Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Montreal s Tatarom prehral dôležitý zápas, Washington s istotou play-off

V ôsmich štvrtkových zápasoch NHL hrali aj traja Slováci. Ani jeden z nich nebodoval a ich tímy prehrali. Obhajca titulu dosiahol 100-bodovú hranicu a zaistil si postup do play-off. Alexander Edler a Dustin Brown vytvorili klubové rekordy.

Columbus využil šancu a zosadil Montreal z divokej karty

Montreal viedol 1:0 aj 2:1, ale Columbus potom strelil štyri góly po sebe a po dôležitej domácej výhre 6:2 si vylepšil šance na play-off. Dostal sa na pozíciu druhej divokej karty na východe o bod pred Canadiens a so zápasom k dobru. Na Carolinu stráca bod. Oliver Bjorkstrand skóroval dvakrát, David Savard, Artemin Panarin, Riley Nash a dvojbodový Brandon Dubinsky raz. Posledný menovaný trafil už prázdnu bránu, kým Nash sa strelecky presadil prvýkrát od 29. novembra, po 48 dueloch. Sergej Bobrovskij prispel ku tretiemu triumfu Blue Jackets v sérii 26 zákrokmi. Prekonali ho iba dvojbodový Brett Kulak a Jeff Petry. Carey Price kryl 24 striel pri druhej prehre Montrealu v posledných troch zápasoch. Kanadský tím prišiel o päťzápasovú bodovú sériu. Slovenský útočník Tomáš Tatar nebodoval. Odohral necelých 16 minút s dvomi mínusovými bodmi a strelou. Dvaja jeho spoluhráči dosiahli míľniky – Andrew Shaw odohral 500. a Max Domi 300. duel v NHL. Práve Shaw bodyčekom zranil Adama McQuaida, ktorý zápas nedohral.


Hviezdy duelu: 1. O. Bjorkstrand, 2. D. Savard, 3. Riley Nash (všetci CBJ)

Florida ukončila v Ottawe sériu prehier, Tkachuk s dvoma rekordmi

Florida ukončila sériu troch prehier, keď vyhrala v Ottawe 5:2 v súboji tímov, ktoré už nebojujú o play-off. Jonathan Huberdeau strelil dva góly, vrátane víťazného, Jevgenij Dadonov zaznamenal gól a dve asistencie. Skórovali aj Troy Brouwer a dvojbodový Dryden Hunt, ktorý trafil prázdnu bránu, rovnako ako Huberdeau pri druhom góle. Aleksander Barkov dvakrát asistoval a stal sa tretím hráčom v klubovej histórii s 90 bodmi v sezóne. Na rekord Pavla Bureho mu chýbajú štyri body. Roberto Luongo prispel k výhre 28 zákrokmi, o jeden viac urobil Anders Nilsson. Colin White a Brady Tkachuk sa postarali o góly Senators, ktorí ukončili krátku sériu dvoch výhier. Brian Gibbons prihral na oba góly. Slovenský obranca Christán Jaroš odohral 14 a pol minúty so strelou a bodyčekom. Tkachuk vyrovnal hneď dva klubové rekordy – s 20. gólom v sezóne vyrovnal rekord tínedžera (Alexandre Daigle, 1993/94) a s 12 strelami na bránu vyrovnal rekord obrancu (Jason York, 30. januára 1999). Jedna strela mu chýbala na ligový nováčikovský rekord.

Článok pokračuje pod reklamou

Tkachukov 20. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. J. Dadonov (FLA), 2. B. Tkachuk (OTT), 3. B. Keeper (FLA)

Dallas uspel v Edmontone a natiahol si víťaznú šnúru

Jamie Benn premenil v piatej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a Dallas zvíťazil v Edmontone 3:2, aby si predĺžil víťaznú sériu na tri zápasy a vyhral siedmy duel na ľade súpera po sebe. Zvýšil si náskok na pozícii prvej divokej karty na západe už na päť bodov pred Coloradom. Tyler Seguin tiež uspel v nájazdoch a asistoval pri presilovkovom góle Alexa Radulova. Spolu s Mirom Heiskanenom vyrovnali stav z 0:2 na 2:2, Roope Hintz dvakrát asistoval a Anton Chudobin sa zaskvel 40 zákrokmi. Z piatich strelcov v nájazdoch ho prekonal iba Ryan Nugent-Hopkins, ktorý si pripísal aj asistenciu. Dvojbodoví Leon Draisaitl s Connorom McDavidom vybudovali pre Oilers náskok, Mikko Koskinen urobil 20 zákrokov. McDavid dosiahol 40-gólovú hranicu v druhej sezóne po sebe ako piaty hráč v klubovej histórii. Draisaitl je zase prvým Nemcom so 100-bodovou sezónou. Obaja sú prvou dvojicou hráčov Edmontonu so 100 a viac bodmi od sezóny 1988/89 (Kurri, Carson). Ich spoluhráč Andrej Sekera odohral 19 a pol minúty s dvoma strelami, bodyčekom a blokom. Oilers strácajú na play-off šesť bodov.

McDavidov parádny 40. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Chudobin (DAL), 2. C. McDavid (EDM), 3. R. Hintz (DAL)

Bertuzzi zariadil triumf Detroitu v Buffale, Eichel s míľnikom

Detroit dvakrát prišiel o dvojgólový náskok, ale Tyler Bertuzzi svojím druhým gólom a tretím bodom v zápase rozhodol v tretej minúte predĺženia o jeho víťazstve 5:4 v Buffale, treťom v sérii. Kým Red Wings vyhrali piaty duel z posledných šiestich, Sabres si pripísali piatu prehru v rade a 12. v ostatných 13 zápasoch. Dylan Larkin tiež dvakrát skóroval a dosiahol 30-gólovú métu ako prvý hráč tímu od sezóny 2008/09, keď to dokázal aj Marián Hossa (40). Filip Hronek strelil zvyšný gól a pridal asistenciu, Anthony Manthan ich nazbieral tri a Jimmy Howard chytil 35 striel. Recept na neho našli Kyle Okposo, Marco Scandella, dvojbodový Casey Mittelstadt a Jack Eichel, ktorý vsietil svoj 100. gól v NHL. Poslední dvaja skórovali za 41 sekúnd. Viktor Olofsson asistoval pri ligovom debute a stal sa jubilejným 500. hráčom Buffala v NHL. Detroit dohrával duel bez zranených Jonathana Ericssona a Fransa Nielsena, ktorý sa zrazil so spoluhráčom Lukeom Witkowskim.

Eichelov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin, 2. F. Hronek (obaja DET), 3. V. Olofsson (BUF)

Capitals zdolali Hurricanes a zaistili si play-off

Washington dvakrát zmazal jednogólové manko a zdolal Carolinu v Raleigh 3:2, aby si zaistil možnosť obhájiť Stanleyho pohár. Piatykrát v sérii a celkovo v 12. sezóne v histórii dosiahol hranicu 100 bodov, vďaka čomu si zvýšil náskok na čele Metropolitnej divízie na tri body. K jeho tretej výhre v sérii prispeli gólmi Brett Connolly, Jakub Vrána a Nic Dowd, ktorý strelil víťazný gól päť minút pred koncom tretej tretiny. Braden Holtby predviedol pri jeho 30. výhre v ročníku 24 zákrokov, o sedem viac ako jeho náprotivok Curits McElhinney. Nino Niederreiter a William Foegele skórovali z hráčov Hurricanes, ktorí majú na pozícii prvej divokej karty na východe už len jednobodový náskok pred Columbusom. Prehrali tretí zápas z posledných piatich aj preto, lebo nevyužili už 15 presiloviek v sérii. Dougie Hamilton odohral 500. duel v NHL.

Hviezdy duelu: 1. J. Vrána (WSH), 2. N. Niederreiter (CAR), 3. N. Dowd (WSH)

Canucks ukončili sériu prehier výhrou nad Kings, Edler i Brown s rekordmi

Vancouver si ešte udržal matematickú šancu na postup do play-off, keď zvíťazil doma nad Los Angeles 3:2 a ukončil sériu troch prehier. Rozhodol o tom jediný úspešný samostatný nájazd Tannera Pearsona, ktorý hral proti bývalému tímu. Alexander Edler a Brock Boeser otočili stav z 0:1 na 2:1 za 56 sekúnd v druhej tretine, zatiaľ čo Thatcher Demko kryl 37 striel a všetky štyri nájazdy. Austin Wagner s Adrianom Kempem sa postarali o góly Kings a Jonathan Quick sa prezentoval 36 zákrokmi v jeho 600. zápase kariéry. Quinn Hughes zaznamenal pri debute v NHL asistenciu po peknej individuálnej akcii. Edler sa stal klubovým rekordérom medzi obrancami s 94 gólmi, keď o jeden prekonal Mattiasa Ohlunda. Dustin Brown je zase novým historickým lídrom Kings v počte odohraných zápasov (1 112). O jeden predbehol Davea Taylora.

Edlerov rekordný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Edler (VAN), 2. A: Kempe (LAK), 3. Q. Hughes (VAN)

Islanders otočili zápas vo Winnipegu v tretej tretine

New York Islanders prehrával 0:2, 1:3 aj 2:4, ale troma gólmi v tretej tretine otočil skóre vo svojich prospech a vyhral vo Winnipegu 5:4. Jordan Eberle strelil dva góly, vrátane víťazného z 59. minúty a pridal asistenciu, pričom Casey Cizikas vyrovnal stav na 4:4 len 33 sekúnd pred ním. Mathew Barzal ukončil 19-zápasové gólové suchoty a tiež raz asistoval, skóroval aj dvojbodový Anders Lee. Ryan Pulock nazbieral tri prihrávky a Robin Lehner zastavil 33 striel pri tretej výhre Islanders v posledných štyroch dueloch. Opäť sa dostali na druhé miesto v Metropolitnej divízii o tri body za Washington. Adam Lowry zaznamenal dva góly a asistenciu, Brandon Tanev gól a dve prihrávky a Mark Scheifele strelil zvyšný gól Jets. Ani dve asistencie Nathana Beaulieua a Jacoba Troubu a 39 zákrokov Connora Hellebuycka neodvrátili ich tretiu prehru v ostatných štyroch zápasoch. Stále však vedú Centrálnu divíziu o dva body pred Nashville.

Eberleho neskorý víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Eberle, 2. R. Pulock (obaja NYI), 3. A. Lowry (WPG)

Chicago uštedrilo San Jose siedmu prehru v sérii, DeBrincat s rekordom

Chris Kunitz prelomil nerozhodný stav necelé dve minúty pred koncom tretej tretiny a rozhodol o triumfe Chicaga 5:4 v San Jose, druhom v posledných šiestich zápasoch. Alex DeBrincat strelil dva góly a stal sa najmladším 40-gólovým strelcom v klubovej histórii (21 rokov a 100 dní). O 184 dní prekonal rekord Stevea Larmera z roku 1983. Connor Murphy a dvojbodový Jonathan Toews tiež skórovali, Patrick Kane, Brandon Saad a Erik Gustafsson dvakrát asistovali. Corey Crawford zaregistroval 26 zákrokov a Blackhawks strácajú na play-off päť bodov. Lukáš Radil, dvojbodový Gustav Nyquist, Tomáš Hertl a Timo Meier sa postarali o góly Sharks, ktorí prehrali sedem zápasov v sérii prvýkrát od februára 2013. Hertl si pripísal aj dve asistencie, rovnako ako Logan Couture. Martin Jones opustil duel s 22 zákrokmi. Kane a DeBrincat sú len druhou dvojicou amerických spoluhráčov v histórii NHL so 40 gólmi v sezóne po Kevinovi Stevensovi a Joeovi Mullenovi (Pittsburgh, 1991/92).

DeBrincatov 40. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. T. Hertl (SJS), 3. A. DeBrincat (CHI)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 15:53 0 0 0 -2 0 1 0
A. Sekera (EDM) 19:31 0 0 0 0 0 2 1
Ch. Jaroš (OTT) 14:27 0 0 0 0 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies