Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Prečo je Tampa taká suverénna? Dokáže ovládnuť aj play-off?

„Blesky“ majú tesne pred koncom základnej časti 19-bodový náskok pred Bostonom a Calgary. Je to až neuveriteľné, pretože NHL je právom považovaná za najlepšiu a najvyrovnanejšiu ligu sveta. Takáto dominancia jedného mužstva nie je nič obvyklé, a preto je dôležité povedať si, čo stojí za spanilou cestou Tampy.

Jedným z najdôležitejších častí klubu je samotný tréner Jon Cooper. Nie je to len úspech tejto sezóny, ale jeho dlhodobá filozofia, ktorá mu teraz prináša svoje ovocie. Hráči, ktorí sú oporou tímu posledné roky, sa dokázali zohrať a plnia pokyny trénera do bodky.

V roku 2015 bola Tampa blízko Stanleyho poháru, ale vo vyrovnanej sérii podľahla Chicagu. Odvtedy ale hrali Lightning play-off pravidelne a postupnými krokmi sa dostávali na vrchol. A funkcionári klubu môžu byť len radi, že si udržali dôveru v trénera Coopera. Ten tvár mužstva postupne vybrúsil až k dokonalosti. Jeho stratégia hrať čo najagresívnejší a rýchly hokej sa vypláca. A to hlavne kvôli svetovým hráčom v ofenzíve.

O Stevenovi Stamkosovi nemusí byť dlhá reč, pretože patrí k dlhodobým stáliciam tímu a jeho góly či asistencie sa považujú za povinnosť. Ale táto sezóna je aj na jeho pomery až príliš dobrá. Zaznamenal v nej najviac gólov práve od roku, v ktorom boli blesky naposledy vo finále play-off. Celkovo získal 93 bodov v zatiaľ 77 zápasoch, čo je mimoriadne obdivuhodný počin. Jeho osobný rekord je 97 bodov zo sezóny 2011/12.

Stamkosov parťák v útoku, Nikita Kučerov, je na tom ešte oveľa lepšie. Už má na konte 121 bodov a z toho až 83 asistencií. Nad šikovnosťou tohto hráča ostáva až rozum stáť. Prihrať na gól dokáže skoro z každej pozície. Vzhľadom na svoj stále mladý vek je pritom stále veľkým potenciálom do budúcna aj pre ruskú reprezentáciu.

V neposlednom rade aj posledný z prvej formácie, Brayden Point, pomohol klubu k pozícii lídra po základnej časti.

Veľmi dôležité však je, že mužstvo nestojí len na týchto hráčoch. Naopak, v rozhodujúcich momentoch dokážu zahrať aj tí, od ktorých by sa to najmenej čakalo. Body si dokážu rovnomerne rozdeliť medzi všetky formácie.

No a zabudnúť nemôžeme ani brankára Andreja Vasilevského, či kvalitnú obranu so slovenským zástupcom Erikom Černákom.

Prezidentovu trofej už má Tampa v predstihu vo vrecku, ale hlavný cieľ je ešte stále v nedohľadne. Ako sa hovorí, play-off je úplne iná súťaž a už neraz sa stalo, že absolútny suverén základnej časti skončil hneď na začiatku.

Klub z Floridy má však veľkú motiváciu, pretože na posledný a jediný Stanleyho pohár z roku 2004 už sadá prach. Či sa Lightning podarí zopakovať tento úspech je otázne, ale predpoklady na to určite majú. A ak by sa im to aj nepodarilo, tak by to znamenalo dobrú správu pre fanúšikov medzinárodného hokeja a blížiace sa MS na Slovensku by boli obohatené o ďalšie svetové hokejové hviezdy.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies