Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Tatar hviezdou zápasu, bodoval aj Černák

V desiatich utorkových zápasoch NHL hrali aj šiesti Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Tomáš Tatar sa stal dokonca druhou hviezdou. Dallas si ako ďalší tím zaistil play-off. Tyler Bertuzzi a Blake Wheeler vytvorili klubové rekordy.

Tatar pomohol k dôležitej výhre, bodoval aj Černák

V Bell Centre na seba narazili dvaja Slováci a obaja bodovali. Tomáš Tatar aj Erik Černák zaknihovali po asistencii, ale z víťazstva sa tešiť mohol len jeden z nich. Nakoniec to bol útočník, ktorého Montreal si vylepšil svoje postupové vyhliadky víťazstvom 4:2 nad Tampou Bay. Canadiens dvakrát prehrávali, ale Nate Thompson a Joel Armia dokázali stav v oboch prípadoch vyrovnať. Kľúčové pre šieste víťazstvo z posledných ôsmich duelov boli potom góly Artturiho Lehkonena a Maxa Domiho z tretej dvadsaťminútovky. Carey Price čelil 24 strelám, z ktorých ho pokorili Steven Stamkos a Cedric Paquette. Eduard Pasquale urobil 41 zákrokov. Tatar, ktorý sa stal druhou hviezdou zápasu, ho ohrozil dvoma strelami a počas 18 minút v akcii si pripísal aj plusový bod, dva bodyčeky a dve trestné minúty za držanie. Zaujímavé bolo, že pri jeho faule bol za filmovanie vylúčený Černák. Ten odohral necelých 19 minút a pripísal si aj mínusový bod, tri strely, tri bodyčeky a jeden blok. Montreal má momentálne rovnaký počet bodov ako Columbus. Oba tímy odohrajú ešte dva zápasy, ale Blue Jackets majú pri rovnosti bodov výhodu. Na Caorlinu strácajú bod.

Hviezdy duelu: 1. A. Lehkonen, 2. T. Tatar, 3. B. Gallagher (všetci MTL)

Boston skomplikoval situáciu Columbusu

Jake DeBrusk zaznamenal dva góly a asistenciu, Tuukka Rask urobil 32 zákrokov a Boston znemožnil Columbusu zaistiť si play-off víťazstvom 6:2. Brad Marchand a Karson Kuhlman zaregistrovali po góle a asistencii, Marcus Johansson a David Pastrňák sa tiež presadili strelecky. Marchand prvýkrát v kariére dosiahol 100-bodovú métu. Z hráčov Bruins to naposledy dokázal ešte Joe Thornton. Slovenský obranca Zdeno Chára nebodoval, pričom odohral 21 a pol minúty. Pripísal si tri plusové body, tri strely na bránu, dva bodyčeky a jeden blok. Blue Jackets si mohli zaistiť účasť v play-off, ak by vyhrali a Montreal zaváhal. Víťaznú sériu však na šesť zápasov nedokázali natiahnuť. Oliver Bjorkstrand si natiahol na šesť zápasov gólovú sériu a presadil sa aj Matt Duchene. Sergej Bobrovskij urobil 19 zákrokov, ale inkasoval štyri góly a miesto v bráne prenechal Joonasovi Korpisalovi. Ten kryl tri strely z piatich.

Článok pokračuje pod reklamou

Marchandov 100. bod v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. DeBrusk, 2. B. Marchand, 3. K. Kuhlman (všetci BOS)

Carolina si posilnila šance na postup výhrou v Toronte

Toronto si v poslednom zápase zaistilo postup do play-off, Carolina stále nemá nič isté. Tím z Raleigh potreboval maximalizovať počet získaných bodov a aj sa mu to podarilo víťazstvom 4:1. Petr Mrázek k nemu pomohol 23 zákrokmi, do čierneho sa trafili Justin Williams, Jordan Staal a Dougie Hamilton, ktorý svoj druhý gól v zápase strelil do prázdnej brány. Hurricanes vyhrali len druhý zápas z posledných piatich a momentálne sú na pozícii prvej divokej karty s jednobodovým náskokom pred Columbusom a Montrealom. Jediný gól Maple Leafs v utorok dosiahol John Tavares, zatiaľ čo Garret Sparks kryl 32 striel. Do zostavy kanadského tímu sa vrátil slovenský obranca Martin Marinčin. Na ľade strávil niečo cez 16 minút a pripísal si mínusový bod, dva bloky a dve trestné minúty za nedovolené bránenie. Trestnú lavicu však opustil už po ôsmich sekundách. Hurricanes využili presilovku na zvýšenie vedenia na 2:0. S 21. výhrou vonku v sezóne si vyrovnali klubový rekord.

Hviezdy duelu: 1. J. Staal, 2. P. Mrázek, 3. D. Hamilton (všetci CAR)

Colorado otočilo zápas s Edmontonom a natiahlo bodovú sériu

Colorado prehrávalo s Edmontonom po prvej tretine 0:2, ale v druhej otočilo stav troma gólmi za necelé tri minúty a neskôr pridalo ďalšie tri, aby zvíťazilo doma 6:2 a predĺžilo si bodovú sériu na deväť zápasov. Upevnilo si pozíciu druhej divokej karty na západe. Alexander Kerfoot strelil dva góly, Nathan MacKinnon, dvojbodový Tyson Barrie, Colin Wilson a Sven Andrighetto po jednom. MacKinnonov presilovkový gól na 1:2 bol jeho 40. v sezóne a dosiahol ním hranicu 400 bodov v NHL. Od presťahovania klubu do Devneru pokoril 40-gólovú métu len ako tretí hráč po Jeovi Sakicovi a Milanovi Hejdukovi. K obratu prispeli aj dve asistencie Gabriela Landeskoga a 27 zákrokov Semiona Varlamova. Prekonali ho Milan Lucic a Darnell Nurse. Slovenský obranca Andrej Sekera na neho vystrelil raz za 16 a trištvrte minúty v akcii. Zaznamenal aj mínusový bod, bodyček a dva bloky. Ryan Nugent.Hopkins prihrával na oba góly Oilers, ktorí prehrali štvrtý duel po sebe a už nebojujú o play-off. Mikko Koskinen inkasoval šesťkrát z 29 striel.

MacKinnonov 40. gól sezóny a 400. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. A. Kerfoot, 2. T. Barrie, 3. C. Wilson (všetci COL)

Campbell zažiaril pri výhre Kings nad Arizonou, ktorá si sťažila situáciu

Jack Campbell sa zaskvel 49 zákrokmi, 19 v prvej tretine, ktorými doviedol Los Angeles k výhre 3:1 na ľade Arizony bojujúcej o play-off. Brad Richardson síce otvoril skóre zápasu, ale dvojbodový Kyle Clifford, Trevor Lewis s Drew Doughty (prázdna brána) troma gólmi po sebe otočili stav. Darcy Kuemper striedal po druhom inkasovanom góle za tri a pol minúty. Jeho séria nepriestrelnosti pri rovnovážnom počte hráčov na ľade sa skončila na 227 minútach a 15 sekundách. Dovtedy kryl 16 z 18 striel, Calvin Pickard chytil zvyšných päť striel. Slovenský útočník Richard Pánik bol druhým najaktívnejším hráčom duelu s piatimi streleckými pokusmi, ale nebodoval v siedmom stretnutí po sebe. Za 19 a pol minúty v akcii si pripísal aj dva mínusové body a bodyček. Coyotes nenadviazali na skvelý výkon proti Minnesote (4:0) a prehrali siedmy zápas z ostatných deviatich. Nevyužili ani jednu zo šiestich presiloviek. Majú už len teoretickú šancu postúpiť do play-off, keďže na Colorado strácajú štyri body a oba tímy odohrajú ešte dva zápasy.

Hviezdy duelu: 1. J. Campbell (LAK), 2. B. Richardson (ARI), 3. T. Lewis (LAK)

Predators sa udržali v hre o divízny titul výhrou nad Sabres

Ryan Johansen strelil víťazný gól v siedmej minúte tretej tretiny, aby Nashville zostal v hre o titul v Centrálnej divízii vďaka víťazstvu 3:2 nad trápiacim sa Buffalom. P.K. Subban a Craig Smith sa tiež tešili z gólu, prvý menovaný pridal aj asistenciu. Pekka Rinne zastavil 26 zákrokov a Predators majú rovnaký počet bodov ako vedúci tím divízie, Winnipeg. Sabres v zápase trikrát prehrávali. Na prvý gól odpovedal Kyle Okposo, na druhý Jeff Skinner. Evan Rodrigues zaznamenal dve asistencie, Carter Hutton 32 zákrokov. „Šable“ prehrali ôsmy zápas po sebe, čo je ich najdlhšia séria prehier od prelomu rokov 2014 a 2015, keď prehrali 14 zápasov v po sebe.

Hviezdy duelu: 1. P. Subban (NSH), 2. P. Rinne (NSH), 3. J. Skinner (BUF)

Bertuzzi doviedol Detroit k šiestej výhre po sebe

Pittsburgh mal šancu zaistiť si v Detroite play-off, ale nepodarilo sa mu to. Tyler Bertuzzi strelil dva góly a pridal asistenciu, aby doviedol Red Wings k víťazstvu 4:1. V histórii tradičného tímu sa stal prvým hráčom, ktorý zaregistroval tri body v štyroch zápasoch po sebe. K predĺženiu víťaznej série na šesť zápasov pomohli aj dva góly Anthonyho Manthu, ktorý bodoval pri každej zo spomínaných výhier. Dylan Larkin nazbieral tri asistencie a Jimmyho Howarda z 39 striel prekonal len Phil Kessel. Matt Murray opustil zápas s 22 zákrokmi. Matt Cullen odohral 1 514. duel v základnej časti a vyrovnal sa Steveovi Yzermanovi na 19. mieste historického poradia.

Hviezdy duelu: 1. T. Bertuzzi, 2. J. Howard, 3. D. Larkin (všetci DET)

Dallas zdolal Philadelphiu a zaistil si play-off

Alexander Radulov zaznamenal svoj druhý štvorbodový zápis v kariére a Anton Chudobin kryl 32 striel pri domácej výhre Dallasu 6:2 nad Philadelphiou, po ktorej si zaistil prvú účasť v play-off od roku 2016. Radulov prispel k predĺženiu bodovej série na päť zápasov dvoma gólmi a dvoma asistenciami, pričom strelil aj víťazný gól v presilovej hre. Tyler Pitlick, Blake Comeau a dvojbodoví Jason Dickinson s Esom Lindellom ho doplnili na listine strelcov, Tyler Seguin a John Klingberg dvakrát asistovali. Stars držia prvú divokú kartu na západe s trojbodovým náskokom pred Coloradom. Oskar Lindblom a Shayne Gostisbehere vyrovnali stav z 0:2 na 2:2, ale ani 24 zákrokov Cama Talbota neodvrátilo tretiu prehru Flyers v sérii. O play-off však už nebojujú. Radulovov prvý štvorbodový výkon v NHL bol 27. februára 2017 proti New Jersey. Mats Zuccarello asistoval pri návrate do zostavy Stars.

Lindellovo efektné zakončenie:

Hviezdy duelu: 1. A. Radulov, 2. E. Lindell, 3. A: Chudobin (všetci DAL)

Minnesota porazila Winnipeg, ale v play-off si nezahrá

Zach Parise strelil dva góly za tri minúty v strede prvej tretiny, ktorými poslal Minnesotu do vedenia 2:0 a napokon aj rozhodol o jej domácom triumfe 5:1 nad Winnipegom. Napriek tomu však tím zo St. Paul neuvidíme v play-off prvýkrát od sezóny 2011/12. Victor Rask, Joel Eriksson Ek a Marcus Foligno tiež skórovali a Devan Dubnyk sa prezentoval 32 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Jacob Trouba vo vlastnom oslabení za stavu 4:0. Blake Wheeler prekonal klubový rekord Marca Savarda so 70. asistenciou v sezóne a ako tretí hráč Jets po Iľjovi Kovaľčukovi a Mariánovi Hossovi dosiahol 90-bodovú hranicu. Eric Comrie predviedol pri sezónnej premiére 23 zákrokov. Kanadský tím prehral štvrtý z posledných piatich duelov a aj piaty proti Minnesote v ročníku. Zranil sa mu v ňom Brandon Tanev.

Troubov gól po rekordnej asistencii Wheelera:

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise, 2. J. Eriksson Ek, 3. D. Dubnyk (všetci MIN)

Vancouver prehĺbil krízu San Jose, Thornton dobehol Yzermana i Lidströma

Tanner Pearson strelil dva góly a Thatcher Demko predviedol 33 zákrokov pri domácom víťazstve Vancouveru 4:2 nad San Jose, treťom v sérii po predošlých troch prehrách. Rozhodujúci gól strelil Markus Granlund len dve minúty po tom, ako Pearson vyrovnal stav na 2:2. Na jeho otvárací presný zásah odpovedali Kevin Labanc a Joe Pavelski v presilovke. Joe Thornton dvakrát asistoval a s 1 063 prihrávkami v kariére sa vyrovnal Steveovi Yzermanovi na ôsmom mieste historického poradia NHL. S 1 564. zápasom základnej časti sa zase vyrovnal Nicklasovi Lidströmovi na historicky 12. pozícii. Bo Horvat a Loui Eriksson tiež nazbierali po dve asistencie a Troy Stecher spečatil výhru Canucks strelou do prázdnej brány. Martin Jones v nej predtým urobil 19 zákrokov. Sharks prehrali deviaty duel z posledných desiatich, ale play-off už majú dávno isté.

Hviezdy duelu: 1. T. Pearson (VAN), 2. J. Thornton (SJS), 3. T. Demko (VAN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 18:00 0 1 1 +1 2 2 2
E. Černák (TBL) 18:41 0 1 1 -1 2 3 3
R. Pánik (ARI) 19:29 0 0 0 -2 0 5 1
Z. Chára (BOS) 21:24 0 0 0 +3 0 3 2
A. Sekera (EDM) 16:46 0 0 0 -1 0 1 1
M. Marinčin (TOR) 16:06 0 0 0 -1 2 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies