Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
5
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
po 1. tr.
LAK
0
CHI
1
Žiadne zápasy
02. 01.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Sidney Crosby dosiahol na métu 1 200 bodov v NHL + video

Kapitán Pittsburghu Penguins, Sidney Crosby, má za sebou veľký večer. Okrem toho, že gólom a dvoma asistenciami pomohol k výhre 3:2 nad Floridou, pokoril aj métu 1 200 bodov v kariére.

„Je to dobré číslo,“ povedal stručne po zápase.

Tridsaťjedenročný rodák z kanadského Cole Harbour sa stal ešte len 48. hráčom histórie NHL, ktorý vo svojej kariére nazbieral 1200 bodov. V rámci klubu to okrem neho dokázal už len majiteľ tímu Mario Lemieux, ktorý vytvoril klubový rekord s 1 723 bodmi.

Penguins sa tým pádom stali len štvrtým tímom NHL, ktorý má dvoch hráčov s 1 200 a viac bodmi. Do tejto exkluzívnej skupiny patria aj Detroit, Boston a Montreal, teda tímy z „Original Six“.

Článok pokračuje pod reklamou

Crosby potreboval k dosiahnutiu tohto míľnika odohrať 927 zápasov, čo bol 11. najnižší počet v histórii. Po tejto dávke stretnutí má na konte presne 1 202 bodov za 441 gólov a 761 asistencií.

Hviezdny útočník, ktorý v tejto sezóne zaznamenal 30 gólov a 86 bodov v 63 stretnutiach, je druhým hráčom spomedzi aktívnych s 1 200 a viac bodmi. Lídrom je Joe Thornton zo San Jose s 1 465 bodmi. Alex Ovečkin z Washingtonu bude čoskoro ďalší – chýbajú mu tri body.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies