Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Tatar prezradil, ako zistil, že chce byť hokejistom. Rodina je tá najlepšia vec, tvrdí

Slovenský útočník Canadiens Tomáš Tatar zažíva vo svojej kariére skvelý ročník. Jedným z dôvodov, prečo ide o také vydarené obdobie v jeho živote, sú pritom aj jeho blízki. Jeho najväčším fanúšikom je jeho priateľka, s ktorou v Montreale býva.

„Zatiaľ je pre mňa skutočne nápomocná, najmä v dni zápasov. Poskytla mi aj emocionálnu podporu. Je vždy fajn mať niekoho, s kým sa môžete porozprávať,“ skonštatoval Tatar pre klubový web.

Tatar sa môže spoľahnúť aj na podporu rodiny na Slovensku. Hoci jeho mama Mária a starší bratia Marek a Tibor bývajú 6 500 kilometrov ďaleko, môže sa spoľahnúť na to, že stoja za každým jeho krokom.

„Je to jeden z najväčších darov pre celú rodinu, keď sa niekomu rovnakej krvi darí dobre. Nemusí to byť nevyhnutne hokej. Pre mňa je to hokej a myslím si, že sú extrémne radi, ako sa mi tu v Montreale darí. Myslím si, že si užívajú sledovanie našich zápasov,“ povedal Tatar.

Článok pokračuje pod reklamou

Jeho bratia hrávali v minulosti hokej. Marek si zahral aj v Kanade v juniorskej AJHL, neskôr ako profesionál pôsobil v Česku a na Slovensku. Tibor hrával väčšinou na Slovensku, ale pôsobil aj na Islande, v Rumunsku a v Španielsku. Práve oni dvaja sú dôvodom, prečo sa na hokej dal aj najmladší z bratského tria.

„Keď máte päť alebo sedem rokov a idete sledovať zápas, kde 5 000 ľudí skanduje vaše meno, tak je to cool. Myslím si, že tak som zistil, že chcem byť hokejistom. Myslel som si, že je to tá najskvelejšia vec na svete. Keď ste dieťa, všímate si takéto maličkosti a práve tie ma pravdepodobne ešte viac pritiahli k tomuto športu,“ prezradil Tatar.

Bratia si boli vždy blízki a podporovali sa navzájom. Tatar oceňuje všetko, čo pre jeho kariéru urobili.

„Podporovali ma odmalička. Pomáhali mi s výstrojom, nejaké veci ma naučili a dávali mi základné hokejové rady. Hru ovládajú. Často spolu hovoríme po zápasoch o tom, čo videli, ako sa mi darilo. Možno si aj všimnú veci, v ktorých by som mohol byť lepší. Vždy boli pre mňa veľkou pomocou v mojej kariére a stále sú nápomocní. Chodia ma sledovať asi dvakrát do roka. Milujú sledovanie týchto zápasov,“ povedal Tatar.

Opora Canadiens pritom nedokáže nájsť dosť slov na to, aby opísala význam jeho mamy, ktorá mu veľmi pomohla v tom, aby sa stal takým hráčom a človekom, akým v súčasnosti je.

„Zohrala veľkú úlohu. Robila pre mňa všetko, aby som bol úspešný už od mladého veku. Pripravovala mi jedlá, výstroj, svoje dni si plánovala tak, aby ma podporovala. Dlhujem jej toho veľa. Snažím sa jej to vrátiť tak ako môžem, aby si mohla užívať svoj život,“ povedal Tatar, ktorý svoje rozprávanie zakončil slovami: „Rodina je dôležitá pre každého. Každá rodina by mala držať pri sebe a rodina je pravdepodobne tá najlepšia vec, ktorú na svete nájdete.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies