Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Černák sa pobil, Tatar sa tešil z dôležitej výhry Montrealu

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hralo aj šesť Slovákov. Ani jeden nebodoval, ale Montreal s Tomášom Tatarom získal dôležitú výhru. Erik Černák sa pobil. New York Islanders si ako ďalší zaistil play-off. Rickard Rakell strelil čistý hetrik, Brent Burns vytvoril ligový rekord.

Montreal sa udržal v boji o postup výhrou nad Winnipegom

Montreal sa boja o play-off po ťažkej prehre nevzdáva a v sobotu sa mu podarilo poraziť jeden z elitných tímov, Winnipeg, pomerom 3:1, aby sa bodovo dotiahol na Columbus, ktorý má však stále zápas k dobru. Joel Armia, Jeff Petry a Jordan Weal sa postarali o góly, Carey Price predviedol 23 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Mathieu Perreault. Connor Hellebuyck opustil duel so 40 zákrokmi a Jets s treťou prehrou v sérii. Slovenský útočník Tomáš Tatar nebodoval. V akcii strávil 16 minút a 43 sekúnd, počas ktorých sa prezentoval troma streleckými pokusmi. Postavil sa aj na jedno vhadzovanie, ale neuspel. Jets mali späť v zostave Dustina Byfugliena po 19-zápasovej absencii.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. J. Armia (MTL), 3. M. Domi (MTL)

Ottawa opäť zdolala Toronto, Slováci nebodovali

V hlavnom meste Kanady sa odohrala bitka o Ontário, v ktorej mal navrch domáci tím. Cody Ceci prelomil nerozhodný stav v tretej tretine, aby Ottawa triumfovala pomerom 4:2 nad Torontom, ktoré malo šancu zaistiť si play-off. Senators viedli po druhej tretine 2:0, keď sa presadili Anthony Duclair a Magnus Pääjärvi. Duclair ešte pridal poistku do prázdnej brány a skvelým výkonom sa prezentoval Craig Anderson, ktorý zneškodnil 42 striel. Maple Leafs sa podarilo zmazať dvojgólovú stratu v rozmedzí 27 sekúnd, keď sa v úvode tretej tretiny presadili Auston Matthews a Connor Brown. Garret Sparks opustil duel s 18 zákrokmi. Ottawa zdolala Toronto doma po druhý raz za ostatné dva týždne. Zápas bol aj stretnutím dvoch obrancov z Košíc. Ani jeden nebodoval. Domáci Christián Jaroš odohral 15 minút a zaznamenal jeden plusový bod, jednu strelu, dve trestné minúty, tri bodyčeky a až päť blokov. Martin Marinčin odohral len 12 a pol minúty, pričom si pripísal dva mínusové body, dva bloky a jeden bodyček. Patrick Marleau odohral 1 653. duel v NHL a dostal sa pred Marka Recchiho a piate miesto historického poradia.

Článok pokračuje pod reklamou

Dva góly Toronta za 27 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson, 2. A. Duclair, 3. B. Tkachuk (všetci OTT)

Ovečkin pokoril 50-gólovú hranicu pri výhre nad Tampou

Alexander Ovečkin strelil svoj 50. a 51. gól v sezóne, dvakrát sa presadili aj T.J. Oshie a Nicklas Bäckström, aby Washington uspel na horúcom ľade Tampy pomerom 6:3. Zabránil tomu, aby Lightning ovládli vzájomnú sériu v základnej časti na nulu. Ku štvrtej výhre po sebe pomohol aj Braden Holtby, ktorý urobil 28 zákrokov. Prekonali ho J.T. Miller, Nikita Kučerov a Tyler Johnson. Andrej Vasilevskij sa prezentoval 31 zákrokmi. Pre domáci tím, ktorý si pred duelom prevzal Prezidentovu trofej, bolo horšie ako prehra to, že sa mu zranili dvaja obrancovia – Victor Hedman a Erik Černák. Mladý Slovák utrpel zranenie v tretej tretine, keď sa pobil s Tomom Wilsonom. Dovtedy odohral necelých 20 minút so ziskom mínusového bodu, jednej strely a dvoch bodyčekov. Za bitku dostal päť trestných minút.


Hviezdy duelu: 1. T. Oshie (WSH), 2. N. Bäckström (WSH), 3. T. Johnson (TBL)

Florida ukončila víťaznú sériu Bostonu, Huberdeau s historickými zápismi

Jevgenij Dadonov strelil dva góly, víťazný a do prázdnej brány, Jonathan Huberdeau mu na oba prihral a Roberto Luongo kryl 30 striel pri víťazstve Floridy 4:1 v Bostone. Bolo pre ňu druhým po sebe po predošlých troch prehrách v sérii. Riley Sheahan a Troy Brouwer (oslabenie) tiež skórovali a Panthers pretrhli šnúru 12 výhier Bruins v ich TD Garden. Noel Acciari znižoval stav na 1:2 a Tuukka Rask kryl 19 striel pri druhej prehre Bostonu v posledných troch zápasoch. Slovenský obranca Zdeno Chára bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu, keď odohral viac ako 22 a štvrť minúty. Zaznamenal mínusový bod, tri strely a bodyček. Luongo chytil všetkých 16 striel v prvej tretine a predviedol aj veľký zákrok proti Chárovi. Huberdeau sa s 233 asistenciami dostal na druhé miesto klubovej histórie pred Olliho Jokinena. Ešte 18 mu chýba na rekord Stephena Weissa. S 355 bodmi je už tretím najproduktívnejším hráčom Floridy v histórii. O jeden preskočil Scotta Mellanbyho a na druhého Weissa stráca 39 bodov. Lídrom je Jokinen (419).

Luongov skvelý zákrok proti Chárovi:

Hviezdy duelu: 1. R. Luongo, 2. J. Dadonov, 3. A. Ekblad (všetci FLA)

Rakell zariadil hetrikom triumf Anaheimu v Edmontone

Rickard Rakell zaznamenal v druhej tretine čistý hetrik, jeho druhý v kariére, ktorým doviedol Anaheim k víťazstvu 5:1 v Edmontone, druhému vo štvrtom zápase aktuálneho výjazdu. Corey Perry a Devin Shore ho doplnili na listine strelcov, Jakob Silfverberg a Hampus Lindholm dvakrát asistovali. John Gibson prispel k výhre 30 zákrokmi. Recept na neho našiel iba Sam Gagner, ktorý mu pokazil čisté konto sedem minút pred koncom duelu. Slovenský obranca Andrej Sekera na neho vystrelil dvakrát za 17 minút v akcii. Pripísal si aj mínusový bod a dva bloky. Mikko Koskinen striedal po štvrtom inkasovanom góle z 21 striel, Anthony Stolarz potom chytil 16 zo zvyšných 17 striel. Oilers prehrali druhý zápas po sebe a prišli o štvorzápasovú bodovú sériu. Štyri zápasy pred koncom strácajú na play-off osem bodov.


Hviezdy duelu: 1. R. Rakell, 2. J. Silfverberg (obaja ANA), 3. S. Gagner (EDM)

Carolina opäť zdolala Philadelphiu a vyradila ju z hry o play-off

Teuvo Teräväinen s Brockom McGinnom zaznamenali po góle a asistencií, Petr Mrázek zastavil 30 striel a Carolina zvíťazila doma nad Philadelphiou 5:2. Ukončila krátku sériu dvoch prehier a zdolala Flyers aj v treťom vzájomnom súboji v sezóne. Obrala ich tak o poslednú šancu postúpiť do play-off. Justin Faulk strelil víťazný gól v presilovke, Jaccob Slavin (oslabenie) a Dougie Hamilton tiež skórovali. Slavin a McGinn trafili prázdnu bránu, Mrázek urobil 16 zákrokov v tretej tretine a pripísal si aj asistenciu. Prekonali ho Claude Giroux a Oskar Lindblom v presilovke. James van Riemsdyk dvakrát asistoval a Cam Talbot opustil duel s 27 zákrokmi. Carolina, ktorej patrí prvá divoká karta na východe, je s 27 výhrami v tomto roku druhým najlepším tímom NHL po Tampe (28). Prvýkrát od sezóny 2009/10 má štyroch 20-gólových strelcov (Teräväinen, Aho, Williams, Svečnikov).

Dva góly Caroliny za 21 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. D. Hamilton, 2. P. Mrázek, 3. T. Teräväinen (všetci CAR)

Dunn rozhodol v predĺžení o ďalšom triumfe Blues nad Devils

St. Louis dvakrát prišlo o vedenie, ale na gól Vincea Dunna už New Jersey odpovedať nemohlo. Prišiel totiž tri sekundy pred koncom predĺženia, po ktorom sa tím z Missouri tešil z triumfu 3:2. Pomohli k nemu aj Robert Thomas a Tyler Bozak, ktorí zaznamenali po góle a asistencii. Blues vyhrali 11. vzájomný zápas po sebe aj vďaka 25 zákrokom Jakea Allena a momentálne majú len dvojbodovú stratu na prvý tím Centrálnej divízie, Winnipeg. Devils získali aspoň bod vďaka gólom Drewa Stafforda a Joeyho Andesona. Cory Schneider opustil duel s 24 zákrokmi. Dunnovi chýba jediný gól v predĺžení na vyrovnanie klubového rekordu v ich počte strelených obrancom.

Dunnov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. V. Dunn (STL), 2. T. Bozak (STL), 3. J. Anderson (NJD)

Islanders si zaistili play-off výhrou nad Sabres

Islanders si zaistili play-off po dvojročnej odmlke pred hlučnými fanúšikmi v Nassau Coliseum, keď v sobotu zdolali Buffalo 5:1. Anthony Beauvillier strelil dva góly, po jednom pridali Jordan Eberle, Michael Dal Colle a Ryan Pulock. Ku štvrtej výhre z posledných piatich zápasov pomohol aj Robin Lehner, ktorý v zápase proti svojmu bývalému tímu kryl 31 striel a nebol ďaleko od čistého konta. Svojím prvým gólom v NHL mu ho v tretej tretine zničil Victor Olofsson. Carter Hutton urobil 33 zákrokov a zneškodnil aj trestné strieľanie Beauvilliera. Sabres však prehrali šiesty zápas po sebe.

Beauvillier vs Hutton:


Hviezdy duelu: 1. R. Lehner, 2. A. Beauvillier, 3. R. Pulock (všetci NYI)

Atkinson, Panarin doviedli Columbus k dôležitej výhre v Nashville

Cam Atkinson strelil dva góly, aby vyrovnal klubový rekord so 41 gólmi v sezóne (toľko ich strelil aj Rick Nash v sezóne 2003/04) a pomohol Columbusu k veľmi dôležitej výhre 5:2 nad Nashvillom, ktorá ho udržiava v tabuľke Východnej konferencie pred Montrealom na pozícii druhej divokej karty a so zápasom k dobru. Ku štvrtej výhre po sebe viedli aj štyri asistencie Artemija Panarina, góly Davida Savarda, Olivera Bjorkstranda a Boonea Jennera, ako aj 23 zákrokov Sergeja Bobrovského. Panarin vytvoril nový klubový rekord s 56 asistenciami aj 83 bodmi. Na Bobrovského našli recept len Filip Forsberg a Viktor Arvidsson, ktorý ako tretí hráč Nashville v histórii strelil 10 gólov v oslabení v sezóne. Juusse Saros urobil 27 zákrokov po tom, čo sa vyliečil z choroby.

Atkinsov vyrovnal rekord Nasha:

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin, 2. C. Atkinson, 3. M. Duchene (všetci CBJ)

Burns rozhodol o výhre San Jose nad Vegas a vytvoril rekord NHL

Brent Burns skóroval po 22 sekundách predĺženia v presilovej hre, čím rozhodol o domácej výhre San Jose 4:3 nad Las Vegas, prvej po siedmich prehrách v sérii. Burns zároveň vytvoril nový ligový rekord obrancu, keď so 14. gólom v predĺžení v kariére o jeden prekonal Scotta Niedermayera. Sharks si zaistili výhodu domáceho ľadu v prvom kole play-off aj vďaka gólom Tomáša Hertla, Evandera Kanea a Marc-Edouard Vlasica, ako aj dvom asistenciám Logana Coturea a 23 zákrokom Martina Jonesa. Toho prekonali dvojbodový William Karlsson, Ryan Carpenter a Shea Theodore. Malcolm Subban kryl pri jeho ôsmom štarte v rade 30 striel. Vegas prehralo piatykrát v sérii, pričom dlhšiu sériu ešte nikdy neťahalo. Dosiahlo však hranicu 200 bodov už v 162. zápase od vstupu do NHL, čo je najrýchlejšie v histórii.

Burnsov rekordný gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. B. Burns, 2. T. Hertl (obaja SJS), 3. W. Karlsson (VGK)

Granlund ukončil nájazdový maratón, Canucks zdolali Stars

Markus Granlund sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch, keď až v ôsmej sérii rozhodol o domácom triumfe Vancouveru 3:2 nad Dallasom, druhom po sebe po predošlých troch prehrách. Tim Schaller a Sven Bärtschi poslali Canucks do vedenia 2:0 po prvej tretine, ale Andrew Cogliano a Alex Radulov v tretej tretine vyrovnali stav. Jacob Markström podal skvelý výkon, keď okrem 38 striel chytil aj všetkých osem nájazdov súpera. Jeho náprotivok predviedol 29 zákrokov a poradil si so siedmimi nájazdami. Stars prišli o sériu troch výhier, ale stále sú pohodlne na pozícii prvej divokej karty na západe.

Granlundov víťazný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Markström (VAN), 2. A. Radulov (DAL), 3. L. Schenn (VAN)

Doughty skóroval v závere predĺženia a vyrovnal zápis Pálffyho

Drew Doughty sa strelecky presadil 12 sekúnd pred koncom nadstaveného času v presilovej hre a rozhodol o domácej výhre Los Angeles 3:2 nad Chicagom, prvej po predošlých dvoch prehrách. Bol to jeho piaty gól v predĺžení v kariére, čím vyrovnal aj zápis Žigmunda Pálffyho na piatom mieste klubovej histórie. Austin Wagner a Michael Amadio dvakrát zmazali jednogólovú stratu v normálnom hracom čase, kým Jack Campbell sa prezentoval 33 zákrokmi. Pokorili ho Alex DeBrincat s Erikom Gustafssonom, ktorí posielali Blackhawks do vedenia 1:0 i 2:1. Corey Crawford kryl 26 striel pri patej prehre jeho tímu v posledných siedmich zápasoch. Kings ich zdolali aj v treťom vzájomnom súboji v sezóne. Chicago má štyri zápasy pred koncom šesťbodovú stratu na druhú divokú kartu na západe. Kane so 105. bodom v sezóne za asistenciu vyrovnal zápis Denisa Savarda (1984/85). Ide o deviaty najvyšší počet bodov v klubovej histórii v jednom ročníku.

Doughtyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty (LAK), 2. P. Kane (CHI), 3. A. Wagner (LAK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 19:39 0 0 0 -1 5 1 2
Ch. Jaroš (OTT) 15:09 0 0 0 +1 2 1 3
T. Tatar (MTL) 16:43 0 0 0 0 0 3 0
M. Marinčin (TOR) 12:29 0 0 0 -2 0 0 1
Z. Chára (BOS) 22:18 0 0 0 -1 0 3 1
A. Sekera (EDM) 17:03 0 0 0 -1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies