Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Černák zažiaril a strelil víťazný gól, Halák ukončil sériu prehier Bruins

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hrali aj ôsmi Slováci. Bodoval iba Erik Černák, ktorý prispel ku klubovému rekordu gólom a dostal sa medzi hviezdy. Jaroslav Halák vychytal výhru. Corey Crawford zaznamenal čisté konto, traja známi hráči dosiahli míľniky.

Černák rozhodol o výhre nad Cpaitals, Killorn strelil hetrik

Tampa Bay chce v tejto sezóne dokázať to, čo sa podarilo vlani Washingtonu. Oba tímy sa v sobotu stretli prvýkrát od play-off a z triumfu 6:3 sa tešili Lightning. Ruku k dielu svojím štvrtým gólom v kariére priložil Erik Černák, ktorý bol napokon autorom víťazného presného zásahu. Až tri góly však strelil Alex Killorn, ktorý pečatil hetrik strelou do prázdnej brány. Ku štvrtej výhre po sebe a šiestej z posledných siedmich duelov viedli aj góly Tylera Johnsona a Yanniho Gourdeho, ktorý tiež trafil prázdnu bránu. Nikita Kučerov zaznamenal dve asistencie a Andrej Vasilevskij urobil 31 zákrokov. Dvakrát ho prekonal Alex Ovečkin, raz John Carlson. Braden Holtby zastavil 29 z 33 striel. Černák, ktorý v závere dostal osobný trest po dôraznom dohovore Tomovi Wilsonovi, sa stal druhou hviezdou zápasu. Odohral v ňom 22 a pol minúty, pripísal si dve „plusky“, dve strely a až päť bodyčekov. Do konca marca sa oba tímy stretnú ešte dvakrát. Potenciálne by sa ich cesty mohli skrížiť aj v play-off – v konferenčnom finále. Tampa si vytvorila nové rekordy s 55 výhrami a 114 bodmi v sezóne. Ovečkin vyrovnal Teemu Selänneho na ôsmom mieste historického poradia NHL so 131 viacgólovými duelmi a s 246 presilovkovými gólmi sa vyrovnal Philovi Espositovi na piatom mieste histórie.

Černákov 4. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. A. Killorn (TBL), 2. E. Černák (TBL), 3. A. Ovečkin (WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

Halák prispel k ukončeniu série prehier. Rozhodol o tom Marchand

Boston v utorok podľahol Columbusu 4:7, ale odveta mu vyšla lepšie a víťazstvom 2:1 si ukončil trojzápasovú sériu prehier a potvrdil formu na domácom ľade. O 11. domácej výhre po sebe rozhodol vo štvrtej minúte predĺženia Brad Marchand, ktorý pridal aj prihrávku. S rovnakou bilanciou skončil Patrice Bergeron, ktorý otváral skóre a dosiahol métu 800 bodov v NHL. Kľúčom k úspechu však bol aj slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý zneškodnil 24 striel. Ako jediný ho prekonal Matt Duchene. Zdeno Chára odohral 22 minút, počas ktorých sa prezentoval troma streleckými pokusmi a troma bodyčekmi. „Modrokabátnici“ prehrali vonku tretí duel po sebe. V predošlých dvoch nestrelili ani gól. V sobotu stál v ich bráne Joonas Korpisalo, ktorý zastavil 31 striel. „Myslím si, že náš tím hral ako celok dobre. Myslím si, že sme podali dobrý tímový výkon,“ skonštatoval tréner John Tortorella. Zápas sledovala aj hviezda MMA, Connor McGregor, ktorý pred i po zápase navštívil šatňu Bruins. Marchand do svojej gólovej radosti zapojil aj prvky McGregorovho nástupu do klietky.

Marchandov víťazný gól po 801. bode Bergerona:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. P. Bergeron (BOS), 3. J. Korpisalo (CBJ)

McDavid zariadil triumf Oilers nad Arizonou, Sekera vyhral súboj Slovákov

Connor McDavid strelil dva góly, pričom tým prvým otváral skóre zápasu vo vlastnom oslabení a druhým rozhodol po 58 sekundách predĺženia o víťazstve Edmontonu 3:2 na ľade Arizony. Pripísal si aj asistenciu pri treťom góle Oilers z hokejky Matta Benninga, ktorý skóroval v treťom zápase po sebe. McDavid zaznamenal siedmy viacbodový duel po sebe, čo dokázal ako tretí hráč v klubovej histórii po Wayneovi Gretzkym a Markovi Messierovi. Mikko Koskinen zaregistroval 28 zákrokov a Edmonton vyhral šiesty zápas z posledných ôsmich. Ako jediný ho prekonal dvojgólový Alex Galchenyuk, ktorý dvakrát zmazal jednogólové manko Coyotes. Darcy Kuemper čelil 25 strelám a jeho tím bodoval v treťom zápase po sebe. Na pozícii druhej divokej karty v Západnej konferencii má dvojbodový náskok pred Minnesotou. Slovenský súboj vyhral Andrej Sekera, ktorý odohral ani nie 12 a pol minúty s dvoma strelami a tromi bodyčekmi. Jeho krajan Richard Pánik odohral 14 a pol minúty s bilanciou mínusový bod, strela, dva bodyčeky, blok, menší trest za sekanie a jedno prehrané vhadzovanie.

McDavidov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. A. Galchenyuk (ARI), 3. M. Koskinen (EDM)

Jaroš sa pri návrate tešil z výhry v derby proti Torontu

V hlavnom meste Kanady sa uskutočnila bitka o Ontário. Do akcie sa po šiestich zápasoch vrátil slovenský obranca Christián Jaroš, a tak išlo aj o súboj dvoch slovenských obrancov pochádzajúcich z Košíc. Z výhry sa tešil navrátilec. Ottawa nadviazala na výhru so St. Louis triumfom 6:2 nad Torontom, ktoré prehralo tretí zápas z posledných štyroch. Anders Nilsson kryl 35 striel, dva góly strelil Magnus Pääjärvi, tri asistencie si pripísal Zack Smith. Po góle pridali aj Cody Ceci, Brian Gibbons, Anthony Duclair a Oscar Lindberg. Jaroš odohral 16 minút a zaznamenal tri strely, tri bloky a dva bodyčeky. Martin Marinčin odohral tiež skoro 16 minút a pripísal si jeden strelecký pokus a jeden mínusový bod. Z jeho spoluhráčov skórovali Morgan Rielly a John Tavares, ktorý dosiahol hranicu 700 bodov v NHL. Len ako tretí hráč strelil 40 gólov v jeho prvej sezóne v drese Toronta (Eddie Olczyk, Auston Matthews). Garret Sparks opustil duel s 38 zákrokmi.

Tavaresov 40. gól v sezóne a 700. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. A. Nilsson, 2. M. Pääjärvi, 3. Z. Smith (všetci OTT)

Crawford vychytal nulu v dôležitom zápase proti Montrealu

Montreal je v ostrom boji o play-off a Chicago tiež stále nestráca nádej. Mimoriadne dôležitý vzájomný súboj napokon dopadol lepšie pre Blackhawks, ktorí si víťazstvom 2:0 natiahli sériu výhier na päť zápasov. Svoje druhé čisté konto v ročníku vychytal Corey Crawford, ktorý zažiaril so 48 zákrokmi. „Pre nás je to veľké víťazstvo proti tímu, ktorý je blízko k play-off. Aj oni potrebujú body. Väčšinu zápasu sme im toho veľa nedovolili a aj naše oslabenia boli spolahlivé,“ povedal skúsený gólman, ktorý vyrastal ako fanúšik Canadiens. Alex DeBrincat si pripísal dve asistencie pri góloch Connora Murphyho a Brendana Perliniho. Tí prekonali Careyho Pricea z 24 striel. „Habs“ sa trápia v najhoršej časti ročníka a prehrali už štvrtý duel z posledných piatich. Tomáš Tatar, ktorý rozhodol prvý vzájomný duel, tentokrát zaznamenal tri strely a jeden blok počas necelých 19 minút v akcii. Absolvoval aj jedno vhadzovanie, ktoré prehral. Montreal teraz stráca tri body na poslednú divokú kartu.

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford (CHI), 2. A. DeBrincat (CHI), 3. C. Price (MTL)

Athanasiou zariadil triumf Detroitu, ktorý ukončil sériu prehier

Andreas Athanasiou strelil oba góly a Jonathan Bernier predviedol 41 zákrokov pri domácej výhre Detroitu 2:1 nad New Yorkom Islanders. Znamenala koniec štvorzápasovej série prehier a bola preň len druhou v posledných desiatich zápasoch. Danny DeKeyser prihral na oba góly Athanasioua, ktorý prvýkrát prekonal hranicu 25 gólov v sezóne. Na jeho prvý presný zásah z tretej minúty duelu odpovedal v strede úvodnej tretiny kapitán hostí Anders Lee, ktorý skóroval v treťom zápase po sebe. Thomas Greiss inkasoval dvakrát z 22 striel a Islanders prehrali len druhý z ostatných šiestich zápasov. Bernier proti nim vychytal v tomto ročníku druhú výhru, pri ktorej urobil vyše 40 zákrokov (45, 15. decembra 2018). Smoliarom duelu bol Ryan Pulock, ktorý nechtiac prispel k otváraciemu gólu Red Wings a dve minúty pred koncom tretej tretiny trafil tyčku.

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier, 2. A. Athanasiou (obaja DET), 3. M. Barzal (NYI)

Dunn, Binnington doviedol Blues k výhre v Pittsburghu

Obranca Vince Dunn strelil dva góly, vrátane víťazného, Jordan Binnington sa zaskvel 40 zákrokmi a St. Louis zvíťazilo v Pittsburghu 5:1, aby ukončilo sériu troch prehier. Binningtona, ktorý chytil všetkých 18 striel v tretej tretine, prekonal iba Dominik Simon za stavu 4:0. Oskar Sundqvist, dvojbodový Pat Maroon a Jay Bouwmeester tiež skórovali, Robert Thomas a Colton Parayko dvakrát asistovali. David Perron, ktorý sa vrátil do akcie po 24-zápasovej absencii, bodoval v jeho 14. zápase po sebe, čo dokázal ako siedmy hráč v klubovej histórii. Blues majú prvýkrát v histórii troch obrancov, ktorí strelili aspoň 10 gólov v sezóne (Dunn, Parayko, Alex Pietrangelo). Binnington je prvým brankárom nováčikom St. Louis so 40 zákrokmi v zápase od 24. marca 2007 (Jason Bacashihua vs Detroit). Matt Murray inkasoval štyrikrát z 13 striel, striedajúci Casey DeSmith už len raz zo zvyšných 13. Penguins prišli o trojzápasovú víťaznú sériu. Pred zápasom ocenili Jevgenija Malkina za dosiahnutie méty 1 000 bodov v NHL.

Ocenenie Malkina:

Hviezdy duelu: 1. J. Binnington, 2. V. Dunn, 3. P. Maroon (všetci STL)

Florida si natiahla víťaznú šnúru triumfom v Los Angeles

Jevgenij Dadonov zaznamenal dva góly a asistenciu, dvojbodový Jonathan Huberdeau prelomil nerozhodný stav v 59. minúte a Florida zvíťazila v Los Angeles 4:3, aby si predĺžila sériu výhier na štyri zápasy. Na play-off teraz stráca osem bodov. Mike Hoffman otvoril skóre v presilovke a s 33 gólmi vytvoril rekord hráča Panthers v jeho prvej sezóne v tíme. Aleksander Barkov trikrát asistoval a ako tretí hráč v klubovej histórii dosiahol métu 80 bodov (po Ollim Jokinenovi a Pavlovi Burem). Sam Montembeault kryl 24 striel pri jeho štvrtej výhre po sebe a stal sa ôsmym brankárom v lige za posledných 35 rokov, ktorý neprehral v riadnom hracom čase pri svojich prvých piatich štartoch kariéry (4-0-1). Prekonali ho dvojbodový Dustin Brown v presilovke, Brendan Leipsic a tiež dvojbodový Anže Kopitar, ktorý dosiahol 20-gólovú métu desiatykrát v kariére. Aj v jeho 13. sezóne si pripísal aspoň 30 asistencií. Brown sa s 93 presilokovými gólmi dostal na piate miesto klubovej histórie pred Roba Blakea. Jeff Carter získal 700. bod v NHL a Jonathan Quick opustil zápas s 31 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Dadonov (FLA), 2. D. Brown (LAK), 3. J. Huberdeau (FLA)

Winnipeg nedovolil Calgary zaistiť si play-off

Vo Winnipegu sa stretli tímy, ktoré sú v úvode budúcej sezóny zahrajú proti sebe pod holým nebom a ktoré po piatku viedli svoje divízie zo Západnej konferencie. Domácim sa v prvých dvoch vzájomných zápasoch nedarilo, ale tentokrát zdolali Calgary pomerom 2:1, aby mu ukončili trojzápasovú sériu výhier. K druhej výhre Jets po dvoch prehrách viedli góly Marka Scheifeleho a Mathieua Perreaulta, ako aj 27 zákrokov Connora Hellebuycka. Stav na 1:1 vyrovnával Mark Jankowski a Mike Smith opustil duel s 19 zákrokmi. Flames mali šancu zaistiť si postup do play-off, ak by získali bod alebo ak by Minnesota prehrala s Rangers, čo sa nestalo.

Hviezdy duelu: 1. M. Perreault (WPG), 2. B. Chiarot (WPG), 3. M. Jankowski (CGY)

Carolina prehĺbila krízu Buffala, Staal napodobnil brata

Jordan Staal dosiahol na métu 500 bodov v NHL efektným gólom, ktorým spečatil domáci triumf Caroliny 4:2 nad Buffalom, tretí v posledných štyroch zápasoch. Spolu s bratom Ericom sú len jednou z troch bratských dvojíc v ligovej histórii s 500 bodmi a Stanley Cupom na konte. Lucas Wallmark, Andrej Svečnikov a Justin Williams tiež odpovedali na vedúci gól Jeffa Skinnera, ktorý proti bývalému tímu ukončil 13-zápasové strelecké suchoty. Curtis McElhinney pomohol k deviatej výhre Hurricanes nad Sabres po sebe s 35 zákrokmi. Recept na neho našiel aj Zemgus Girgensons, ktorý 61 sekúnd pred koncom duelu strelil svoj prvý gól od 11. decembra. Linus Ullmark chytil 25 striel pri siedmej prehre Buffala v sérii. Predošlé tri duely prehralo na nulu. Carolina sa dostala na pozíciu prvej divokej karty vo Východnej konferencii.

Staalov 500. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Staal, 2. C. McElhinney, 3. L. Wallmark (všetci CAR)

Wild ukončili sériu prehier a predĺžili trápenie Rangers

Ryan Donato strelil dva góly v prvej tretine, Devan Dubnyk chytil 26 z 28 striel a Minnesota zdolala doma New York Rangers 5:2, čím ukončila sériu troch prehier. Eric Staal, Jared Spurgeon v presilovke a J.T. Brown (prázdna brána) tiež prispeli gólmi ku štvrtej výhre Wild nad tímom z Manhattanu po sebe. Mika Zibanejad a Pavel Bučnevič sa postarali o góly Rangers, ktorí prehrali štvrtý zápas v sérii a 10. z posledných 11. Nezabránil tomu ani Henrik Lundqvist, ktorý sa prezentoval 41 zákrokmi. Zibanejad si s 28 gólmi vytvoril nové osobné maximum.

Hviezdy duelu: 1. R. Donato, 2. L. Kunin, 3. ?M. Foligno (všetci MIN)

Arvidsson, Forsberg doviedli Nashville k výhre v San Jose

Viktor Arvidsson strelil dva góly (druhý do prázdnej brány), Filip Forsberg zaznamenal víťazný gól a asistenciu pri triumfe Nashville 4:2 v San Jose, druhom po sebe po predošlých dvoch prehrách. Colton Sissons otvoril skóre duelu a Juuse Saros predviedol 24 zákrokov. Pokorili ho Timo Meier a Joe Thornton, ktorí vyrovnávali stav na 1:1 i 2:2. Martin Jones kryl 26 striel pri druhej prehre Sharks po predchádzajúcich šiestich výhrach v sérii. Premárnili aj druhú šancu zaistiť si postup do play-off. Predators zdolali dvoch z troch kalifornských súperov na aktuálnom výjazde. Arvidsson je len druhým hráčom v klubovej histórii po Forsbergovi s dvoma 30-gólovými sezónami.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. B. Burns (SJS), 3. R. Josi (NSH)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 24/25 (96 %)
E. Černák (TBL) 22:37 1 0 1 +2 10 2 5
T. Tatar (MTL) 18:46 0 0 0 0 0 3 0
Ch. Jaroš (OTT) 16:09 0 0 0 0 0 3 2
Z. Chára (BOS) 21:59 0 0 0 0 0 3 3
R. Pánik (ARI) 14:21 0 0 0 -1 2 1 2
M. Marinčin (TOR) 15:51 0 0 0 -1 0 1 0
A. Sekera (EDM) 12:21 0 0 0 0 0 2 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies