Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Užíva si Peter Budaj poslednú sezónu v kariére?

Slovenský brankár Peter Budaj zažíval v sezóne 2014/15 ťažké chvíle – ocitol sa na „farme“ a v drese St. John’s IceCaps nedokázal vyhrať ani jeden duel. Kariéru sa vtedy rozhodol neukončiť a nové útočisko našiel v Kalifornii.

Budaj sa cez skúšku dostal k pôsobeniu v tíme Ontario Reign a šťastie mu prinieslo aj návrat do NHL. Pri absencii Jonathana Quicka sa mu darilo, no potom bol vymenený do Tampy. Z nej sa opäť vrátil do organizácie Kings a v tejto sezóne sa usadil v Ontariu, kde sa stal mentorom Cala Petersena.

„Je to prvý človek, ktorý ma zvyčajne objíme po veľkom víťazstve. Súčasťou brankárskeho života je, že sa musíte snažiť byť oporou pre toho druhého brankára, keď sa mu darí. Myslím si, že to je súčasťou dobrého spoluhráča. Dôjdete ďaleko, keď vaším najlepším spoluhráčom je váš brankársky kolega,“ prezradil Petersen pre ligovú stránku.

Tridsaťšesťročný veterán si túto pozíciu užíva, ale nevie, či ju bude plniť aj v budúcej sezóne. Kým pred štyrmi rokmi sa banskobystrický rodák rozhodol v kariére pokračovať, teraz si nie je istý tým, či to urobí opäť.

Článok pokračuje pod reklamou

„Uvidíme, ako sa veci vyvinú počas leta a čo sa stane. Hokej hrám už veľmi dlhý čas a ešte stále ho milujem, stále mám preň vášeň,“ povedal Budaj.

„Sú však aj iné veci, ktoré prichádzajú do hry, čo je hlavne rodina a rodinný čas. Sťahovať sa často s deťmi a všetko okolo toho je náročné nielen pre vás, ale aj pre vašich najbližších. Chcem len ukončiť túto sezónu najlepšie ako budem môcť, budem pracovať tvrdo a užívať si každú sekundu.“

Budaj nebol v ostatných dvoch sezónach vo výkonnostnej pohode a jeho čísla sú podpriemerné. V tomto ročníku AHL napríklad inkasoval v priemere 3,75 gólu na zápas a kryl len 88,9 % striel. Napriek tomu s ním však v tíme vládne spokojnosť.

„Jeho prístup je úžasný – je lídrom v šatni, je nápomocný pre mladších hráčov, je skvelým mentorom pre Cala. Buuds je jedným z tých ľudí, ktorí majú len zriedka zlý deň. Je v okolí spoluhráčov šťastný, je šťastný, že môže hrať tento šport, pretože sa mu už venuje dlho a vie, že to nemôžete brať za samozrejmosť. Kariéra vám skončí lusknutím prsta. Práve teraz si užíva život a my z neho máme radosť,“ skonštatoval tréner Mike Stothers.

Či sa Budaj rozhodne pokračovať alebo zavesí lapačku na klinec, nezmení nič na tom, že bol slovenským priekopníkom v NHL. Ako prvý brankár spod Tatier sa pýšil nielen pozíciou pravidelne chytajúceho brankára, ale v Colorade zastával aj post jednotky.

Celkovo má v najlepšej lige sveta za sebou 367 duelov, 158 víťazných, s 90,4% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,70 inkasovaného gólu na zápas. Zachytal si za Colorado, Montreal, Los Angeles a Tampu Bay.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies