Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Lightning a Penguins si dnes ako prvé tímy vyskúšajú boj o prežitie

V utorok uvidíme dva zápasy, v ktorých sa po prvýkrát v tohtoročnom play-off bude bojovať o prežitie. Oba budú z Východnej konferencie a v oboch mnohých prekvapuje doterajší jasný stav sérií.

01:00 Columbus – Tampa Bay 3:0

Tampa Bay vyrovnala v základnej časti rekord NHL so 62 víťazstvami a teraz bude potrebovať ďalší veľký zápis na to, aby mohla pokračovať vo svojej ceste za Stanleyho pohárom. Zmazať trojzápasový deficit a postúpiť sa doteraz podarilo len štyrom tímom, naposledy Los Angeles v roku 2014.

„Ak sa dostanete do takejto situácie, tak toto je tím, v ktorom v tej situácii chcete byť. Samozrejme, nie sme spokojní, ale našou sebadôverou to neotriaslo. Vieme, že máme pred sebou veľkú úlohu. Koncentrujeme sa na prvú tretinu štvrtého zápasu a na nej sa pokúsime potom stavať, “ povedal Ryan Callahan.

Víťazi Prezidentovej trofeje v play-off zlyhali neraz, ale ešte nikdy žiaden z nich nevypadol z play-off bez jediného víťazstva. To je ďalší historický zápis, ktorý by si však Lightning určite nechceli pripísať. Mohol by im ho však priniesť tréner, ktorý ich doviedol k doteraz jedinému Stanleyho poháru v histórii. Ten je však opatrný.

Článok pokračuje pod reklamou

„Som spokojný s tým, ako sme sa doteraz postarali o našu prácu, no máme pred sebou ešte veľa roboty. Musíme tu byť skutočne opatrní,“ povedal John Tortorella, ktorého Columbus je jediným tímom súčasnej NHL, ktorý ešte nikdy nevyhral sériu play-off.

01:30 Pittsburgh – Islanders 0:3

Islanders sú v pozícii, ktorú mnoho ľudí pred play-off nepredpokladalo. V utorok budú mať šancu vyradiť dvojnásobného šampióna z posledných troch rokov najrýchlejším možným spôsobom. Naposledy, keď Penguins prehrávali 0:3 (v roku 2013 proti Bruins), prehrali sériu 0:4. Tentokrát tomu chcú zabrániť.

„Musíme sa koncentrovať len na tento jeden zápas. Nemôžeme sériu vyrovnať jedným zápasom, ale môžeme sa ním do nej vrátiť. Musíme sa koncentrovať na víťazstvo vo štvrtom zápase. Nenechali sme si veľa miesta na chybu. Kontrolovať môžeme len to, aby sme do zápasu vstúpili so správnym prístupom a našli cestu k výhre,“ priznal Sidney Crosby.

Prekvapení týmto vývojom určite nie sú hráči newyorského tímu, ktorí skončili v základnej časti o tri body pred Pittsburghom. Tomu umožnili v prvých troch zápasoch viesť len 3 minúty a 17 sekúnd. Penguins pritom Robina Lehnera neprekonali ani raz dvakrát po sebe. Crosby a Jake Guentzel sa trápia, ale to je len dôsledok defenzívnej taktiky, ktorú na sériu pripravil minuloročný šampión Barry Trotz.

„Našou stratégiou je pokrývať každého. Nezameriavame sa vyložene na nejakého hráča. Myslím si, že keď ste na ľade proti komukoľvek v tejto lige, tak sa staráte hlavne o seba. My to robíme a vychádza nám to,“ povedal tréner Islanders.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies