Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Marinčin skóroval pri veľkom obrate, Tkachuk zažiaril s piatimi bodmi

V piatok sa odohralo päť zápasov NHL a Slovensko v nich zastupoval len Martin Marinčin. Podarilo sa mu však gólom prispieť k víťaznému obratu svojho tímu. Piatimi bodmi sa zviditeľnil Matthew Tkachuk, troma gólmi James van Riemsdyk, nulou Sergej Bobrovskij.

Marinčin pomohol k veľkému obratu, Flyers nepomohol ani hetrik van Riemsdyka

Torontu sa po druhýkrát v sezóne podarilo vyhrať zápas, v ktorom prehrávalo o tri góly. O ukončenie krátkej dvojzápasovej série prehier sa postaral triumf 7:6 nad Philadelphiou, ktorá viedla v druhej tretine už 5:2. Prispel k tomu aj slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý strelil svoj prvý gól v sezóne a zaznamenal svoj piaty bod. Dva góly a asistenciu zaregistroval Jake Muzzin, dva góly strelil aj Auston Matthews a do čierneho sa trafili aj Patrick Marleau a Zach Hyman. Frederik Andersen kryl 23 striel. Z hráčov Flyers ho prekonali Jakub Voráček, ktorý sa vrátil do hry po suspendácii, Radko Gudas, Shayne Gostisbehere a trikrát James van Riemsdyk. Claude Giroux nazbieral tri asistencie a Brian Elliott čelil až 51 strelám. Marinčin ho dokopy ohrozil len raz. V akcii strávil 10 minút a predviedol aj jeden bodyček. Gól bol jeho prvý v NHL od novembra 2016.

Marinčinov prvý gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. J. van Riemsdyk (PHI), 3. J. Muzzin (TOR)

Článok pokračuje pod reklamou

Bobrovskij doviedol Columbus k dôležitej výhre nad Carolinou

Caroline sa v poslednom čase u súperov darí, ale v piatok sa k nej Columbusu podarilo bodovo dotiahnuť víťazstvom 3:0, ktoré bolo tretím z posledných štyroch zápasov. Hurricanes boli v zápase aktívnejší, ale Petr Mrázek inkasoval v úvodnej šesťminútovke góly z hokejok Adama McQuaida a Davida Savarda, ktoré rozhodli o smerovaní duelu. Blue Jackets si vedenie ustrážili a citeľne k tomu prispel Sergej Bobrovskij, ktorý odchytal jeden zo svojich najlepších duelov sezóny a pri svojom šiestom čistom konte v ročníku urobil 46 zákrokov. Viac ich pri nule nikdy neurobil. Mrázek ich predviedol len 17 a prišiel o svoju šesťzápasovú víťaznú šnúru. Tretí gól domácich dal do prázdnej brány Josh Anderson. Oba tímy majú v rukách divokú kartu s 83 bodmi. Carolina, ktorej sa do zostavy vrátil Micheal Ferland, má však zápas k dobru.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. A. McQuaid, 3. J. Anderson (všetci CBJ)

Fleury a Reaves rozhodli o tesnej výhre Vegas nad Dallasom

Unavený Dallas privítal Vegas, ktoré malo za sebou štyri dni voľna. Nakoniec z toho bol zaujímavý zápas, ktorý rozhodol jediný gól. V úvode tretej tretiny ho strelil Ryan Reaves, ktorý ukončil dlhé suchoty a rozhodol o víťazstve Golden Knights 2:1. Tí porazili Stars vo štvrtom vzájomnom zápase po sebe a vylepšili si vzájomnú bilanciu na 5-1. K siedmej výhre z posledných ôsmich zápasov pomohol gólom z otváracej minúty aj Max Pacioretty, zatiaľ čo Marc-Andre Fleury zneškodnil 40 striel. Ako jediný ho pokoril Roope Hintz, ktorý vyrovnával v piatej minúte prvej tretiny na 1:1. Anton Chudobin kryl 35 striel, vrátane trestného strieľania Williama Karlssona a Dallas prišiel o krátku dvojzápasovú sériu výhier. Prehral však len tretí zápas z posledných desiatich. „Mali sme dobré šance. Aj naša prvá presilovka bola skvelá. Nakopla nás. Fleury však bol dnes excelentný,“ poznamenal tréner Jim Montgomery.

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury (VGK), 2. A. Chudobin (DAL), 3. R. Reaves (VGK)

Colorado stratilo vedenie, Perry rozhodol o výhre Anaheimu

V Denveri sa stretli tímy, ktoré v ostatnom čase striedali prehry s výhrami. Tento trend napokon zachoval Anaheim, ktorý porazil Colorado 5:3. Corey Perry strelil dva góly, Ryan Getzlaf zaznamenal gól a dve asistencie, Daniel Sprong gól a asistenciu. Strelecky sa presadil aj Hampus Lindholm, Cam Fowler si pripísal dve asistencie a John Gibson predviedol 41 zákrokov. Colorado viedlo po prvej tretine 2:0 po góloch Nathana MacKinnona a Mikka Rantanena. Sven Andrighetto v tretej tretine vyrovnával stav na 3:3. Víťazný gól Ducks následne strelil Perry, ktorý 57 sekúnd pred koncom potrestal vylúčenie Rantanena. Lindholm potom ešte pridal poistku do prázdnej brány. Domáci Semion Varlamov opustil duel s 32 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf (ANA), 2. N. MacKinnon (COL), 3. D. Sprong (ANA)

Tkachuk zažiaril pri výhre Flames nad Rangers

Matthews Tkachuk strelil dva góly a vytvoril si osobné maximum s piatimi bodmi, aby doviedol Calgary k výhre 5:1 nad trápiacimi sa Rangers. Johnny Gaudreau, Garnet Hathaway a Michael Frolík sa tiež tešili z gólov, aby sa Flames po tretej výhre v sérii dostali opäť do čela Pacifickej divízie pred San Jose. David Rittich kryl 24 striel. Duel pre nešpecifikované zranenie nedohral Sean Monahan. Tkachuk s piatimi bodmi napodobnil práve jeho a Gaudreaua, ktorý to dokázal v predošlom zápase. O čestný úspech New Yorku sa postaral Neal Pionk, ktorý v prvej tretine vyrovnával stav na 1:1. Alexandar Georgiev zastavil 27 striel a jeho tím prehral deviaty zápas z posledných desiatich.

Tkachukov 2. gól a 5. bod:

Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk, 2. M. Frolík, 3. D. Rittich (všetci CGY)

Devils potvrdili, že to na Canucks vedia. Hrdinom Severson

New Jersey potvrdilo, že to na Vancouver vie, ale tentokrát potrebovalo k výhre samostatné nájazdy. V nich o triumfe 3:2 rozhodol v siedmej sérii Damon Severson, ktorý nadviazal na góly Kevina Rooneyho a Stefana Noesena z normálnej hracej doby. K deviatej výhre vo vzájomných dueloch po sebe pomohol aj Mackenzie Blackwood, ktorý urobil 25 zákrokov. Prekonali ho Elias Pettersson a Tanner Pearson, ktorí poslali domácich do vedenia 2:0. Jacob Markström opustil duel s 31 zákrokmi. Canucks naposledy dokázali poraziť Devils ešte 25. novembra 2014. Teraz si pripísali tretiu prehru z posledných štyroch zápasov a šiestu z posledných ôsmich. New Jersey vyhralo druhý duel po sebe po sedemzápasovej sérii prehier. Aj napriek tomu už nemá ani matematickú šancu na postup do play-off.

Rozhodujúci nájazd Seversona:

Hviezdy duelu: 1. E. Pettersson (VAN), 2. S. Noesen (NJD), 3. J. Markström (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 10:03 1 0 1 0 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies