Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Slováci v NHL

Prvý Slovák má istotu play-off. Aké vyhliadky majú ďalší?

Z piatkového víťazstva Anaheimu nad Montrealom nemali radosť len v Kalifornii, ale aj na opačnej strane Spojených štátov amerických. V Tampe sa totiž tešili z postupu do play-off.

Hoci to pri dominantnosti Lightning v tejto sezóne nie je prekvapením, floridský tím už nemôže ani matematicky prísť o účasť v bojoch o Stanleyho pohár.

Dovtedy ešte bude bojovať o Prezidentovu trofej, po ktorej už jednou rukou siaha. Odohrá ešte 14 zápasov a má náskok 15 bodov pred Bostonom.

Nás môže tešiť, že za tak skvelý tím hráva kľúčové minúty aj slovenský obranca Erik Černák, ktorý si vychutná play-off hneď vo svojej prvej sezóne v NHL.

Článok pokračuje pod reklamou

Aké vyhliadky majú krajania Černáka?

Prvú sezónu v NHL zažíva aj Černákov bratranec Christián Jaroš, ktorý už teraz má prakticky garantované, že si play-off nezahrá. Ottawa by totiž musela vyhrať všetkých zvyšných 14 zápasov a dúfať, že maximálne jeden z tímov nad ňou dosiahne métu 80 bodov, čo je nemysliteľné. Caroline a Montrealu k tomu chýba len bod.

Sú však Slováci, ktorí majú do play-off nakročené veľmi dobre. Za spomínaný Boston, ktorý by o play-off mohlo pripraviť skutočne len niečo nevídané, hrávajú Jaroslav Halák, Zdeno Chára a momentálne aj Peter Cehlárik.

Tretie miesto v Atlantickej divízii patri po Tampe a Bostone kanadskému Torontu, v drese ktorého momentálne hráva obranca Martin Marinčin. Aj to má veľmi vysokú šancu účasti v play-off. Marinčin sa však zrejme musí spoliehať aj na zranenia, aby v ňom dostal šancu.

Vo Východnej konferencii je v hre aj Montreal s Tomášom Tatarom, ktorý momentálne okupuje pozíciu druhej divokej karty. Tam sa to môže vyvinúť ešte všelijako, keďže Columbus na Canadiens stráca len dva body, Philadelphia sedem. Oba tímy majú pritom dva zápasy k dobru.

V Západnej konferencii sú zatiaľ Slováci mimo postupových pozícií. Útočník Richard Pánik má ešte stále solídnu šancu, keďže Arizona stráca na postupovú pozíciu len tri body s dvoma zápasmi k tomu.

Konkurenciou je však aj Colorado či Edmonton, ktorý sa stále nevzdáva myšlienky návratu do play-off. Tím Andreja Sekeru naň momentálne stráca sedem bodov a tiež má na Minnesotu dva zápasy k dobru. Coyotes i Oilers majú zase na Avalanche jeden zápas k dobru.

Na základe trendov majú Coyotes podľa Hockey Reference šancu 35 %, že sa do vyraďovacích bojov dostanú. Oilers zhruba 6 %.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies