Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Černák asistoval, Kučerov vytvoril klubový rekord

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hrali aj šiesti Slováci. Piati sa tešili z výhier, ale bodoval iba Erik Černák, ktorý k nej prispel asistenciou. Nikita Kučerov vytvoril nový klubový rekord v počte bodov, Boston opäť rozhodol o triumfe v poslednej minúte. Philipp Grubauer ako jediný vychytal nulu.

Kučerov pri výhre nad Detroitom vytvoril klubový rekord, Černák asistoval

Slovenský obranca Erik Černák prihrával na úvodný gól Ryana McDonagha, ktorým sa začala cesta Tampy Bay za víťazstvom 3:2 nad Detroitom. Nikita Kučerov strelil zvyšné dva góly, aby vytvoril nový klubový rekord s počtom bodov v jednej sezóne. Teraz ich má na konte 110. Lous Domingue pomohol k 13. výhre Lightning z posledných 15 zápasov 22 zákrokmi. Zo svojich posledných 13 štartov prehral len jeden. Lightning, za ktorých odohral Černák 21 a pol minúty aj so ziskom troch striel, troch blokov a bodyčeku, vedú Východnú konferenciu s 15-bodovým náskokom pred Bostonom. Debut v ich drese zažil český obranca Jan Rutta po tom, čo sa na maródku k Antonovi Stralmanovi pridal aj Dan Girardi. O góly Red Wings, ktorí prehrali deviaty zápas z posledných desiatich, sa postarali Thomas Vanek a Anthony Mantha. Jonathan Bernier opustil zápas s 30 zákrokmi. „Zabránil asi štyrom alebo piatim ďalším gólom, no my sme ofenzívne nedokázali nič vyprodukovať. Je to skutočne frustrujúce,“ poznamenal Mantha.

Černákova 9. asistencia v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. V. Hedman, 3. R. McDonagh (všetci TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

Tavares doviedol Toronto k ukončeniu série výhier Edmontonu

V Edmontone sa stretli dvaja slovenskí obrancovia. Ani jeden nebodoval, ale viac dôvodov na radosť mal Martin Marinčin, ktorého Toronto využilo trojgólové vedenie na víťazstvo 3:2. Vo všetkých troch góloch mal prsty John Tavares – jeden strelil a na dva prihrával. Ku šiestej výhre z posledných ôsmich zápasov viedli aj góly Morgana Riellyho a Jakea Muzzina. „Pravdepodobne až na posledných pár minút sme odohrali skutočne dobrý zápas u súpera,“ povedal Tavares, ktorého tím viedol ešte v 59. minúte 3:0. O zníženie sa postarali Ryan Nugent-Hopkins a Oscar Klefbom, ktorí Frederika Andersena prekonali z 33 striel. V bráne Oilers sa predstavil Anthony Stolarz, pretože Mikko Koskinen ochorel. Kryl 37 striel. Raz ho ohrozil aj Marinčin, ktorý odohral 12 minút a 43 sekúnd. Urobil aj dva bodyčeky a zblokoval jednu strelu. Jeho tím privítal späť v akcii Nazema Kadriho. V domácom drese odohral 17 a pol minúty Andrej Sekera, ktorý si pripísal jeden mínusový bod. Edmonton prišiel o sériu štyroch výhier.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (TOR), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. M. Rielly (TOR)

Ďalší zvrat Bostonu: Krejčí rozhodol o natiahnutí série v poslednej minúte

Bostonu sa podaril v tretej tretine ďalší obrat. Chris Wagner vyrovnal stav v 49. minúte a David Krejčí rozhodol o výhre 3:2 nad Ottawou len 44,7 sekundy pred koncom normálnej hracej doby. Strelecky sa presadil aj Brad Marchand a Bruins bodovali už v 19 zápasoch po sebe, čo sa im predtým v histórii podarilo len raz. „Je to pekné číslo. Vieme, za čo tu hráme a dnešok sme zakončili skutočne dobre,“ povedal Krejčí, ktorého tím zvrátil v tretej tretine v tomto týždni už tretí zápas. Tuukka Rask urobil 17 zákrokov, slovenské „medvede“ nebodovali. Peter Cehlárik odohral rovných 10 minút s jednou strelou, Zdeno Chára bol s časom 22:17 najvyťažovanejším hráčom tímu. Na bránu vyslal dve strely. Craig Anderson kryl dokopy 28 striel. O góly Senators sa postarali Jean-Gabriel Pageau a dvojbodový Brady Tkachuk. Senators prehrali 10. zápas z posledných 11. Anderson nevyhral od 17. decembra.

Krejčího neskorý víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Krejčí (BOS), 2. Ch. Wagner (BOS), 3. B. Tkachuk (OTT)

Grabner, Dvorak zariadili triumf Arizony nad Los Angeles

Christian Dvorak strelil svoje prvé dva góly v sezóne, Michael Grabner tiež dvakrát skóroval a Darcy Kuemper predviedol 34 zákrokov pri domácej výhre Arizony 4:2 nad trápiacim sa Los Angeles. Bola preň ôsmou v posledných deviatich zápasoch, kým kalifornskému tímu uštedrila 13. prehru v ostatných 14 dueloch. Grabner vsietil svoj piaty gól v oslabení v sezóne a už len dva mu chybajú na vyrovnanie klubového rekordu Davea McLlwaina (1989/90). Pre Coyotes išlo o 14. gól v oslabení v ročníku, druhý najvyšší počet v klubovej histórii (rekord je 15 zo sezóny 1989/90). Clayton Keller prispel k triumfu dvoma asistenciami. Slovenský útočník Richard Pánik nebodoval v treťom zápase po sebe. Odohral 16 a pol minúty s bilanciou plusový bod, dve strely, dva bodyčeky a dva bloky. O góly Kings sa postarali Adrian Kempre a Carl Grundström, ktorý skóroval pri debute v NHL. Vyrovnali stav z 0:2 na 2:2. Drew Doughty dvakrát asistoval a Jack Campbell opustil duel s 28 zákrokmi. Arizone chýba už len bod na druhú divokú kartu v Západnej konferencii.


Hviezdy duelu: 1. M. Grabner, 2. Ch. Dvorak, 3. D. Kuemper (všetci ARI)

MacKinnon, Grubauer doviedli Avalanche k výhre nad Sabres

Nathan MacKinnon strelil gól a pridal dve asistencie, Philipp Grubauer zastavil 18 striel pri svojom druhom čistom konte sezóny a Colorado bojujúce o play-off porazilo Buffalo pomerom 3:0. Mikko Rantanen strelil gól v presilovke a Gabriel Bourque sa z veľkej diaľky trafil do prázdnej brány. Trinásť zápasov pred koncom strácajú Avalanche na divokú kartu dva body. Sabres prehrali štvrtý zápas po sebe v deň 55. narodenín trénera Phila Housleyho. Brankár Carter Hutton pritom tím dlho držal nad vodou – hráči denverského tímu ho ohrozili 42 strelami. „Ak budeme hrať tak ako dnes, tak to pre súperov bude veľmi ťažké. Dnes sme predviedli veľa skvelých vecí,“ povedal Grubauer.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon, 2. P. Grubauer, 3. M. Rantanen (všetci COL)

Labanc rozhodol o výhre Sharks nad Blues

Kevin Labanc skóroval vo štvrtej minúte predĺženia svojho 200. zápasu v NHL, aby rozhodol o výhre San Jose 3:2 nad St. Louis, vďaka ktorej sa Sharks dostali do čela Západnej konferencie. Timo Meier natiahol svoju gólovú sériu na štyri zápasy, keď sa postaral o oba góly z riadnej hracej doby. Aj Sharks ťahajú štvorzápasovú sériu – výhier. V posledných 17 dueloch majú bilanciu 13-3-1. „Sú to dobré pocity. Prešli sme dlhú cestu. Nie tak dávno, v decembri, sme ešte zažívali ťažké obdobie,“ poznamenal Logan Couture. Brayden Schenn a Pat Maroon strelili góly Blues, ktorí prehrali tretí zápas z posledných piatich a hrali bez zraneného Vladimira Tarasenka. Z brankárov mal viac roboty hosťujúci Jake Allen, ktorý čelil 33 strelám. K výhre Sharks stačilo len 17 zákrokov Martina Jonesa. Joe Thornton sa s 1 467 bodmi v NHL vyrovnal Stanovi Mikitovi na 14. mieste historického poradia.

Labancov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Meier (SJS), 2. M. Jones (SJS), 3. J. Allen (STL)

Flyers opäť porazili Islanders

Philadelphia dokázala zdolať Islanders druhýkrát za ostatných šesť dní, tentokrát v Nassau Colliseum pomerom 5:2, aby si udržovala nádej na postup do play-off. Brian Elliott urobil 25 zákrokov pri svojej 10. výhre v sezóne a spoluhráči mu pomohli 16 zblokovanými strelami. O góly sa postarali James van Riemsdyk, Ryan Hartman, Sean Couturier, Nolan Patrick a Travis Konecny. Tím teraz stráca päť bodov na divokú kartu vo Východnej konferencii. „Myslím si, že chlapci hrali dobre defenzívne. V predošlom zápase sme mali viackrát šťastie, ale dnes to bol jeden z našich lepších defenzívnych výkonov,“ povedal tréner Scott Hordon. Islanders prehrali tretí zápas z posledných piatich. O ich góly sa postarali Scott Mayfield a Nick Leddy. Thomas Greiss inkasoval päť gólov z 15 striel a v tretej tretine ho nahradil Christopher Gibson, ktorý kryl 10 striel. Duel nedohral obranca Johnny Boychuk, ktorý sa zranil pri bodyčeku Jakuba Voráčka. Mathew Barzal získal 100. asistenciu v 152. zápase kariéry, čo je tretí najnižší počet v klubovej histórii po Stefanovi Perssonovi (135) a Bryanovi Trottierovi (146).


Hviezdy duelu: 1. J. van Riemsdyk, 2. S. Gostisbehere, 3. T. Sanheim (všetci PHI)

Rangers ukončili sériu prehier a prehĺbili krízu Devils

Ryan Strome strelil dva góly (druhý do prázdnej brány) a pridal asistenciu, Vladislav Namestnikov zaznamenal víťazný gól a dve asistencie a New York Rangers zdolal doma New Jersey 4:2. Ukončil tak sériu šiestich prehier, kým svojmu geografickému susedovi uštedril práve šiestu prehru po sebe. Libor Hájek strelil svoj prvý gól v NHL, ale potom sa zranil. Mika Zibanejad dvakrát asistoval a Henrik Lundqvist kryl 22 striel. Prekonali ho Damon Severson a Blake Coleman v presilovke, ktorí poslali Devils do vedenia 2:0 po prvej tretine. Cory Schneider urobil 37 zákrokov, ale nezabránil piatej prehre svojho tímu vo vzájomných súbojoch s Rangers po sebe. Coleman ukončil sériu 25 nevyužitých presiloviek New Jersey. Travis Zajac dosiahol métu 500 bodov v NHL, Zibanejad 300.


Hviezdy duelu: 1. R. Strome, 2. V. Namestnikov, 3. L. Hájek (všetci NYR)

Columbus pretrhol víťaznú šnúru Pittsburghu

Cam Atkinson strelil dva góly, víťazný v oslabení a do prázdnej brány, Sergej Bobrovskij chytil 28 z 29 striel a Columbus zvíťazil doma nad Pittsburghom 4:1. Ukončil mu trojzápasovú víťaznú a šesťzápasovú bodovú sériu a dostal sa na pozíciu druhej divokej karty vo Východnej konferencii. Booner Jenner a Oliver Bjorkstrand tiež skórovali, Josh Anderson si pripísal 100. bod v NHL v podobe asistencie. Atkinson má na konte už 38 gólov v sezóne a len tri mu chýbajú na vyrovnanie klubového rekordu Ricka Nasha (2003/04). Zach Aston-Reese sa postaral o jediný presný zásah Penguins, Matt Murray sa prezentoval 29 zákrokmi. Sidney Crosby prišiel o šesťzápasovú gólovú sériu. Phil Kessel odohral 314. zápas po sebe a ťahá druhú najdlhšiu „železnú sériu“ v klubovej histórii. Na rekordéra Craiga Adamsa mu chýba päť duelov.

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson, 2. S. Bobrovskij, 3. J. Anderson (všetci CBJ)

Niederreiter, Mrázek doviedli Carolinu k výhre v Nashville

Nino Niederreiter skóroval dvakrát v prvej tretine a Petr Mrázek predviedol 31 zákrokov pri víťazstve Caroliny 5:3 v Nashville, ktorým ukončila krátku sériu dvoch prehier a dostala sa na tretie miesto v Metropolitnej divízii. Justin Williams, Jordan Martinook a dvojbodový Sebastian Aho (prázdna brána) sa tiež presadili strelecky, Teuvo Teräväinen a Brett Pesce dvakrát asistovali. Mrázek si vylepšil kariérnu bilanciu proti Predators na 8-0-0. Recept na neho našli Craig Smith, Brian Boyle a Mikael Granlund, pre ktorého išlo o prvý gól po výmene z Minnesoty. Juuse Saros kryl 27 striel, ale jeho tím nedokázal vyhrať tretí zápas po sebe. Zostal tak na druhom mieste v Centrálnej divízii o bod za Winnipegom. V zostave mu chýbal zranený Filip Forsberg.

Hviezdy duelu: 1. N. Niedrreiter, 2. T. Teräväinen, 3. P. Mrázek (všetci CAR)

Chicago prerušilo Dallasu víťaznú sériu

David Kämpf s Alexom DeBrincatom skórovali v prvej tretine, aby zariadili triumf Chicaga 2:1 v Dallase, druhý po sebe po predošlých dvoch prehrách. Corey Crawford k nemu pomohol s 26 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Alex Radulov, ktorý vyrovnával stav na 1:1 len 73 sekúnd po otváracom góle Kämpfa. Anton Chudobin zaregistroval 37 zákrokov, ale neodvrátil koniec víťaznej série Stars na štyroch dueloch. Blackhawks, ktorí nemali v zápase ani jedného vylúčeného hráča, strácajú na play-off ešte sedem bodov. Dallasu patrí aktuálne prvá divoká karta v Západnej konferencii.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Kunitz (CHI), 2. A. Chudobin (DAL), 3. P. Kane (CHI)

Vegas rozobralo Vancouver, Fleury predbehol Planteho

Vegas strelilo už v prvej tretine päť gólov a zvíťazilo vo Vancouveri 6:2, čím si predĺžilo sériu výhier na šesť zápasov. Mark Stone skóroval premiérovo v drese Golden Knights, na listine strelcov ho doplnili Alex Tuch, Cody Eakin, Tomáš Nosek, Paul Stastny a Nate Schmidt. Stone, navrátilec do zostavy Nosek a Stastny si pripísali aj po asistencii, Tuch a Colin Miller ich nazbierali dve. Marc-Andre Fleury zastavil 29 striel pri svojej piate výhre v sérii a 438. v NHL, čím o jednu prekonal Jacquesa Planteho a patrí mu ôsme miesto v historickom poradí brankárov. Na siedmeho Terryho Sawchuka mu chýba sedem triumfov. Prekonali ho iba Brock Boeser a Bo Horvat, kým Alex Biega dvakrát asistoval. Jacob Markström striedal po piatom inkasovanom góle zo 16 striel už v 15. minúte, Thatcher Demko kryl 16 zo zvyšných 17 striel. Canucks prehrali ôsmy zápas z posledných desiatich.

Hviezdy duelu: 1. M. Stone, 2. A. Tuch, 3. C. Miller (všetci VGK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Cehlárik (BOS) 10:00 0 0 0 0 0 1 0
A. Sekera (EDM) 17:24 0 0 0 -1 0 0 0
E. Černák (TBL) 21:33 0 1 1 0 0 3 1
R. Pánik (ARI) 16:33 0 0 0 +1 0 2 2
Z. Chára (BOS) 22:17 0 0 0 0 0 2 0
M. Marinčin (TOR) 12:43 0 0 0 0 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies