Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Sklamaní Penguins zažívajú niečo, čo nezažili od roku 1972

Jozef Struhár  
17.04.2019

Islanders vstupovali do série prvého kola play-off proti Penguins ako nasadený tím, ale mnoho ľudí viac verilo skúsenosťami nabitému Pittsburghu. Napokon však newyorský tím dokázal dvojnásobného šampióna z ostatných troch rokov vyradiť. A to najrýchlejším možným spôsobom.

„Vedeli sme, ako budú Islanders hrať a proti čomu budeme stáť. Rozprávali sme sa o trpezlivosti, o lepších rozhodnutiach s pukom tak, aby sme sa nedostávali do ťažkých situácií. Nanešťastie, dostávali sme sa do ťažkých situácií,“ povedal tréner neúspešného tímu Mike Sullivan po prehre 1:3 vo štvrtom zápase série.

Kým „Ostrovania“ postúpili do druhého kola vyraďovacích bojov po prvýkrát od roku 1983, v ktorom uspeli vo finále proti Edmontonu, Penguins sa lúčia s play-off v prvom kole po prvýkrát od roku 2015. Vtedy ich v piatich dueloch vyradil druhý newyorský celok.

Pittsburgh vyhral Stanleyho pohár v rokoch 2016 a 2017, no vlani dokázal postúpiť len do druhého kola, v ktorom vypadol po ťažkom boji s neskorším šampiónom, Washingtonom. Mnohí tomu prisudzovali aj vplyv únavy.

Článok pokračuje pod reklamou

Do tejto sezóny tím vstúpil s čerstvými silami. V základnej časti mal bilanciu 44-26-10 a skončil na treťom mieste Metropolitnej divízie Získal pritom 100 bodov, rovnaký počet ako pred rokom. Úspech v play-off sa však nedostavil a po prvýkrát od roku 2013 vypadol po prehre 0:4 v sérii. V prvom kole to tím naposledy zažil v roku 1972.

Kapitán Sidney Crosby zaznamenal v základnej časti 100 bodov, ale v play-off si pripísal len jednu asistenciu. Jeho predošlé kariérne minimum sa zrodilo v roku 2015, keď si v piatich dueloch proti Rangers pripísal dva góly a dve asistencie.

„Je to, samozrejme, frustrujúce. Nemal som ešte dosť času na to, aby som to strávil. Je to sklamanie. Pred play-off sme sa cítili dobre a hrali sme dobrý hokej,“ skonštatoval hviezdny útočník, ktorého tím v tohtoročnom play-off viedol dokopy len necelých päť minút



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies