Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Halák prišiel o víťaznú sériu, Pánikov tím vyhral na nulu

V šiestich nedeľných zápasoch NHL hrali aj traja Slováci. Jaroslav Halák prehral, kým Zdeno Chára ani Richard Pánik nebodovali. Calgary si zaistilo divízny aj konferenčný titul, spoznali sme prvú sériu play-off. Darcy Kuemper, Sergej Bobrovskij aj Alexandar Georgiev vychytali nuly.

Kuemper vynuloval Minnesotu, Pánik natiahol bodové suchoty

Darcy Kuemper chytil všetkých 39 striel pri jeho piatom čistom konte v sezóne a 16. v kariére, ktorým doviedol Arizonu k dôležitej domácej výhre 4:0 nad Minnesotou. Zvýšila si pred ňou náskok na tri body a na postupovú pozíciu Colorada stráca jediný bod, aj keď odohrala o zápas viac. O predĺžení bodovej série Coyotes na tri duely rozhodol presný zásah Alexa Galchenyuka z prvej tretiny. Josh Archibald strelil dva góly a pridal asistenciu, Vinnie Hinostroza tiež skóroval. Posledné dva góly padli do prázdnej brány. Devan Dubnyk tak inkasoval len dvakrát z 21 striel pri tretej prehre Wild v posledných štyroch zápasoch. Kuemper štartoval už v 20. dueli po sebe. Jeho spoluhráč Richard Pánik si natiahol bezbodovú sériu na šesť stretnutí, keďže za necelých 16 minút v akcii zaznamenal strelu, tri bodyčeky, blok a menší trest za nedovolené bránenie brankárovi. Arizona i MInnesota odohrajú ešte tri zápasy.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. J. Archibald, 3. A: Galchenyuk (všetci ARI)

Detroit ukončil Halákovi víťaznú sériu, Marchand s klubovým rekordom

Anthony Mantha zaznamenal prvý hetrik v NHL a pridal dve asistencie, aby najviac prispel k domácemu triumfu Detroitu 6:3 nad Bostonom, piatemu v sérii. Tyler Bertuzzi asistoval pri všetkých jeho góloch, z ktorých dva strelil v presilovkách. Skórovali aj dvojbodový Filip Hronek s Dylanom Larkinom (prázdna brána) a Taro Hirose, ktorého prvý gól v NHL bol víťazný. Andreas Athanasiou s Niklasom Kronwallom dvakrát asistovali a Jimmy Howard predviedol 31 zákrokov. O deväť menej ich urobil Jaroslav Halák, ktorý inkasoval päťkrát z 27 striel a prišiel o osobnú sériu troch výhier. Jeho krajan Zdeno Chára odohral pri tretej prehre Bruins v posledných štyroch dueloch a druhej za dva dni necelých 19 a pol minúty s dvoma blokmi. Red Wings viedli po prvej tretine 2:0, Boston v druhej otočil stav troma gólmi po sebe, ale v tretej si domáci tím vzal späť víťazstvo štyrmi gólmi v rade. Jake DeBrusk, Brad Marchand a David Backes skórovali z hráčov Bruins, David Krejčí dvakrát asistoval. Marchand s 26. gólom v oslabení v kariére prekonal klubový rekord Ricka Middletona. Detroit dohrával zápas bez zraneného Dannyho DeKeysera.

Článok pokračuje pod reklamou

Marchandov rekordný gól v oslabení:


Hviezdy duelu: 1. A. Mantha, 2. T. Bertuzzi, 3. T. Hirose (všetci DET)

Georgiev vynuloval Flyers, ktorých Rangers zdolali prvýkrát v sezóne

Alexandar Georgiev zastavil všetkých 29 striel a so svojím druhým čistým kontom v kariére doviedol New York Rangers k výhre 3:0 vo Philadelphii. Manhattanský tím vyhral dva zápasy po sebe po prvý raz od stredu januára. Flyers zdolal prvýkrát vo štvrtom vzájomnom súboji v sezóne aj vďaka gólom Pavla Bučneviča, dvojbodového Ryana Stromea a Bradyho Skjeia. Brett Howden dvakrát asistoval. Bučnevič strelil okrúhly 20. gól v ročníku, dosiahol métu 100 bodov v NHL a natiahol si bodovú sériu na sedem duelov. Strome skóroval v treťom zápase po sebe. Georgiev sa stal ôsmym brankárom nováčikom v klubovej histórii s viac ako jednou nulou v sezóne. Posledným bol pred ním Henrik Lundqvist (2005/06). Carter Hart inkasoval trikrát z 25 striel a Flyers prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Oba tímy už nebojujú o play-off.

Bučnevičov 100. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. A. Georgiev, 2. P. Bučnevič, 3. M. Staal (všetci NYR)

Calgary ovládlo divíziu i konferenciu, Sharks poznajú súpera v prvom kole

Calgary strelilo v prvej tretine tri góly za 75 sekúnd, v druhej pridalo štvrtý gól v rade a zvíťazilo v San Jose 5:3. Zaistilo si štvrtý titul v Západnej konferencii v histórii a prvý od konca 80. rokov minulého storočia. Prvýkrát od sezóny 2005/06 získa aj divízny titul. Sean Monahan, Mark Jankowski, Dalton Prout, Mikael Backlund a Michael Frolík sa postarali o góly, Johnny Gaudreau dvakrát asistoval a Mike Smith potreboval na výhru urobiť len 12 zákrokov. Prekonali ho dvojbodoví Timo Meier s Loganom Coutureom a Kevin Labanc. Meier dosiahol po prvý raz v kariére na 30-gólovú hranicu a Aaron Dell opustil duel s 23 zákrokmi. Sharks prehrali ôsmy zápas z posledných deviatich a v prvom kole play-off sa stretnú s Vegas. Vlani ich ako nováčik vyradilo v druhom kole po šesťzápasovej sérii. Flames narazia v druhom kole na tím s druhou divokou kartou na západe. V prvých troch kolách play-off budú mať výhodu domáceho ľadu.

Tri góly Flames za 75 sekúnd:


Hviezdy duelu: 1. M. Giordano, 2. J. Gaudreau (obaja CGY), 3. T. Meier (SJS)

Pittsburgh zdolal Carolinu a sťažil jej pozíciu pred play-off

Matt Cullen strelil svoj druhý víťazný gól za sedem dní a pridal asistenciu a Matt Murray sa zaskvel 37 zákrokmi pri domácej výhre Pittsburghu 3:1 nad Carolinou, štvrtej v posledných piatich zápasoch. Patric Hörnqvist skóroval pri rovnovážnom počte hráčov na ľade prvýkrát od 6. januára po 31 dueloch, Garrett Wilson sa tiež strelecky presadil a Adam Johnson dvakrát asistoval. Jaccob Slavin sa postaral o jediný gól Hurricanes za stavu 0:3 v presilovej hre. Curtis McElhinney kryl 25 striel pri tretej prehre v ostatných štyroch dueloch. Tím z Raleigh klesol z pozície prvej divokej karty na východe na druhú, keďže Columbus vyhral a o bod ho predbehol. Calvin de Haan sa zranil po zákroku Jakea Guentzela a zápas nedohral.


Hviezdy duelu: 1. M. Cullen, 2. A. Johnson, 3. P. Hörnqvist (všetci PIT)

Bobrovskij vynuloval Buffalo, Columbus si polepšil v tabuľke

Sergej Bobrovskij zastavil všetkých 38 striel a doviedol Columbus k triumfu 4:0 v Buffale, piatom v sérii, po ktorom sa tím z Ohia dostal o bod pred Carolinu na pozíciu prvej divokej karty na východe. Ruský brankár vychytal už deviatu nulu v sezóne (najviac v lige) a 33. v kariére. Na klubový rekord Stevea Masona z ročníka 2008/09 mu chýba jediné čisté konto. Pierre-Luc Dubois zaznamenal gól a dve asistencie, dvojbodový Nick Foligno, Oliver Bjorkstrand a Josh Anderson ho doplnili na listine strelcov. Ryan Dzingel dvakrát asistoval. Linus Ullmark inkasoval štyrikrát z 36 striel a Sabres prehrali už siedmy zápas v sérii. Z posledných 15 duelov vyhrali jediný z ostatných 23 len tri. Blue Jackets majú v tomto ročníku šesť 25-gólových strelcov.

Hviezdy duelu: 1. P. Dubois, 2. N. Foligno, 3. S. Bobrovskij (všetci CBJ)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 22/27 (81,5 %) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 19:24 0 0 0 0 0 0 0
R. Pánik (ARI) 15:56 0 0 0 0 2 1 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies