Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Chára a Černák asistovali, Pánik odohral jubilejný duel

V desiatich štvrtkových zápasoch hrali aj štyria Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Zdeno Chára a Erik Černák si pripísali po asistencii. Richard Pánik odohral jubilejný duel. Vinnie Hinostroza strelil hetrik, Anders Nilsson a Casey DeSmith vychytali nuly. Tampa Bay si vyrovnala rekord v počte výhier v sezóne.

Tampa otočila zápas s Detroitom, Černák asistoval

Pre Tampu sa to nevyvíjalo dobre, ale potom ukázala svoju silu. K výhre 5:4 nad Detroitom napokon prispel aj slovenský obranca Erik Černák. Zaznamenal svoju 10. asistenciu v sezóne i v kariére, keď jeho strelu od modrej čiary tečoval Tyler Johnson. Lightning prehrávali v strede zápasu 0:3, ale potom sa presadili aj Steven Stamkos, Brayden Point a dvakrát Nikita Kučerov, aby zápas otočili a vyhrali tretí duel po sebe. S 54 výhrou si vyrovnali klubový rekord z minulej sezóny. Kučerov pridal dve asistencie, Point takisto. Stamkos pritom gólom vyrovnal klubový rekord Vincenta Lecavaliera s 383 presnými zásahmi. Andrej Vasilevskij urobil 23 zákrokov a puk vyťahoval z brány po góloch Madisona Boweyho, Darrena Helma, Justina Abdelkadera a Michaela Rasmussena. Jimmy Howard kryl 34 striel a Red Wings prehrali štvrtý zápas po sebe, 12. z posledných 13. Černák nakoniec odohral 21 minút a okrem asistencie sa prezentoval troma strelami, štyrmi bodyčekmi a troma blokmi.

Černákova 10. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. S. Stamkos (TBL), 3. D. Helm (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Chára asistoval, ale Boston natiahol sériu prehier

Zdeno Chára zaznamenal siedmu asistenciu v sezóne, keď jeho strelu od modrej čiary tečoval Charlie Coyle a znížil stav zápasu na 3:4 v 58. minúte. Vyrovnať sa však Bostonu už nepodarilo, a tak prehral vo Winnipegu 3:4 a predĺžil si sériu prehier na tri zápasy. V troch dueloch po sebe nevyhral naposledy v úvode decembra. Mark Scheifele si pripísal gól a dve asistencie a s 33. gólom v sezóne si vytvoril osobný rekord. Blake Wheeler dosiahol 20-gólovú métu v šiestom ročníku po sebe a pridal asistenciu, Jacob Trouba a Nikolaj Ehlers tiež skórovali. Patrik Laine nazbieral dve prihrávky a Connor Hellebuyck predviedol 36 zákrokov, vrátane 18 v druhej tretine. Prekonal ho v nej Joakim Nordström, ktorý nadviazal na gól Charlieho McAvoya, aby vyrovnali stav z 0:2 na 2:2. David Krejčí dvakrát asistoval a Tuukka Rask sa prezentoval 20 zákrokmi. Bruins prehrali aj tretí zápas na aktuálnom výjazde. Chára v ňom odohral takmer 21 a pol minúty ako tretí najvyťaženejší hráč tímu. Z jeho jedinej strely padol gól. Jets ukončili krátku sériu dvoch prehier a vedú Centrálnu divíziu o bod pred Nashville. Bodová séria Brada Marchanda sa skončila na ôsmich zápasoch.

Chárova 7. asistencia v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele, 2. B. Wheeler, 3. J. Trouba (všetci WPG)

Hinostroza zariadil hetirkom triumf Arizony, Pánik dosiahol míľnik

Vinnie Hinostroza strelil čistý hetrik, ktorým doviedol Arizonu k domácej výhre 6:1 nad Anaheimom a zvýšeniu náskoku na pozícii druhej divokej karty v Západnej konferencii na tri body pred Minnesotou. Dvakrát skóroval v presilovkách, kým Oliver Ekman-Larsson v oslabení. Bol to 15. gól Coyotes v oslabení v sezóne, čím si vyrovnal klubový rekord stanovený pôvodným Winnipegom Jets (1988/89). Mario Kempe a dvojbodový Jason Demers tiež skórovali, Christian Fischer s Alexom Goligoskim dvakrát asistovali a Darcy Kuemper kryl 37 striel pri 10. výhre tímu v posledných 12 dueloch. Ako jediný na neho našiel recept Jakob Silfverberg, ktorý znižoval stav na 1:2. Ryan Miller inkasoval šesťkrát z 24 striel a Ducks prehrali tretí zápas z posledných piatich. Proti Arizone si zhoršili sezónnu bilanciu na 2-1-2. Slovenský útočník Richard Pánik vo svojom 400. zápase v NHL nebodoval. Za 14 a pol minúty v akcii zaznamenal plusový bod, vyhrané vhadzovanie a tri bodyčeky.


Hviezdy duelu: 1. V. Hinoztroza, 2. D. Kuemper, 3. J. Demers (všetci ARI)

Lee rozhodol o výhre Islanders nad Canadiens

Robin Lehner si obliekol súťažný dres, ale napokon dostal šancu v bráne Islanders opäť Thomas Greiss. Podal však veľmi dobrý výkon a s 33 zákrokmi doviedol svoj tím k výhre 2:1 nad Montrealom, ktorá bola štvrtou z posledných piatich stretnutí. Rozhodujúci gól strelil na konci tretej tretiny Anders Lee, pričom v druhej tretine otvoril skóre Adam Pelech. New York si vylepšil bilanciu v Nassau Coliseum na 10-5-2, ale v posledných 10 zápasoch má v presilovkách bilanciu 0-22. Na 1:1 vyrovnával stav na konci druhej dvadsaťminútovky Jordie Benn. Carey Price opustil duel s 36 zákrokmi. Slovenský útočník Tomáš Tatar v ňom odohral 17 minút a prezentoval sa dvoma strelami na bránu, jedným bodyčekom a dvoma blokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Lee, 2. A. Pelech, 3. T. Greiss (všetci NYI)

Ottawa s dvoma debutantmi porazila Blues na nulu

Slovenský obranca Christián Jaroš napokon aj trochu prekvapujúco ešte nezasiahol do akcie a Ottawe pre chorobu chýbal aj Mark Borowiecki. Naopak, šancu na svoj debut v NHL dostal obranca Erik Brannström, ktorého tím získal vo výmene Marka Stonea. Odohral skoro 17 a pol minúty. Ottawa porazila St. Louis 2:0 a fanúšikovia mohli vidieť debutovať aj ďalšieho hráča, ktorý by mohol byť kľúčovou postavou tímu v budúcnosti – útočníka Maxa Veronneaua. „Sú to dve excelentné nádeje pre náš tím a bolo pekné, že fanúšikovia mohli trochu vidieť, čo nás čaká v budúcnosti,“ povedal tréner Marc Crawford, ktorého potešil aj brankár Anders Nilsson. Ten pri druhej nule v sezóne zastavil 34 striel a ako prvý brankár v klubovej histórii vynuloval St. Louis. Víťazný gól vsietil Christian Wolanin a gól do prázdnej brány pridal Chris Tierney. Kým Senators ukončili štvorzápasovú sériu prehier, Blues prehrali tretí zápas po sebe. Jake Allen opustil duel s 19 zákrokmi.

Nilssonov skvelý výkon:

Hviezdy duelu: 1. A. Nilsson, 2. Ch. Wolanin, 3. M. Veronneau (všetci OTT)

DeSmith vynuloval Sabres. Spoluhráči mu pomohli výborným výkonom

Sidney Crosby potvrdil formu dvoma asistenciami, Phil Kessel zaznamenal gól a asistenciu, aby doviedli Pittsburgh k výhre 5:0 na ľade Buffala. Brian Dumoulin, Patric Hörnqvist, Nick Bjugstad a Jake Guentzel tiež skórovali za Penguins, ktorí vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich. V zápase využili tri presilovky a výbornou hrou uľahčili Caseymu DeSmithovi cestu za štvrtým čistým kontom kariéry. „Náš tím hrá úžasne a dnešok nebolo ničím iný. Opäť sme hrali skvelo. Určite je to tímová nula, tímové víťazstvo,“ povedal brankár, ktorý urobil 26 zákrokov. Domáci brankár Carter Hutton zastavil 21 striel a Sabres prehrali šiesty zápas po sebe, ôsmy z posledných deviatich.

Hviezdy duelu: 1. C. DeSmith, 2. P. Kessel, 3. S. Crosby (všetci PIT)

Tretí útok doviedol Capitals k výhre nad Flyers

Tretí útok doviedol Washington k výhre 5:2 nad Philadelphiou. Brett Connolly strelil dva góly a pridal asistenciu, Lars Eller strelil gól a Carl Hagelin pridal dve asistencie. Strelecky sa presadili aj Tom Wilson a Jevgenij Kuznecov (prázdna brána), aby si Capitals udržali s dvojbodovým náskokom pozíciu najlepšieho tímu Metropolitnej divízie. Braden Holtby zastavil 22 striel a prekonali ho len James van Riemsdyk a Scott Laughton. Carter Hart, ktorý sa vrátil po zranení do brány Flyers, ukončil duel s 27 zákrokmi a štyrmi inkasovanými gólmi. Jeho tím stráca na poslednú postupovú pozíciu voVýchodnej konferencii päť bodov.

Hviezdy duelu: 1. B. Connolly (WSH), 2. S. Gostisbehere (PHI), 3. L. Eller (WSH)

Dallas uspeli v Minnesote, Bishop sa zranil po zlomení rekordu

Ben Bishop vytvoril nový klubový rekord v dĺžke série bez inkasovania, ale v druhej tretine sa zranil. Dovtedy kryl všetkých sedem striel, jeho kolega Anton Chudobin však inkasoval len raz zo zvyšných 15. Radek Faksa, Roope Hintz a Joel L'Esperance (1. gól v NHL) vybudovali za necelé dve a pol minúty v úvode druhej tretiny náskok 3:0, ktorý Dallasu stačil na triumf 4:1 na ľade Minnesoty. Alex Radulov trafil v závere duelu prázdnu bránu, Tyler Seguin dvakrát asistoval. Stars vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich a dostali sa na tretie miesto v Centrálnej divízii. Jason Zucker strelil v jeho 400. zápase v NHL jediný gól Wild, ktorí prehrali tretíkrát po sebe a piaty raz z ostatných šiestich zápasoch. Na druhú divokú kartu na západe, ktorú drží Arizona, strácajú tri body. Devan Dubnyk opustil duel s 27 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. J. L'Esperance, 2. R. Hintz (obaja DAL), 3. J. Zucker (MIN)

Nashville vyhral v L.A. a priblížil sa k čelu divízie

Craig Smith a dvojbodový Colton Sissons skórovali za dve a pol minúty v závere druhej tretiny, čím zariadili víťazstvo Nashville 3:1 v Los Angeles. Ukončil ním krátku sériu dvoch prehier a priblížili sa opäť na rozdiel jediného bodu k Winnipegu, ktorý vedie Centrálnu divíziu. Viktor Arvidsson otvoril skóre duelu a Pekka Rinne predviedol 25 zákrokov. Pokoril ho iba Austin Wagner, ktorý vyrovnával stav na 1:1. Matt Roy si pri jeho góle pripísal prvý bod v NHL. Jonathan Quick chytil 31 striel pri 14. prehre Kings v ostatných 16 zápasoch. Sú jasne poslední v konferencii.

Hviezdy duelu: 1. C. Sissons, 2. R. Ellis (obaja NSH), 3. Ch. Wagner (LAK)

Sharks prišli o víťaznú sériu aj o šancu postúpiť do play-off

San Jose viedlo 1:0 a po prvej tretine ešte 2:1, ale napokon prehralo doma s Floridou 2:4 a ukončilo víťaznú sériu na šiestich zápasoch. Ak by vyhralo, mohlo si zaistiť účasť v play-off ako prvý tím zo Západnej konferencie. Jamie McGinn, Dryden Hunt, dvojbodový Mike Hoffman v presilovej hre a Frank Vatrano prekonali Martina Jonesa z 27 striel a zariadili tretí triumf Panthers po sebe. Hoffman s 32. gólom vyrovnal klubový rekord Raya Whitneyho (1997/98) v počte gólov hráča v prvej sezóne v drese Floridy. Nováčik Sam Montembeault zaregistroval 26 úspešných zákrokov pri jeho tretej výhre v sérii, ale prvej na ľade súpera v kariére. O góly Sharks sa postarali Kevin Labanc a Melker Karlsson, ktorý dosiahol métu 100 bodov v NHL. Joe Thornton odohral 1 555. duel v lige a dostal sa pred Jaromeho Iginlu na 13. miesto historického poradia.

Karlssonov 100. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. A. Ekblad, 2. M. Hoffman (obaja FLA), 3. M. Karlsson (SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 17:03 0 0 0 0 0 2 1
E. Černák (TBL) 21:01 0 1 1 0 0 3 4
Z. Chára (BOS) 21:25 0 1 1 0 0 0 0
R. Pánik (ARI) 14:28 0 0 0 +1 0 0 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies