Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Černák vyhral rodinný súboj, Sekera play-off hrať nebude. Tavares potopil Islanders

V pondelok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo osem zápasov. Slovensko malo zastúpenie v dvoch, pričom v jednom sme videli rodinný súboj. Toronto si zaistilo play-off, Barkov vyrovnal Bureho rekord.

Černák sa tešil z výhry nad Jarošom, Tampa má už 60 výhier

V hlavnom meste Kanady sa opäť stretli vo vzájomnom zápase bratranci z Košíc. V prvom zápase sa z víťazstva tešil Erik Černák, ktorý nedohral sobotný duel po bitke s Tomom Wilsonom. V pondelok mal opäť viac dôvodov na radosť, keď jeho tím aj bez Victora Hedmana uspel 5:2 a ako tretí tím v histórii dosiahol na métu 60 víťazstiev v jednej sezóne. Dokázal to aj Detroit v ročníku 1995/95 (62) a Montreal v ročníku 1976/77 (60). „Musíte vyzdvihnúť našich hráčov, pretože play-off už máme isté dlho a oni naďalej pokračujú v tvrdej práci. Som na ich hrdý,“ poznamenal tréner Jon Cooper. Dva góly a asistenciu si pripísal Yanni Gourde, z gólov sa tešili aj Michail Sergačov, Brayden Point a Steven Stamkos. Nikita Kučerov zaznamenal dve asistencie. Andrej Vasilevskij kryl 22 striel a puk vyberal z brány po góloch Bradyho Tkachuka a Maxa Veronneaua. Craig Anderson urobil 21 zákrokov. Černák bol s časom 23:14 druhým najvyťažovanejším hráčom zápasu a pripísal si aj plusový bod, tri strely, dva bloky a šesť bodyčekov. Christián Jaroš hral tiež do tela a predviedol päť bodyčekov. V akcii strávil 16 a pol minúty.

Hviezdy duelu: 1. Y. Gourde, 2. N. Kučerov, 3. M. Sergačov (všetci TBL)

Vegas ukončilo proti Oilers sériu prehier, Sekera bude voľný pre MS

Vegas sa snažilo ukončiť si sériu piatich prehier a v domácom zápase proti Edmontonu sa mu to podarilo. K výhre 3:1 viedli góly Codyho Eakina, Jonathana Marchessaulta a Pierre-Edouarda Bellemareho (prázdna brána), ako aj 18 zákrokov Malcolma Subbana. Oilers vedeli, že ani prípadná výhra by im na predĺženie postupových nádejí nemusela stačiť. Napokon ich pred dohraním zápasu pripravil o matematickú nádej postúpiť do play-off pondelkový bod Colorada. Kanadský tím prehral tretí zápas po sebe a štvrtý z piatich. Jeho jediný gól v pondelok strelil Connor McDavid, pre ktorého to bol 41. gól v sezóne. Mikko Koskinen opusti duel s 28 zákrokmi a slovenský obranca Andrej Sekera s jedným mínusovým bodom, jednou strelou na bránu a jedným blokom. V akcii strávil 15 minút a 39 sekúnd. „Urobili sme to najlepšie, aby sme zostali v boji, ale už bolo trochu neskoro. Bolo to ako na horskej dráhe,“ povedal McDavid.

Článok pokračuje pod reklamou

McDavid si vyrovnal so 41. gólom osobné maximum:

Hviezdy duelu: 1. C. Eakin, 2. J. Marchessault, 3. N. Schmidt (všetci VGK)

Tavares pri návrate na Long Island rozhodol o výhre i účasti v play-off

John Tavares sa vrátil na Long Island po druhýkrát a jeho privítanie bolo o trochu lepšie ako koncom februára. Výsledok zápasu ho však potešil podstatne viac. Skóroval v úvode tretej tretiny, aby rozhodol o výhre Toronta 2:1 nad Islanders, ktorá zaistila kanadskému tímu tretiu účasť v play-off po sebe. Niečo také naposledy Maple Leafs zažili pred 15 rokmi. V prvom kole už s istotou narazia na Boston. K ukončeniu dvojzápasovej série prehier pomohol prvým gólom v kariére aj obranca Calle Rosen, ktorý bol povolaný pred zápasom z „farmy“ a vyradil tak zo základnej zostavy Martina Marinčina. Frederik Andersen zastavil 28 striel a puk vyberal z brány len v 55. minúte, v ktorej ho prekonal počas presilovky Jordan Eberle. Robin Lehner opustil duel s 36 zákrokmi a newyorský tím prehral len po druhý raz z posledných šiestich stretnutí.

Víťazný gól Tavaresa:


Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (TOR), 2. J. Eberle (NYI), 3. C. Rosen (TOR)

Colorado si zvýšilo náskok na Coyotes, ale na St. Louis opäť nestačilo

Colorado je stále v tuhom boji o play-off a v pondelok sa predstavilo na ľade St. Louis, na ktoré v tejto sezóne ešte nevyzrelo. Na radosť Arizony sa mu to nepodarilo ani na štvrtý pokus. Ryan O’Reilly premenil ako jediný svoj samostatný nájazd, aby sa z víťazstva 3:2 tešili hráči Blues, ktorí sa reálne udržali v hre o divízny titul a pripísali si šiestu výhru z posledných siedmich zápasov. Viedli už 2:0 po góloch Jadena Schwartza a Vladimira Tarasenka. Avalanche sa však v tretej tretine podarilo vydrieť cenný bod, vďaka ktorému majú tri zápasy pred koncom na Coyotes náskok dvoch bodov. O vyrovnanie sa postarali Gabriel Landeskog a Alexander Kerfoot, ktorí pokorili Jordana Binningtona z 26 striel. Philipp Grubauer kryl 25 striel. St. Louis vyhralo vzájomnú sériu na nulu s organizáciou Nordiques/Avalanche po piaty raz a prvýkrát od ročníka 1991/92. Binnington vyrovnal s 22. výhrou v sezóne nováčikovský rekord Blues Jakea Allena (2014/15).

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. J. Schwartz (STL), 3. G. Landeskog (COL)

Jets opäť zdolali Blackhawks, v predĺžení o tom rozhodol Hayes

Winnipeg si ukončil sériu troch prehier a priblížil Chicago k vyradeniu z hry o play-off, keď ho zdolal aj vo štvrtom vzájomnom zápase, tentokrát pomerom 4:3 po predĺžení. Rozhodnutie priniesol gól Kevina Hayesa, ktorý nadviazal na gól Adama Lowryho a dva góly Jacka Roslovica z normálnej hracej doby. Connor Hellebuyck urobil 25 zákrokov, aby pomohol Jets vytvoriť nový klubový rekord s 21. výhrou na ľade súpera v sezóne. Blackhawks zostali matematicky v hre o play-off vďaka druhému gólu Dylana Stromea z 58. minúty, ktorý znamenal nadstavený čas. Strome pridal aj asistenciu pri góle Jonathana Toewsa. Corey Crawford kryl 34 striel pri šiestej prehre z posledných ôsmich zápasov svojho tímu. Ten na postup potrebuje vyhrať všetky tri zápasy, aspoň dva bez nájazdov a spoliehať sa na to, že Colorado už v troch dueloch nezíska ani bod a zaváha aj Arizona. Je to teda nepravdepodobné. „Dúfajme, že zajtra prehrajú,“ nestráca nádej Duncan Keith.

Rozhodujúci nájazd Hayesa:

Hviezdy duelu: 1. K. Hayes (WPG), 2. D. Strome (CHI), 3. J. Roslovic (WPG)

Barkov vyrovnal Bureho rekord pri výhre Panthers nad Capitals

Vincent Trocheck strelil dva góly, vrátane svojho 100. v NHL, aby Florida porazila vytrvalý Washington 5:3 a pripísala si tretiu výhru v sérii. Do listiny strelcov sa zapísali aj Troy Brouwer, Jonathan Huberdeau a Frank Vatrano, zatiaľ čo Aleksander Barkov nazbieral tri asistencie a s 94 bodmi v sezóne vyrovnal klubový rekord Pavla Bureho z ročníka 1999/00. Roberto Luongo čelil 30 strelám, z ktorých ho prekonali Jakub Vrána, Nicklas Bäckström a Jevgenij Kuznecov. Pheonix Copley zastavil 29 striel. Capitals, ktorí prehrávali po dvoch tretinách už 0:4, prišli o štvorzápasovú sériu výhier i o šancu zaistiť si titul v Metropolitnej divízii. Dva zápasy pred koncom majú trojbodový náskok pred Islanders.

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov, 2. F. Vatrano, 3. V. Trocheck (všetci FLA)

Devils si v tejto sezóne nakoniec výhru nad Rangers pripísali

Bitka o rieku Hudson bola súbojom posledných tímov Metropolitnej divízie, ktoré sa v tejto sezóne stretli naposledy. Prvé tri vzájomné zápasy vyhrali Rangers, ktorí vstupovali do duelu so šancou získať tretiu výhru v sérii. Devils im v tom však zabránili triumfom 4:2. Connor Carrick strelil víťazný gól, do čierneho sa trafili aj Miles Wood a Travis Zajac, do prázdnej brány Joey Anderson. MacKenzie Blackwood pomohol ukončiť dvojzápasovú sériu prehier 30 zákrokmi. Recept na neho našli Brett Howden a Filip Chytil. Henrik Lundqvist opustil duel s 37 úspešnými zásahmi. V zápase dvoch rivalov sme videli až tri pästné súboje.

Hviezdy duelu: 1. C. Carrick (NJD), 2. T. Zajac (NJD), 3. F. Chytil (NYR)

Calgary vyhralo 50. zápas, Kopitar odohral 1 000. duel

V Staples Center sa stretli tímy, ktoré základnú časť ukončia na opačných póloch Západnej konferencie. Pre domáceho kapitána Anžeho Kopitara išlo o tisíci zápas kariéry, ale dopadol neslávne. Los Angeles síce v prvej tretine držalo s favoritom krok a Kyle Clifford s Dustinom Brownom zareagovali na góly Calgary, no to docválalo k výhre 7:2, ktorá bola preň tretia v sérii a 50. v sezóne – podarilo sa mu to po druhýkrát v klubovej histórii. Flames pritom strelili až štyri góly v tretej dvadsaťminútovke. Dva góly si z duelu odniesol Derek Ryan, Mark Jankowski zaznamenal gól a dve asistencie. Po góle pridali Sam Bennett, Johnny Gaudreau, James Neal a Andrew Mangiapane. David Rittich urobil 23 zákrokov. Jonathan Quick vydržal v bráne do 49. minúty a po siedmom inkasovanom góle z 25 striel prenechal miesto Jackovi Campbellovi. Ten čelil už len piatim strelám.

Hviezdy duelu: 1. D. Ryan, 2. M. Jankowski, 3. J. Neal (všetci CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 23:14 0 0 0 +1 0 3 6
Ch. Jaroš (OTT) 16:26 0 0 0 0 0 0 5
A. Sekera (EDM) 15:39 0 0 0 -1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies