Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Pánik trojbodový, Jaroš asistoval, Tavares zažil trpký návrat

V siedmich zápasoch noci zo štvrtka na piatok sme v NHL videli až šiestich slovenských zástupcov. Dvaja z nich aj bodovali – Richard Pánik dokonca nazbieral až tri body. Jeho spoluhráč pritom strelil štyri góly.

Richardson strelil štyri góly pri výhre nad Canucks, Pánik trojbodový

Arizona vo štvrtok porazila Vancouver 5:2 a to mala len dvoch strelcov – Alex Galchenyuck strelil jeden gól, Brad Richardson štyri! Štvorgólového strelca nezažili Coyotes od roku 1997 (Keith Tkachuk). K piatej výhre v sérii pomohli troma asistenciami aj Vinnie Hinostroza a Richard Pánik, ktorý odohral 16 a štvrť minúty a pripísal si aj tri plusové body, jednu strelu a dva bloky. Dvakrát asistoval Oliver Ekman-Larsson. Darcy Kuemper, ktorý štartoval v deviatom z posledných desiatich zápasov, kryl 37 striel. Prekonali ho Tanner Pearson, ktorý strelil svoj prvý gól v drese Canucks a Antoine Roussel. Thatcher Demko opustil duel s 19 zákrokmi a kanadský tím prehral piaty zápas z posledných šiestich. Duel predčasne opustil útočník Coyotes Derek Stepan. V tretej tretine si pri kolízii s protihráčom zranil nohu.


Hviezdy duelu: 1. B. Richardson, 2. V. Hinostroza, 3. A. Galchenyuk (všetci ARI)

Oilers zdolali Senators, Jaroš si pripísal asistenciu

Do bodovania sa zapísal aj obranca Christián Jaroš, ktorého asistencia však neprišla vo víťaznom zápase. Z výhry sa tešil Andrej Sekera, ktorého Edmonton po dvoch prehrách po sebe uspel v Ottawe pomerom 4:2 napriek tomu, že pre problémy s cestovaním prišiel do mesta až o pol štvrtej ráno a hráči neboli dostatočne vyspatí. Connor McDavid strelil pekný gól, ktorým vyrovnal stav na 1:1. Následne sa do čierneho trafili Sam Gagner a Colby Cave, kým Zack Kassian upravil skóre strelou do prázdnej brány. „Na začiatku sme nemali žiadnu energiu, ale Connorova hra nás nabudila,“ poznamenal Ken Hitchcock. Mikko Koskinen predviedol 35 zákrokov a puk vyberal z brány po góloch Chrisa Tierneya a Marka Borowieckiho. Craig Anderson inkasoval tri góly z 25 striel. Sekera odohral necelých 16 minút so ziskom dvoch „plusiek“ a troch bodyčekov. Jaroš urobil jeden bodyček, dopustil sa sekania a bránu ohrozil troma strelami. Jeho Senators prehrali šesť zápasov po sebe.

Článok pokračuje pod reklamou

McDavidov gól:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. J. Currie (EDM), 3. M. Borowiecki (OTT)

Súboj medzi Chárom a Černákom dopadol lepšie pre veterána

Dvaja slovenskí obrancovia sa stretli aj v Bostone, kde domáci tím ukončil desaťzápasovú víťaznú sériu Tampy triumfom 4:1, ktorý bol pre „Medvede“ deviatym z posledných desiatich duelov. Domáci boli aktívni a na bránu Louisa Domingueho vyslali až 41 striel. Prvý gól strelil Jake DeBrusk v strede druhej tretiny počas presilovej hry. V tretej tretine sa k nemu na listine strelcov pridali Noel Acciari, Patrice Bergeron a Brad Marchand, ktorí skórovali v rozmedzí minúty a pol. Tuukka Rask predviedol 20 zákrokov a čisté konto mu v 54. minúte zničil Anthony Cirelli. Oba tímy vstupovali do zápasu so 14-zápasovými bodovými sériami, čo sa v NHL ešte nikdy predtým nestalo. Bruins pritom po deviaty raz vo svojej histórii zažili kalendárny mesiac bez prehry. A čo Slováci? Veterán Zdeno Chára odohral niečo vyše 21 minút a pripísal si dva plusové body, jednu strelu, jeden bodyček a dve trestné minúty za krosček. Mladík Erik Černák absolvoval 19 minút s dvoma streleckými pokusmi a dvoma bodyčekmi.

Hviezdy duelu: 1. N. Acciari (BOS), 2. J. DeBrusk (BOS), 3. L. Domingue (TBL)

Tavaresov návrat ovenčený bučaním a nádielkou Islanders, Marinčin nebodoval

Návrat do zostavy Toronta zažil slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý odohral 18 a štvrť minúty so ziskom troch mínusových bodov, troch striel a dvoch bodyčekov. Návrat zažil aj John Tavares, ktorý sa prvýkrát od odchodu vrátil na Long Island. A ani jeho návrat nebol ideálny. Fanúšikovia ho mocne vybučali pri rozkorčuľovaní, po spomienkovom videu i na začiatku každej tretiny. Videli sme aj mnoho nápisov „Zradca“ a cez zápas sa skandovalo: „Nepotrebujeme ťa!“ „Nemyslel som si, že to bude až takéto. Bolo to niečo, čo som ešte nikdy nezažil,“ poznamenal Mathew Barzal. O druhú facku sa postarali Tavaresovi bývalí spoluhráči, ktorí porazili Toronto hladko 6:1. Z gólov sa tešili Anthony Beauvillier, Anders Lee, Casey Cizikas, Valtteri Filppula, Nick Leddy a Brock Nelson, kým Robina Lehnera z 35 striel prekonal len Zach Hyman, ktorý otváral skóre zápasu. Garret Sparks ho opustil s 31 zákrokmi. Maple Leafs prišli o trojzápasovú víťaznú sériu.


Spomienka na Tavaresa:

Reakcia fanúšikov:

Hviezdy duelu: 1. C. Cizikas, 2. B. Nelson, 3. R. Lehner (všetci NYI)

Panarin s Jonesom rozhodli o výhre Columbusu nad Philadelphiou

Artemij Panarin prešiel po ľavej strane cez Claudea Girouxa, prihral puk Sethovi Jonesovi a ten v poslednej minúte predĺženia rozhodol o výhre Columbusu 4:3 nad Philadelphiou. Panarin jeden gól aj sám strelil a stal sa len tretím nedraftovaným hráčom, ktorý svoju kariéru začal so štyrmi sezónami so ziskom 70 a viac bodov. Predtým to dokázali Wayne Gretzky a Peter Šťastný. Na listine strelcov sa k nemu pridali aj Oliver Bjorkstrand a Scott Harrington. Sergej Bobrovskij pomohol k tretiemu triumfu z posledných štyroch zápasov 28 zákrokmi. Dvakrát na neho našiel recept Travis Sanheim, raz Jakub Voráček. Viac práce v bráne mal Brian Elliott, ktorý predviedol 36 zákrokov. Flyers prehrali po dvoch výhrach po sebe.

Víťazný gól zápasu:

Hviezdy duelu: 1. S. Jones (CBJ), 2. T. Sanheim (PHI), 3. S. Harrington (CBJ)

Theodore rozhodol o tesnej výhre Vegas nad Panthers

Obranca Shea Theodore uspel v samostatných nájazdoch ako jediný, aby Vegas porazilo Floridu pomerom 6:5 a pripísalo si druhú výhru po sebe po trojzápasovej šnúre prehier. V normálnom hracom čase si Theodore pripísal dve asistencie. Reilly Smith strelil dva góly, pričom druhým v 56. minúte vynútil predĺženie. Jon Merrill a Paul Stastny zaznamenali po góle a asistencii, Colin Miller tiež skóroval, Mark Stone nebodoval. Malcolm Subban urobil 32 zákrokov. Až 41 ich predviedol Roberto Luongo. Z jeho spoluhráčov bol najproduktívnejší Jonathan Huberdeau, ktorý strelil gól a pridal tri asistencie. Dva góly strelil Mike Hoffman, po jednom pridali Aleksander Barkov a Aaron Ekblad. Panthers prehrali po druhý raz po sebe, ale ťahajú štvorzápasovú bodovú sériu. Do akcie sa im vrátil obranca Mike Matheson, ktorý raz asistoval.

Smithov efektný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Smith, 2. S. Theodore, 3. J. Merrill (všetci VGK)

Hintz rozhodol o výhre Stars nad trápiacimi sa Kings

Roope Hintz strelil svoj piaty gól v sezóne vo štvrtej minúte nadstaveného času, aby rozhodol o výhre Dallasu 4:3 nad Los Angeles v zápase, v ktorom texaský tím ani raz nevyhrával. Stars prehrávali o dva góly a stav vyrovnali Tyler Seguin a Mattias Janmark. Do tretej tretiny vstupovali s jednogólovou stratou, ale Radek Faksa strelil kľúčový vyrovnávajúci gól. Anthon Chudobin zastavil 27 striel, o dve menej ako jeho náprotivok Jonathan Quick. O dva góly Kings sa postaral Anže Kopitar, ktorý asistoval aj pri góle Brendana Leipsica. Dallas vyhral tretí zápas z posledných piatich, Los Angeles nevyhralo už desať zápasov po sebe.

Hintzov dôraz sa vyplatil:

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. R. Faksa (DAL), 3. R. Hintz (DAL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 21:07 0 0 0 +2 2 1 1
E. Černák (TBL) 18:56 0 0 0 0 0 2 2
Ch. Jaroš (OTT) 12:57 0 1 1 0 2 3 1
A. Sekera (EDM) 15:50 0 0 0 +2 0 0 3
R. Pánik (ARI) 16:14 0 3 3 +3 0 1 0
M. Marinčin (TOR) 18:14 0 0 0 -3 0 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies