Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Zedník rozhodol o víťazstve, darilo sa aj Demitrovi a Hossovi

V noci z utorka na stredu bolo v NHL na programe sedem stretnutí, v ktorých sa predstavilo osem slovenských zástupcov. Do kanadského bodovania sa zapísali Richard Zedník, Pavol Demitra a Marián Hossa. Všetci traja sa tešili aj z gólu, Zedník strelil dokonca dva.

Rok po tom, ako utrpel najškaredšie zranenie, bol Richard Zedník centrom pozornosti pre omnoho šťastnejšie dôvody. Zedník strelil v zápase Floridy proti Torontu dva góly, pričom jeho druhý presný zásah v predĺžení rozhodol o víťazstve Panthers 5:4. „Je to úžasné. Presne rok po tom a streliť víťazný gól, to je skvelé,“ povedal Zedník, ktorý má na svojom konte už 10 presných zásahov. Banskobystrický rodák strelil dva najdôležitejšie góly Floridy v zápase. Prvým vyrovnával na 4:4, čím zabezpečil Panthers predĺženie a druhým zápas rozhodol. A to takmer v polovici tretej tretiny domáci hráč prehrávali o tri góly 1:4. Zedník bol samozrejme vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Odohral v ňom 16 minút a zaknihoval aj jeden plusový bod, tri strely a dve trestné minúty. Vďaka víťazstvu sa Florida prepracovala na ôsmu pozíciu v poradí Východnej konferencie. Bilancia tímu zo Sunrise je od 1. januára 10-3-3.

Darilo sa aj Pavlovi Demitrovi, ktorý spolu so Sundinom dokazoval, že ich útok doplnený Ryanom Keslerom bol dobrým ťahom trénera. Sundin strelil dva góly a bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu, v ktorom Canucks zdolali 6:4 St. Louis. Kesler strelil gól a na jeden aj prihrával, pričom tri body pridal aj Demitra, ktorý strelil gól a zaznamenal aj dve asistencie. Demitra strelil svoj 14. gól v sezóne v samom závere zápasu, keď poslal puk do prázdnej brány. Predtým nahrával na Sundinov a Keslerov gól. V zápase odohral necelých 20 minút a zaknihoval aj plusový bod, dve strely a dve trestné minúty. V posledných troch zápasoch zaznamenal Demitrov útok 20 bodov, pričom slovenský útočník si na svoje konto pripísal 7.

Detroit v divíznom derby porazil Nashville 5:3 a opäť mal vo víťazstve prsty aj Marián Hossa. Slovenský útočník strelil tretí gól svojho tímu a zaknihoval svoj 31. presný zásah v sezóne. Okrem neho sa za Red Wings presadili už len dvojgóloví Zetterberg a Datsyuk. Dva góly strelil aj domáci Joel Ward a za Predators sa presadil aj Radek Bonk. Detroit už zabudol na päť zápasovú sériu bez víťazstva a v utorok sa tešil z piateho víťazstva v rade. Detroit bol proti Nashvillu opäť aktívny a súpera prestrieľal 51:21. Red Wings sú jediným tímom, ktorý dokázali vyslať na bránu Nashvillu cez 50 striel, pričom sa mu to podarilo už štyrikrát. Hossa v zápase odohral 21 a pol minúty a okrem gólu si na svoje konto pripísal aj 5 striel. Tomáš Kopecký strávil na ľade iba 6 minút, pričom si na svoje konto pripísal jeden mínusový bod.

Článok pokračuje pod reklamou

V bráne Colorada opäť nechýbal Peter Budaj, ktorý v zápase proti Columbusu čelil 30 strelám. Z nich inkasoval tri góly z hokejok Murraya, Williamsa a Modina. K víťazstvu Blue Jackets prispel aj brankár LaCosta, ktorý zastavil všetkých 31 striel Avalanche a vychytal svoj prvý shutout v kariére vo svojom druhom zápase v NHL. Trikrát ho neúspešne ohrozil aj slovenský útočník Marek Svatoš, ktorý na ľade strávil 15 minút a 38 sekúnd. Na svoje konto si pripísal aj dva mínusové body. Coloradu sa proti Blue Jackets nedarí – v sezóne prehrali všetky štyri vzájomné stretnutia.

V Bostone sa odohral najočakávanejší súboj medzi najlepšími tímami konferencií. Z víťazstva sa netešili domáci hráči, ale hráči San Jose, ktorí si svoje víťazstvo zabezpečili v tretej tretine, ktorú vyhrali pomerom 4:0. Celkovo zápas vyhrali pomerom 5:2. Víťazný gól strelil Milan Michálek, no prvou hviezdou zápasu sa stal Ryane Clowe s tromi asistenciami. Oba góly Bostonu, ktorý po dvoch tretinách viedol 2:1, strelil počas prvej tretiny Milan Lucic. Zdeno Chára odohral v zápase 26 a pol minúty a zaznamenal len jeden mínusový bod a tri strely.

V akcii sa z našich predstavil už len Michal Handzuš. Stredný útočník Los Angeles odohral v zápase proti NY Islanders 18 minút a na svoje konto si pripísal len tri strelecké pokusy. Napokon sa po zápase tešil z víťazstva svojho klubu, ktorý porazil Islanders 4:3 po samostatných nájazdoch. Ten Rozhodujúci premenil obranca Jack Johnson.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 27/30 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 15:38 0 0 0 -2 3 0
Zdeno Chára (BOS) 26:25 0 0 0 -1 3 0
Michal Handzuš (LAK) 18:01 0 0 0 0 3 0
Richard Zedník (FLO) 16:10 2 0 2 +1 3 2
Marián Hossa (DET) 21:27 1 0 1 0 5 0
Tomáš Kopecký (DET) 06:03 0 0 0 -1 0 2
Pavol Demitra (VAN) 19:54 1 2 3 +1 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies