť zvýšila svoje postupové šance, keď zdolala Los Angeles presvedčivo 6:1. Dougie Hamilton zaznamenal dva góly a asistenciu, Teuvo Teräväinen gól a tri asistencie, Jordan Staal tri asistencie. Jonathana Quicka z 20 striel prekonali aj Sebastian Aho, Micheal Ferland a Jaccob Slavin. Jack Campbell v tretej tretine kryl všetkých 14 striel. O čestný úspech L.A. sa postaral za stavu 0:6 Dustin Brown, ktorý v 53. minúte zničil čisté konto Petrovi Mrázkovi. Ten čelil 23 strelám. Potápajúci sa „Králi“ prehrali už deväť zápasov po sebe, čo je ich najhoršia séria od roku 2004, keď vytvorili klubový rekord s 11 prehrami po sebe.

Hviezdy duelu: 1. T. Teräväinen, 2. J. Staal, 3. D. Hamilton (všetci CAR)

Pittsburgh si predĺžil víťaznú sériu proti Columbusu, Crosby prekonal Jágra

Jared McCann strelil dva góly, Sidney Crosby zaznamenal gól a asistenciu pri víťazstve Pittsburghu 5:2 v Columbuse, ktorý zdolal siedmykrát v sérii. Jevgenij Malkin vsietil rozdielový gól a jeho 20. v sezóne, Jake Guentzel tiež skóroval a Matt Murray pomohol ukončiť krátku sériu dvoch prehier s 21 zákrokmi. Recept na neho našli Oliver Bjorkstrand a Cam Atkinson v presilovke, ktorí znížili stav z 0:3 na 2:3. Sergej Bobrovskij inkasoval štyrikrát z 26 striel, keďže Crosby trafil už prázdnu bránu päť sekúnd pred koncom duelu. V ôsmej sezóne nazbieral aspoň 50 asistencií, čím prekonal zápis Jaromíra Jágra a je druhý v historickom poradí Penguins v tejto štatistike za Mariom Lemieuxom (11). V drese Blue Jackets debutovali Adam McQuaid a Ryan Dzingel, ktorý asistoval. Pttsburghu, ktorý už hral bez Krisa Letanga a Briana Dumoulina, sa zranili aj Chad Ruhwedel a Bryan Rust.

Malkinov 20. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. J. McCann (PIT), 2. C. Atkinson (CBJ), 3. J. Guentzel (PIT)

Pacioretty zariadil triumf Vegas nad Dallasom

Max Pacioretty dvoma gólmi sám otočil stav z 0:1 na 2:1 a zariadil domácu výhru Vegas 4:1 nad Dallasom, ktorou ukončilo sériu troch prehier. Nate Schmidt a Brayden McNabb ju spečatili strelami do prázdnej brány a Paul Stastny dvakrát asistoval. Marc-Andre Fleury predviedol v jeho jubilejnom 100. zápase v drese Golden Knights 23 zákrokov a deviatykrát v kariére pokoril métu 30 výhier v sezóne. Dokázal to ako piaty brankár v ligovej histórii. Ako jediný ho prekonal Roope Hintz, ktorý otvoril skóre duelu v prvej tretine v presilovej hre. Pacioretty v druhej tretine vyrovnal stav tiež v početnej výhode. Ben Bishop sa prezentoval až 44 zákrokmi, ale ani on neodvrátil siedmu prehru Stars v posledných desiatich zápasoch. Vegas, za ktoré debutoval Mark Stone, podľahli v štyroch zo doterajších piatich vzájomných súbojov.


Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty, 2. M. Stone, 3. R. Reaves (všetci VGK)

Minnesota otočila zápas vo Winnipegu a natiahla víťaznú sériu

Minnesota dvakrát zmazala jednogólové manko a dvoma gólmi za 26 sekúnd v 59. minúte rozhodla o svojom triumfe 3:2 vo Winnipegu, štvrtom v sérii. Brad Hunt a Jason Zucker využili presilovky, víťazný gól strelil Joel Eriksson Ek 61 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Ryan Donato s Ericom Staalom dvakrát asistovali a Devan Dubnyk predviedol 30 zákrokov. Prekonali ho Mark Scheifele, ktorý ukončil päťzápasovú sériu bez bodu a dvojbodový Patrik Laine, ktorý po dlhých suchotách skóroval v treťom zápase po sebe. Connor Hellebuyck kryl 37 striel, ale Jets prehrali piaty duel z ostatných šiestich a aj štvrtý proti Wild v sezóne. V drese Minnesoty debutoval Kevin Fiala, v drese Winnipegu Kevin Hayes a Nathan Beaulieu. Donato bodoval aj vo štvrtom zápase od výmeny do St. Paul. Rekordérom je v tomto smere Pavol Demitra so šiestimi (2006/07).

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk (MIN), 2. B. Chiarot (WPG), 3. R. Donato (MIN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 19/20 (95 %) - - - - - - -
T. Tatar (MTL) 12:55 1 0 1 +2 0 2 2
R. Pánik (ARI) 16:56 0 0 0 0 0 1 1
Z. Chára (BOS) 17:42 0 0 0 +1 7 2 0
Ch. Jaroš (OTT) 15:36 0 1 1 -2 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies