Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Sekera asistoval pri výhre, Švehlov rekord padol

V dvanástich štvrtkových zápasoch NHL hrali šiesti Slováci. Z výhier sa tešili štyria z nich, ale bodoval iba obranca Andrej Sekera. Dvaja brankári vychytali nuly, Ivan Barbašev strelil hetrik. Padol aj jeden klubový rekord slovenského obrancu.

Sekera prispel bodom k výhre Edmontonu nad Columbusom

Slovenský obranca Andrej Sekera si v jeho 699. zápase v NHL pripísal sekundárnu asistenciu, tretiu v sezóne, ktorou pomohol Edmontonu zvíťaziť doma nad Columbusom 4:1 a vyhnúť sa tretej prehre v sérii. Naopak, tretiu prehru po sebe uštedril súperovi, ktorý prišiel o pozíciu druhej divokej karty vo Východnej konferencii. David Savard síce poslal Blue Jackets do vedenia v strede druhej tretiny, ale Kyle Brodziak odpovedal po necelých dvoch minútach. V tretej tretine potom skórovali Zack Kassian, dvojbodový Connor McDavid a Ryan Nugent-Hopkins, pri ktorého presilovkovom góle na 4:1 asistoval Sekera. Leon Draisaitl nazbieral tri asistencie a dosiahol na hranicu 300 bodov v NHL. Mikko Koskinen predviedol 19 zákrokov, o jeden viac ako Joonas Korpisalo. Na neho Sekera vystrelil trikrát za 18 minút na ľade. Zaznamenal aj plusový bod a rozdal dva bodyčeky.

Sekerova 3. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. L. Draisaitl, 3. Z. Kassian (všetci EDM)

Článok pokračuje pod reklamou

Kučerov dosiahol na métu 120 bodov pri výhre nad Hurricanes

Šesť rôznych strelcov a 25 zákrokov Louisa Domingueho pomohlo Tampe natiahnuť si víťaznú sériu na sedem zápasov výhrou 6:3 na ľade Caroliny. Víťazný gól pritom strelil Ryan Callahan, ktorý v predošlých piatich zápasoch nedostal šancu hrať. „Sú to skutočne dobré pocity,“ netajil sa po zápase. Steven Stamkos zaznamenal gól a dve asistencie, o zvyšné góly sa postarali Anthony Cirelli, Tyler Johnson, Brayden Point a Ryan McDonagh, ktorý skóroval do prázdnej brány. Nikita Kučerov asistoval a ako prvý hráč od ročníka 2006/07 dosiahol na métu 120 bodov. Slovenský obranca Erik Černák nebodoval. Odohral 21 a pol minúty so ziskom plusového bodu, troch bodyčekov, dvoch trestných minút za podrazenie a jedného bloku. Tréner Jon Cooper viedol svoj 500. duel v kariére a dočkal sa 300. výhry. Hurricanes po dvoch tretinách viedli 3:2, keď sa presadili Nino Niederreiter, Dougie Hamilton a Jordan Staal. Curtis McElhinney opustil duel s 26 zákrokmi. Tímu z Raleigh sa do akcie vrátil obranca Calvin de Haan.

Kučerovov 120. bod v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. V. Hedman (TBL), 2. J. Staal (CAR), 3. S. Stamkos (TBL)

Price vynuloval Islanders, Drouin ukončil suchoty

Jonathan Drouin neskóroval od 7. februára, ale vo štvrtok si pripísal gól a asistenciu, aby pomohol Montrealu k výhre 4:0 nad Islanders. „Určite je to úľava,“ povedal po zápase, v ktorom svoje 44. čisté konto kariéry vychytal Carey Price. Potreboval naň urobiť 28 zákrokov. K dôležitej výhre z pohľadu postupových ambícií, druhej po dvoch prehrách, pomohli gólmi aj Joel Armia, Shea Weber a Jordan Weal. Slovenský útočník Tomáš Tatar sa do bodovania nezapísal. V akcii strávil 13 a pol minúty, pričom sa prezentoval jednou strelou a jedným blokom. Hosťujúci brankár Thomas Greiss inkasoval štyri góly z 22 striel a striedal. Robin Lehner následne kryl zvyšných 12 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Armia, 2. J. Weal, 3. C. Price (všetci MTL)

Prvý útok doviedol Floridu k výhre nad Arizonou, Pánik nebodoval

Aleksander Barkov strelil dva góly (druhý do prázdnej brány), Jonathan Huberdeau nazbieral tri asistencie a Jevgenij Dadonov dve, aby Florida porazila Arizonu 4:2. Barkov a Huberdeau dokopy nazbierali v posledných ôsmich zápasoch 36 bodov a Panthers majú vďaka nim po prvýkrát v histórii dvoch 80-bodových hráčov. Mike Hoffman a MacKenzie Weegar tiež skórovali z hráčov tímu zo Sunrise, kým Roberto Luongo s 32 zákrokmi ukončil svoju osobnú sériu piatich prehier. Prekonali ho Brad Richardson a Michael Grabner v oslabení. Darcy Kuemper zastavil 18 striel z 21 a Coyotes prehrali tretí zápas po sebe. Stále však zostávajú na pozícii druhej divokej karty. Slovenský útočník Richard Pánik odohral v zápase necelých 16 minút a pripísal si tri bodyčeky, dve strely a jeden blok. Keith Yandle s 58. bodom v sezóne prekonal klubový rekord obrancu, ktorý držal Róbert Švehla. Arizona si vytvorila rekord so 16 gólmi v oslabení v sezóne.

Grabnerov rekordný gól v oslabení:

Hviezdy duelu: 1. M. Weegar, 2. K. Yandle, 3. J. Huberdeau (všetci FLA)

Pastrňák pomohol k výhre Bostonu nad Devils

Netrvalo dlho a prvý útok Bruins v pôvodnom zložení zažiaril. Patrice Bergeron strelil dva góly a pridal asistenciu, Brad Marchand nazbieral tri asistencie a David Pastrňák hrajúci v druhom zápase po zranení zaznamenal gól a asistenciu. Boston vďaka nim porazil New Jersey 5:1. K tretej výhre po sebe pomohli gólmi aj Danton Heinen a David Backes. Tuukka Rask čelil 22 strelám, z ktorých ho prekonal len Drew Stafford, ktorý ukončil 34-zápasové suchoty. Cory Schneider inkasoval štyri góly z 26 striel. Bergeron druhý gól vsietil do prázdnej brány. Devils si pripísal tretiu prehru po sebe. V akcii sme videli aj Zdena Cháru. Slovenský obranca odohral takmer 20 minút so ziskom dvoch plusových bodov. Na bránu vyslal tri strely a prezentoval sa aj jedným bodyčekom a jedným blokom.

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák, 2. P. Bergeron, 3. T. Rask (všetci BOS)

Calgary zdolalo Ottawu a upevnilo si vedenie v divízii i konferencii

Calgary prehrávalo od piatej minúty 0:1, ale potom strelilo päť gólov a zdolalo doma Ottawu 5:1. Po piatej výhre v posledných šiestich zápasoch si zvýšilo náskok na čele Pacifickej divízie i Západnej konferencie na päť bodov pred San Jose. Andrew Mangiapane, Garnet Hathaway a Matthew Tkachuk zaznamenali po góle a asistencii, Mark Giordano v oslabení a Mikael Backlund tiež skórovali. Michael Frolík a Derek Ryan dvakrát asistovali, kým Mike Smith kryl 18 z 19 striel. Ako jediný ho prekonal Dylan DeMelo. Craig Anderson inkasoval päťkrát z 36 striel pri 13. prehre Senators v ostatných 16 dueloch. Predĺžil si osobnú sériu prehier na 14 zápasov. Slovenský obranca Christian Jaroš odohral vyše 16 minút. Ryan dosiahol métu 100 bodov v NHL, Giordano odohral 827. zápas a v ich počte sa dostal na druhé miesto v klubovej histórii pred Robyna Regehra. Flames, ktorí dohrávali duel bez zraneného Sama Bennetta, vedú ligu s 18 gólmi v oslabení a už len päť ich delí od rekordu zo sezóny 1987/88. Ottawe chýbal suspendovaný Jean-Gabriel Pageau.

Hviezdy duelu: 1. A. Mangiapane, 2. G. Hathaway, 3. D. Ryan (všetci CGY)

Barbašev doviedol s hetrikom Blues k výhre nad Red Wings

Ivan Barbašev si vo štvrtok zahral pred zrakmi rodičov, ktorí prišli do St. Louis z Ruska. A duel nemohli opúšťať s väčšou radosťou. Dvadsaťtriročný center vsietil hetrik, aby ako prvá hviezda zápasu doviedol St. Louis k triumfu 5:2 nad Detroitom. Oskar Sundqvist a Patrick Maroon tiež skórovali a Blues bodovali vo štvrtom zápase po sebe. Jordan Binnington predviedol 20 zákrokov a recept na neho našiel len Thomas Vanek, ktorý ho prekonal dvakrát. Jonathan Bernier opustil duel s 19 zákrokmi a Red Wings prišli o krátku, dvojzápasovú sériu výhier. Alex Steen trikrát asistoval a dosiahol métu 600 bodov v NHL, čím napodobnil otca Thomasa (817). Sú len štvrtou dvojicou otec-syn v ligovej histórii, z ktorej každý nazbieral aspoň 600 bodov.


Hviezdy duelu: 1. I. Barbašev (STL), 2. A. Steen (STL), 3. T. Vanek (DET)

Crosby rozhodol v nájazdoch o výhre nad Predators

Sidney Crosby premenil svoj samostatný nájazd, aby rozhodol o výhre Pittsburghu 2:1 na ľade Nashvillu a tiež ukončení trojzápasovej série prehier. V normálnom hracom čase poslal Penguins do vedenia Bryan Rust, ale opäť inkasovali v závere tretej tretiny, keď vynútil predĺženie Ryan Ellis. Od 23. februára „Tučniaci“ inkasoval v posledných troch minútach a jednej sekunde normálneho hracieho času až osem gólov. Matt Murray, ktorý mal šancu vynulovať Predators v treťom zápase po sebe, prispel k triumfu 28 zákrokmi. Pekka Rinne ich predviedol 32.

Crosbyho víťazný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2. M. Murray, 3. B. Rust (všetci PIT)

Hart doviedol Flyers k výhre v Chicagu

Carter Hart sa zaskvel 40 zákrokmi a doviedol Philadelphiu k víťazstvu 3:1 v Chicagu, druhom v posledných troch zápasoch. Vďaka nemu sa priblížila k postupovej pozícii na rozdiel piatich bodov. Na otvárací gól súpera odpovedali Corban Knight, James van Riemsdyk a dvojbodový Sean Couturier, ktorý trafil v závere prázdnu bránu. Erik Gustafsson posielal Blackhawks do vedenia svojím 15. gólom v sezóne. Viac ich z obrancov v klubovej histórii naposledy strelil Dustin Byfuglien v sezóne 2010/11 (17). Corey Crawford sa prezentoval 25 zákrokmi pri druhej prehre v rade po predošlej päťzápasovej víťaznej sérii. Chicago stráca na play-off štyri body. Couturier si predĺžil bodovú šnúru na štyri duely, van Riemsdyk na päť.

Hviezdy duelu: 1. C. Hart, 2. J. van Riemsdyk (obaja PHI), 3. C. Crawford (CHI)

Colorado po ďalšom triumfe dobehlo Arizonu, Grubauer žiaril

Philipp Grubauer podal svoj najlepší výkon v kariére, keď urobil 44 zákrokov, vrátane 23 v tretej tretine a doviedol Colorado k výhre 3:1 v Dallase, tretej v sérii. Dobehlo vďaka nej Arizonu na pozícii druhej divokej karty v Západnej konferencii. Erik Johnson, Tyson Barrie a Carl Söderberg sa tešili z gólov, Samuel Girard dvakrát asistoval. Söderberg triafal už prázdnu bránu. Barrie dosiahol métu 300 bodov v NHL ako tretí obranca draftovaný v roku 2009 (Victor Hedman, Oliver Ekman-Larsson) a so 72. gólom kariéry vyrovnal klubový rekord obrancu (Sandis Ozolinš). Tyler Seguin sa postaral o jediný presný zásah Stars, ktorí prehrali tretí duel z posledných štyroch. Stále sú však o štyri body pred Coloradom a patrí im prvá divoká karta na západe. Ben Bishop opustil zápas s 29 zákrokmi. Johnson ukončil 20-zápasové gólové suchoty trvajúce od 9. februára. Avalanche hrali bez Gabriela Landeskoga a duel dohrávali aj bez Mikka Rantanena.

Barrieho rekordný gól a 300. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer, 2. N. MacKinnon (obaja COL), 3. T. Seguin (DAL)

Subban vynuloval Winnipeg, ktorý si mohol zaistiť play-off

Malcolm Subban zastavil všetkých 20 striel pri jeho tretej výhre v sérii a prvom čistom konte v kariére. Doviedol ním Vegas k domácej výhre 5:0 nad Winnipegom, štvrtej v sérii, ktorou znemožnil súperovi zaistiť si postup do play-off. Chýbal mu na to jediný bod. William Karlsson strelil dva góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu, Reilly Smith tiež dvakrát skóroval a zvyšný gól pridal Tomáš Nosek vo vlastnom oslabení. Paul Stastny a Nick Holden dvakrát asistovali. Vegas vyhralo druhýkrát v sezóne šesť domácich duelov po sebe. Laurent Brossoit inkasoval trikrát z 18 striel, striedajúci Connor Hellebuyck dvakrát zo zvyšných 20. Jets prišli o štvorzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. M. Subban, 2. R. Smith, 3. W. Karlsson (všetci VGK)

Kings vyhrali kalifornské derby a ukončili sériu prehier

Los Angeles prehrávalo po dvoch tretinách 1:2, ale v tretej strelilo tri góly a zvíťazilo doma nad štátnym rivalom zo San Jose 4:2. Ukončilo sériu troch prehier, kým súperovi ju predĺžilo na štyri zápasy. Dustin Brown s Anžem Kopitarom zaznamenali po góle a asistencii, Matt Roy (1. gól v NHL) a Jeff Carter (prázdna brána) sa tiež presadili strelecky. Brown skóroval v treťom zápase po sebe, Kopitar sa so 48. víťazným gólom kariéry dostal na tretie miesto v klubovej histórii pred Davea Taylora. Lídrami sú Luc Robitaille (73) a Marcel Dionne (59). Alex Iafallo dvakrát asistoval a Jonathan Quick pomohol ukončiť sériu piatich domácich prehier s 23 zákrokmi. Recept na neho našli Barclay Goodrow a Tomáš Hertl. Martin Jones kryl 31 striel.


Hviezdy duelu: 1. D. Brown, 2. A. Kopitar, 3. M. Roy (všetci LAK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 21:31 0 0 0 +1 2 0 3
A. Sekera (EDM) 18:07 0 1 1 +1 0 3 2
T. Tatar (MTL) 13:27 0 0 0 0 0 1 0
Ch. Jaroš (OTT) 16:02 0 0 0 0 0 0 0
Z. Chára (BOS) 19:56 0 0 0 +2 0 3 1
R. Pánik (ARI) 15:51 0 0 0 0 0 2 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies